Идеи за бизнес - 8

• 125 913
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
За машините с капсули - най-добре да питаш Фирмата, от която ги вземаш.
Няма нищо лошо в капсулите, а и мнозинството си пада по тях - мислят, че напитката е по-качествена.
Съвет - вземи си за начало обикновенна машина, не е страшно и да е 2ра употреба.
Ако потръгне - може да пробваш и  с нова. Но не залагай на голяма печалба. Това винаги е било съпътстваща дейност към нещо друго. Подозирам, че някой иска да си пробута машините и не навива колко е печеливша дейността. Да, да ...
За договора за наем - имам промишлено помещение + складове. Договора се сключва за 1 год, предизвестие от двете страни - 1 месец. Ако няма предизвестие се подновява автоматично, но се актуализира с % инфлация. Преподписва се анекс за това. Отделно 1 наем - депозит за щети. В договора има клауза, че при закъснение на плащане на режийни - на следващия ден договора е недействителен и наемателя се омита. Наема се плаща предварително на определена дата за следващия месец. Ключ от помещението и код на СОТ имам, но никога не съм влизала в тяхно отсъствие. 2-3 пъти докато са в отпуска са ме молили да отида да видя нещо. Всякакви ремонти и промени се правят само след уведомяване и моето писменно съгласие. Стени не се бутат никога.

# 616
и колко е инфлацията в Италия ?

Не съм много сигурна. Rolling Eyes Знам, че наемът от 1000 след 6 г. стига 1080, но това е плавно, нали.

# 617
Aisha   bouquet

Питах за тези капсули, защото ми казаха, че са по 50 - 60 ст за машини Некта...а в същото време ...кафето от тези машини гледам , че е по 30 - 40 ст newsm78

# 618
  • София
Може да има различни видове машини.
Говори си с фирмата, те осигуряват и консумативи.

# 619
Може да има различни видове машини.
Говори си с фирмата, те осигуряват и консумативи.

Където не ми излезна фирма в нета, там не съм се обадила Crazy Днес, дори едни ми дойдоха на крака...ама от цялата работа инфото е противоречиво и съвсем се обърках Tired Crazy

# 620
А те не ти ли правят оферта? Примерно, машината 2000лв, капсулата 50ст, кафето 1лв и т.н?  newsm78

# 621
Здравейте.Първо искам да кажа- "Страхотен форум" и второ да се консултирам.Значи в момента пиша така да се каже от името на Майка.. Simple Smile Живеем в малко градче 20-30 хиляди жители.Имаме възможност една стая от дома ни, която се намира от към улицата да я направим на офис или магазин.Размерите не са големи, по скоро е средна по размер и долу-горе става за едно малко магазинче.Върти ми се идеята за нещо втора употреба.Писах на едни Германци, които уж са едни от големите в търговията с обувки втора употреба(основно), също така имат и дрехи втора употреба.Също така сме дистрибутори на ФМ Груп и ЛР.Навярно сте чували за тези марки.Сега се чудя и говоря с едни хора(Българи), които тук правят едни био дезодоранти или нещо такова.Ако сте гледали джобс.бг наскоро сигурно сте видели обявата им.Та мисълта ми е по някакъв начин ако ги сачетая в 1 магаинче да кажем- основно обувки втора употреба, защото втората ръка обувки няма много в града.Дрехи втора ръка има, но мисля, че не пречи  да се сложат и малко такива.Също така примерно да отделя по една малка витринка където да изложа продукти на ЛР- парфюми, козметика и т.н. , и една витринка с малко продукти на ФМ..те имат и препарати и такива...като цяло какво мислите за идеята.

Просто искаме да направим нещо на частно, защото това да си при частник или да те тъпчат на държавна работа просто на моменти не се издържа и писва...като цяло какво мислите за идеята? Simple Smile Мнения, съвети, препоръки.. Simple Smile

# 622
Васко, успех ви желая! Ще се опитам да кажа каквото знам-
не съм сигурна дали стаята е възможно да се преустрои, нека каже адвокат запознат със ЗУТ. Ако може - би ви струвало между 1000 и 2000 лв с таксите.
Търговията с обувки втора употреба в България е забранена.
Недей слага от всичко по малко, защото накрая ще е нищо. Витринка тук, витринка там и накрая никакъв избор.
Помисли върху нещо, което в града ви го няма и се концетрирай само върху него, но го направи най-доброто за града ви.

По темата за наемите - за мен договор 1 година е суперкраткосрочен. Но както се вижда според разбиранията си е дългосрочен. Ако можеше на хотелски начала, щеше да е най-добре.

# 623

Извинявай, но мислих, че темата е за това.

Няма да те безпокоя! Wink
Не ме безпокоиш, написах това защото задаваш конкретни въпроси конкретно към мен. Моята машина е Зануси, но не вярвам от този отговор ти да можеш да си направиш извода, който ти трябва.
Просто напиши въпроса си и ако някой знае ще ти каже. Аз машини с капсули съм виждала само обикновенни, не и кафе автомат..

По темата за наемите - за мен договор 1 година е суперкраткосрочен. Но както се вижда според разбиранията си е дългосрочен. Ако можеше на хотелски начала, щеше да е най-добре.
Права си това е краткосрочен договор, но когато за пръв път започваш нещо по-добре краткосрочен договор и път за отстъпление от колкото дългосрочен и при разваляне да плащаш неустойки. Освен сегашният ми магазин съм имала още един и там нещата не потръгнаха. Ако искаш вярвай, но магазина беше 5 пъти по-хубав от този, но понякога нещата не зависят от нашите идеи и бизнес планове. Добре, че не бях с дългосрочен наем, когато го затварях..

# 624
А какво е предимството пред машината с капсули и обикновената такава?
Според мен себестойността на кафето от втората е по-малко, а и кой дава по 1 лв за кафе от автомат, което ще изпие на крак?
Пак си е до място, но в малък град това много трудно ще потръгне.За по-големите - незнам.

# 625
vaskostoyanov здравей!И аз намирам този форум за страхотен!Човек вижда, че не става дума за беберони и дайперси, а за хора видели нещо от живота и съответно разбиращи от него.
Не знаех, че обувките втора ръка са забранени вечe, но и без това тази идея не ми допада много.По-добре потърси от прословутите гуменки, обувки и ботуши за по 3 лв. нови!Става думи за китайската стока, може вашето градче да не е залято с нея.А и друго си е да ти мирише на новичко  Peace

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 13:25 от Smilie

# 626
Пате и аз се чудя Rolling Eyes И това, че съм пила кафе от такава машина, която се води, че е скапсули, а кафето е 40 ст съвсем ме озадачи Crazy

# 627
Пате и аз се чудя Rolling Eyes И това, че съм пила кафе от такава машина, която се води, че е скапсули, а кафето е 40 ст съвсем ме озадачи Crazy
А машината каква беше малка като за офис или голям автомат>?
В офиса сме с такава на Лаваца, капсулата обаче идва на 66 ст.

# 628
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много благодаря на всички, които ми отговориха на въпроса за наемите. Ще разчитам основно на адвокат при оформянето на договора. По отношение на времетраенето - предпочитам да е поне за 3 години, но да имам опция да напусна преди това (естествено с необходимия срок за предизвестие), ако нещата не потръгнат и съм склонна за неустойки в разумен вариант. Не знам дали ако наемодателят иска да прекрати договорът по-рано, не трябва също да заплати някакви неустойки?

# 629
Васко, в България обувки втора употреба е забранено да се продават!
Ако от РИОКОЗ установят такава продажба, не ми се мисли за теб.  Mr. Green
Факт е, че някои магазини продават - кой в събота, кой след 5 ч., някои и без да им пука, но май много се плаща.  :Момиче от форума беше заредило и имаше големи проблеми, знам, че чете тук, ако иска - да сподели.
Има наредба, която регламентира дейността с вторите употреби и различните видове стоки.

Вече и аз като Каспър се чудя, как тръгвате към някакъв бизнес, без да сте изчели всичко в интернет и когато нещо не е ясно - тогава вече да се пита.
Иначе се получава - я ми направете бизнеса, пък аз после ще съм само продавач.
Имам такъв пример пред очите си - магазин с обувки на моя позната. Ами ... върви на зле, защото не може вечно да ти сдъвчат и да ти подадат.
Не става само с ядене ..., се казваше в една реклама.

Запалих...  Embarassed
Спирам, че ако продължа да пиша, ще си докарам бан.

Общи условия

Активация на акаунт