Отговори
# 615
Лигавицата на стомаха ми е леко възпалена, имам и прегъната жлъчка а езика ми е обложен в бяло от както се помня. Някои казват, че тези бактерии върху езика били анаеробни и произвеждали някакви серни съединения с характерен мирис  Sick

# 616
  • Пловдив
За да не ангажирам всички тук ще ти пиша на ЛС

# 617
  • София
Лигавицата на стомаха ми е леко възпалена, имам и прегъната жлъчка а езика ми е обложен в бяло от както се помня. Някои казват, че тези бактерии върху езика били анаеробни и произвеждали някакви серни съединения с характерен мирис  Sick
Marty2002, мисля, че за свеж дъх добре ще ти дойдат ензимите от Папая. Препоръчвам ти от тези :
http://www.iherb.com/Now-Foods-Papaya-Enzymes-Chewable-360-Lozenges/721?at=0
Сдъвкват/смучат се след хранене, също и намаляват зъбния камък  Peace

Може би не е зле и да си набавиш храносмилателни ензими.

погледни и тези антибактериални води за уста:
http://www.iherb.com/Dr-Ken-s-All-Natural-Antibacterial-Mouthwas … 500-ml/12488?at=0
http://www.iherb.com/Dr-Ken-s-All-Natural-Antibacterial-Mouthwas … -500-ml/9139?at=0
http://www.iherb.com/Desert-Essence-Natural-Refreshing-Tea-Tree- … -480-ml/3577?at=0

Код за 5$ отстъпка LAV475 в www.iherb.com

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 22:47 от Bobka

# 618
Защо, вместо да си купувате селен, не си вземете 100гр. brazil nut (бразилски орех), който съдържа големи количества селен?

denis d, по повод коментара ти доста по-назад в темата относно хран. ми режим, препоръчваш да включа чисти протеини в диетата, аз приемам много ядки и се надявам това да е достатъчно. И друг мой коментар по повод следното: "Много често хипофункцията на ЩЖ е съпътствана от Хашимото. Тогава какво правим - пие ли се йод или не? /рит. въпрос /", не ми стана напълно ясно защо отричаш приема на йод при Хашимото? В крайна сметка етиологията на заболяването не е установена, освен че се твърди, че Хашиомото води до хипофункция, може и да е обратното. За себе си не съм приела, че е задължително Хашимото да е преди хипофункцията на жлезата.

# 619
Здравейте,
препоръчайте ми някаква хубава бебешка козметика - шампоани, лосиони...
Пробвах Веледа и не съм доволна!

# 620
  • София
l`ange  
Ядките са мазнини, освен  белтъчини.
Ако белтъчините там са 15-20%, то мазнините са 50-60% /фъстъчено, орехово и т.н. олио/
Ако ядеш ядки повече ще качиш кг. отколкото ще свалиш.
Пример за белтъчини - бялото месо на едно печено /варено/  пиле или омлет от белтъци - това са само белтъчини - освен, че няма да качиш кг., но и ще свалиш Simple Smile

Не аз отричам приема на йод Simple Smile
Просто си е доказано че излишекът на йод може да е ключов фактор за това заболяване.
Хашимотото си е автоимунно заболяване, и за разлика от други АИм. заболявания /АИЗ/- неговата етиопатогенеза е успешно разкрита.
Т.е. знаем, какви може да са причините :
- генетични - може да бъдат отключени от бактериална или вирусна инфекция  /от гама-интерферона, който се освобождава при тях/
-стрес
-медикаменти
-фактори на външната среда - / излишък на йод, селенов дефицит /
- и т.н.
Като знаеме, че Хашимотото се проявява не веднага, а след 4-5 / а и повече / години - когато жлезата е унищожена на 40-50% и освен това, че Хашимото се среща по-често при хипофункция и много малка 7-8-10 %/ при хиперфункция/ - затова не  съм съгласна да се препоръчва йод  с лека ръка.

Но всеки си решава сам  - изказах мнение, не го налагам Simple Smile

Код за 5$ отстъпка в   www.iHerb.com  :  YUL919

# 621
 това е безплатно от сектора с подаръците (free) ,за какво се използва
http://www.iherb.com/Solgar-Folate-as-Metafolin-400-mcg-100-Tablets/14274?at=0

# 622
afwitch Моят код HEF911
Ще почна със забележките:

Casual, бъди така добра да махнеш кода от подписа си. Имахме дискусия с Big MAMMA ↑↑ по въпроса и ни беше указано императивно да не го правим. Можеш да го указваш в текста.

Marty2002 - моля те, укажи пола си в профила. Тук са 96 % жени и ако не искаш да се обръщат и към теб в женски род, се идентифицирай.

За да спреш отлагането на адипозна тъкан в абдоминалната област, трябва да намалиш преобразуването на тестостерон в естрадиол (и DHEA в естриол). Това става с т.н. ароматазни инхибитори, от които от "нашия сайт" бих ти предложил добавката DIM (ди индол метан - от зеле).

За твоята халитоза (проблем с дъха) настойчиво ти препоръчвам варианта предложен от Bobka. Ще останеш приятно изненадан.

Относно DHEA (аз го пия от 4 години) - основно намалява кортизола, подобрява мозъчната дейност, намалява мастни отлагания по торса.

Но! При млади хора се приема на цикли, а също така трябва да бъде подпрян с ароматазни инхибитори.

Начинът ти на хранене те излага на някои лишения (напр вит. В12, вит. Е и др.), които трябва да компенсираш.

И изхвърли соята - фитоестрогени!

renydent - Ради, очевидно има пред вид усвояването на соматотропина, съдържащ се в коластратата. Той се разгражда напълно в стомашно-чревния тракт, но се резорбира добре през лигавицата на устата.

ivelita - подобрена фолиева киселина (вит. В9). Важна за изграждането на нервите, задължителна за бременни (против спина бифида) а също в съчетание с вит. В12 против определен вид анемия.

# 623
  • София

Вземат я най-вече жените които ще имат дете - поне 3 месеца преди това и по време на самата бременност / предпазва от Спина Бифида,преждевременно отделяне на плацентата, аборт и т.н./
За небременните Simple Smile -  предпазва от  рак на дебелото черво, необходима  е за качеството на кръвта, има  важно значение за усвояването на останалите витамини от гр.В и най-вече витамин В12 и т.н..., действа добре на кожата, забавя стареенето  Simple Smile

А тази е от хубавата ФК - т.н. Мета която се усвоява по-добре от тялото

Код за 5$ отстъпка в   www.iHerb.com  :  YUL919

# 624

......и само да допълня, че срокът и на годност изтича след 20 дни. Wink

Код за 5$ отстъпка NEV687 в www.iherb.com

# 625
Ваня , аз като поръчвах коластрата специално питах дали иска с вкус на череши или на портокал. При нас на мода е портокала, така че поръчах тази: http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostrum-Plus-Orange-Chewables- … Tablets/5620?at=0 и си я пие без проблем. Обясних че е мляко на бонбончета за смучене.
Може би е по-добре да вземеш на капсули и да ги изсипваш в мляко или сок  Peace

Код за 5$ отстъпка в   www.iHerb.com  :  MOV746

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 16:12 от Голямо дете

# 626
На 37 год. съм 173 см висок, 62 кг  Идеята ми е да се прибере максимално кожата около корема към мускулите. 
Според мен кг са си ок. Все пак не си много висок Simple Smile

За това, което искаш, мился, че културистите  няколко дни преди състезание не пият вода. Което не ти го препоръчвам Simple Smile И аз бих заложила на коремни преси - всякакви видове. Питай и инструктора ти по йога за някакви асани и дишания.

# 627
  • София
А аз препоръчвам бягане - стяга всичко дори и коремните мускули Simple Smile

Код за 5$ отстъпка в   www.iHerb.com  :  YUL919

# 628
PinkPanther поправих се.  Съжелявам , пропуснала съм тази дискусия. Embarassed

Забелязвам че коментирате Хашимото - аз също съм с поставена диагноза, но никой лекар досега не ми е определил хипо- или хиперфункция.  Също се боря с качените 8-10 килограми - без успех  Sad
Четох за добрите ви отзиви за 5-HTP, но засега се въздържам от поръчката му.

код : MUC722

# 629
  • Варна
Според вас има ли причина за безпокойство,на 29 юли е фактурирана първата ми поръчка ,а все още не е пристигнала.Всеки ден проверявам в пощенския клон,а се канех да пускам и втора.Не зная дали да изчакам още малко или веднага да им пиша.

Общи условия

Активация на акаунт