Отговори
# 705
Bobka ти от кой акай си поръчала?
denis_d все пак ще ми е любопитно да видиш течния акай на нау дали го бива..... (малко по напред питах  Whistling )

ПП.ketito точно тази марка не откривам. Като мг. може би това, но е в течна форма. Тя всъщност какъв глюкозамин търси - сулфат, хидрохлорид... - има най-различни. Цък
Сега погледнах - тя пие Glucosamin with MSM това е подобно

Код за 5$ отстъпка NEV687 в www.iherb.com

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 10:40 от Ninia

# 706
  • София
здравейте  Hugи аз се заинтересувах от Акай може ли ако някой от София поръчва да пише на ЛС  bouquet

# 707
  • София
Bobka ти от кой акай си поръчала?
denis_d все пак ще ми е любопитно да видиш течния акай на нау дали го бива..... (малко по напред питах  Whistling )

Ninia,този съм си поръчала: http://www.iherb.com/Madre-Labs-Acai-Heart-6-35-oz-180-g/16988?at=0
denis_d го има същия..........
denis_d, ефектът върху кожата ти може да не е само от акая/асая , защото в това , което хапваш има доста други хабавинки като нар,гроздови семки и т.н  Wink

Код за 5$ отстъпка LAV475 в www.iherb.com

# 708
denis, нещо ме зачовърка за този НА серум и добавка, та да те питам. Обикновено, когато се подбира козметика, особено превантивна или вече за зряла кожа, трябва много да се внимава. Ако започнеш "по-силна" е възможно кожата да привикне и в един момент козметиката да спре да действа. Поне така съветват всички специалисти. Та, възможно ли е да се привикне към НА (серум и/или добавка) и в един момент просто да спрат да действат, че и по-лошо да стане, ако ги спреш?

А този продукт бива ли го http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Hydraplenish-Hyaluronic-Acid-p … ie-Caps/3316?at=0 - привлече ме, че има и MSM в него?

Още 2 неща - 1. серумът на Source Naturals съдържа като втора по количество съставка Propylene Glycol, когото аз се опитвам да избягвам. Имаш ли впечатления от други серуми с НА, например този http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Hydraplenish-Hyaluronic-Acid-S … -30-ml/23582?at=0 - нов е. Или този http://www.iherb.com/Nature-s-Way-CamoCare-Organics-Quenching-Se … -30-ml/15430?at=0, също http://www.iherb.com/Devita-Hyaluronic-SeruGel-1-oz-30-ml/23014?at=0?

2. какво означава "unique delivery system which allows for penetration into the skin 5 times deeper and faster than water" или "contains low molecular weight HA, which is more easily absorbed" - нано-технология?

# 709
  • София
Ninia

Hugмерси много, поориентирах се, сега ги разглеждам Peace
Ето какво пише на шишето..

Glucosamine HCl 1500mg+MSM 1500mg 250 таблетки.
Това НСl хидрохлорид ли се чете  newsm78

# 710
Glucosamine HCl 1500mg+MSM 1500mg 250 таблетки.
Това НСl хидрохлорид ли се чете  newsm78

Да. В същото съотношение не откривам, но подобни са на 21st Century Health Care, Bluebonnet Nutrition, Solgar, Now Foods.

# 711
И аз да се запиша Simple Smile

За два дни изчетах всичко написано и да се похваля пуснах и аз първа поръчка Simple Smile. Мерси и за ифото, тъй като малко трудно се ориентирах в сайта. Като начало витаминки, коластра и реших да пробвам и това http://www.iherb.com/Solgar-Folate-as-Metafolin-400-mcg-100-Tablets/14274?at=0 стига да е читаво.
Но нещо много бързо ми се пълнят грамажите. За 4-5 неща и вече минава лимита.

Ето и кодче за 5$ отстъпка в www.iherb.com MEK015

# 712
Някой ползвал ли е бялата козметика и имали отзиви за нея?

# 713
Много нещо сте изписали за половин ден, бе хора! Laughing Едвам смогвам да ви дочитам, а съм решила пак да започна да прехвърлям темите на Пинк, че информацията много бързо отича, а толкова интересни неща се изписаха smile3538
Днес ми пристигна 4-та пратка, както обикновено в пощенския клон, за 6 дена. Всичко е перфектно. Заредих се с продуктите от противогрипната рецепта, която Пинк беше споделил преди време в друга тема. Също и серума с вит. Ц за лице, който Бобка беше похвалила, вит. Ц за пиене и Q10. Посъбраха ми се хапченца. Laughing

# 714
Пинк, Денис пише за калция, че трябва да се взима по схема. Аз нямам проблеми с бъбреци и мисля да си го пия нонстоп за сега. Тренирам 2-3 пъти аеробика в седмицата и коляното вече ме наболява доста (от известно време). Засмилям се за глюкозамин/хондроитин и аз да попия. Какво ти е мнението?

# 715
Пуснах си днес пак "скромно" една поръчица Twisted Evil Много съм доволна от Candida clear поръчах си още 2 шишенца и дано се отърва от тези гадинки Витамин С за малкия http://www.iherb.com/Twinlab-Liquid-C-Citrus-Flavor-8-fl-oz-240-ml/17565?at=0  и какво ли още не.
Не съм много наясно за този Акай ,който коментирате -така ,че Ви следя из късо Thinking

# 716
  • Плевен
Вижте какво намерих като инфо за 5-НТР. 

"Има рискове от прием на 5 ХТП , тъй като освен че се превръща в мозъка в серотонин, също така това става и в черния дроб. А нивата на серотонин не е хубаво да се покачват в периферията (извън мозъка) тъй като могат да предизвикат сърдечни проблеми. Въпреки че рисковете са малки. До колкото съм чувал в Европа се употребява заедно с КарбиДопа  (  което подтиска ензима който трансформира 5ХТП в черния дроб в серотонин) и всичко е наред. Но също така е проблем че в бг доколото разбрах КарбиДопа не се намира в чисто състояние а само в разни комбинации с други лекарства.

Също така Триптофан-ът е доста по безопасен (макар да е по скъп от 5ХТП) защото той се превръща само в мозъка в 5ХТП и оттам 5ХТП в серотонин, по този начин в периферията не се синтезира 5ХТП което да се превръща в серотонин там и да крие риска."

Източникът е един форум за фитнес и хранителни добавки. Честно казано се попритесних, макар, че в никакъв случай не прекалявам с дозата. Очаквам коментара на Пинки и другите запознати с материията.

Toва и аз го четох, но не знам дали е так. Дано някой да ни разясни.

# 717
Моят код HEF911 afwitch
samuel - благодаря за указанието, доста почетох...

Значи накратко: С 5-HTP не бива да се прекалява, т. е. да се надминава 500мг дневно.

Аргументи: Препоръчителният прием на триптофан е в границите 500-3 000 мг дневно. 500 мг триптофан съответстват на 100 мг  5-HTP. Значи нормите за 5-HTP са 100-600 мг. Ние сме далече от горната граница.

5-HTP може да се редуцира до серотонин в черния дроб от ензима декарбоксилаза.  Това в големи количества би довело до увеждане клапите на сърцето (Утре ще пием кафе с кардиолога и можеш да си сигурна - ще го обсъдим!).

Но! Ензимът декарбоксилаза е малко, освен това той редуцира и L-дихидрокси фенилаланин до допамин и не стига за двете. Точно за това дообавят карбоксилазен инхибитор (карбидопа) към лекарствата за Паркинсон (L-ДОПА) - Sinemet, Stalevo и др. За да може по-голяма част от L-ДОПА да стига до мозъка.

Но Карбидопа е тежък препарат - предизвиква гадене и може да предизвиа склеродерма.

Забрави!

5-HTP е препарат за лечение и на т.н. голяма депресия. Тогава се пие с години. Няма данни за увреждане в резлтат на продължителното лечение.

Данните за увреждане на сърцето от много серотонин се основават на опити с животни.

5-HTP се смята за много по-безвреден от популярните антидепресанти (SSRI).

Триптофанът не е надеждна алтернатива на 5-HTP, тъй като в отсъствие на триптофан-оксигеназа се метаболизира до кинуреин и се изпикава.

Част от серотонина, пак в черния дроб се превръща в  Мелатонин и прониква в мозъка (в присъствие на S-аденозил метионин). Много добре!

Изводи: В нормални дози (200 мг дневно) и няколко месечен прием, не може да се говори за опасности при приема на 5-HTP.

Ползите от приема на карбидопа са по-малко от вредите.

Описаният метаболизъм осветлява начина, по който приема на 5-HTP покрай увеличаването на серотонина, води и до нарастване и на допамина, а както пишат и на норадреналина.

Впрочем, приемът на антидепресанти от класа на SSRI би довел до същото нарастване на системния серотонин.

Това е положението!

P.S. Я, прочетете и т'ва:

http://neopharm.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D … D0%B3%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 15:33 от PinkPanther

# 718
afwitch Моят код HEF911
sheni_6 - да, можеш да кърмиш и да пиеш ленено масло. Въпреки, че бих препоръчал рибено.

renydent - споровете ни с тебе не са по същество, а по процедурата. Изразяваме се различно.

Впрочем, нищо не казваш за препоръките ми към младия мъж...

P.S. Оня зъб вече го забравих...

ketito - сулфатът е да прдпочитане...заради сярата.

easypeasy - по моето скромно мнение  циклично се приемат вещества, кото организмът произвежда, за да не стане мързелива жлезата. Калцият идва отвън, винаги.

Може да се направи нещо друго - да се пие калций само през лутеалната фаза, защото остеобластите се управляват от прогестерона и тогава нуждата от калций е най-голяма. 

Пробвай първо с хиалуронова к-на.

# 719
Теа 23, вече няколко от нас и на няколко места писахме за бялата козметика.
Няма качествена на този сайт.Максимум средна хубост.
Ако човек няма възможности за по хубава , и тази е нещо, пак по добре от химията  в нашите аптеки и магазини.
Но който има възможност, по добре да с еориентира към други източници .
 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт