Отговори
# 120
Йеее, супер, честита дъщеря на Фло!!! Да са живи и здрави   bouquet

Калатея, моето секцио също е заради седалищно предлежание (най-вече; имаше и други причини). Сега колкото повече чета, толкова повече виждам, че има как да се роди по вагинален път седалищно бебе (защо ли не ми светна червената лампичка, при положение че аз самата съм родена така  ooooh!). Но пък доки тогава ми каза, че рискът за бебето е много голям (и луксацията, която аз съм получила при това раждане е най-малкото нещо, което може да се случи) и мен ме достраша ужасно много.. - спомена за мозъчни увреждания..  Сега и аз все още не знам как бих реагирала с тази информация, която имам в момента. Т.е. не знам дали все пак бих се престрашила да родя вагинално... Не ти помогнах май хич  Laughing  Rolling Eyes Така де, всъщност исках да кажа, че скоро четох предпоставките за цезарово сечение... и седалищното предлежание не беше от абсолютните такива.. т.е. трябва да е налице поне още една относителна, за да се прибегне към цезарово.. и пак т.е. - явно не е абсолютно наложително... но моята док (която уж е голям привърженик на "естественото" раждане и изражда една китайка в продължение на доста часове - до към 2-3 през нощта...) беше категорична - ако бебето не се обърне - каквото и да си говоря, няма хич и да ме пита...

# 121
Фло,   bouquet , честито бебче и тук. Честито успешно VBAC! Бързо възстановяване и чакаме разказа ти.  Hug

# 122
Записвам се и аз в темата! Честити бебчета!   bouquet Hug

П.С. Това предишната тема за раждането вкъщи ли е?

# 123
Не.
Съвсем друга.
Раждането вкъщи си е активна в Алтернативния.

# 124
Честити бебчета на Димитриана и Фло! да са живи и здрави и майките също   bouquet

# 125
Нощни очи, здравей! Сега виждам, че си бременна и много се радвам за теб Hug
Може би съм малко позакъсняла, но да се включа в темата.
Преди 3г. родих секцио по независещи от мен причини. Тоновете на бебето падаха застрашително и затова ме оперираха.
Миналата година родих влагалищно и сега съм бременна за трети път. В момента се колебая, дали да приема предложението на лекарката, към която уж съм се ориентирала, за индуцирано раждане. Все нямам време да поговоря с нея, много е заета и все бърза. Тя държи да предизвика раждането 10 дни преди термин, защото както се изрази "не бива да преносваш"... Засега нямам нито разкритие, нито скъсена шийка и много се притеснявам, че доникъде няма да доведе индукцията )най-много отново да се наложи секцио в резултат на нея). Утре ще ми прави вагинален преглед и трябва да решим как ще действаме.
Иначе, имам още двама доктори към които мога да се обърна, но с единия не съм правила консултация още и не знам как би подходил, а другия все още се чудя доколко ще ме подкрепи.
Все ми се иска да изчакам поне до термин да тръгне раждане от само себе си, но това че не бива да преносвам ме притеснява.....

# 126
Момичета, на първа страница съм довабила един лекар, подкрепил майка за VBA2C. Понастоящем лекарят работи в Дупница.
Добавила съм някои книги, които мога да пращам по имейл, както и една, която може да свалите от посочената връзка. Както съм написала, всички книги, които са на хартиен носител, може да заемете от мен при заявено желание. За жалост всичките са на английски.
Планира се среща за VBAC във Варна, но ще пиша допълнително за датата и мястото. Ще ви снабдя с допълнително информация за шевовете, конците, знаци за руптура и други. Част от информацията съм пускала тук, но не знам дали сме обсъждали всичко. Така или иначе ще се опитам  да синтезирам най-важното по темата, но и да бъда максимално изчерпателна. След това ще има интересен филм  Sunglasses и естествено, дискусия. Кажете ми колко от вас ще дойдат, съответно дали ще са сами или с половинки, приятелки и т.н., за да мислим за мястото.

transi1, 10 дни преди термин са ТВЪРДЕ МНОГО! Защо иска да ти предизвиква раждането? Има ли някаква причина? Ти и бебето добре ли сте?

# 127
И аз не разбрах защо 10 дни преди датата ще се прави индуцирането? newsm78...Не може ли да изчака термина и тогава да действа?Ако го предизвика 10 дни преди термин от къде ще е сигурна,че ще преносваш? Rolling Eyes
Аман от застраховки.... Tired

# 128
Не ми се щеше да го споменавам,за да не паникьосвам излишно бременните, но все пак това са нещата от живота....
Миналата година загубих бебето си в края на 36-а седмица. Беше се усукала пъпната връв по оста си и то се бе задушило. Целия ден усещах, че нещо не е съвсем наред и когато отидох в Шейново, установиха тъжният край. Благодарна съм на лекарите там за това, че сами предложиха този път да родя нормално. Изчакаха 24 часа, за да тръгне естествена родова дейност и когато това не се случи, ми поставиха таблетка простагландин. След нея отново нищо... Малко преди края на смяната си, дежурният лекар, реши за "всеки случай" да ми постави отново таблетка, но този път двойна доза. Не мога да опиша болките, които преживях. Лекарят, който го смени трябваше да ми слага системи с лидокаин, за да стабилизира поне отчасти контракциите, които баха на минута, но почти без никакво разкритие. Повече ужасии от това мое раждане няма да разказвам...
Та, въпросната лекарка, която държи да предизвика раждане 10 дни преди термина, на няколко пъти мимоходом (понеже все бърза) спомена, цитирам: "изобщо не я знам тази пъпна връв къде се намира"... Изглежда това е един от доводите й.
Бременността ми е нормална, без усложнения и проблеми. Но това, което преживях ме подтиква отчасти да й се доверя, за да може по-скоро да си гушна бебчето и да се успокоя. Здравият разум, обаче ми подсказва, че вървим ли срещу природата, много е вероятно да се объркат нещата.

# 129
Транзи, добре дошла!   bouquet
Виждам че терминът ти е съвсем скоро. Ти към коя лекарка си се насочила ако не е тайна (ако искаш кажи ми на лични) защото ако е моята хич не ти я препоръчвам, а ми звучи точно като нея.
И това което ме притеснява - нали предишно секцио беше противопоказание за предизвикване с простагландини и даже с окситоцин или нещо се бъркам - рискът от руптура се увеличава?
На мене ми предстои затова толкова разпитвам  Embarassed Сега видях че си писала и си изтрих половината от въпросите. Съжалявам за загубата ти  Hug тук всички ще ти стискаме палци този път всичко да е наред и с бебето и с тебе  Hug

Зозима, много благодаря! да питам на това имаш ли електронен вариант - AIMS - VBAC. Birth After Caesarean? аз се опитах да си купя една такава обаче се оказа че не я доставят и се отказах. Моята лекарка ми се учуди защо съм четяла такива работи, вместо нещо развлекателно  Mr. Green

# 130
  • ул. "Мечтание"
Транси, радвам се, че те виждам тук!  Hug
И според мен толкова рано преди термин е твърде опасно да ти предизвикат раждането, шанса да стигнеш при това положение до секцио е огромен. 10 дена са си адски много за едно бебе което сега се развива. Бих си имала едно наум с тази лекарка. Това, което си преживяла не им дава право да те плашат излишно и да си позволяват каквото си искат. Още ми трепери под лъжичката за един случай при който извадиха бебето в 36та седмица със секцио, защото момичето изгуби първото си бебе при обстоятелства подобни на твоя случай. За мен това е чисто кощунство и се радвам, че поне за сега това дете няма никакви проблеми. Но можеше да не е така...  Rolling Eyes

# 131
transi1 ,съжелявам за преживяното Hug
Мунка, точно така, в нашият случай родовият процес трябва да е напълно споннтанен, без окситоцин или други подобни.Трябва да си търсим не само доктори , които подкрепят вагиналното след секцио, но и търпеливи такива Simple Smile
Ето и нещо , което прочетох преди малко за увитата пъпна връв-
http://www.rodilnitza.com/blog/birth/nuchal-cord/#more-22

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 21:02 от mari:)

# 132
Транси, много съжалявам за това, което си изживяла.
И аз, като другите момичета обаче, смятам, че индуциране 10 дни преди термин не е логично, ако лекарката ти подкрепя действително VBAC.
Защо не бива да преносваш? Пак не става ясно.

# 133
Благодаря ви, момичета Hug
Това, че не трябва да преносвам, го чувам вече от трима лекари и си го обеснявам с факта, че с напредването на бременността матката все повече се разпъва и изтънява. От своя страна, това увеличава риска от руптура.
Другата лекарка, на която съм се спряла смята, че наистина не бива да се индуцира раждане в моя случай, но ми се струва малко по-страхлива и съм сигурна, че при най-малко безпокойство или проблем в хода на раждане, веднага ще ми направи секцио.
Утре, пък съм решила да открия доктора, при когото раждах предния път, да видя той какво мисли. Когато говорих последния път с него за VBAC, той беше абсолютно "за", но да видим какво е мнението и за индукцията.....
Абе, в страшна дилема съм и имам чувството, че главата ще ми гръмне Whistling

# 134
  • ул. "Мечтание"
То това тяхното условие за преносване е многоразтегливо понятие...  Whistling Последните месеци матката е била разпъната и деветия месец, особено пък след термин не знам какво още има да й се разпъва. Вярно, че бебето расте, ама чак пък толкова... нещо теориите им са съшити с бели конци.  ooooh!

Потърси лекаря при когото си раждала предния път. Потърси и други. Не се ограничавай само с един доктор, който при това ти поставя такива абсурдни условия. Най-малкото, ако раждането не започне до термин винаги могат да ти турят системата още на другия ден даже "да не преносиш".

Общи условия

Активация на акаунт