Отговори
# 135
Транси, това което си изживяла е адски тъжно.  Hug И в никакъв случай не мисля, че е честно да се използва мъката ти, за да те склонят на подобно нещо.
За индуцирането след секцио съм писала вече - увеличава се риска от руптура многократно и ако няма основателна причина като прееклампсия например, не виждам как може да се оправдаят рисковете.
Нека помислим и логично - ако пъпната връв е увита, как индукцията ще я развие?  Или пък увита пъпна връв 10 дни преди термин носи по-малък риск, отколкото ако е на термин? Rolling Eyes Как индуцираното раждане става по-малко рисково в една такава ситуация? Та тя дори секцио не ти предлага, което е пак безумно, но поне е стандартно.
Дори има предположения в литературата, че точно индукцията и ускоряването на раждането усложняват нещата.
Потърси друго мнение, това е моят съвет.

Радвам се, че си сред нас и че ще тръпна в очакване заедно с теб!  Hug

За индукцията след секцио:

Лайдън-Рошел съобщават за увеличаване на риска от руптура 15.6 пъти, когато се употребяват простагландини при бременни жени с опит за вагинално раждане след цезарово сечение. При 366 жени с белег от предишно цезарово сечение, които са били подложени на индукция с простагландини, делът на маточна руптура е 2.45%, сравнен с 0.77% без употреба на простагландини.
Тайлър индентифицира 3 руптури сред  58 пациентки с едно цезарово сечение, които са получили само простагландин за индукция на раждането. Делът на руптури е 5.2%, сравнен с 8 (1.1 %) руптури сред 732 пациентки, които не са третирани с простагландин. Равазия откриват 3 руптури сред 172 пациентки с индуцирано само с простагландини (1.7 %)раждане, което е значително по-високо от 0.45% или 7 от 1544 жени, родили спонтанно.

Мунка, прати ми мейла си на лични и я получаваш веднага с бонус още една книжка. Simple Smile Лекарката ти иска лесни пациенти, но май няма да я огрее.  Mr. Green

След като видях двата последни поста допълвам:
Преразтяга ѝ се мозъкът на нея! Как може да сравнява риска от индукция с несъществуващия "риск" от доносване? Хелоу! Абе тези лекари съвсем ни взеха за мезе!

# 136
Здравейте!
Днес бях на преглед и лекарката ми отлепи околоплодния мехур. Ако имате информация за тази манипулация, бихте ли я споделили?

# 137
Здравейте, момичета:-)
Присъединявам се към вас с термин 11.02.2011г. и предишно секцио-09.02.2007г. За секциото какво да кажа - признавам си, че почти бе планирано, защото изпитвах някакъв страх от самото раждане и от това, че ми каваха, че детето ще се роди голямо. Калоян се роди 4600гр. с увита пъпна връв. Не съжалявам, че ме отрязоха............ Но се чувствам гузна, че поне не опитах да родя нормално, да изчакам деня до термина, да усетя поне някакви признаци- изтичане на води, контракции........ Сега със зачеването ви чета и искам поне да придобия малко смелост, да пробвам да родя нормално. Не съм говорила с лекар- онзи ден се записах на ЖК и дори и докторката не съм споделила. Първият път секциото го прави д-р Танев в Аг- Варна. Мисля пак него да потърся.
Благодаря, че ви има. Адмирации за всички майки, успели с VBAC и естествено на неуспелите, но поне опитали се такива!

# 138
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!
Днес бях на преглед и лекарката ми отлепи околоплодния мехур. Ако имате информация за тази манипулация, бихте ли я споделили?

Кофти!  Rolling Eyes
Опитва се да ти предизвика раждането.  Sad Срама няма ли тая жена?! Имаш още две седмици до термин, какви са тия своеволия? Поне предупреди ли те, попита ли те?

Зъбченце, добре дошла! Желая ти успех!

# 139
transi1 , затова ли ти е отлепила мехура, защото не знае къде е пъпната връв ли?Онзи ден бях пуснала една много хубава сатия точно за увитата пъпна връв.
zyb4ence , успех!Дано всички да успеем Hug

# 140
Транзи, на мене като ми направи подобна манипулация в приемния кабинет (не помня вече точно какво ми събощи, май каза че ми е "помогнала малко"), а вече преди час бях пила простагландините, но нямах никакви контракции, е след това нещо ми почнаха на 3 минути и после много бързо се ускориха, но не знам от кое от двете е било точно.

# 141
Транси, отлепянето на мехура се прави в опит да започне раждане. При повдигането на мехура от маточната стена се отделят простагландини, които освен всичко друго помагат за умекването на шийката на матката. Разбирам, че не е обсъдила с теб възможните ползи и рискове...  Tired

# 142
Там е работата, че изобщо не ме предупреди, че ще го прави. Докато ме преглеждаше вагинално, аз я попитах: "Проверявате само за разкритие и скъсена шийка, нали?", а тя лаконично отговори "Да". Малко след това започна много силно да натиска и когато извади ръката си, по ръкавицата имаше кръв. Аз се шашнах и поисках да знам какво става, а тя: "Ами, отлепих ти околоплодния мехур, защото имаш 3 см. разкритие"....
Относно това, защо ще ми предизвиква раждане толкова рано, каза че има опасения за патологична пъпна връв....
Аз толкова се разстроих, че веднага беж към доктора, който ме изроди първия път. Той е в Шейново и там ми направиха Доплер, на който видяха, че кръвотока е добър и връвта не е увита. Освен това казаха, че си имам достатъчно води и плацента първа степен. Това ми говори, че бебето не е готово още да излиза.
Сега много се притеснявам с този отлепен мехур, дали може по някакъв начин да не навреди на бебето. Отвреме на време и то доста рядко имам неболезнени контракции и едни бодежи, като че ли в пикочния мехур. Утре отново съм на преглед при нея и ще ми прави запис на тонове. Много се притеснявам как ще се развият нещата.

# 143
Благодаря за разяснението, zozima Hug

# 144
transi1 , не се притеснявай, всичко ще е наред, но тази докторка #Cussing out

# 145
Момичета, въпрос:
И аз четох, че предизвикването на раждане след секцио увеличава риска от руптура. Надявам се, че лекарите са наясно с това. Но не мога да разбера това важи ли за стандартната система окситоцин, която слагат във втора или трета фаза на раждането, т.е. раждането е започнало само, а системата е за да ти "помогнат" и за да стане по-бързо?

# 146
transi, имаш право да откажеш вагинални прегледи. Тя няма да дадат никаква достоверна информация, писала съм многократно за това. Раждането започва, когато започнат регулярни контракции на 3 мин., дотогава можеш да си ходиш и със 7 см разкритие и пак да не родиш скоро. Може и никакво разкритие да нямаш и да родиш за няколко часа. Питай за всичко, задавай въпроси защо и какво ако не го направим.
Смята се, че отлепването на мехура може да доведе до преждевременно изтичане на околоплодните води, което вече може да е проблем. Просто не им давай да те пипат повече и се наслаждавай на последните седмици от бременността.  Hug (Така ми се иска пак да съм бременна!  Heart Eyes)
И бягай от тази лекарка! Моля те!

Йо, важи, да, според няколко изследвания. Но има едно със само една руптута на 800 раждания (което е супер), където са прилагали ниски (за мен никак не са ниски) дози окситоцин. Така че ако въпросът е секцио или бавна капка окситоцин, може да се обсъди и този вариант.
Аз бих отказала каквото и да било, ако аз и бебето сме добре.
При третата фаза въпросът е малко по-сложен. Но ако във втора не си разчитала на изкуствен, се счита че и в трета няма да ти е нужен. Мога да ти пратя и книжката за трета фаза, ако искаш. Там много хубаво е описано всичко.

# 147
Първият път секциото го прави д-р Танев в Аг- Варна. Мисля пак него да потърся.
Моето първо секцио също беше при него.
Какво те кара да си мислиш, че е ЗА VBAC?

За пъпната връв интересно...и на мен ми се каза същото. Даже тя била причина за секциото, не позволявала на бебето да слезне.  Laughing

transi1, при мен не подейства отлепването на мехура ( при втората бременност).

yoanna, епидурал и окситоцин смея да твърдя, че  ми изиграха лош номер втория път и се стигна пак до секцио.

# 148
  • ул. "Мечтание"
Транси, спокойно! Следи се за изтичане на води само и дано няма ефект от това отлепяне.  Praynig Не се притеснявай за тия контракции, все пак ти е трето раждане, подготовката и разкритието могат да започнат доста преди самото раждане, разбира се може и утре да родиш. Но само не се тревожи, моля те!  Hug Надявам се, че повече няма да ходиш при тази лекарка. Доктора в Шейново какво каза? Ще те подкрепи ли за VBAC при сегашните обстоятелства?

# 149
Йоначне, в която и да е фаза окистоцинът е противопоказен при нашия случай!А си мисля, че щом няма окситоцин, няма да има чак такава нужда от епидурална, та нали окситоцина, предизвиква много агресивно контракциите и от там съответно идва и по-силната болка.Така си мисля де, незнам дали съм права newsm78

Общи условия

Активация на акаунт