Отговори
# 150
  • ул. "Мечтание"
Когато организма отделя сам окситоцина, той помага за отделянето и на ендорфини (и двете са "щастливи" хормони), това води до естествено обезболяване на организма. Докато синтетичния окситоцин действа единствено на физическо ниво (твърде силни и болезнени контракции, стягане на мускулатурата и т.н.) и не предизвиква отделяне на ендорфини, така че няма какво да обезболи освен нещо външно. От друга страна, организма е заблуден до известна степен, че всичко е наред и уж се отделя окситоцин, съответно той не отделя достатъчно естествен окситоцин. Нещо такова.

Епидуралната пък омекотява тъканите и те губят нужния за раждането тонус. Та се получава нещо като все едно да натиска едновременно газта и спирачката.

# 151
Пак за пъпната връв: http://midwifethinking.wordpress.com/2010/07/29/nuchal-cords/
На сайта на Естествено пък има готина статия за втората фаза: http://www.estestveno.com/node/1643

# 152
Още не съм родила Simple Smile
Днес бях на тонове и доплер и всичко беше наред. Преди около час, обаче ми падна тапата.
Лекарката ми предложи утре да ме приемат в болница, за да ме следят по-отблизо. В началото се съгласих, но вече взех да се замислям, хич не ми се нрави тая болнична обстановка, все пак бременността ми е абсолютно нормална. Тя обеща, че няма да предизвиква раждане в близката седмица.
Снощи, обаче се притесних много, защото бебето шаваше ужасно много и не се спря почти около 3 часа. Не ми се ще да се върти много-много предвид случилото се предния път....
Яна, доктора от първото раждане със сигурност ме подкрепя за VBAC, но там е работата, че правя лоша асоциация с Шейново.

# 153
  • ул. "Мечтание"
Много заплетена ситуация.  Rolling Eyes Не смея нищо да те посъветвам, нито да си останеш вкъщи, нито да отидеш при онази докторка (хич грам вяра не би трябвало да й имаш според мен!)... Това, че ти е паднала тапата нищо не значи все още. А често пъти при предстоящо раждане се случва бебето да е много активно, така че най-вероятно няма нищо притеснително.
Предполагам, че сигурно ще ти е много тежко да отидеш в Шейново, но според мен отиди по-добре там. Дори и да се стигне до секцио, поне ще знаеш, че не са те подвели и не са насилили нещата против волята ти. Разбира се това само ти можеш да го решиш, надявам се не съм твърде нахална с предложенията си! Просто много се вълнувам с теб!  Blush Можеш и да ходиш паралелно при доктора да те следи, ако пък не искаш да раждаш в Шейново, но поне да имаш една достоверна преценка от негова страна... не знам и аз вече какво да ти кажа...
Знам, че всичко може да мине кротко и спокойно, без вмешателство и ми става много криво как те манипулира тая докторица по такъв безскруполен начин. Направо ми иде да я  #2gunfire

# 154
  • В полите на Пирин планина
transi1 стискам ти палци за едно хубаво и спокойно раждане. И аз мисля, че не е добре да се доверяваш на тази докторка (!), явно я склонна към манипулации по своя преценка, без да се съгласява с теб  Confused
Първото ми дете се роди мъртво и мога да си представя, какво чувстваш отивайки в Шейново  Hug ... Емоционалното ти равновесие е много важно сега, а също подкрепата на близките хора. Ако не искаш да раждаш в Шейново реши къде искаш и ще се чувстваш по-сигурно. Отново ти стискам палци и скоро да гушкаш едно сладко бебче  Peace

# 155
Транзи, дай да помислим заедно.
Имаш две седмици до предполагаемия термин на раждане. Детето ти се чувства прекрасно, получава достатъчно кислород и хранителни вещества от плацентата.
Отиваш на преглед и докторката ти без твоето позволение ти отлепя мехура, в следствие на което тапата пада. Иска да ти предизвика раждане от страх, а не възоснова на каквито и да е индикации от твоя страна или от страна на бебето.
Иска да те приеме в болница, въпреки че бременността ти е нормална и ако не беше отлепването на мехура, тапата ти щеше да си е цяла, т.е. няма причини да се мисли, че раждането ще започне скоро, защото тялото ти бебето ти не са готови.  
Та, въпросът ми е, защо да ходиш?
Не вярваш на тази жена и най-вече нямаш никакви показания да влизаш в болница! Какво да ти следят? Ти си просто една бременна жена, която има още ДВЕ седмици до термин. Да не говорим, че спокойно може да носиш две седмици и след като ти мине термина.

Помисли и знай, че каквото и да решиш, ще те подкрепим!  Hug

ПП На мен моята "любима" лекарка ми направи същия номер с отлепването на мехура седмица преди термин и тапата ми започна да пада вечерта след "прегледа". Взех, че преносих с 9 дни.  Laughing

# 156
  • В полите на Пирин планина
zozima как добре си формулирала всичко  Hug

# 157
  • ул. "Мечтание"

Верно си е!  Hug

Транси Hug Лесно ни е на нас да даваме съвети от страни. Представям ти на тебе какво ти е! Дано само мине всичко добре за теб и бебето!  Praynig

# 158

Верно си е!  Hug

Транси Hug Лесно ни е на нас да даваме съвети от страни. Представям ти на тебе какво ти е! Дано само мине всичко добре за теб и бебето!  Praynig
Успех  мила! HugСкоро да се похвалиш с леко раждане и прекрасно бебче! Hug

# 159
Транси,
И аз стискам палци и се надявам всичко да мине нормално, заслужаваш го.
Zozima, по-нататък ще поискам да ми пратиш книжки, сега съм много зле със свободното време. Надявам се след месец-два да имам повече време да чета.

# 160
... нали окситоцина, предизвиква много агресивно контракциите и от там съответно идва и по-силната болка.Така си мисля де, незнам дали съм права newsm78
Много си права! Болката е непоносима, а аз мислех, че имам тренинг от болезнен цикъл.

transi1 стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно, когато бебчо реши. Hug

Днес бях на контролен преглед и получих една доста суха и заучена лекция как е лудост да си мисля за VBAC и какъв голям риск има за мен и бебето... Все пак живеем в 21 век... Виждате ли защо сега смъртността е почти нулева при родилки и бебета, защото някой велик "ум" е измислил секциото ooooh!

# 161
Браво за новата тема, чак сега ви видях, в тези жеги не мога да смогна да чета. Сега започвам от първа страничка, но видях че питате за вагинално след секцио -  бебчо чакаме на  20-ти ноември 2010, точно 2 години след секциото, намеренията ми са повече от сериозни.

# 162
Транзи, съжелявам за случилото се, моля се да мине леко всичко и да имаш волята да вярваш на себе си най-много, пожелавам ти спокойствие и хубаво раждане.   bouquet

# 163

Днес бях на контролен преглед и получих една доста суха и заучена лекция как е лудост да си мисля за VBAC и какъв голям риск има за мен и бебето... Все пак живеем в 21 век... Виждате ли защо сега смъртността е почти нулева при родилки и бебета, защото някой велик "ум" е измислил секциото ooooh!

Грррррррррррр  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 164
От все сърце ви благодаря за подкрепата Hug
Според мен, наистина е безмислено да влизам в болница. Не виждам кой ще се литне посред нощ да ми мери тоновете, ако аз кажа, че бебето много шава и се притеснявам от това. Като нищо ще ме отсвирят и ще си доспят смяната....
Мъжа ми, ми е дал ултиматум до утре да реша къде ще раждам, а аз се чувствам като разпъната на кръст - трябва да избирам между трима лекари и три различни болници....Накрая току виж съм хвърлила чоп Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт