Отговори
# 90
Четох някъде , че вече много доктори в чужбина препоръчват плановото секцио да се прави , когато родовият процес вече е тръгнал.
А в бг 2 седмици преди термин, ако правилно е изчислен терминът.
А в бг колко време след термин смятат за преносване?
Една моя позната от франция роди преди броени дни, според бг термина , беше преносила около 12дни,  според французите беше само 3дни след термин, като сметнем , че беше инвитро и датата на оплождане се знаеше.Приеха я за наблюдение в болницата още като и мина френският термин, изчакаха 2дни и предизвикаха раждането.
По принцип трябва да насрочат дата най-рано 10 дни преди термина, като за нормално се счита една седмица преди него (за мен раждане без контракции си е чиста лудост, Борис искаха да го извадят 17 (!) дни преди датата, която той си избра).
Плановото секцио си е по-удобно за графика на лекаря, аз друга причина да се вадят недоносени бебета не мога да измисля.
Тук твоята позната щяха да я отрежат само като спомене инвитро. А какво да говорим за преносване. Па макар и с 2 дни.

Правя уговорка, че горното важи най-вече за по-големите градове. В малките хората все още имат някаква съвест. Е, сигурно има и малък брой лекари от областните градове, у които е останала някаква човечност, но не съм ги открила още.

# 91
 zozima ,така е !Напълно си права!
Сигурно ако кажа на моя доктор за случай инвитро според бг термин преносил с 12дни ще подкочи като ощипан и ще обяви франсетата за луди Grinning
Нощни очи , благодаря за отговора Hug

# 92
  • ул. "Мечтание"
Аз още се чудя, как една позната успя да убеди доктора си да й направи секциото на термин, а не десетина дни преди това.
Е, има и доста фрапантни случаи. Единия е, бебето извадено повече от месец по-рано... Ама то е било ега ти поредицата от злополучия!  ooooh! Сгрешен с две седмици термин, планово ненужно секцио, плюс докторка, която ще излиза в отпуска... Крайния резултат - след раждането се оказва, че всъщност бебето се е родило в 34та, а не в 36та седмица, както са смятали по МЦ и детето е имало сериозни проблеми. След това година и повече е имало ходене по доктори непрекъснато, непрекъснато някакви проблеми произлези от това, че е родено твърде рано, абе някакъв кошмар. И това дете цял живот ще си носи последствията, защото на някой му се почивало, ама не искал да итръве мангизите, а някой друг го е мързяло да смята...

# 93
Момичета, а в нашият случай може ли водно раждане?
До колкото знам само при Мазнейкова се практикува, но в сайта им пише ,че се препоръчва при второ раждане, едва ли ще се съгласят да водят след секцио newsm78

# 94
  • ул. "Мечтание"
Може разбира се, даже е за предпочитане, но има само в Света София (бившата Тина Киркова). Но има доста условия на които да отговаряш!  ooooh! Но пък може да имаш късмет, не пречи да разпиташ.

# 95
Нощни очи , отново ти благодаря за отговора Hug
Ще разпитам, не знаех , че и там има водно раждане.

# 96
  • ул. "Мечтание"
Аз пък не знаех, че при Мазнейкова има. Ама честно да си кажа в нейната клиника не бих стъпила така или иначе. Naughty

# 97
Четох няколко разказа за водни раждания при Мазнейкова, добре звучаха момичетата.
Но и аз не бих се ориентирала на там.

# 98
И аз при Мазнейкова не стъпвам  Naughty. А за водно раждане пък какви изисквания трябва да покриваш - за пръв път чувам, че имало такива  newsm78 Понеже не съм се интересувала де...

# 99
Усмивчице, ето малко инфо-
http://1agb.com/page/single/id/45

# 100
Но има доста условия на които да отговаряш!  ooooh!
Laughing Какви са условията? понеже аз съм чувала слухове - да имаш предишно леко нормално раждане - което малко за нашата темичка не важи  Mr. Green
А сега видях че Мари е пуснала линк - значи моите са само слухове, не са ги написали на сайта си, но то не пречи да са верни. Питайте все пак и чакам да споделите!

Нощни очи по предишния ти пост исках да те питам какви са другите "всеизвестни признаци за преносване" че аз малко не съм запозната? Аз затова сега съм решила да си сравнявам ехото с предния път, защото Марков например като бях на ФМ каза че причините за секциото най-вероятно пак щели да са налични (без значение какви са) та просто искам да проверя наистина ли е така.

Ей Мари прочетох как във Франция (нали?) са ти пратили психолог!!! не мога да повярвам, не мога! ние живеем в средновековието май  Confused

Добре дошла на Ахура  Hug и моят е септемврийче от вашия набор, но явно не сме писали в една отчетна.

Димитриана благодаря за разказа, ще си го прочета!

Стискам палци на Фло!

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 15:39 от Мунка

# 101
Moмичета, здравейте!
Прегръдки и поздравления от мен! Heart Eyes
Имам две дъщерички, и двете родени с цезарово сечение поради седалищно предлежание на плода (и в двата случая).
Голямата ми дъщеря е проблемно дете (аутист е, хиперактивност и дефицит на внимание), та често си задавам въпроса, дали проблемите и (или част от тях) не се дължат именно на това, че е родена по-рано от изчисления термин. Стандартно - 10-тина дни. Някъде дори четох статистика, че по-голям процент от децата родени със секцио след време проявяватнякакви дефицити и проблеми в училище спрямо родените вагинално.

Малката ми дъщеричка е родена 13 дни по-рано, отново поради седалищно предлежание.
За тежките усложнения, които аз получих след операцията, няма да разказвам, за да не плаша бременните момичета тук.

Знам, че се отплеснах, но по-скоро влязох тук с въпрос и мисля, че горните уточнения бяха важни.
Планираме трето дете. И се чудя, дали изобщо ще се намери лекар в Бг, който би изродил бебе вагинално след две цезарови сечения?
Ще се радвам, ако някой е чувал за подобни случаи или би споделил какво е личното му мнение по въпроса.
Виждам, че на първа страница има много информация, благодаря от сърце, че така добре сте я систематизирали и съхранили, ще я изчета подробно.

# 102
Calathea добре дошла!

На конкретния ти въпрос не мога да отговоря, сигурно другите момичета ще ти кажат.

Но на това за плашенето на бременните си мисля че ние тук вече не можеш ни уплаши (не ни е за първи път като се има предвид че сме вече с поне 1 секцио) та си мисля че можеш да си споделяш спокойно в тази тема. Не знам, другите да кажат ако не е така.
Аз даже бих искала да споделяме, защото си мисля че това има значение за следващото ни раждане, аз например имам нужда да си изясня повечето неща, смятам че са важни за следващото ми раждане, въпреки че навремето реших да не ровя, но и не планирах други бремености.

# 103
Мунка, аз чесно казано , не можах да разбера на всяка родилка ли се полага прихолог или само на родилите със секцио newsm78
Никога не съм се сещала да питам , моите приятелки родили вагинално там дали са имали консултации с психолог, но предполагам , че само при секцио.
За клизми и бръснене , вече споменах , че са не познати, наистина звучи стресиращо, поне за мен, отивам уплашена да раждам и ме започват с клизми и бръснене.
Знам, че ако си бях останала там сега нямаше да имам такива тревоги, дали ще успея , дали доктора няма да ме прецака в последният момент, ама както казва една майка от темата, ще се хвърляме в боя Simple Smile

# 104
Calathea, спомням си, че Mamma беше споделяла за нейна приятелка, която родила вагинално след 2бр. секцио в София.

Общи условия

Активация на акаунт