Отговори
# 690
  • ул. "Мечтание"
В интерес на истината, аз си го бях приела това за нещо абсолютно нормално да можеш да родиш вагинално след секциото. Не бях чела по въпроса, просто си мислех, че като мине известно време и всичко зарасне, си ставаш като нов  Blush

Всъщност то си е точно така!  Peace
Само дето на докторите не им изнася.  Wink

# 691
  • Пловдив
benitta, една майка, която пише в темата, имаше вагинално раждане след секцио при д-р Топалова, която изражда в Селена, но има кабинет на пл. Кочо Честеменски (срещи Фламинго синема). Можеш направо при нея да отидеш, като му дойде времето. Wink

# 692
benitta, търси друг. Защото ще те следи имайки предвид, че ще ти прави секцио, а ако разбере че настояваш пък и без да разбере може да почне да те плаши (както се получи при мене).

Момичета, днес май щяха да ме оперират ако бяхме карали по отработената схема - второто секцио планирано 10 дена преди термин.

На мене не ми гледаха белега изобщо никой, дали не са се сетили, не знам.

Усмихнатото, много пъти съм питала различни ехографисти - срастванията не се виждат на ехо. Но по самия белег могат да видят някои неща, не всичко обаче, не могат да бъдат категорични.

Не знам при мене какво се е било набило в главата ми, мъжа ми ми каза още от началото че не е задължително следващото да е секцио, на мене в главата са ми се набили причините за предното ми секцио та на мене ми е набито че съм с тесен таз и не мога да родя голямо бебе.
Затова се надявам да се случи чудо.
(а преди се надявах бебето да е малко, но сега като ще го чакаме до след термин хич няма да е малко)

# 693
  • ул. "Мечтание"
МункаPraynig всичко ще мине добре! Сигурна съм!  Hug

Момичета, масажа на белега прави чудеса с еластичността на тъканите.  Peace

Може след като веднъж е срязана матката да не работи на пълните си възможности, но това не значи, че не може да се справи с контракциите и изтласкването на бебето навън и че не може да запази целостта си!  Wink
Може наистина с нарастване на матката белега да изтънява, но той по принцип си е по-дебел от общата дебелина на матката.
Логиката на натрупване на тъкан на мястото на срязване е проста - тялото се самопредпазва от последващо подобно нараняване на същото място, съответно там прави по-дебел пласт тъкан за да намали щетите.
Моят срез е направен от лявата ми страна към дясната. В последствие установих, че от ляво белега е по-дебел отколкото отдясно. Умно тяло си имам.  Wink Защитило се е по-добре там където е започнало всичко.

Масажирах и продължавам да масажирам белега, който доста се е изгладил от това и вече не усещам никакъв дискомфорт при това разтриване и разтягане на мястото.

# 694
МункаPraynig всичко ще мине добре! Сигурна съм!  Hug

Момичета, масажа на белега прави чудеса с еластичността на тъканите.  Peace

Може след като веднъж е срязана матката да не работи на пълните си възможности, но това не значи, че не може да се справи с контракциите и изтласкването на бебето навън и че не може да запази целостта си!  Wink
Моята "срязана" Laughingматка си работи на 101%Въпреки 6-те магнерода на ден си контрахира ежеминутно.Само след масаж се успокояват малко нещата PeaceВъншно вече не чувствам болка на разреза.Само понякога при движение и ритници от бебето ми припира малко вътрешната стена...Но си мисля,че е нормално.
Деси,абе и аз не съм нмого сигурна на къде се е завъртяло,но важното е че го прави без моя помощ Mr. Green

# 695
Аз долу-горе се възтанових за около 3седмици след секциото.От тогава насам никога не съм чувствала болка или изтръпване на рязаното място.Само следите от белега, който почти се е заличил ми напомнят за операцията.До сега да чукна на дърво не ме е боляло при разтягането на матката.Имам си нормални подготвителни контракции, както и при първата бременност.

# 696
Нощни очи  Hug

Снощи имах контракции и много силни болки в кръста и по-точно костите на таза ме боляха, особено задните и даже имах чувството че бебето е тръгнало. Обаче сутринта като се събудих нищо ми нямаше.

Тази тема нещо спря да ми излиза в обновените и съм ви изпуснала в последно време.

# 697
Мунка, ми то не остана, скоро ще ни зарадваш с един хубав разказ.  Hug

# 698
  • Пловдив
benitta, една майка, която пише в темата, имаше вагинално раждане след секцио при д-р Топалова, която изражда в Селена, но има кабинет на пл. Кочо Честеменски (срещи Фламинго синема). Можеш направо при нея да отидеш, като му дойде времето. Wink
Тя ми се падна на секциото, но щом и в наша кауза работи, ще я имам предвид  Hug

Мунка, на мен не ми пречи да ме следи. Той иначе е много внимателен и съответно предпазлив. Аз пак смятам до последно да не му казвам, че няма да раждам при него Mr. Green Така и така ме чака много работа по подбор на мястото за раждане. Този път ми се насъбират мноого изисквания  Mr. Green

Ох, като чета как сте вече на финала... а аз се тюфкам рано рано...
Мунка, успех Hug До сега ехото колко голямо го изчислява? Моята мома, 10 дни след термин беше 2900 и 49см. Малко, ама като си го представя от де трябва да излезне... Joy

# 699
  • ул. "Мечтание"
Ох, като чета как сте вече на финала... а аз се тюфкам рано рано...

По-добре по-отрано! Аз започнах да се подготвям за VBAC малко след като родих сина си.  Joy Все ми се смееха хората, че съм слагала каруцата пред коня.

Иначе нищо не пречи да оставиш твоя доктор в блаженно неведение и да си действаш по плана!  Wink Sunglasses И за двама ви ще е по-добре.

# 700
Аз започнах да се подготвям за VBAC малко след като родих сина си.  Joy Все ми се смееха хората, че съм слагала каруцата пред коня.

Хаха, и на мен ми се смеят, че съм била планирала не бебе, а раждане  Crazy. То донякъде е така, ама бебето е планирано по дифолт  Flutter Остана и да почнем да го правим  hahaha

# 701
Мунка, успех Hug До сега ехото колко голямо го изчислява? Моята мома, 10 дни след термин беше 2900 и 49см. Малко, ама като си го представя от де трябва да излезне... Joy
Вие може да сте фини, ама моят син 7 дена преди термин го извадиха 3.800  Mr. Green
Сега момата я изкараха 3.100 преди една седмица и прогнозираха днес да е 3.500, ами ще видим то ще си проличи дали минава нали така? Понеже аз съм се родила 2.700 и поне знаех че това е пробвано и работи  Mr. Green пък по-тежичките...

Зозима, нещо ми липсва, дано се появи да ми даде някой окуражаващ материал  Simple Smile

# 702
Хей, мацки, здравейте. Аз бавно, но славно навлизам в 9 месец и вече съм много по-спокойна, че поне ще родя доносено бебе  Mr. Green Уговорките с лекарката ми за нормално раждане са налице, макар че на нея много не й се иска, но поне нямам дата за секцио, като установихме, че плодът е съразмерен за мама с моите пропорции. Ендокринологът ми и той ми дава зелена светлина за нормално, понеже за сега изследванията ми са ОК.
От две вечери имам по малко болезнени и ритмични контракции, но през деня положението е спокойно. Надявам се все пак мадамата да не дочака термин, за да не се превърне по-голямото тегло или пренасянето в повод за секцио. Спрях вече всички задържащи лекарства и с една дума - чакаме  Mr. Green
От няколко дни обаче ми се върти една идея в главата и мисля тук да попитам - до колко е неподходяща епидуралната аналгезия при VBAC? Може ли например да се използват намалени количества с оглед запазване на повечето усещания, но все пак притъпяване на най-нетърпимите болки (все пак съм ги изпитвала и ако мога да ги спестя ще е супер)? Смятам да поговоря с АГто ми, но на ЖК съм чак в петък, а дето се казва може да не я дочакам  Flutter Мерси на отзовалите се   bouquet

# 703
Здравейте, момичета!
безкрайно съм щастлива, че на прегледа в петък бебчо беше в изходна позиция, на мама послушното момченце!  newsm44 Вярно е, че е рано за фанфари, но пък поне ми даде надежда Simple Smile
Освен това този път лекарката беше много сговорчива и си говорихме как поне ще опитаме естествено раждане и че винаги има време за секцио. Но много ме изненада, че не гледали на ехограф белега от секциото - то и без това нищо не се виждало, нямало смисъл  newsm78 А 6 м. след раждането лекарят, който ме оперира в Токуда , ме гледа на ехограф и каза, че всичко си е зарастнало както трябва. Нещо не ми се връзват практиките...
Иначе петъчната лекция този път не беше интересна - говориха ни за първите моменти на бебето и ни показаха някакъв специален хват за вдигане и слагане на детето в креватчето, който посмъртно не бих могла да повторя, а и не виждам смисъл всъщност. Дано следващата (и последна) - за следродилния период, бъде по-полезна и информативна.
Хайде, хубава седмица и чакаме хубави новини от Мунка и mim4ето !  Hug

# 704
  • ул. "Мечтание"
Ехе, все добри новини!
Много се радвам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт