Отговори
# 675
Зози  Hug, много благодаря за линковете, прочетох ги най-после и сега ги връчих на мъжа.
Това за белега още не съм го чела.

# 676
И аз съм се замисляла за белега, да питам ли или не, та реших че каквото и да е при всеки организъм зараства различно и доктора правил секциото, едва ли помни с подробности точно моето, знам ли го като ме е рязал на какъв хал е бил,може и да ме метне нещо, така че забравих за този въпрос.
 Миленка, помня едната жена от варненската група второто бебче го беше родила почти без да разбере  Simple Smile

# 677
Момичета, хвърлихте ме в едни размисли... В петък съм на консултация, ще се гледаме подробно на ехограф и сега започва да ме гложди мисълта дали да не попитам за белега. По принцип на консултацията в Бг 6 месеца след секциото уж всичко си беше зараснало и си беше наред, ама знам ли?  Thinking newsm78 Но като изчетох статийките, май ще си стискам езика зад зъбите и няма да се вра между шамарите Simple Smile В крайна сметка си мисля, че ако лекарката е читава (а поне така се говори), ще си погледне, каквото трябва, и без да я питам, нали?

# 678
По принцип при вагинално раждане след секцио са длъжни да огледат белега някъде към края на бременността, когато матката е най-разтегната.Мисля, че ще го направят сами.

# 679
  • ул. "Мечтание"
Мисля, че го правят някъде в 32ра-34та седмица това. Някъде бях чела, че наченки на руптура може да се наблюдават и преди да започне раждането. Не знам колко е вярно. Но пък доста могат да те манипулират с тази информация, ако е вярно това.

# 680
 Heart Eyes ОК, успокоихте ме, нищо няма да питам.   bouquet

# 681
Аааа,Нощни тази дума /"Руптури" в края на бремеността/я забранявам за употреба Hug
Общуваме си с матката и с бебето и няма да има никави фалове.
....Даже мисля,че с "уговорки"а не с упражнения бебо си се обърна сам.Но трябва и док да потвърди все пак. Peace
 Hug Hug Hug

# 682
  • Пловдив
 Mr. Green Точно влезнах да пиша какъв отговор получих от док и гледм точно това коментирате...
Та, ей така, между другото го питах виждат ли се по това време някакви евентуални сраствания, защото мисля да се пробвам нормално....
Човека седна делово зад бюрото и започна да ми обяснавя, че не срастванията са проблем, а самото зарастване на белега. Белега всъщност е съединтелна тъкан, която нямала еластичността и здравината на мускула. И за това там при разтягането на матката се получавало изтъняване. Изобщо не даде шанс на плана ми. категорично каза, че няма смисъл да се рискуват два живота  Rolling Eyes
Аз обаче си мисля, че нещо ме пързална, защото можеше поне да кажа, че в по-напреднала бременност ще огледа в какво състояние е матката и тогава да ми каже, ама цъ Rolling Eyes
За сега думите му не ме стреснаха, защото нищо конкретно за мен не е казал, а само превантивно и по принцип  Mr. Green
Като ходя на ФМ и там ще задам същия въпрос, пък да видим  Mr. Green

# 683
benitta , явно не му се занимава на човека!
Виждам, че при теб са минали повече от две години, нали това беше срока в бг Grinning!Във чужбина казват, че забременяване 6месеца след секцио няма проблем за вагинално раждане.
Явно тази приказка е много вярна- Слабите акушеро-гинеколози прибягват до секцио!

# 684
Даже тук около мен казват, че срока бил 3 години, да не говорим за това, че всички знаят, има ли едно второто е задължително, като кажа че искам вагинално ми се пулят, ама то може ли? Смятайте каква е нагласата за няма 15 години са си промили мозъците тотално.

# 685
  • ул. "Мечтание"
benitta, сигурно твоя доктор е ясновидец, щом може да предвиди как ще реагира белега до края на бременността!  Joy hahaha ooooh!

Май всеки доктор си измисля каквито си иска срокове да забременееш за да ти позволи VBAC вариращи между 6 месеца и никога!  Outta Joint

# 686
В чужбина казват, че може да се роди вагинално ако жената е забременяла 6месеца след секцио, тук им се вижда малко и срок от бременност до бременност 2год.
Това ми звучи като гинеколозите , които казват на жената още от втори триместър на бременността , че са с тесен таз, същата работа и е твоя док с белега.
Явно наистина приказката , че слабите акушеро-гинеколози прибягват до секцио е вярна.

# 687
Бенита, а дали не можеш да го питаш как тогава според него се извършват по света вагинални раждания след секцио? След като е толкова категоричен, че няма как да стане, нека поне даде неговото обяснение за фактите.  Rolling Eyes Ще ми бъде любопитно и на ФМ какво ще ти кажат, че и аз се чудех виждат ли се сраствания или не..  Peace

Д, и моят мозък беше тотално промит  Simple Smile - почувствах се точно като зашлевена, когато разбрах първо, че то всъщност може да се ражда вагинално, въпреки луксацията, и второ - когато се светнах, че 1 секцио не е равно на 2-ро такова  Laughing Но и на мен така ми реагират като кажа, че когато забременея пак, ще се опитам да си го родя - ама как така??  Shocked  Laughing

# 688
Ох, да, това с едно секцио = секцио до живот е толкова набито в мозъците ни в Бг, че няма оправия. Аз само веднъж споменах на майка ми, че искам да раждам нормално, тя се паникьоса ужасно много, заобяснява ми разни работи за рисковете за живота ми и този на бебето и аз просто спрях да коментирам. Сега, като ме пита как съм, аз казвам "добре" и въобще не повдигам въпроса. И колкото и гадно да звучи, даже понякога се радвам, че ни делят 2000 км. Simple Smile

На роднините на мъжа ми също нищо не споменавам, защото и те са едни паники - пият хапчета и блъскат децата си с антибиотици за най-малкото нещо, та мен ли няма да ме сложат под ножа  Laughing

И аз не искам да си говорим за руптури  Peace Може да е малко щраусова тактика, но вярвам, че положителното мислене и позитивната енергия са от огромно значение за това как ще се развият нещата.

elenia, и аз си общувам с малкия, и предния път си общувах и го увещавах да се обърне, ама тц, върти се като пумпал във всички посоки, само не в правилната  Laughing

# 689
  • Пловдив
Не ми се влизаше в пререкания и обяснения със слеящия, че така или иначе няма да раждам при него, пък има още доста време да се гледаме  Mr. Green
В интерес на истината, аз си го бях приела това за нещо абсолютно нормално да можеш да родиш вагинално след секциото. Не бях чела по въпроса, просто си мислех, че като мине известно време и всичко зарасне, си ставаш като нов  Blush
Нощни очи като ми показа тази тема и се учудих , че положението е по-сложно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт