Отговори
# 660
БГДеси, отново мерси за разказа! Мисля че запомних  Mr. Green - за първи път ги чувам тези неща, мислех че няма да ми трябват и ще си правя каквото ми дойде на акъла  Mr. Green

Зози, много се радвам че дойдох на срещата, много ми хареса! сега ще ти пратя мейл.

Днес ми излязоха резултатите от кръвта и аз вече реших че това са пълни глупости и няма какво да ги гледам: хемоглобинът ми се е качил на 103 (което било нормално за бременна) от 99 предния път, като в същото време желязото ми е паднало на 5.99 от 8.99 преди месец!!! ако не си бях пуснала желязо щях да си живея щастливо...  Mr. Green

D&D&D, терминът ти е скоро, май не бива да се притесняваш вече от контракции? ако това са контракции, защото на мене ми казаха за менструалните ми болки, че не са - коремът ми е отпуснат докато ме боли и забравих вече защо ме било боляло.

# 661
Деси, и на  нас миналата лекция ни беше свързана точно с тази тема!Същото ни каза и нашата акушерка , но това за свиването на стъпалата и зъбите не го знаех.И ние ще имаме едно посещение в родилното и една среща с психолог, който да ни помогне да се преборим със страховете ни.
Утре съм отново на училище, но забравих каква тема ще обсъждаме.

# 662
  • ул. "Мечтание"
Деси, благодаря отново за включването!  Peace

# 663
Деси, благодаря за информацията която събираш, ще ни е от полза.
  Мунка така е, близо съм, имам усещане, че малко по-рано ще се появи юнака, но болките са все така интензивни и продължителни, имам ги от може би 7-ми месец, но тогава бяха леки незабележими без стягане, а сега са си доста осезателни и се стяга коремчето, нали ми е за първи път, много интересно, май- ще си откарам така до края, може и да не разбера кога е започнало раждането  Laughing

# 664
май- ще си откарам така до края, може и да не разбера кога е започнало раждането  Laughing

Деси, няма лошо. Има документирани раждания, при които жената се събужда чак, когато започнали напъните за бебето, а някои вече, след като бебето е излязло. Само че пък така много ще изпуснеш Grinning, а преживяването си заслужава, особено, когато става в спокойна домашна обстановка.

За връзката между устата и влагалището наистина е така. Затова се препоръчват най-различни работи, чрез които да се отпуснат мускулите около устните като целуване, пеене, пръхтене като кон, смях с пълно гърло. Но за напъването - дирижираните напъни са нещо, което се практикува в болницата. там бързат да изкарат бебето и съответно при насилено напъване от страна на майката се увеличава рискът от разкъсване. Ако оставите нещата на естествения им ход, няма да има нужда да полагате усилия, тялото ви само ще изтласка бебето. А пък, ако е необходимо да напъвате, тези напъни не можете да ги удържите и не можете да ги контролирате. Мислете за това да издишате бебето - просто, когато дойде напънът, дишате така, че да вкарате въздух ниско в корема.

# 665
bg_desi, ей че интересно!  Laughing Как да не ти се иска да изживееш подобно нещо!  Heart Eyes Тук само те стряскат с разни психарски истории, резултат от дирижирани раждания, в светнала болнична атмосфера, с подрънкващи режещи лекарски инструменти!  Twisted Evil
За съжаление аз не мога да си позволя домашно раждане! А едва ли в болница бих могла да приложа всички тези техники!
Последният хит, който ми каза моят гинеколог, като смрънках нещо за домашно раждане е, че в Америка вече било забранено, поради висока смъртност!  #Crazy

# 666
Последният хит, който ми каза моят гинеколог, като смрънках нещо за домашно раждане е, че в Америка вече било забранено, поради висока смъртност!  #Crazy

Кажи му, че има едно нещо дето му викат Гугъл.  Whistling

Деси, малко не съм съгласна с акушерката, че дирижираните напъни са начинът, по който трябва да се случват нещата. Синхронизацията на стъпалата и пръстите с контракциите също ми се струва малко прекалено и пресилено. Надали можеш в такъв момент да мислиш макъде ти сочат палците  Laughing , но може и да бъркам.
Добър пост за напъването: http://midwifethinking.com/2010/07/30/pushing-leave-it-to-the-experts/
Иначе смяната на позата е повече от супер.
А това за отпускането на челюстта съм го чувала от Ина Мей Гаскин, мисля тук:http://www.youtube.com/watch?v=dCfSZn28FgM
Миленка, ще ти я пусна и на теб, но не знам дали щ ти е интересна.

# 667
Zozi, постът е чудесен, много хубаво написано и още веднъж изказвайки идеята, че една жена най-добре знае какво да прави по време на раждането. Само е нужно да вярваме в собственото си тяло и да го слушаме.

# 668
Миленка, пристрастна съм към мнения на акушерки, които обясняват, че майката знае. Всички останали "техники" ги чета по диагонал - много академично ми идва.  hahaha Иначе от този блог може да се научи наистина много! Невероятна е тази акушерка, за жалост обаче е чааак в Австралия... (но пък е обучавана в UK)
Това май съм го пускала за напъването: http://www.midwiferytoday.com/articles/pushing.asp Пак има някои "технически" моменти, но са по-скоро наблюдения, не напътствия.

# 669
май- ще си откарам така до края, може и да не разбера кога е започнало раждането  Laughing

Деси, няма лошо. Има документирани раждания, при които жената се събужда чак, когато започнали напъните за бебето, а някои вече, след като бебето е излязло.
И мене това ме притеснява, понеже не усещам никакви болки и това от скоро - преди имах имах!  Laughing даже си спомням в Южния парк така ме хванаха веднъж - оказа се че като се облегна на оградката на мостчето наведена много помагаше.

Мерси за материалите!

# 670
Zozi, много хубава статийка, напълно съм съгласна, че природата си знае работата.
В интерес на истината, акушерката като цяло обясняваше, че трябва да слушаме собственото си тяло и да следваме инстинкта си, а те те насърчават да правиш това, което съм изписала, за да улеснят раждането. А това, че ще го ускорят и че за тях е по-удобно, сигурно е така, ама да им имам ускоряването в сравнение с това в българските болници Simple Smile

Една колежка прави погача оня ден за първата си дъщеря. Роди в другата болница (тук има само две с родилни отделения) и разказа, че там са я сложили легнала на кушетката още от самото начало, въобще не е можела да се движи, сложили са й система с окситоцин, а като е стигнала до пълно разкритие, акушерката отишла да извика доктора и й казала: "Нямате право да напъвате без мен"  Joy Толкова за дирижираните напъни Simple Smile

# 671
  • ул. "Мечтание"
Хубаво обяснение как се прави масаж на перинеума: http://www.box.net/shared/rqovapelfv

Спасдиди, твоя доктор е много колоротен! С к`ви нерви му търпиш тъпотиите?  newsm78 Аз бих се разкарала от него още първия път като ти беше наговорил ония глупости, че руптурата не ти мърда.  ooooh! Пощади се бе жена.

Мен ме е обхванала някаква неопределена паника.  Rolling Eyes Незнайно защо пък искам следващия път да питам доктора да ми каже нещо за белега - сраствания, как изглежда, бла-бла. И в същото време осъзнавам, че с тия въпроси мога яко да си вкарам автогол. До сега на нито една среща с него думата "секцио" не е била изричана от мен или от него по какъвто и да е повод и може би е по-добре така да си остане, дори и да става въпрос за минало секцио, а не за бъдеще. Може и да си заравям главата в пясъка, знам ли. Но имам усещането, че всичко е наред и искам да питам тези неща от чисто любопитство. Та е по-добре да си обуздая любопитството май. Thinking

# 672
Нощни очи, добре , че ме подсети за белега от секциото.Аз ще попитам на следващата извънредна Фетална.Успокоява ме факта, че 6месеца след секциото белег на матката от такова нямах, но все пак има разлика, при прегледа не бях бременна, със сигурност има разлика между белег на матка в нормално състояние и в напреднала бременност.
Пък и още повече , че ще попитам ехографистката , която няма да има нищо общо с раждането.Няма да рискувам да питам докторката си , която ще го води, току виж извъртяла така нещата и ми ги наговорила едни, само и само да ме убеди да не раждам вагинално.Прекалено мнителна съм май но се подсигурявам от всякъде.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 16:41 от mari:)

# 673
Ето защо въпроси за дебелината на белега не трябва да се задават: http://wellroundedmama.blogspot.com/2009/02/ultrasound-measureme … esarean-scar.html  Laughing

# 674
  • ул. "Мечтание"
Зози, благодаря. Ще го чета сега. Аз съм се зарекла да не питам за тия неща. Въобще да не подкачам темата, ако въобще се коментира нещо, да не е моя инициативата. Гложди ме-негложди по-добре да си трая и да не дърпам дявола за опашката. Усещам, че в момента баласна ми е много крехък, малко ми трябва да се килна в грешната посока, та по-добре да не си предизвиквам сама нещата.

Днес щях да ви пускам нещо интересно и забравих. Една интересна история за VBA3C (тоест вагинално раждане след три цезарови сечения).
Ето го: http://www.birthresourcenetwork.org/blog/a-doulaa-s-journey-to-v … e-c-sections.html

Общи условия

Активация на акаунт