Отговори
# 645
http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/A-Mother-Is-Born/125122827541931?v=wall - страничка, за да се намираме във Фейсбук Simple Smile Така ми е по-лесно да пускам нова информация.
Мари, успех, каквото и да решиш.  Hug

# 646
Зозима, аз много се надявам да е нормално!Само трябва да накарам бебата да се обърне.Говоря, тесам , упражнения правя, засега нищо, но дано... PraynigВ шести месец си беше главично, и изведнъж пак седалищно, ама и с първата беба беше точно така!Имам време не се предавам , продължавам да упорствам.Иначе ми е напълно ясно,не се заблуждавам, че никой доктор няма да се съгласи на вагинално седалищно след секцио!Дори и франсетата няма да го направят.
Иначе имах в предвид , че ако Лазарова нещо се запъне за нормално раждане , ако бебата се е обърнала, ще се ориентирам към друга докторка, тя със сигурност ще се съгласи на раждане без медикаменти.

# 647
Аз имах предвид решението ти за избор на лекар. Дори да се наложи секцио е хубаво да имаш лекар, който да изчака първите контракции.  Hug

# 648
Добре дошла ani_d   bouquet

spasdidi, имам една позната дето на 35 й назначили секцио поради възраст, обаче операционната в ТК била заета а то тръгнало 17 дена преди термин и не могли да я оперират  Laughing
Може би да видиш заболяванията ти по-скоро, това с възрастта го зарежи.
То ние сме почти наборки  Peace

По повод болници, в къщи, родилни къщи... днес като влязах в ТК пак ме обзе страх и паника просто ей така. Та казах на мъжа че като ще е в болница искам да раждам в ушното в Исул  Mr. Green някак си настроението там беше по-така  Mr. Green

Прегледът мина добре, е аз не спах през нощта от притеснение, обаче лекарката е много добра!

# 649
Страхотна тема!!! Изключително много благодаря! Следях и се включвах в предишната, ще споделя и тук.
Цял живот съм си представяла какво ли е да родиш, как се случва, какво са контракциите... Не успях. Преносих един ден (това не е преносване всъщност) и докторът ме извика, когато беше на смяна, за да ме включи на системи. След 3 часа без разкритие и бебе високо горе (главата даже не му се била фиксирала в таза), ми направиха секцио. Дълго време се възстановявах психичеси. Депресирах се, много плаках, много страдах... Казаха ми, че, за да имам шанс да родя естествено, трябва да чакам година и половина, преди да забременея пак. И сега - година и седем месеца по-късно, абсолютно планирано и с ясното съзнание, че това бебе ще се появи на света по различен начин, започвам да се моля и да събирам информация Simple Smile Сигурна съм, че ще усея, този път няма да им се дам!
Ще прочета темата от начало, предишната я бях чела, но тук не съм влизала Simple Smile Доста материали имам... За което благодаря   bouquet

# 650
  • София, Павлово
Здравейте и от мен и добре дошли на новозаписалите се  Hug
zozima нищо не ми казваха. А хем си платих подобаващо. Не споменаха нищо за неработещи бъбреци, въобще в България на доктори да не разчиташ.
mari:) Моят син така не искаше да се обърне, със сигурност, до 32г.с и после в 34 вече се беше обърнал (но какво от това, пак ме оперираха  Sad). Така, че не се притеснявай има време госпожицата ти да го направи.

# 651
  • ул. "Мечтание"
adi_i_bebe, добре дошла! Лека бременност ти желая!
Ще помагаме с каквото можем за да имаш едно прекрасно вагинално раждане!  Hug

# 652
Добре дошли, на новите мами и успех!

# 653
С тази бременност съм с болки като предменструалните, тук последната седмица са всеки ден, аз много се движа и физически съм доста натоварена, малко ме притеснява че са продължителни, но иначе се чувствам добре. Като се сетя, с малката въобще не разбрах нищо, от контракции и неразположения.

# 654
Деси, наблегни на магнезия и ако се засили може да вземеш Ношпа. Ако не помогне... знаеш.

Нека всички, които бяха вчера, да ми пратят мейли на лични, за да им пусна материали.  Hug

# 655
Криси благодаря ти, то затова от една седмица се тъпча с броколи, ядки и кафе, дано издържа до края на месеца.

# 656
  • ул. "Мечтание"
Дес, все пак ти е втора бременност, малко си по-чувствителна към тия работи, нормално е да те почнат по-отрано.
Все пак почивай и не се преуморявай! Малко остана!  Hug

# 657
Крис, прати и на мен материалим, моля.

# 658
  • ул. "Мечтание"
Ето и другата обещана книга: The Labor Progress Handbook  Early Interventions to Prevent … reat Dystocia.zip

# 659
Привет на новите момичета  Hug

spasdidi, Хашимото не е предпоставка за секцио - и аз имам, но просто се следя всеки месец и пия Л-тироксин, за да държа хормоните в норма, иначе наистина има риск за бебето (щитовидната жлеза може да го възприеме като чуждо тяло и да го атакува). За другото ти заболяване обаче нищо не знам, съжалявам.

В петък бях на поредната лекция на тема "Изтласкване на бебето". Е не знаех, че има толкова много технически подробности, но пък за късмет имах под ръка химикалка и тефтер и си записах всичко надлежно.
Значи, първото и най-важно нещо е да сме максимално отпуснати (дълбоко коремно дишане, визуализиране на бебето, което слиза надолу, визуализиране на матката, която го изтласква навън, визуализиране на момента с гушкането на бебето и т.н.). Устните и зъбите не трябва да са стиснати, защото имало пряка връзка между тях и ... влагалището! Ако те са стегнати, и то е стегнато, а целта на упражнението не е тази.
Второто нещо е да не се започва с напъването преди достигане до максимално разкритие, защото така само ще се изморим и няма да имаме сили за същинската част от работата. Нормално било да усещаме позиви за напъване към 7-8 см., но трябвало да изчакаме акушерката да ни даде знак, защото наистина е безсмислено да се хабим по-рано.
Да сменяме позите така, както инстинктивно се чувстваме по-добре, като все пак има препоръчителни пози: прави или приклекнали с пръстите на стъпалата навътре като за ходене до тоалетна и с ръце, протегнати нагоре, с което улесняваме излизането на бебето. Наблегнаха особено на това за пръстите на стъпалата навътре, защото по този начин се получавало по-добро разтваряне на тазовото дъно и се улеснявала родовата дейност. За разлика от това, при контракциите е по-добре пръстите на стъпалата да са навън, защото така пък се улеснявало слизането на бебето.
За да ни покажат различните усещания при различните пози ни караха да симулираме напъване: седнали, легнали, клекнали и на 4 крака. Освен напъване се опитвахме да правим упражненията на Кегел. Значи, ако сте клекнали, отпускането на мускулите на влагалището е толкова голямо, че е много трудно да ги усетите, камо ли да ги стегнете. Ако сте легнали обаче е съвсем различно - контролът върху мускулите е много по-голям, а напъването е много по-трудно, съответно раждането също би било по-трудно. Но нещата са индивидуални, така че всеки трябва да си намери най-удобната поза, при която се чувства най-комфортно и за която най-вече има сили след толкова часове контракции.
За самата техника на изтласкване препоръчат да се напъва 3 пъти на контракция: поемаш въздух, издишаш и едновременно с това напъваш (или поемаш въздух, напъваш и след това издишаш), и така 3 пъти, иначе просто ще стане по-бавно и ще бъде по-изморително за майката. Напъва се само при контракция, защото тя помага за изтласкването, а между две контракции се събират сили Simple Smile
След теоретичната част ни заведоха в една от родилните зали да ни покажат нагледно различните пози, и тъкмо на най-интересното - седнали на едно ниско трикрако столче на една постелка на земята в обятията на любимия, от съседната родилна зала се чу един невероятен крясък на родилката там, при което акушерката бързо-бързо ни изведе под строй и с това лекцията приключи Simple Smile
Надявам се да ви е било интересно, следващата тема е "как да съставим своя план за раждането". Може би за Нощни очи и Д&Д&Д, които ще раждат вкъщи, ще има някоя интересна подробност, за която не са се сетили.

Общи условия

Активация на акаунт