Колко бързо времето лети- ФЕВРУАРЧЕТО се опитва да пълзи (15)

• 23 556
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, мили мои виртуални дружки!

Сърдечно ви благодаря за поздравите и милите пожелания към нашето слънчице Алекса!  Hug

Влизам да ви почерпя и с тортата домашно производство:

Да ви е сладко!

Снимките от Младостката среща са прекрасни! Хубаво е, че сте се събрали и запознали... Само някой да беше щракнал и фотАграфката!  Wink

Нарцис, не се тревожи, всичко ще си влезе в нормите, ще си наддаде Ники. Hug
Стеф, и нас с Нарцис сигурно ни чака същата сътба с Малибу-то.  Sad Много слаби предни колела и рама, постоянно запъват... Май ще я продавам ик за второто ще купуваме друга. А иначе е толкова лекичка, компактна и маневрена...

Боже, като ви чета всички как обсъждате захранването, се чувствам много изостанала. Аз още не съм захранила Алекса, мисля тия дни да го направя със сок от ябълка, после плодово пюре и след това- картоф (по съвет на доки). Да видим как ще го приеме...

# 526
Всъщност и Мяучето трябва да е снимана...чакаме само Аморе да качи снимки и тя  Peace
Иначе Мяу и аз си мисих че лентичката ми изостава с 2 дни и после се светнах че нали Февруари е 28 дни и затова така излиза,иначе като закръглят месец си е точно на датата и на лентичката Simple Smile

# 527
  • София
Съни76, всичко това го има и като пюрета, която марка ти е на сърце!  Grinning Ето например какво предлага Гербер

http://www.bebelan.bg/bg/manufacturers/1/Gerber/

и Овко
http://www.bebelan.bg/bg/manufacturers/2/Ovko/

и Хипп
http://www.hipp.bg/index.php?id=6&a=2
http://www.hipp.bg/index.php?p=products&c=3&id=7

Нарцис, ами аз не виждам какво да си сгрешила в захранването на Ники.  Thinking Дано да ви е леко след ваксината. Иначе да, от кашите май бързичко наддават бебоците. А и принципно вече им е време да спрат с бурното наддаване.  Hug
Танче, край отиде ми диетата!  Whistling Тортата ви изглежда чудесно!  Hug

# 528
Ето и малко снимки от днес:

http://fevruari2010.snimka.bg/baby/nashite-deca-na-6-meseca.518393.19917786

Никич, мерси, душко!  Hug Майната й на диетата!  Wink Laughing

# 529
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Таньорче, снимките са страхотни! Алекса е много весело бебе.
Само да ти кажа, че моята количка първа се строши още преди два месеца. После пък някакъв амортисьор се скъса. И така аз съм с трета рамка. Голям боклук се оказа.

# 530
Нарцис, не се тормози и аз не виждам какво си сбъркала със захранването, просто по-бавно вече качват децата, пък и нали не отглеждаме прасета все пак, важното е детенце да е здраво и мама да не се тревожи Hug Hug
Аз давам Слънчо и Преслав си я хапва добре(като почти всичко Animal Pig), не е наддал много, но той не се спира въобще (даже и като спи #Crazy)
Ника точно в този ред го започнах месото и установих ,че пилешкото хич не го любим-ни домашно ни купешко.Сега ядем заешко, което съм сварила и на порции замразих и сега само вадя и слагам при зеленчука.
Танче от днес съм на нова диета два дена само на плодове, твоята торта просто ме закопа, сега стоя и точа лиги...

п.п ама какви глупости пиша от бързане не е истина, добре че го има бутона редактирай doh

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 16:38 от mii

# 531
  • offshore & overseas
Мили дами, благодаря ви за хубавите думи за моите мизерни снимки!

Маргото ми предложи да ме снима с мойто апаратче, но аз отказах. Мислех, че ще ми се размине снимането, но Аморе пък направи няколко шашави снимки на цялото ни семейство (без лъва, де), но мога да си представя за кво стаа дума (бяхме се качили и трите на едно „конче“ от тия, дет са на пружина). Всички сте прекрасни на снимките, а Ники не знам що вика, че косата ѝ не била хубава, много ти е добре даже Wink

По-рано забравих да спомена Катрин и Калина, които са толкова крехки и порцеланови, че ме беше страх да ги пипна, да не се счупят. Много красиви девойчета, и с едни такива огромни сини очииии... Аз само Али подържах, тя е толкова хубава и спокойна -- пу-пу! Но другия път ще си наваксам. Искам всички да ги гушна поне за малко!!

Нарцис, не се тревожи за наддаването. Наистина е малко, но може пък да компенсира следващия месец, да речем, те понякога са така, на скокове. Детето здраво ли е? Весело ли е? Педката какво каза? Може би си избързала малко със захранването, но не съм сигурна. Ако си хапва, харесва му, чувства се добре и няма обриви и диария, значи вс. е наред.

Иначе разбирам разочарованието ти, но са прави и онези, дето ни припомнят, че не гледаме прасета и не се състезаваме кой ще извади най-много пържоли за Коледа, макар че ние с Люси ще сме сред първенците. Mr. Green Простете чувството ми за хумор, не всеки ще го понесе.

Кашите Слънчо и аз доста се колебаех дали да ги дам на Калина, но тя ми реши проблема с размах, отказа ги тотално Laughing. Всъщност бойкотира все и вся, освен бисквитената на Милупа. А аз таях скрити надежди да я мухам с бананови, оризови и прочее благини. Sick

По принцип Слънчо уж се харесват, но не са с адаптирано мляко и ако ви е страх, че детето може да развие АБКМ, въздръжте се (макар че на кутиите пише, че са за след 4 м. Shocked). Ако ли не, пробвайте. Захраните ли със Слънчо, захранили сте с прясно мляко и белтъка на кравето мляко въобще.

Снимките на Танчето аз ги гледам във ФБ, там и коментирам, но тези от на РД Алечка още не съм. Днеска ми е много скапан ден, едно такова отпуснато и вяло се чувствам, и въпреки тоновете кофеин, не мога да се събудя, но пък нали мишочката не спа почти...

П.П. Ради, сигурно е така, както казваш, за лентата, аз затова не я и коригирах. Вероятно на 4-ти ще си покаже 6 м.

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 17:15 от Мяуче

# 532
  • Варна
Танчее тая торта лигите ми потекоха, честита месечинка на сладката Алекси Hug Hug

# 533
Привет мадами!

Честито на поратсващите бебоци - Алекса, Катрин, Ахилеас, Самоуил и Максим! Здрави, щастливи и усмихнати да бъдат!

bouquet

По-рано писах, писах, ама се затри... #Cussing out

Колко ви е било хубаво на срещата, само като ви слушам (чета) какви прекрасни думи сипете една за друга и за дечицата исе разтапям от удоволствие.

Нарцис, не се притеснявай излишно, може наистина да е период, както казва Мяучето и другия месец да си навакса Ники.

Танче, цялото ви семейство сте много Убави  Hug. Тортата изглежда невероятна, и както винаги Алекса е едно прекрасно усмихнато слънчице!

За кашите Слънчо незнам нищо, аз май въобще каши не съм давала навремето... Но на Деа ще давам, че тя може да понесе откъм тегло...Примесена с плод, както Ника е давала..

Уф, много ми е горещо...И се оциклих...В резултат кърмата намаля доста  Cry

После пак ще се включа...

# 534
  • София
Благодаря ви за мненията за въпросната каша! Ми..разделихме си 1 порция за 4 месечни - 3 лъжички за мен 1 за него...много вкусна Crazy

Честита половин годинка на Алекса. Да е много здрава и все така прекрасна! Тортата е разкошна. аз гледам сега рецепти, че нали се зарекох Ясен да има торта най-накрая и като ги гледам май ще взема готова Mr. Green

Разгледах ви снимките. Супер сте. Май е било доста хладно.

# 535
 Ей, обърнах цялата къща и за какво ли не намерих гаранции (очила,маратонки,часоввници и всякакви буклочета) гаранцията на количката не я намирам   smile3511,те тогава ни написаха и фактура,която пък Жоро провери не била при счетоводителя му и не била осчетоводена,незнам по каква причина  smile3516 и сега нито гаранционната карта,нито касовата бележка намирам.Дет се вика иде ми да са фърлА
 Та въпроса ми е, ако някой знае,при тях нали я има фактурата в системата им това достатъчно ли ще е за да уважат гаранцията? Да знам има ли смисъл да се разправям с тях  newsm78 Защото то ясно се вижда кога сме я купили и че не е изтекла едната година гаранция,но дали могат да ми кажат,че като нямам оригинала на фактурата няма да ми я признаят
 пфууу  newsm61 на абсолютна всяка друга джаджа в нас пазя гаранцията,точно пък количката ли трябваше да се счупи

# 536
Нарцис, по принцип е нормално бебетата да качват по малко, защото са вече много активни. 100 гр. не е много, но щом е пораснал и на ръст, това е добре. Понякога има месеци, в които бебетата дърпат главно на ръст, а по малко на тегло.
Склонна ли си да опиташ нещо такова, да предлагаш първо кърма, а след кърмене, може и 20 - 30 минутки след кърмене, да даваш твърдата храна? Това вероятно ще увеличи дозата кърма, която Ники получава и тъй като млякото е все още основната храна на бебетата в тази възраст, може да има ефект. Можеш вместо да се стремиш да дадеш по-голямо количество твърда храна, да предложиш по разнообразна. Възрастта, в която е Ники е чудесен период да се запознае с най разнообразни продукти и консистенции, дори и от по-малките количества, се набавят важни съставки и си изграждат вкус.

Ел, късно виждам, ама ... блейка съм  Rolling Eyes Проблема в Слънчо основно е сухото мляко и захарта. Сухото мляко не е адаптирано и ако бебето има предразположение към алергии, може да се отключи реакция. Захарта по принцип е вредна и е добре да се избягва. Иначе за по големи деца е удачна закуска, има приятен вкус, определено  Mr. Green (сещай се колко каша хапвах аз, когато Алекс беше по-малък)

Някой да знае нещо за Мемория, не мога да я открия, а има да си взима едни неща от мен  Peace

# 537
Някой да знае нещо за Мемория, не мога да я открия, а има да си взима едни неща от мен  Peace
Шаманче,тя е на екскурзия в чужбина за около 3 седмици.

# 538
Таничка-страхотне е Алекса на снимките,а вие 4 генерации сте запретнали ръкави и сте сътворили чудеса   chef
Ние сме вече 9,5 кг  bowuu ....без коментар  Blush
Мен пък ми се губи Котето?Да не е на почивка и тя?И пеперудката,ама тя май каза че нещо нет-а е проблемен при нея...

# 539
  • София
Вики, ми честити ви килограми!  Crazy
Аз си мислех /и успокоявах Blush/, че твоя Крис е по-тежък от Макси, ама нещо съм в заблуда явно.  Mr. Green Моя беше 9,4 на 5 месеца. На 6 удряме десятката одма.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт