Колко бързо времето лети- ФЕВРУАРЧЕТО се опитва да пълзи (15)

• 24 097
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Така Mr. Green Най-добър ден на всички Hug
Я по ред на номерата да направя проба да напиша нещо Mr. Green Crazy
За памперсите - ползваме Пъфис и пелени за многократна употреба.
Мии,
Това за буквата Ъ много ме развесели Mr. Green Joy То знам, че на чужд гръб и сто тояги са малко, ама си представям каква веселба е във вас Joy
Никич,
Кажи като си на протеини, да я почвам и аз 90дн. отново - мотивирана съм ( май) Mr. Green А 3,5 кила са си 3,5 кила - бравос на тебе  bouquet Иначе, като мрънкаш ( малко Mr. Green) за
детето - ти да не би да търпиш да си наакана hahaha А и за говоренето и спането - не мисля, че майка му на всеки се лензи, както и, че като й се спи някой може да я спре, така че явно на някого се е метнало детето Mr. Green Joy Hug
Ради,
Как е беборанка - мина ли й кашлицата Hug
Сияна,
Стискам палци на Иренка бързо да й минат херпесите, а и да не го боли, душенцето. За протокола да си кажа, че много рядко коментирам снимки във ФБ, ама вашите са прекрасни - дори вече нямам търпение  и аз за морето.
Силвъри,
Ще си пусне гласа Ели - сигурна съм Hug Дамян само се плюнчеше тези дни, но след като вчера си го взехме от пра-баба му пиши и издава някакви звуци като крясъци на малко пиле.Много ми е смешен - то 12 часа минава, а ние с баща му се заливаме от смях, той окуражен продължава.
Вики,  Hug Благодаря за разбирането. Снощи си мислех, че като тръгнем за ЮК, няма да има кой да ми помага, та се сетих за теб - дойде ли свекърва ти или още сте в очакване?
Ел_П,
Има време за отслабване, а и с твоите манекенски мерки - по-полека Hug За Ясен - сигурно ти е голям кеф да го слушаш как се смее с глас, в такива моменти направо застивам от щастие Heart Eyes
Lothlorien,
Поздравления за прекрасните мерки Hug
Рали,
Сигурно сте си изкарали чудесно в Лебеда Hug Тамбеше и снощната сватба - прекрасно място е наистина, особено пък терасата е толкова прикразна. Храната също беше на ниво.
Нев,
Знам, че ти е било криво, ама не си го слагай на сърце HugОбикновено аз си връщам за подобни изцепки, ама някой път ставам човек и оставям да ми мине Mr. Green Друга идея е да му тръснеш домочадието и да фукнеш да пиеш кафе с приятелки, без да си вдигаш телефона ( паднала ти батерията примерно Mr. Green). Това в рамките на шегата - както казва Леополд, нека да живеем в приятелство ( макар, често това да не е в наша полза) Hug
Плами,
Добре завърнали се Hug Викам вече всяко зло да ви забравя Hug
Искааааам и аз в Морскатаааааа Crazy
Снимки от сватбата ще кача,като получа, сега отивам да се пооправя и отиваме на традиционния неделен обяд в баба ми,който продължава по протокол докъм 4-5 Joy

# 91
  • Най-зеленият остров
Привет и от нас.
Деси браво за темата и за труда. как ти стига времето не знам. Аз ли много се мотам, много ли дини нося под една мишница, НО за нищо не ми стига времето.
И аз да се отчета от четвъртък с мерки и теглилки: Ния е 67 см.  и 9,2 кг. Пневмококова ваксина за трети прием няма в наше село и сега пак ще си чакаме и звъним по телефоните  #Cussing out .
И сега с глупавия въпрос към майките с пухкави бебчета: вие каша ще давате ли на шишкавелковците  Simple Smile ? Аз още се чудя и си мисля да я пропусна. Вместо това кисел и плодово пюре.
Плами, радвам се че всичко вече е наред и Лорката е добре.

# 92
  • York
Велв, в началото на викането определено е забавно, но като минат няколко часа вече започва да става изнервящо. Вчера не е спряла 6 часа  Shocked, а днес се е подхванала да "пее" от 10 сутринта. Надявам се да заспи скоро, че иначе незнам  Rolling Eyes
Мии, много се смях на дървото Laughing
Сияна, аз днес уж ще съм обгрижвана от мъжа, но как ли ще стане при положение, че излезе и предполагам скоро няма да с евърне  newsm78
Плами, важното е че е добре душичката. Много ясно, че никой няма да каже, че някои деца трудно ще понесат две ваксини срещу 15 болести наведнъж  Close Много ме радва, че моята педиатърка е разумен човек и реши да не ги бие двете едновременно.

Аз мисля да  я почвам тази 90 - дневна диета на 1 -ви Август. Дадох си малко срок на прасенето да имам време да чака още някой друг килограм  Joy Joy Joy

# 93
  • Варна
ponqkoga аз слизам на дол, ако мъжо ти се върне и нещо решиш за мотането звънкай. Grinning

# 94
Хелоу и от мен  Mr. Green
Ради,и Крис е с кашлица от 2 седмици.Започна като бяхме на екскурзия,но само прокашляне и то през деня.Като се прибрахме го заведох(за съжаление при леакря-индиец ,който недолюбвам  Close ) и той ,както винаги,каза че леко му били задръстени дробовете и му растяли зъби(не погледна гърлото,не ме пита за темп.... ).Беше ми казал същото 3 месеца по-рано ,когато Крис пак кашляше и тогава аз се излъгах да му дам АБ защото се притеснявах.Тоя път му казах,че няма да започвам веднага АБ,а само ако се влоши.Сега Крис има малко темп.-около 37,кашля(но не и през нощта) ,но като цяло е ОК.Все се чудя дали да почвам тоя АБ,че последния път такова зверско разстройство от него получи...Знам че като им растат зъби им пада имунитета,отделя се повече слюнка и затова понякога и кашлят.Та ще поизчакам още...
Велв,ти мноооооого внимателни ни четеш и помниш  Wink .Мойто свеки ще идва Октомври(ние си идваме за 3 седмици през Септември да регистрираме Крис и после тя се прибира с нас).Мъжо реши да инструктира майка си преди това,че да няма после сърдити  Laughing
Ти в Лондон ли щеше да идваш и кога?Ако искаш ще ти дам на лични моите координати,въпреки че аз съм на север.
Сианче,жалко че при вас нещата са усложнени.Но както някой спомена,имунната система на Ирка трябва да се засили(ти сигурно знаеш и по-добре и от всички лекари,за съжаление).Истинска напаст са тия херпеси-брат ми страдаше от херпес в очите...нема такова нещо,а води и до загуба на зрение  Sad .Правиха му кви ли не изследвания,по едно време откриха хламидии(а той беше дете тогава)...На Ирката правени ли и са кръвни изследвания?Искренно се надявам да се оттърве от тях детенцето  Praynig
С.Нева,твоя мъж поне чисти.... а моя даже и сърдита не може да съм му,че се претрепва от работа и аз се нагърбвам с всичко друго...Да-ама той поне в неделя почива,а за мен...24 часа нон стоп работа...
Катянен-и Крис е доста дебеличък(към 9 кг,но е 72-3 см).Аз го захраних с оризова каша,но вече не му давам.Избягвам калоричните храни.Отскоро давам и месни пюрета....обожава ги-така се накланя да захапе бурканчето направо  hahaha
Ника-БРАВО за сваленото... стеб сме-давай в същия дух...  Hug
Ние сме на рожден ден,а не съм купувала подарък(вчера вечерта ни поканиха).Сега чакам Крис да стане,че да купим...
Чао от мен и лек ден  Heart Eyes

# 95
  • Бургас
Привет!
Викторита,Ради, Димана е в партията на кашлящите деца,това от както беше на 1,5м. Първия път бях много притеснена,ходихме даже сутринта към 5:00 на лекар, преслушаха й гърдите,видяха й гърлото и нищо.Казаха,че е от повишеното слюнкоотделяне.Сега пак си кашлюка,само се чудя,ако наистина е настинка как ще разбера,понеже тя си кашля често.
Задължително искам да я преслушат преди да й бият шотовете и ако се появи друг симпом,мисля,че тогава вече е опасно...
Плами,колко неща се преживели ! Дано Лорката да е добре и повече никакви болести !  Hug

Към мамите,които захранват, с едно пюре (зеленчуково) от 120гр. цяло хранене ли изместване? Защото на моята не й стига и иска мляко. Ако пюрето е с картоф ,повече я засища,ама ако е примерно тиква и морков или нещо такова,хич не я засища?
Може би по-големите бурканчета от 190 гр. трябва да заместват цяло хранене? Или зависи от детето?
Да се похваля,че Диманка ще бъде къдравелка, много слаки къдрички й се заформят. 4470
С.нева  Hug

И друго щях да пиша,ама забравих...
Отивам да готвя!   chef

# 96
  • София
ДД!
Мяуче, браво за мерките на Люс!  Hug
Велви, белтъчен ми е в сряда.  Peace Засега върви лесно, не я усещам, може би защото нямам почти никакво време да мисля че съм гладна, баси.  Mr. Green
Кате, Ния е от наш` та партия!  Laughing Да ти е жива и здрава! Педката каза каша по 1/3 от количеството, останалите 2/3 плод и това за следобедна закуска.  Peace Като цяло каза, че като дойде времето - силно да наблегнем на месото, за да му се образували мускули /щото сланинки си има в изобилие/.
Плами, дано всичко е зад гърба ви!  Hug За теб съм запомнила, че винаги се опитваше да разделиш двата шота, ама я му тегли една майна на тоя педи и му кажи, че ще си заведеш детето за втория шот след седмица.
Нашата ми възприе идеята без проблем и дори сега втория път ме пита как искам да ги слагаме. Да не говорим, че на другия прием му се събират 3 ваксини и със сигурност нещо ще разделим във времето.

Съни, от 120 гр. не може да се наяде - или трябва да и даваш поне още 60 мл. мляко /съвсем изключих дали кърмиш или не, тогава кърма/ или цяло бурканче от 190 гр. с което да заместиш храненето без да додаваш мляко /което пък не знам колко е хубаво, защото все още млякото им е много необходимо/.
И аз имам чувството, че Макси се опитва да се накъдри, но засега няма да му даваме възможност - по план-график им предстои скорошно подстригване с машинката. Laughing

Другарки, имах тежка нощ. Това чаве ще ме вкара у пътя, така ми намирисва. По някое време през нощта се размрънка яко, постоянно изпускаше и търсеше бибата, имаше и температура. Взех го при мен и цяла нощ съм му давала бибата, доста вода изпи. Сутринта Т му беше спаднала от самосебе си, гледах за зъби - не се подават. Но нещо ми киселее като цяло. Дори навън му повдигнах леко количката, за пръв път това, за да може да гледа и да мълчи.

# 97
  • До Балкана
 tooth
Кого ли ще учудя! Mr. Green Вече е Бо-Тризъбеца!
Четвъртия след 2 дена!

# 98
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Само да ви кажа какъв бил обичаят когато пробие зъбче на бебето.
Подарявали се игли на приятели и роднини, за да излизали лесно зъбчетата.

# 99
  • София
ДД!  Hug

Е, наложи ми се най-накрая да сготвя и аз!  Crazy

Мяуче, много смешно ми стана с твоето зрение и "огромната" Люсилhahaha На мен единственото, което ми изглежда огромно, е силуета ми.  Thinking  Mr. Green

Ника, да ти имам кахърите, честно (визирам ранното заспиване на Макс)! То много хубУУ не е на хубУУ май...  Flutter Mr. Green Иначе дано Макс влезе в релси. В твоите релси имам предвид.  Mr. Green

Плами, айде дано Лорката вече да стои далеч от болници и лекари! Милата душичка, колко ѝ се събра.  Confused Heart Eyes

Неви, твоя мъж е за убиване!  Close Барабар с моя!  Crossing Arms Много ме дразни напоследък (ама и аз не му оставам длъжна  Crossing Arms ).

Далче, честито поредно зъбче! Дай снимки!  Heart Eyes

# 100
  • София
Далче, честито ви зъбче!  bite

Само да ви кажа какъв бил обичаят когато пробие зъбче на бебето.
Подарявали се игли на приятели и роднини, за да излизали лесно зъбчетата.
Аааа, не!  Naughty Laughing Традицията в нашата тема повелява - на майката трябва да се купи бижу от бял метал - сребро ли, бяло злато ли, платина ли - според вкуса, за да са бели зъбчетата на малчо!  Joy yesyes

Аз си полегнах с децата, сега Макси се събуди и яде, ама като го гледам пак заспива май щото нищо не се чува. Ми освен да си доспя и аз, то се видя.  Laughing

Юхуу, много хубаво не е на хубаво, права си!  Mr. Green
Тази вечер просто няма да излизаме, той Борис докато се наспи и идва реда за къпане на Максим. Айде да не си го причинявам днес, неделя е все пак - и аз да почина малко.  hahaha

# 101
  • До Балкана
Като се покаже хубаво ще го фотна да се поФалим! Blush Hug

# 102
  • offshore & overseas
Ще ви четЪ още и ще пиша по-подробно тунайт. Сега само за лещите: Използвам меки едномесечни силиконови лещи Pure Vision на Baush&Lomb. Най ме кефи, че мога да не ги свалям и цял месец (ей тук лъсна великия ми мързел), макар че свеки ми е препоръчала почивка след седмица непрекъснато носене. Не знам дали са подходящи за всеки проблем, щото аз съм лесна -- коригирам само късогледство от около 4 диоптъра. Бела, използвам сълза, да, макар че и р-р на Baush&Lomb, забравих му името, върши същата работа. Даже и физ р-р да сложиш, няма да сгрешиш. Мен през деня не ми съхнат, но вечер като ми се доспи и сутрин след сън, ако съм спала с лещи, е един малък ад.

# 103
... но вечер като ми се доспи и сутрин след сън, ако съм спала с лещи, е един малък ад.

Ей сЯ се сетИх шо не мЪ кефят лещитИ  Mr. Green... Ама и тогава имах просто меки лещи, които, ако забравях да сваля вечер, на сутринта беше голям ад...

Аз и очилата си като сменям се променя образа който виждам...

# 104
ДД

Ние сме добре, Боряна се оправя вече и почти не кашля - в петък я заведох при докторката и установи леко възпаление на "задна фаренгиална стена". Освен това я морят зъбки много. Малката ламя сама си дигна количеството пюре за 1 седмица и вече яде по 2/3 бурканче от 125 гр.

SuNnY SkY, по повод на количествата пюре и мляко лекарката ми каза, че на едно хранене до края на първата година детето не трябва да приема повече от 200 гр. общо (като това разбира се е максимално количество). Аз додавам след пюрето мляко, но Боряна си го намалява и в момента е на 60 мл. мляко след пюрето.

Вчера в жегата изкарахме цял ден на Драгалевци и беше супер! Детенцето много се изкефи на сенките, дървенцата и възможността да се търкаля гола в кошарата  Laughing  Днешните температури много ме радват - така се живее вече!

Общи условия

Активация на акаунт