Колко бързо времето лети- ФЕВРУАРЧЕТО се опитва да пълзи (15)

• 23 551
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Аз влизам само, за да продължа с оплакването от днешния ден.
 На Ники хемоглобина е 90. Не знам какво да мисля и да правя. На вашите деца по колко е?

# 541
Нарцис, спокойно за хемоглобина. Докторката изписали ви капки Малтофер? На една приятелка бебока беше с 96 и след съвсем кратък прием на Малтофер се оправи.
А ето и малко снимки от нас:

http://fevruari2010.snimka.bg/baby/nashite-deca-na-5-meseca.514588.19917785

# 542
честита месечинка на алекса и другите бебоци
бях намислила да пиша много неща но всичко ми изхвръкна от главата
хайде чао засега ,приспах едното дета сега отивам да къпя и приспивам и другото

# 543
  • София
Нарцис, аз още не знам на Максим, но Борис на годинка беше с нисък - пи доста Малтофер - веднъж 3 месеца и после още един месец, но влезна в норми.  Peace
Дими, приятно ти приспиване!  Laughing
Ваня, страхотни са ти дечицата, да са живи и здрави!  Hug

# 544
Нарцис, опитай да предлагаш храни богати на желязо, кафяв ориз, просо, елда, карфиол, спанак, броколи, коприва и др. подобни. Също храни богати на вит. С защото така желязото се усвоява по-добре. За такива се сещам за зелена чушка, но не знам какво остава след термичната обработка. Добре е да обсъдите с педиатъра кога да се направи контролно изследвания и дали не е по добре да е на кръв от вена, защото тази от пръстчето дава големи разминавания. Ето един цитат от друга подобна тема:
Цитат
Зърнени храни
Съдържание на желязо (мг/100 г):
Просо                     6.8
Елда                       3.9
Ечемик (глутен)     6.0
Овес (глутен)         4.6
Пшеница (глутен)  3.1

Усвояемостта на желязото от пълнозърнестите храни е доста ниска най-вече поради фитатите и фибрите (напр. вареното просо съдържа около 1.0 мг желязо).
Усвояемостта може да бъде подобрена по няколко начина: прием едновременно с витамин С; накисване на зърната; отделна консумация на продукти, богати на калций.
Желязото като добавка (за обогатяване на каши и пр.) е по-ниско усвоимо от желязото от 'естествени' източници.

Елдата е алерген по няколко причини. Но за елдата като хранителен алерген няма много данни, особено в Европа. В някои схеми на захранване елдата е сред първите зърнени храни.
Ако няма първоначална реакция, остава да се спазва правилото за умерено предлагане на продукта, за да не се развие непоносимост или забавена алергична реакция.

Месо
Съдържание на желязо (мг/100 г):
Телешко месо           3.1
Пуйка (тъмно месо)  2.4
Пуйка (светло месо) 1.2
Пиле (тъмно месо)    1.6
Пиле (светло месо)   1.2

Може птиче месо, в началото – бяло. Все пак желязото от месото (хемовото желязо) се абсорбира най-лесно, за разлика от желязото в листните зеленчуци (нехемовото желязо).

Зеленчуци (подходящи за 7-12 месец)
Съдържание на желязо (на 1 чаша):
Цвекло                        2.8
Леща (сварена)          6.6
Спанак (сготвен)        6.4
Грах (сварен)              1.2
Броколи (варени)       1.1
Брюкс. зеле (варено) 1.1

Усвояването на желязото от растителен произход е до 10%. Когато се консумират едновременно храни с хемово и нехемово желязо се оптимизира усвояването на желязото. Витамин С също подобрява абсорбцията му.

Много често след лека промяна в хранителния режим, резултатите се подобряват. Ако се наложи, и се установи на какво се дължи по-ниския хемоглобин, педиатъра може да предпише и желязо под някаква форма. Но е добре да се вземе предвид и твоите стойности. Знаеш предполагам, че желязото в кърмата е с много висока усвояемост. За богатите на желязо храни в менюто на бебето, по важно е качеството отколкото количеството, както и баланса между хемово (от жив. произход) и нехемово (от раст. произход) желязо.

# 545
Здравейте!
Танче тортата е страхотна!Браво Hug
Аз пък давам на малката каша Слънчо и много добре си я хапва,нищичко не остава за мен,а са ми толкова вкусни.Жълтък мисля след 10-тина дни да започна да давам.
После ще разгледам снимките от срещата.Направо ви завиждам за това как хубаво се събирате.
Нарцис дано всичко се оправи от храната и не се налага малкия да пие лекарства Praynig Но дори и да се наложи не се притеснявай!
Сиската много трудно заспа.Дано поне спи и не се буди.

# 546
Здравейте мацки Simple Smile

Не съм ви чела назад, щотоооооо...се озовах в Турция на море без бебе...хубава, лоша, добра, не добра майка...метнахме беба на баща и и свеки да я гледат, и с майка ми дойдохме Crazy Имах нужда от това, че нещо се бях затормозила яко. Добре, че са високите технологии та се гледаме с Александра всеки ден  Party

Айде сега се връщам да чета назад ако нета ми позволи. И последното което бях чела е Младостката среща, та  дано го има документирано да вА видя Simple Smile

Лека вечер от мен  Hug

# 547
Фююю! Най-после днешният дълъг ден е към своя край... Освен, че беше празничен, беше и доста натоварен- правене на торта, фотосесия, дълго и мъчително приспиване на бебе, готвене, гладене... Сега следва един освежителен душ и- по леглата!

Още веднъж да ви благодаря за милите думи и хубавите пожелания! Обичам ви всичките! Правите деня ми (че и нощта) някакси по-хубав... Hug

Минирожденичката и днес беше сърдита вечерта. От около седмица много зор заспиваме- рев, сърдене, на ръчички... Отдавам го на сърбящите венци, но нищо не и давам. чувам за някакви гелчета... Дали би имало полза?  newsm78

В тая връзка, да ви споделя последната си измишльотина, дето я съчиних, докато дундурках Алекса:

Колко му се спинка на детето,
но нали е мъничко проклето
и не ще очички да затваря,
затова му мама проговаря:
"Нанкай, нанкай, сладичко бонбонче,
мама ще ти купи бяло конче
да те носи през поля, горички,
да те гледат, да се чудят всички
откъде се прелест взе такава,
пред която всеки онемява..."

Имах и една песничка за коликите, ама съм позабравила текста... Не, че сме имали колики, де, ама за всеки случай.  Wink Естествено, мелодията всеки сам си я съчинява, ноти не чета и не пиша.  Laughing

Теди, благородно ти завиждам! Enjoy!  Hug
Ваня, Стели е бонбон!   love001

Такааа... По програма сега следва душът, така че ви пожелавам спокойна нощ и приятни сънища! Ние утре сутрин сме на разходка в парка, така че сигурно по-късно ще се включа. Доскоро!  bath newsm46 smile3524

# 548
Коте, мернах те. Къде се губиш? Как сте?

# 549
Привет от уповръщан Пасрел  Mr. Green
Уф, най-после миг спокойствие, то не било лошо да нямаш мъж за ден-два, дето се вика после можеш да му се зарадваш Laughing Ма тоЗ Марк Кнофър с таз Джулиет  Confused
 Нарцис, не се коси за това Stop ко може да обърка човек на захранването бе ???  Shocked Давай кашички, нали уж са по-калорични и не се притесняваЙ. Аз все натъртвам на туй,че след първите3-4,5 месеца вече не качват така стремглаво децата  Hug а хемоглобина е поправим  Wink
Теди, машала за воаяжа Hug аз от кога си мечтая за тез търски курорти, но -тц  Tired
Танче, аз днес 100 пъти се каних да ви честитя полугодишнината Hug Още много нахилени снимки на здрава и щастлива Алечка очакваме тук Hug
Дими, като се сетиш драсни пак де  Mr. Green
Басейна ни се беше сварил, направихме си едно дружнп къпане  Laughing
Айде, лека ви   bouquet

Котеее   bouquet
Силвъри, туй с гаранционните карти е закон бе!  Mr. Green Пръскам ги всичките поне 5 пъти за ден-два , иде Миото хваща един Уист и вика -ей я бе  Blush

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 00:13 от margarete

# 550
Коте, мернах те. Къде се губиш? Как сте?
Край! Разкриха ме! Joy hahaha Joy
Точно щях да пиша по нощите, ей тъй, без повод, да не ме забравите. Grinning
Вики, мерси, че питаш за мен. Hug
Но, за съжаление не сме на почивка, тук сме си и тук ще си останем да векуваме. Sunglasses
Добре сме, растем и хубавеем. Возим се седнали в количка (Кеееееееееф! Няма мрънкане, няма постоянни опити за изправяне... bowuu), утре ще поръчвам купички, лъжички и дрън-дрън за хранене в очакване на деня Х, макар че мъникът с такава страст гризка круша и диня, че проблеми на захранващия хоризонт не се очакват никакви. А, днес за първи път успях да увековеча усмивката на Акулата, че все ми бяга по тъч линията и изпускам момента. Party
Нямам време да чета всичко наред, но хвърлям по едно оче на снимките (благодаря на всички, които си правят труда да качват в snimka.bg). Големи сте сладури, ей! Heart Eyes
Специални честитки на всички месечинки (няма да казвам "Кога мина това време, ееей!") и на всички с прекрасни поводи за празник!  bouquet
Ами, толкова от нас. Пак ще пиша. Wink

# 551
  • offshore & overseas
Коте, айде, пусни я и ти тая усмивка, не си я дръж, деее, нали все пак засекретихме албумите! Sunglasses

Аз влизам само за да ви кажа чао-мяу, щото в близките 10-ина денЯ няма да изгрявам на хоризонта. С мъж ми сме се разбрали да не носим пецето, съвсем нарочно -- за да разберем мож ли оцелеем без него. Twisted Evil

Утре пък ще е треска -- багажерии, чудеса... Ако утре не се изтребим, ще остане нашето семейство, да пребъдва през вековете. Тръгваме на 4-ти сутринта и стискайте палци за лек и безметежен път. Praynig

Оставила съм телефон на Сиянка, ако успеем да се организираме -- успеем, ако ли не -- здраве да е! То 10 дни нищо не са, ама... все е нещо... hahaha

Танче, ти си била римоплетец, бе! Много е хубаво стихчето, съвсем сериозно, ръкоплеща на туй нещо!! smile3501 Завиждам на Алечка, че си има такава талантлива майка! Hug

От гелчетата при никнене на зъбки няма полза, поне за моите 2 деца нямаше. Аз давам нищо, но от сърце, или Нурофен, с голямо неудоволствие, ако наистина положението стане нетърпимо... Има и хомеопатични препарати, ама нещо тази година не съм опитвала...

Теди, щом си имала нужда -- евалЛа, машалЛа!! Аз не бих се почувствала комфортно, колкото и да имам нужда, но аз съм си башкЪ луда... Завиждам ти, че си се решила и си го осъществила и ти е зер гУТ hahaha

Завидях и на Маргото за басейна, ама от 4-ти нататък, ще си отзавиждам на всички ви. #Silly

Хайде, ще ми липсвате. И не правете пеперуди за дъжд...

# 552
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Момичета,
много благодаря за съветите. Аз почти винаги първо кърмя и после давам пюрето.  Така смятам да правя и занапред. Док каза да включвам жълтък и месо. Много рано ми се вижда още newsm78, но го обмислям.
Иначе ни изписа едни капки. Но утре съм решила да пусна контролни изследвания в друга лаборатория и после ще решавам. Самата аз бях с нисък хемоглобин и затова ще проверя и своя.

Искам много да благодаря специално на Шаманката. Много й се чудя от къде намира сили и време винаги да е  толкова  отзивчива. И  двете си деца отглежда с най-голямата обич на света, паралелно с всички мероприятия.

Silvery, aз мисля че имам една празна гаранционна карта на тъпото Малибу. Утре ще я потърся и мога да я услужа. Обаче няма касова бележка към нея. Понеже моята количка нали е трета по ред и с всяка идваше по една гаранционна карта. Но аз мисля, че няма да ти я търсят в магазина. Аз още като влязох,  те само се надигнаха и казаха: ,,Малибу ли е ..''  Laughing Laughing И се запретнаха да я подновиха.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 01:44 от Нарцис

# 553
Сватяяя, у ващо гняздо  luvbed мое да си остана мираж тоз уикенд, ма аз са разписах за сефте от (нямам спомен Confused), сега нема да мога да заспА Mr. Green И утре пак нЕма да съм на кеф Tired че имам и изцапана с повръщано кола за пране Sick
Влизам не за да са ФалА,че получаването на жлЪти хризантеми тоз следобед и поканата да послушам Марк Кнофър не са били случайни, а за да ти покажа колко е сгоден моя синко/ твоя зетко  Mr. Green
http://www.facebook.com/album.php?aid=2049704&id=1397011525&l=be2f468315
Мяуче, да си починете и да прекарате добре  Wink
Коте, стига кри Акулата, дай фотосите тука Stop Обаждай се по-често де  Hug

# 554
Добро утро!!!
Ние се задържахме два дни в Плевен , което е постижение и затова мога да пиша - иначе стойм на вилата в Троян, пък там нямам нет.
margarete, децата са супер сладки. Явно всички бебоци обожават басейните.

Общи условия

Активация на акаунт