Колко бързо времето лети- ФЕВРУАРЧЕТО се опитва да пълзи (15)

• 23 497
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Добър ден, Дами!

Честити половин годинки на всички, които вече са ги навършили! (няма да ги изброявам, че са доста)

Косата, та косата! И аз щях да питам, ама вече като сте я отворили тази тема да спомена как е и при мен. Че пада, то е ясно. Дразня се, че пада, ама не защото може да оредее, ами защото косми има из цялата къща, при все че се реша САМО в банята... и ходя вързана, за да не ме скубе малката буболечка. Днес успях да се боядисам! Не се бях боядисвала от близо 4 месеца и се виждаха ‘сичките ми бели коси, ‘щото косата ми расте адски бързо. Имам чувството, че дето беше спряла да расте по време на бременността – сега гледа да си навакса.  Thinking Е, цената на разкрасяването беше половин час хленчене, прогресиращо в плач и чист рев накрая (с хълцане). Обикновено се къпя, докато малката спи, обаче тоя път ме изигра. Пфу. Мразя го тоя ревлив период. Вече съвсем ми се омотаха понятията за режима на туй дете! Ми то режим няма, бе! Поне понамаля хленченето, че иначе ми идваше доста нанагорно за нервната система. Вече трета седмица е в тоя период и взе съвсем да ми писва. То си пишеше де – от 1 до 5 седмици, ама на!
Май ударих на твърд камък със захранването. Стихнахме до 35 лъжички (около 30-40 ml) и толкоз. Засега съм й въвела картоф, морков, бананова и крушова каши на „Слънчо” + ябълка. Нямаме семейному алергични и хич не се посвених да й въведа протеин от краве мляко. Кашите ги хапва по-добре от пюрето, но трябва да са доста течни, а не с обичайната за тоз продукт консистенция. Явно ще се наложи да поизчакам, че явно съм я надценила (или себе си  Laughing). Поне я запознавам с различните продукти и вкусове. Обаче, за да заместя хранене, ще трябва май още доста лигавчета да изпера.  Wink

Пожелавам ви всичко най-добро – на вас и вашите близки! И честито на всички с нови придобивки – със здраве да си ги ползвате! Лек ден!

# 676
  • София
Коте, малки са за тази чаша. Ако искаш да го пробваш, има едни меки накрайници на Д-р Браун и на Авент, слагат се на шише. С тях опитай  Hug
За протокола - Софи (каката) се научи да пие от такава чаша около 18 месечна възраст ooooh!
Сиянче - оздравявайте бързо! Hug
Ваня и вие!  Hug
Д-роз, ако те мързи да переш, има лигавници на Либеро за еднократна употреба, днес си купих  bowuu А хленча може да се дължи и на започващи зъбета, то сърби яко и лекинко понаболява в началото (изпитах усещането при растеж на мъдрец).
Отиваме да ни бодат, стискайте палци

# 677
Далче, добре дошла. Разминахме с теб в Габрово - аз се прибрах ти отида, сега ти дойде аз отивам за уикенда Simple Smile

Танче, аз също захраних по схемата сок, плодово пюре, зеленчуково. Борис обаче като опита плодовото пюре спря да пие сок, а преди това му харесваше. Вече почти месец откакто съм заместила обедното хранене със зеленчуково пюре и продължава да си хапва преди обед (всеки ден) и следобед (когато успея, т.е. не съвсем редовно) по 130 гр. плодово пюре. В момента като плодово пюре давам пресни пасирани плодове - пъпеш, ябълка, круша, банан, кайсия, нектарини, както чисти така и комбинирани помежду си.
Днес му дадох за първи път месно пюре, като истински мъж се облиза и питаше за още, но повече следващия път Simple Smile Явно ще е мръвкарче като баща си.

Ванче, Сиянче
, дано бързо да оздравяват дечицата.

Вики, при вас не знам как е с ЕГН-то.

Стефи, какво ви става с количката?

Бобиш, честито столче! И на нас ни предстои такава покупка.

След Младостката среща ние няма ли да отговорим с една Люлинска? Grinning

Да ви питам - някоя от вас да е ходила на Шипково и да ми препоръча хотелче/къща за спане?

# 678
  • Бургас
Далче,как е БоHug

Уф,оставих 100лв. в магазина за памперси,мокри кърпи и пюрета....  ooooh!
И ако мъжа ми не ме беше спрял да купя играчка за количка (поредната) и едни играчки на Fisher Price,щяха и много повече да са  Mr. Green

Димана имаше хемоглобин 117,казаха че е О.К. ,макар че пишеше реф.граници 120-170 . Дано да не е нещо сериозно при Преслав на Мии ,Ели на Карли и Ники на Нарцис!

Бързо оздравяване на Понякога,на Стели на Ванчето и на малчовците на СиянкаHug

# 679
Ванче, много ми пресно!
Калоян миналата седмица беше с ангина.Направи я за няколко часа.
Иначе температура над 39 градуса се сваля само с хексалгин или свещички ефералган-150.Предполагам ще ви изпишат АБ и за няколко дни ще сте ок.Калоян не искаше да яде първите дни до като не му се успокой гърлото.Аз знам,че Ангината винаги е вирусна,  все пак бактерии я причиняват.

# 680
# 681
  • София
d-Roz, ама ти броиш всяка лъжичка ли?  Joy А аз се притеснявам, че при мен яденето не върви ... Party
Съни 76, колкото и да ми е странно, днес по някакво абсолютно чудо Ели яде пюре с месо (заек) и на нея също и хареса!  #Crazy #Crazy Направо не мога да повярвам, безсолно пюрирано месо  Sick яде, а такива благинки като ябълка, кайсия, круша, царевица - не ще. Явно мръвката си е мръвка, каквото и да твърдят приятелите ми вегетарианци Simple Smile

# 682
Ето ме и мен!
Свърших с  newsm75 newsm79 1ironing wash hang 1dishes newsm55 newsm71 smile3552 newsm37 newsm39  bath1 и сега ще пофермерствам малко и ще си довърша книгата.
Съни,ми то ние почти всеки ден си спреваме по една неформална срещичка с още някои от люлинските мами,така че заповядай при нас!Срещата е всеки ден към 9часа на Ориндж.
Калоян вече кльопа бая неща-всички видове пюрета и каши и след седмица вкарвам попарката.Странично му давам плодове и сокчета и тук-таме от това,което е по масата,но без подправки.Честно казано броях лъчките до 5 и после минавахме на половин бурканче.То ако ще има реакция ,ще я има и на 1 лъжичка.
Айде лека ви нощ!!!

# 683
Бобиш, отгде таз енергия, душа?! Shocked
Аз се изморих само, докато гледах иконите... Joy

# 684
  • София
Бобиш, ти си наща гордост днес!   bouquet
Сиянче, бързо оздравяване на децата!  Praynig

Аз сега освен да почета за месото кога се въвеждаше, че и аз го захранвам бая ударно.  Blush

Д-Роз, нещо са ви малки лъжичките сигурно.  Laughing Аз утре ще преброя точно, но горе-долу с толкова бройки му вкарвам едно бурканче от 190 гр.  Laughing Лъжицата не е от малките, а и аз все с връх му я пълня, да свиква.  Laughing
Съни, на Борис на 6м. му беше също там някъде, малко под 120, и педката също ми каза, че всичко е наред.  Peace Доколкото знам при децата се счита за ниско около 100, и то не всички педиатри се шашкат. Peace
Коте, тебе отдавна съм те призанала за доста амбициозна майкиня, ама да ти кажа, че Борко така и не се научи от такъв накрайник да пие, мина директно на сламка.  Peace

Болят ме краките, от обиколки в МОЛ-а.  Mr. Green

# 685
Никич, каката си пиеше от такъв накрайник (само че мек) горе-долу по това време - беше си в комплект с шишето Avent.
Но ще го боря, пари струва, значи ш'са ползва, ааамаха! hahaha

# 686
  • София
Здравейте да се отчета:
Калина е - 4см до 69 см и + 500 г до 6,500 кг. Скромно, но от сърце  Mr. Green
Глави и гърди в норма, направиха ни хепатитната ваксина - при заявка над 30 бройки са й отпуснали 4, ние бяхме първите, та намазахме.
Има някаква боза с РИОКОЗ все още за синфлорикса за родените м/у 1.01.2010 и 1.02.2010 г. Карат лекарите да ги правят и пишат, че се полага, а на тях не отпускат бройки, че не се полагало. Та не знам ще или не ще има Синфлорикс за нас. Хич и не му се натискам да си кажа, само ме притеснява да не ме върнат в един момент от ясла или градина заради него (оптимистично допускам, че ще ни приемат).
Намерих магазинчето с евтините пюрета, голям избор, даже и за алргични Калинки имаше   Simple Smile Почваме каша след морето. (преди не дава нашата педиатърка, защото да не стане боза и да се окаже, че не можем да заминем). Сега трябва кашите да проучвам, таман се оправих със зеленчука и плодА.Имало такова и някъде на ул Нишава. А преди кашата захранване отново с НАН ХА или каша на ХИП с ХА мляко.
Ами това е. Лека нощ!

# 687
  • София
Само така, Котич - твърдо!  bowuu Аз си имам една камара неизползвани чаши и накрайници от големия, много бях мека с него.  Mr. Green Сега обаче дребното ш`гу отнесе.  Laughing

Ееее, Слънчи, ми манекенка е това, не е шега работа! Чудесни мерки си има детето!  Hug

# 688
Абе,ни енергия,ни желание имах,ма няма кой друг да я свърши тая работа(нищо че сме 5 човека вкъщи,всичките ходят на работа и за нещата в къщи са "у пръстени").
Ние имаме подобна чаша,само че с мек накрайник.Тези дни ще я тествам ,да видим дали ще се кутира.

# 689
Добър вечер, дами!

Много ви благодаря за включването ви по въпросите ми относно захранването... Викенце, ти си последната причина за моята несигурност, миличка.  Hug Дори съм ти много благодарна за съветите, защото аз отдавна предчувствах, че захранването ще ми остане мъгла до последно. Абе, каквото-такова!
Сиянка, стига с тез болести вече! Айде, да се оправяте бързо! Напатихте си... Hug Ванче, и на вас скорошно оздравяване! Hug
Слънчи, моделка ще ти е Калина! Бравос!  Hug
Бобишанче, и аз днес я свърщих таз' всичката работа в тая пуста жега. Смъкнах 2 кила пот поне...
Д-роз, Маргарете, успех с по-нататъшното захранване! Ще стане работата, няма де да иде!  Wink
Далче, добре дошла!
Деска, добре си си напазарувала днес. Wink И аз я свърших тая работа...
Ники, искам и мен от това да ме болят краката...  Laughing

Сега мисля да си лягам, че с Алекса от вчера редуцирахме дневното спане от 4 на 2 броя и сутрин ставаме в 7ч, а заспива чак към 11-12ч. Досега спеше между всички хранения, та като се накърмим в 7 пак заспивахме до 9:30-10ч. Вече обаче много зор заспива, та не я мъча и се съобразявам с нея. Спокойна нощ, дами!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт