Колко бързо времето лети- ФЕВРУАРЧЕТО се опитва да пълзи (15)

• 23 514
  • 741
  •   2
Отговори
# 660
Уф, заменям две,че и три Тредафилови, за две (мое и три ма в краен случай) дето да спят,да ядат и тия три работи без да са кривят и разпраат  Tired
Слънчогледе, много ми се иска да дойда, но още не съм изчистила последното повръщано от семейната талига  Mr. Green
Неви, както е казал поета "ба ли го", на мен ми се отваря бе  Mr. Green

# 661
  • York
Аз май наистина съм лепнала някакъв вирус. След малко отивам на лекар, че да не взема да прехвърля нещо на детенцето.  Confused
Абсолютно нищо не съм пипнала днес у дома  Embarassed

# 662
  • София
И Ели се оказа с много нисък хемоглобин - 100  Confused Хубавото е, че за пореден път се убедих на колко свестен педиатър съм попаднала, пак да си я похваля - Ели Кацарска от VII поликлиника  Peace. Вече ми се мержелееше как на малката ще и изписват някакви железни препарати, как ще я пращат за кръв от вената и т.н., и т.н., а докторката каза: "Започнете да и давате месо, повечко спанак и коприва и червени чушки, и след месец и малко ще направим пак тест, да видим дали се е повлияла. Освен това имайте предвид, че някои лаборатории дават отклонения в резултата, защото използват некачествени реактиви, така че не се притеснявайте излишно."  Hug

Само дето Ели както се захранваше добре и безпроблемно, напоследък не иска да хапне НИЩИЧКО различно от кърма.  ooooh! Преди ядеше поне морков, тиква и банан с удоволствие, а сега и на тях се мръщи и повече от 4-5 малки лъжички за един час мъчене не мога да и пробутам. Само готвя каши и топля пюрета и после ги хвърлям. Предлагам и хранене преди кърмене (за да е гладна) , след кърмене (за да е спокойна), вкъщи (за да не се разсейва), в парка (за да се разсейва) - е не ще и не ще! Днес се видях в абсолютно чудо и реших да и направя каша елда+намачкан банан, да и връча лъжичката и купичката и да я оставя да се "храни" (по-скоро маца) сама. Дето се вика - да превърнем храненето в игра, белким и достави удоволствие. Резултатът беше следният: Ели овъртя ВСИЧКО в каша, лапаше празната лъжичка с удоволствие, а ако случайно лапнеше пълна я плюеше, набута си огромно количество храна в носа и очите, та се наложи да и мия лицето и да и бъркам с памуци в ноздрите. Всичко завърши с рев и сълзи от нейна страна (заради миенето), та храната пак се превърна в мъка, а не в забавление, а аз сигурно щях да избия нервомера.  #Crazy

Та при това положение, представям си как ще яде месо и спанак  Sick

За косопад не ми говорете, у нас е като в японски филм на ужасите (нали знаете, там винаги присъстват дълги, черни коси, които оживяват и те обесват или нещо подобно  Sick ).

# 663
Здравейте!
Влизам само да кажа: снощи изведнъж към 7 часа Стели вдигна 39 градуса температура и няма смъкване. Нищо друго му нямаше , само беше страшно кисел. Давах панадол , после нурофен, но към 2 часа през нощта въпреки нурофена, температурата взе да минава 39 градуса, та го увивах и в оцет, та спадна. Тази сутрин осъмнахме пред кабинета на педито и се оказа ангина - страшно зачервено гърло и висока температура, за налепи не ми каза нищо, само ми обясни, че е заразно и го е лепнал от някой това нещо. Направо побеснях, защото аз съм си спряла каката от градина, за да не го зарази с нещо , но вечер пред блока всичките дечурлига му се завират в количката и не мога да го спася от тях. вече няма да давам на никой да припари до него.
Съответно започнахме антобиотик, но въпреки всичко днес на обяд пак бяхме с 38 градуса.

# 664
 И аз ви изпуснах края. Прочитането на всичко дотук е мисия невъзможна, но мернах това- онова и ще се включа по него.

Мий, добре си ги раждаш, душо, не е проблема в теб, просто към шестия месец дечицата изчерпват запасите си от желязо, които изсмукват от нас, докато са ни в коремите Peace. В повечето случаи въпроса се решава с храни богати на желязо. Аз първото дете го "оправих" с жълтък и черен дроб, но той гОркия храна не ми е отказвал. Ся Ша видиме как ще е с момата.

Неви, честита пералня. Със здраве да си я ползваш. Шумна, не шумна- карай, въпроса е да не сме като бабите ни.

Таньорче, на твойта сладурка това й е първото вкусване на нещо различно от кърма, та съвета ми е да поизчакаш ден, два, преди даването на друго ново нещо Thinking. Ако днес и утре няма проблем с ябълковото сокче, тогава пробвай с друго Peace. А иначе няма проблем да замениш пюрето, както те е посъветвала лекарката, с кашичка. Ще свикнеш да се водиш по Алечка, тя сама ще ти подскаже кое как приема и дали е готова за следващия вкус Peace.

Понякога, взимай мерки! Hug

Карли, аз не си представям, че веднага някой ще изпише железен препарат (зависи от стойностите, де). Както казах в повечето случаи нещата се оправят с хранене. При 90% от дечицата ни ще се установят ниски стойности на хемоглобина- МАМИ, НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ  Peace(казвам го предимно за тези на които им е първо детенце).

Ванче, съжалявам Sad. Бързо да се оправяте Praynig.

Една неделя да ми е заета и вие да вземете да се съберете Crossing Arms. Откога се каня при първа възможност да довтасам и аз Sad. Докато бяхме бременни аз все работех, не дойдох на срещата, сега по една или друга причина пак не успявам, ааааамаха, егати късмета. Много ще се радвам да ви видя Hug.

Аз утрепАх две тлъсти бълхи в спалнята преди няколко дни Sick и това направо ме потресе, та сега пера све що става за пране- пътеки, килими, одеяла...По тази причина ме нЕма у форОма, щот когато не сме на разходка се спуквам от чистене, а края му не се вижда  smile3511. Добре, че тези дни го дават да вали, та да насмогна с къщната работа.

Хайде, пак ще пиша...друг път. Със здраве си останете!

# 665
Танче, захранването ви е почти като нашето, не знам защо се притесняваш. Аз след сокчето обаче започнах със зеленчука на обедното хранене. Мисля,че ще му хареса сладкото плодово пюре и после няма да иска да яде зеленчуковите. Аз лично мисля да махна съвсем скоро сока от менюто на Мартин, давам го колкото да се научи да хапва с лъжица. Радина се научи да пие сок и до съвсем скоро ми беше много трудно да я накарам да пие вода, стоеше жадна докато й предложа сок. Та сега (понеже явно не съм добър педагог  Crazy) мисля да го махна от рано, та да си нямаме проблеми, по хубаво децата да хапват плодове вместо да се наливат със сокове според мен.
Понякога, оздравявай бързо  Hug
Коте от каква чаша учиш Акулката да пие?
mushmulka  Hug
мии, дано следващите изследвания да са ОК  Confused

# 666
  • София
Здравейте, дами!  bouquet
Четох и нищо не запомних, та сори, ако не отразя някого Simple Smile
Пухи, бързо оздравяване на братчето ти! Пневмонията не е заразна, та ако ти е криво, иди и го виж за малко!
Понякога, бързо оздравявай!
Руфи, жалко, че не можа да се присъединиш към срещата, щеше да ми е приятно да се запознаем!
Мии  Hug дано малко Малтофер да ви вкара в релси  Hug
Слънчогледче, хубаво изкарване!
Котенце, честито ви първо сокче Mr. Green
Таничка, това, което си описала е старата схема за захранване, но транслирана във времето. Да, като започнеш картофеното пюре на обяд, продължаваш със сокче или плодово пюре м/у храненията.
Съни, дано понесе леко ваксината Диманка. Ние след малко сме на консулт за хепатитна. Доколкото познавам педиатърката, 100% е скатала за нас. Синфлорикса, обаче, не е почван да видим там как ще е.
При мен косопада поспря - а и време беше! 3 подстригвания, не знам си колко мазила, си му беше време смЕтам!
И Стар, и Понякога, и Танчето - изглеждате прекрасно! И Бръм също... стига сте слабяли ще вземете да изчезнете от света!  Hug
Ние снощи с Калината имахме борба за 1 кебапче. Ей, на вид ли й хареса, голЕм мерак да пробва. Да, ама като е с протеинова алергия ме е шубе да й дам...Та се сетих за борбата на Люсинда и Лъвю за кемвирша, та му влезнАх в положение на човека. Laughing
Ники, и при Калина имаше катаклизми при преминаването й на 2 съня. И акане се обърка и спане и ядене и нощен сън.. чудо беше. Сега се поуталожиха нещата, ама в лоша за мен посока - бодърстване м/у 4,30 и 6.00 сутринта... Спи ми се. Та в тази връзка Мериан, ако че нямя да те стопли, но не си сама  bowuu
Марго, как така заменяш тия сладури...  Напомни ми за една ситуация на нашия пазар преди може би 2 месеца. Нареждам се аз да си купя диня. И продавача ме гледа със Софи и Калина в количката. Следва един мноо преценяващ на Калина и ми вика - "момиче ли е?" викам му - "да!". Той пак - "Колко е голямо?". и аз "На 4 месеца и половина". На което пича вика - "Праим бартер за момче на 3,5 месеца " и аз  Shocked
Е, имам кяр - винаги ми избира хубавя диня Simple Smile И аз все от него си купувам за да нагледам Бартера  hahaha
Стискайте ни плаци и утре вероятно ще се отчета
ХУбав ден и приятна вечер!  bouquet

# 667
Танче,не исках да се почувстваш несигурна  в методите си,заради това дето ти писах  Hug
Ваня-дано се оправяте бързо...давай нурофен,че има п/вовъзпалително действие и чай лайка,ако харесва...
Едно бързо въпросче-като регистрирате бебе в община по местоживееене с цел издаване на ЕГН,може ли само майката да присъства?

# 668
  • София
Вики, предполагам, че при вас процедурата ще е доста по-различна. При нас е така: от болницата по служебен път от болницата протокол за раждане се задвижва и след около месец се издава акт за раждане на детето. Там автоматично фигурира и ЕГН. При получаването му се искат и двете лични карти ( на двамата родители), но на единия от тах не се изисква личното присъствие.

При вас предполагам, че ще се изисква бг гражданина да присъства и да носи акта за раждане от чужбинско както и документи за самоличност и адресна регистрация примерно. Трабва на място да се попита. Успех в борбата с бюрокрацията  Hug

# 669
  • София
Вики, издаването на ЕГН си става автоматично - от болницата по служебен път пращат там каквото пращат, а майката отива само да си вземе акта за раждане няколко дни след раждането.  Peace При вас идея нямам ка ще е.
Мии, не му се претиснявай на ХБ - казали са ти момичетата, всичко ще е наред, може и да е грешка в лабораторията!  Hug
Ванче, бързо оздравяване на Стели, не се ядосвай, дано леко го прекара и да сте здрави занапред!  Hug
Марги, аз бих ти ги заела моите за малко, та да рахатясаш, ама като зема твоите да не ме откриете полу-мъртва и доста позаслабнала.  Mr. Green
Коте, честито ви официално захранване и на вас!
Карли, това за японските филми е култува реплика!  Mr. Green Може да са зъби, дано пак си влезнете в ритъм!  Peace
Слънчи, стискаме ти палци за утре и да си кажа, че Калина не я даваме за някакво си там динено момче!  Naughty
Балеринке  Hug

Изчезвам, че ме чакат на вратата.  Blush

# 670
  • Варна
Привет,

И аз четох четох ама де запомних, къде не.

Ние пак сме болни вече ми писна, как всичко лепваме не знам. Ирена отново е на АБ, а Павли се размина само със два сиропа и хомеопатия, но преди малко и се раздрискаха.
Гледам за килограми си говорите, ох какво да кажа и аз ако съм 55 кг ще съм много доволна ама докато ги стигна тези мечтани кг ще изглеждам ужасно и гладна. Днес ми е плодов ден но пък и нещо не ми се яде, първите дни ми беше много трудно, но взех да свиквам.

Оф много съм зле може ли всеки път да забравям какво ще пиша  ooooh! ooooh! ooooh!

Всички болни да оздравяват

Танче честито ви захранване  Grinning

Далче добре си се завърнала

# 671
Марги, ей го чудото на чудесата:

Между впрочем, на сайта на Nuby пише 9+ месеца, а на опаковката 3+. Rolling Eyes
Ванче, Сиянче - да се оправяте! Hug

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 16:19 от Xcat

# 672
Мерси НИКА,СЛЪНЧЕ-ще накарм майка да иде да пита-ние си имаме документите оттук,които ще мо трябват..
Сианче-стига болести при вас-айде бързо да се оправяте  Praynig

# 673
Коте, ако е туй за което си мисля, т.е. накрайника е твърд и свободно тече, нашата кака така и не пропи от него Mr. Green Направо минахме на тези със сламките Tired
Сега се чудя с Мартин какъв тип шише/чаша да избера, той така или иначе за сега не желае да лапне нищо гумено, дори лъжицата Mr. Green
Днес пак ударих на камък, предложих тиква с картофи, дори поразредих с кърма, на петата лъжица (и половин час борба да ги натикам обратно в гърлото) спря да отваря уста, изглеждаше да има пюре и в ушите и по миглите  и в един момент просто се разплака Crazy
Ама утре ако не иска пюрето,няма да го дохраня пък, да яде ко ще  Crossing Arms

ДАЛЧЕЕЕЕЕ, КО НИ НОСИШ ОТ ГАБРОВО ???  Hug

# 674
Марги, с твърд накрайник е, но под капачката има една клапа за регулиране на струята.
Аз, обаче разлика не видях между бавно и бързо. Иначе, като се махне клапата, тече съвсем свободно и системата против разливане отива на кино. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт