Събирам малко мнения относно детските лекарства....

• 153 340
  • 335
  •   1
Отговори
# 165
Да, полипрепарат означава, че съдържа повече вещества, а монопрепаратите съдържат само едно вещество.

# 166
Как ще съм нервиран.Радвам се ,че ги насъсквате за хомеопатията Simple Smile,  докато тези хора наистина имат нужда от помощ.Какво предлагам аз: За температура: Panadol Baby, Nurofen syr , Efferalgan syr, Calpol, analgin amp (няколко капки при висока температура);за запушен нос- Nisita , Sterimar, Naso Libero, Tonimer , но не и Xylomethazolin , Rezoxym, Vibrocil и други подобни, които са за хрема (течащ нос - те свиват съдовете и ако носът е запушен , а не течащ ще стане още по-зле); За кашлица- Fluditec , Eurespal (за деца с астма най-вече), Mucolisin syr.Това е , стига сте се заблуждавали Simple Smile

# 167
ето това мнение вече , може и да бъде полезно на някого.това трябваше да напишеш още в пъвата си публикация-а кой как ще си лекува детето-въпрос на личен избор е . а за децата с астма-традиционната медицина няма лечение доколкото знам,а от собствен опит знам че хомеопатията се справя перфектно с това заболяване

# 168
Отказах се от традиционната медицина. Избрах втората, призната от СЗО - хомеопатията. Мога да си направя вече списък на лекарствата, от които съм лишила детето си и съм го излекувала с хомеопатия:
антихистаминов сироп
антибиотик Аугментин
Вентолин
Парацетамол за сваляне на темп.
Педиатърката му нищо не знае, следи си го и си мисли, че пие антибиотиците и останалите лекарства, които е изписала. Изумена е колко бързо се възстановява и какво подобрение има за отрицателно време. И аз съм очудена, защото уж хомеопатията действала по-бавно от традиционната медицина, а съм свидетел на обратното. Смятам, обаче, че хомеопатичните препарати на Боарон, които продават по аптеките са доста неефективни при повечето хора, за това съм избрала класически хомеопат.  Grinning
Можеш ли да ми кажеш при кой хомеопатичен лекар ходиш. Синът ми получи брончеолита е само на 10 мес.  и съм доста притеснена. Много бих искала да го заведа на хомеопатичен лекар, но не знам при кой. Искам да е някой  чиято ефикасност при лечението на това заболяване е факт, наясно съм че то си е индивидуално , но все пак съм длъжна да опитам. Благодаря ти предварително.

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 12:06 от Аурелия

# 169
Дай мейл, или се регистрирай, за да ти пратя бележка с координатите. Така общественодостъпно не съм много убедена, че е коректно да публикувам телефони. Екатерина Чамурлийска се казва.

# 170
С риск да провокирам негативно отношение ще кажа, че споделям мнението на Хитко за хомеопатията. До скоро нямах много ясно изградено мноние за нея, но след като присъствах на една лекция , изнесена от уважавана лекарка, се убедих, че това въобще не е медицина и не помага. От личен опит мога да кажа, че преди 3 години ходихме при една специалистка уж хомеопатка, известна е в София, сина ми имаше пъпчици по тялото, стафилококи май  беше. Та след мнооого дълъг преглед ни изписа куп неща, които се взимаха от една специална аптека, там ги приготвяха. След едноседмично лечение с тези глупости сина ми се влоши, направихме изследване, изписаха ни антибиотик  за мазане и след 3 дни вече нямаше и помен от пъпките, всичко изчезна.
Та не искам да убидя никой, който вярва на хомеопатията, но аз не й вярвам. За мен това е шарлатанство. Внимавайте много и проучвайте всичко, още повече когато се отнася до децата ни!!! Ако намеря запис на лекцията на въпросната лекарка ще го конспектирам и ще го пусна из форума.

# 171
мили дами използувайте хомеопатични препарати за профилактика на заболяванията на децата си ище сведете боледуването им до минимум-лека хремичка закашляне за2-3дни  или по леко протичащи вирусни заболявания.

# 172
Нищо не провокираш!
Не си попаднала на точния лекар! Това Е медицина и съществува от 200 г!!!
Само Боаронците изписват хиляда и едно лекарства за едно заболяване!
Хомеопатичните лекарства не се приготвят в аптека!
Всичко е въпрос на желание!

# 173
мили дами използувайте хомеопатични препарати за профилактика на заболяванията на децата си ище сведете боледуването им до минимум-лека хремичка закашляне за2-3дни  или по леко протичащи вирусни заболявания.
Хомеопатията не се използва за профилактика!!! Недей обърква хората, че после ще има още недоволни и невярващи в хомеопатията!

# 174
Та след мнооого дълъг преглед ни изписа куп неща, които се взимаха от една специална аптека, там ги приготвяха.

Основен принцип на хомеопатията е да се лекува само с едно вещество и никога да не се смесват едновременно повече, защото както писах по-горе всяко хомеоаптично в-во има за цел да подаде ясен сигнал на организма, сам да се справи с конкретното неразположение. Даването на повече от 1 в-во може само да обърка нещата, лекарствата се потискат сдно - друго и ефекта е нулев, или влошаване. Даването на едно единствено в-во, е 2-ри принцип на хомеопатията.
Както има добри и некадърни лекари и педиатри, така има и некадърни хомеопати, или такива, които си позволяват да лекуват и експериментират, още докато ходят на курсове или само са чели някоя книга.

след като присъствах на една лекция , изнесена от уважавана лекарка, се убедих, че това въобще не е медицина и не помага.
Има много ЛЕКАРИ, зяавършили традиционна медицина, които са се отрекли от нея и се занимават и лекуват с само хомеопатия. Те също изнасят лекции - за това колко трябва да се отровиш и увредиш органите си, за да се излекуваш с повечето обикновени лекарства.
Тази лекарка дали е изучила и практи кувала хомеопатия, за да твърди подобни неща? Или само теоритично е запозната, че хомеопатичните лекарства почти не съдържат материално наличие на вещества, а само атоми и йони?

# 175
Препоръчвам хомеопатията на всички , които спортуват - съдържа доста въглехидрати Simple Smile .Едно вещество , две вещества Simple Smile Защо не просто захарен сироп ? Simple Smile Защо толкова насърчавате хората за хомеопатията. Аз лично съм виждал десетки деца , на които майките им ги водят по хомеопати и как децата стават все по зле и по зле, докато не им изпишат подходящото ЛЕКАРСТВО. Хомеопатията съществувала преди 200 години.Щото фармацията е от вчера нали. Друг е въпроса че тези лекари дето са "хомеопати" са станали такива защото е много трудно да поставиш  правилната диагноза , да направиш антибиограма и да научиш 100 лекарства.Още виждам рецепти с Бромхехине сър заедно с Брончолитин сър. Пфу.  На тезу които препоръчват хомеопатия аз препоръчам Атарах Simple Smile

По нагоре сам писал какво да се взема при деца.

Я ми препоръчаите някои дето разбира нещо хомеопатично за карбункул на задника Simple Smile

Сладури

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 12:08 от Аурелия

# 176
  • София
За температура давам парацетамол, български, сироп за бебета и на хапчета след три год.възраст. Всъщност лекарства не давам при температура по-ниска от 37,5- тя е полезна за болното и създава условия за добра имунна реакция на тялото срещу причинителя на болестта.
При хрема слагам само стеримар и след седмия ден или при усложнения олинт или виброцил.
При възпалено ухо без температура съчетанието отипакс капки за уши и капки за нос.
Също така много ефективни при тежки хреми са капките за очи. Особено когато е налице отит, предписвали са ми гаразон капки за очи и виброцил, които се смесват едно към едно. Но това е приложимо при деца над 2г.

# 177
След едноседмично лечение с тези глупости сина ми се влоши, направихме изследване, изписаха ни антибиотик  за мазане и след 3 дни вече нямаше и помен от пъпките, всичко изчезна.
Та не искам да убидя никой, който вярва на хомеопатията, но аз не й вярвам. За мен това е шарлатанство.
Не искам да ви обидя, аз лично все още не мога да се престраша да опитам с хомеоатия по простата причина, че в нашия град май няма добър такъв, но изчетох доста материали за хомеопатия и едно разбрах-"преди да дойде деня става тъмно" newsm17, т.е. болестта тръгва по обратния път. Може би не е трябвало веднага да се хвърляте отново на антибиотиците.

# 178
 XuTkO,
Тъй като не си регистриран и няма как да ти пиша лично, а виждам, че влизаш редовно в тази тема, ще си позволя тук да ти напиша нещичко.

АКО наистина си фармацевт, имаш какво да кажеш и да посъветваш, бъди така добър да спазваш добрия тон. Ако се регистрираш, ще е още по-добре.
Но в случай, че си решил, че тук е място, на което да се забавляваш и да държиш подобен тон, то ще бъда принудена да забраня достъпа ти.
Единственото, което ме е спряло да го направя досега е, че въпреки арогатното ти държание, все пак в постингите ти досега имаше резон и човек можеше да ги приеме (макар и по-трудно заради тона им) като добри съвети.

# 179
Вярно,че е доста агресивен този фармацевт,но как да не се издразни човек с тая хомеопатия-целия здравен форум се затлачи от теми за хомеопатия и това как се лекуват нелечими иначе болести с нея.Намърдаха се и разни самозванци-лечители да си правят реклама,а мамите явно имат труден достъп до педиатрите си,че така се обезвериха от класическата медицина.

Общи условия

Активация на акаунт