Аз, половината ми роднини и всички хора които познавам и са се насочили към хомеопатията, сме го направили единствено, защото не сме успели да излекуваме даден проблем с класическата медицина, или сме потиснали само временно симтомите, без да го излекуваме и не сме намерили друг изход, или още по-лошо , получили сме неминуемите странични ефекти. Никоя от познатите ми майки няма труден достъп до педиатъра си, не разбирам и какво означава това?! Като няма време да те приеме, го сменяш с друг, но наистина до сега не съм чувала за точно такъв проблем с докторите.
Аз съм доволна от моята педиатърка, каквото е учила жената го прилага много добре, съвестна, отговорна жена. Всичко, което изписва на детето, обаче - антибиотици, сиропи, лекарства - не му го давам. Не съм съгласна просто с методите на традиционната медицина, която докато не ми разбие организма, имунната система и половината органи, не може да ме излекува. Не желая да тровя и детето си. Хомеопатията винаги ме е излекувала - и то тежки, кризисни моменти. Не само мен, а и детето ми, и роднините ми. Е как да не я предпочета?!