Събирам малко мнения относно детските лекарства....

• 153 348
  • 335
  •   1
Отговори
# 180
,а мамите явно имат труден достъп до педиатрите си,че така се обезвериха от класическата медицина.

Аз, половината ми роднини и всички хора които познавам и са се насочили към хомеопатията, сме го направили единствено, защото не сме успели да излекуваме даден проблем с класическата медицина, или сме потиснали само временно симтомите, без да го излекуваме и не сме намерили друг изход, или още по-лошо , получили сме неминуемите странични ефекти. Никоя от познатите ми майки няма труден достъп до педиатъра си, не разбирам и какво означава това?! Като няма време да те приеме, го сменяш с друг, но наистина до сега не съм чувала за точно такъв проблем с докторите.
Аз съм доволна от моята педиатърка, каквото е учила жената го прилага много добре, съвестна, отговорна жена. Всичко, което изписва на детето, обаче - антибиотици, сиропи, лекарства - не  му го давам.  Не съм съгласна просто с методите на традиционната медицина, която докато не ми разбие организма, имунната система и половината органи, не може да ме излекува. Не желая да тровя и детето си. Хомеопатията винаги ме е излекувала - и то тежки, кризисни моменти. Не само мен, а и детето ми, и роднините ми. Е как да не я предпочета?!

Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 18:58 от AQ

# 181
Какво не можа да излекува медицината и фармацията , че прибегна до хомеопатията ?

# 182
Алергия, проявяваща се всяка пролет години наред, астма на сестра ми, хормонални нарушения и тендовагенит високо кръвно при майка ми - трябваше да пие лекарства, хормони и т.н години наред, едва ли не докато е жива, за да я "поддържат", това не е "лечение", а "временно потискане" за мен; астма и дългогодишни киселини при мъжа ми, рефлукса, който си беше хронично повръщане на сина ми и трябваше да чакаме месеци наред да го израсте, така и не го израстна, а хомеопатията го отряза от раз моментално и за един ден.
Това са тези, които не сме успели да излекуваме с обикновената медицина, а има още много, които не сме се и опитвали, направо сме се насочили към хомеопатията и много бързо и ефикасно сме се излекували. Специално за детето - бронхиолит с "много дълбоки хрипове" според педиатърката, предписан антибиотик за 1 седмица и Вентолин за 10 дни. След 2 капчици хомеопатично лекарство и неприемане на назначената от педиатърката терапия, след 48 часа е смаяна и очудена, че хриповете не са просто намалели, а направо са изчезнали, въпреки, че си мисли, че детето пие от лекарствата и.
Около мен съм свидетел на още доста примери, това беше само по роднинска линия.

# 183
Хе-хе,астма,тендовагинит,хипертония и даже бронхиолит(кой постави тази диагноза и назначи хомеопатия,някой чакръкчия newsm78),направо ме изуми ooooh!.

# 184
Какво не можа да излекува медицината и фармацията , че прибегна до хомеопатията ?
ще ми се да отговоря и аз на този въпрос :
1. ежедневното повръщане на детето ми и постоянното гадене
2. алергичен ларингит , придружен със задушаваща кашлица
3. хронични бронхити и пневмонии , задължително протичащи с бронхиални спазми;
лишихме се от доста поддържащи лекарства като противоалергичен сироп и бронхоразширители , сиропчетата за кашлица и неизменните антибиотици .
4. мигрената , която имах от 15 - годишна се излекува само с един прием на хомеопатично лекарство , както и хроничен цистит

# 185
radeto, я кажи за мигрената ,че и мен ме мъчи вече някъде 10години ... Tired Може и на лични!  Peace Ще съм ти благодарна за малко инфо по въпроса!  bouquet

# 186
за мигрената стана много случайно всъщност . хомеопатичката забеляза , че с детето ми отговаряма на една картина и ми каза да взема от неговото лекарство веднъж , след което не ми се появи мигрена повече , нито цистит Grinning , само една обилна хрема , която беше в резултат на лекарството . но то не се предписва специално за мигрена, просто на мен помогна и за това

# 187
Давали ли сте Benadryl?
Как им действа? Чувала съм че им се приспивало от него?

Вреден ли е?

# 188
Benadryl e Diphenhydramine,т.е. антихистаминово , стара генерация.Приспива се от него.Има по-добри варианти за алергии.Повече се използва при прилошаване при пътуване.

# 189
Ами на бебчо му го изписаха за Mastocytosis, но ни предстои пътуване до БГ и се чудя дали наистина да не му дам малко-хем да спи по пътя.

# 190
Ами на бебчо му го изписаха за Mastocytosis, но ни предстои пътуване до БГ и се чудя дали наистина да не му дам малко-хем да спи по пътя.

Може да му дадеш,няма да има проблем!

# 191
Mmm zavisi , kolko e golqmo.Dava se na deca , a ne na karmacheta i bebeta.

Напротив,дава се и на кърма4ета и на бебета.
Дозата се определя от кг. Wink
Да, така е... Добър препарат както и Атаракс-а.
Бенадрил е много популярен там препарат. Аз също имам много добри впечатления от него.

Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 19:15 от Birdie

# 192
Ако кърмачетата са на 5 години може.Борди пак показваш че нищо не си научил.За бебенца има противоалергични капки и сиропи.А атарах-а за какво ще го даваш , не разбрах , че и на кърмаче.Ти с такива ли лекуваш децата ?

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 12:15 от Аурелия

# 193

твинс_мама: говорим за таблетки,не за свещички.

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 12:15 от Аурелия

# 194
twins_mama: govorim za tabletki,ne za sveshtichki.

Бенедрил на свещи4ки няма и никога не е имало!(поне в щатите,за БГ нямам представа).
Аз говоря за сироп-дозата е 1.25мг. на килограм.
В щатите е много популярен-използват го не само за алергии,но и за облек4аване на симптомите при настинка,ухапвания от насекоми,обриви от шарка и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт