Как се закрива сметка в банка

• 19 342
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • видин
без да съм специалист - само да ви обърна внимание да правите разлика между закрита сметка и замразена такава.
точно в пощенска банка имах проблем - сметката не бях я използвала няколко години, имах друга, по която си получавах заплатата. питах, може ли да я закрия, защото не ми е нужна, ама все ми обясняваха ,че ще отнеме време и тн.

след като веднъж реших наистина да загубя въпросното време  ,но да се отърва от ненужната сметка, се оказа, че банката била променила условията и тази сметка имала месечна такса за обслужване, въпреки че беше т нар "замразена"
платих си десетина лева такси и я закрих.

банките никога не губят.

# 16
  • София
В ПИБ откривам сметки и ги закривам през 3 месеца. Упълномощена съм от близък да правя тези неща. Обикновенно в събота или неделя ходя в дежурния клон в Сити център на Хемус и действията ми отнемат не повече от 10 мин. Служителките са внимателни, попълвам си бланка за закриване и прилагам копие от пълномощното. Ако има остатък в евроцентове - изплащат ми ги на касата в лева. До сега не съм срещала некомпетентна служителка.
Може би проблема е, че в провинциалните клонове служителите са простовати, необучени, но връзкари и не знаят как да извършат задължението си. А може би просто не им се работи.

# 17
И аз се ползвам с услугите на ПИБ от доста време и нямам никакви оплаквания честно казано. Клиент съм на клона на площад Журналист в София. Явно много зависи от компетентността на служителите Rolling Eyes. Аз също бих препоръчала да се подаде оплакване на www.fibank.bg.

# 18
В същата банка в момента закривам сметка, която отдавна не ползвам и е празна. От 2-3 месеца са въвели такса за водене на картова сметка- 0.30лв. на месец, та затова. Попълват се нужните документи, плаща се каквото се е събрало като такса И!- след месец пак ще ходя!  Rolling Eyes Тогава ще се финализира акцията. Малко дълга ми се вижда процедурата  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт