ЮНЧЕТА и мами дружно се молят, за добри новини за малката Ивана!-Тема 2

• 28 720
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Пазарджик
Днес и ние ходихме до църквата за молитвата на 40-тия ден. Малката много плака. Вкъщи беше превъзбудена и след като се наяде, сега спи.  Grinning
Добре, че е по-хладно, да можем да се наспим добре.
За гладенето - аз гладя всичко, не знам докога, майките ни са гладили до 1 година, знам, че прекалено стерилната среда не е хубава за детето след определена възраст, ще се допитам и до педиатърката.
За възглавничката - засега сме със сгъната пелена.
Стерилизацията - преварявам й всеки ден бибата и лъжичката, с която давам капки.

# 76
  • Пловдив
Здравейте и от мен  Hug
И аз си позволявам от време на време да обличам на малкия нещо негладено.Нищо му няма  Peace
Иначе шишето му за вода го стерилезирам всеки ден,но и аз незнам защо.Той не иска вода и това е.
Иначе изминалата седмица си бях при мама и много си починах.Почти успяхме да създадем режим на малкия.Да видим дали ще устискам сега като съм сама да не му давам цица за щяло и нещяло  hahaha`Иначе ми пресипна гласа да му пея и да го друсам в количката.Голям зор това преспиване.Добре,че през ноща е послушен.Като го изкъпем към 9 ме буди към 3-4 и после към 7.Вече започна да се заиграва.Сложила съм му една висяща играчка в количката и вече 20 мин я гледа с голям интерес  Laughing И се усмихва вече доста често.
Иначе и аз започнах да пия лактогонния чай и мисля че има ефект  Peace

# 77
Етке, и вие ли на антибиотик сте били. Сега разбирам. А защо - заради е-колите ли?
Да, Марету. В епикризата при нас пише "Интраамниотична инфекция" и АБ, който са й давали. Аз си знаех още като се роди, че ще бъде на АБ - самия педиатър, който я пое, ми го каза.
Но вашия вариант, в който не е упоменато с какво е лекуван малкия, за мен е далеч от професионализъм.

# 78
Привет и от мен аз нямам никакво време да пиша.Баткото е болен пак с температура.Педиатърката ни е в отпуск до 16.08 и на нейно място има някаква друга супер незаинтересована личи си,че е там да отбие номера.Мьжьт ми го заведе на преглед врьшат се и казала,че му няма нищо и да смуче ефизол  а той  и с температура 38.5 отивам преди малко на спешен и на смяна се случи моя сьученичка та ни обьрна внимание слава богу и сега ще пие антибиотик и бил с много червено гьрло.Другото,което ме тревожи е,че  малката има секрет от едното оченце всьшност още от родилния дом имахме изписани капки тубрадекс и уж се беше пооправило а все се сьбира в едното ьгьлче секрет и става на гурелче.Иначе Ивет е спокойна нощем не се буди вече и аз поне се наспивам.
Смилянова все ви мисля дано даде господ здраве на тази мила душичка Hug

# 79
  • Пловдив
Привет, момичета!
Близо седмица нямах интернет, проблем с доставчика и съм назад с темите, които сте обсъждали. Ще наваксам, сега като вали и не сме навън - ще се опитам да ви стигна.

Успех на малката Ивана! Смилянче, сили и кураж да се пребори вашето семейство с неволите!!!     Hug

# 80
Натали, капвай по една капчица кърма в очето на Ивет. Нашата педиатърка така каза да правим, ако се появи секрет. Защо - не знам.

Аз съм болна - разстройство+повръщане, не знам за темепратура. Не мога да стоя на краката си, а малкия като че ли напук е крив днес  ooooh! Цял ден нищо не съм хапнала, едвам един лактог.чай изпих  ooooh!  Как ще се храним довечера не знам.

# 81
Здравейте,

да драсна някой ред и аз днес, че от вчера дребосъка не го хваща сън и това е. Вчера целия ден ми беше в ръцете, иска горкото право да го нася и да гледа. Така заспива, но сложа ли я в хоризонтално положение, реве. Или дремне 15 мин и отвори очите.
Така и днес. Каката поне си е с мен и не ми е скучно. Но пък времето стана много студено, ейй, това лято ще ни побърка това време, от 38 градуса на 21, нечовешко е. Пък и дребната няма дрехи като за такъв студ.
А да ви кажа каво прави Мадлен, незнам дали вашите мъници го правят, но не вярвам, или поне не сте споделяли. вече трети път мисля, че и се случва, докато хленчи без да иска се хваща за косата и дърпа здраво и такъв рев настава, едва успявам да и откопчая ръкато от главата. Милото ми, ще си изкорени косата някой път... Някой с такива приключения да има ??????

вече си мисля сероизно за кенгуру , че няма оправия!

Ето я, пак се разрева, ставам, до скоро

# 82
maretu на моята малка Жанет също и вливаха антибиотик профилактично,заради същата инфекция,която са ти открили.Имах я и аз и се наложи да вливат антибиотик и на мен и на беба.Добре,че посявките който и пуснаха бяхя ок. 
   Ние сме пораснали с 0,500кг и 2 см.Повръщаме много,ама от лакомия.
   Аз въпреки сушилнята гладя всичко.
  Стерилизирам също интензивно-след всяко ползване.

# 83
А да ви кажа каво прави Мадлен, незнам дали вашите мъници го правят, но не вярвам, или поне не сте споделяли. вече трети път мисля, че и се случва, докато хленчи без да иска се хваща за косата и дърпа здраво и такъв рев настава, едва успявам да и откопчая ръкато от главата. Милото ми, ще си изкорени косата някой път... Някой с такива приключения да има ??????
Алексова нашата госпожица така прави като се разплаче и понякога се дърпа за косата и аз като теб едвам и отскубвам ръчичката от косата  Crazy

# 84
Роси и ние имаме такъв проблем с косата, Габриела прави същия номер, както си гледка спокойно и в следващиямомент хваща се за косата, скуби се и не пуска, от там започва един рев  Rolling Eyes добре че успявам невредимо да и махна ръчичката
И аз май имам нужда от кенгуро ,  Crazy

# 85
Здравейте пак,
да се отчета след консултацията. Нарастнали сме 1,320 кг и 3,5 см за един месец и вече сме 5,520 кг и 60,5 см. Много съм доволна, защото е само на кърма.
Малката много говореше и се усмихваше на лекарката явно й хареса някой да й обръща внимание.
за пъпчето каза, че много добре се е повлияла от един месец с лепенката и да не слагам повече.
сложиха ни само пентаксим. Каза, че другата ваксина ще я слага чак като направи 6 месеца. Според опита на лекарите в това ДКЦ много трудно се понасяли двете ваксини и предпочитали да не ги слагат заедно.
Иначе плака като й слагаха ваксината, а следобед е леко неспокойна. Не знам дали е от коликите или от пост- ваксинална реакция. Надявам се да няма проблеми и да понесе добре ваксината.
За ортопед ни каза, че според нея няма нужда, но ни препоръча като най- добри за София Д-р Драганов и д-р Алексиев- имала доверие само на тяхното мнение.
Хайде лека вечер от мен и бебе Ивиана.

# 86
И нашия хубавец се скубе, когато е нервен или го боли коремчето. Ей незнам за вас, но тези колики ми умориха детето, така жално плаче, че и аз надувам гайдата. И да споделя от няколко дена реве, веднага след ядене, имам чувството, че веднага започва да му се смила храната и почва да го мъче, плаче 20 тина минутки и после е добре. но това на всяко ядене, без нощем. Някой със същите проблеми?
Вече почвам да си мисля, че му има нещо на стомахчето  Sad

# 87
  • Варна
Здравейте и от мен!
От 2-3 дни и ние сме много криви, много трудно заспиваме, направо е кошмар. Явно Теди ще си е кривотийчо и ще иска на ръчички. По този повод съм решила да му взема люлка, че поне така да го приспивам. Някой от вас ползва ли и какъв модел? А за слинга още се колебая какъв да е, но трябва да решавам вече, че нищо не мога да свърша така.
Досега давах на Теди Еспумизан, но явно започна да ни мъчи доста коремчето. Купих Биогайа миналата седмица, но само веднъж съм давала, дали може двете да се дават едновременно? Иначе с акането нямаме проблем.  Flutter
maretu, според мен антибиотика е даван заради инфекцията. Нали и аз бях със зелени води, а на Теди не му е правен антибиотик, от там стигам до този извод.
ANDJELINA и ние се присвиваме много след ядене. Затова и трудно заспиваме.
Mama Velina, добре дошла при нас.

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 18:12 от Pepsilight

# 88
  • малкия йеросалим
Здравейте и от нас с малкият Жожко!
Да изкажа и аз компетентно мнение по обсъжданите въпроси  Laughing
За гладенето/много го мразя/ мисля вече да приключвам с тази дейност.С каката гладех до 3 месец ,но тя беше зимно бебе.
За изваряването и аз като Кремс изварявам едно шише за вода всеки ден независимо ,че малкият изобщо не го иска.Мисля и с тази дейност да приключа.
За столчето за кола ми е болната тема.Супер удобно ми е ,но свеки мрънка света ,че не трябва да стой много време там.Иначе аз го държа там когато трябва да свърша някаква работа, а той мрънка и там го приспивам.Случва се и там да спи по 1-1.5.Но мисля ,че не е вредно щом е измислено за новородени.

# 89
Пепси,  доспива му се след ядене, обаче много го мъчи, унася се и изведнъж изпищява. Но преди коликите се появяваха по различновреме , а сега след ядене реве, а през останалото време се гърчи, но търпи , не реве, незнам и аз вече, колики ли , друго ли му има  ooooh!
Щях да питам за колажа, който щяхме да правим, не видях албумче или аз съм изпуснала нещо къде се пращат снимките?

Общи условия

Активация на акаунт