Уред за кисело мляко

• 176 063
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Балчик
Не знам дали има в аптеките термометър до 100 гр, не съм търсила, но ако пазариш онлайн в Ибей има специално сладкарски термометър.

# 136
Не съм купувала, но майка ми каза, че се продавали. Все забравям да си взема.

# 137
Тези в аптеките мисля, че не стават. Трябва да е от неръждаема стомана, т.е. да може да се мие с веро. Обикновено дори са до 200 градуса. kaigi, питай майка ти къде е виждала. Или в сладкарската тема не може да не знаят, сега се сетих.

# 138
# 139
 I see you, баба ми имаше два стъклени термометъра на близо 100 години и си квасеше с тях. Измиваше ги с сапун и вода на чешмата и това им беше чистенето. Ще попитам майка ми като се чуя с нея.

# 140
  • Балчик

Неее, това е скъпо, играе роля на сонда за печене на месо. Не че не става де, ако на някой му се дават толкова пари.

# 141
Здравейте!Имам  желание  да си взема и аз  машинка  за кисело  мляко. Не разбрах  млякото  затоплено   ли трябва да се  слага в  уреда   или  студено?В  Турция  видях  тази  и ми  хареса

# 142
В  Турция  видях  тази  и ми  хареса

Здравейте и от мен аз също имам желание да си закупя такъв уред даже съм си харесала точно този струва 35 лв. ще си го поръчам онлайн
http://www.babyland.bg/%D0%A3%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0 … 1%82-ARZUM//3292/

# 143
Здравейте!Имам  желание  да си взема и аз  машинка  за кисело  мляко. Не разбрах  млякото  затоплено   ли трябва да се  слага в  уреда   или  студено?В  Турция  видях  тази  и ми  хареса
Млякото трябва да е затоплено предварително и със сложена закваска.След това се изсипва в бурканчетата на машинката.Машинката само поддържа температурата на млякото докато се закваси.

# 144
  • Бургас
в книжката на моя уред пише, че може и със студено, направо от хладилника. пробвах, става. само че го оставих през нощта за около 12 часа.

# 145
  • Балчик
Да, затова има таймер до 12 часа, става и със студено, но задължително да е пастьоризирано или предварително сварено.

# 146
  • София
Аз съм в чуденка за машинката на Тефал. Според рекламата сипвам прясно мляко и излиза цедено.
Някак не им вярвам, в магазина ме погледнаха тъпо като попитах така ли е.
Та някой има ли такава и много усилия ли изисква за да се получи цедено кисело мляко.
Знам, че лесно мога да го изцедя, но обичам мързеливите работи.

# 147
Здравейте аз предпочетох да си купя по-евтиния уред на ARZUM вчера го получих и нямах търпение да опитам млякото та го извадих на 5 час трябва да ви кажа ,че стана но си иска още да стои във машинката . Правих йогурт със боровинки а днес квася чисто във ваничката.Тази машинка на Тефал ще върши същата работа само дето работи със по-голямо количество и е по-скъпа.Лично аз не бих дала толкова пари но това е само моето мнение.

# 148
 mama kylinar , моля те сподели подробности за уреда защото е на доста изгодна цена. Например до колко часа му е таймера, колко бурканчета ( на картинката са 6 ) с каква вместимост може да се се слагат, с негови бурканчета ли е и всичко каквото се сетиш.

Благодаря   bouquet

# 149
  • Бургас
Здравейте аз предпочетох да си купя по-евтиния уред на ARZUM вчера го получих и нямах търпение да опитам млякото та го извадих на 5 час трябва да ви кажа ,че стана но си иска още да стои във машинката . Правих йогурт със боровинки а днес квася чисто във ваничката.Тази машинка на Тефал ще върши същата работа само дето работи със по-голямо количество и е по-скъпа.Лично аз не бих дала толкова пари но това е само моето мнение.
то трябва да се остави за час-два в хладилника да се постегне. освен това на мен ми се получи хубаво гъстичко мляко едва след 3-4 подквасвания - защото започнах със закваска от купешко мляко.
и да питам - бях чела, че за закваска може да се използва и мляко на седмица примерно. така и направих последния път, обаче стана адски кисело. може би трябваше да сложа по-малко от обичайната доза закваска?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт