Уред за кисело мляко

• 178 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Да, затова казвам, че всеки трябва да прецени за себе си. Ние почти не хапваме така отделно мляко, а винаги е към нещо, с нещо.. Затова идеята да мия постоянно малки бурканчета, не ми харесваше (макар и миялната да ги мие, пак си е разправия). По тези причина отлагах и купуването на такава машина дълго време, защото до скоро продаваха уреди само с бурканчета. После на майтап купих малката Сапфир, други такива модели обаче в този нисък ценови клас не съм виждала.. Като малък недостатък бих посочила, че в общя съд сякаш се отделя повече цвик, но пък може да се маха. А сега с Тефала, направо винаги си слагам и кошничките за цедено мляко и ги държа вдигнати за кратко, колкото да излезе малко суроватката, а понякога и повече, ако искам по-гъсто мляко.

# 496
  • Балчик
Е, аз го правя предимно десертно- с мюсли и захар, с банан, със сладко, с ванилия, с како, с нес кафе, не само натурално и затова са ми удобни порционните.

# 497
Не съм си купувала такъв уред по простата причина, че си го квася в тенджера по най-стария начин. Купувам си домашно прясно мляко от една фермичка близо до вкъщи, сварявам го, оставям го да истине колкото е нужно, след това си слагам закваската, затварям с капака на тенджерката и го завивам с одеало. Оставям го така през нощта или за 6-8 часа. На сутринта ''Магията'' се е случила.
Както каза авторката, че и е станало по-течно, на мен ми се получва така само като го правя с купена закваска. А ако съм си оставила 2 лъжици от предното квасено мляко и с него си заквася новото става идеално гъсто. И с всеки следващ път става все по добре по простата причина, че самото мляко се изчиства от изкуствените неща, които слагат в купените такива, а колкоро по-натурално ролкова по-хубаво става заквасеното от вас мляко. Party

# 498
Здравейте, и аз си купих такава машинка и искам да направя ядково мляко. Rolling Eyes
 Някой пробвал ли е, например от бадеми? А пробвали ли сте с пробиотична закваска "Болгари"? Rolling Eyes

# 499
  • Балчик
Ядково заквасено мляко?? Това изобщо възможно ли е? То не е мляко, как ще се подкваси?

# 500
Да, аз съм правила точно от бадеми няколко пъти, но тогава още нямах уред, със закваска на прах. Не е толкова гъсто като обичайното, но все пак и зависи в какво съотношение ще ти е водата в "прясното".

# 501
  • Балчик
Интересно ми стана. А как правиш ядковото мляко, с уред ли?

# 502
Съотношението ми бадеми: вода е 1:3. Напр. 1 ч. бадеми (предварително се накисват за около 24 ч. и аз ги беля след това, но може и с обвивката) и 3 ч. вода (по възможност не чешмяна или поне филтрирана) + 2-3 с.л. мед и слагам всичко в блендер (колкото по-мощен е, става по-фино млякото).  После прецежадм и готово! Остава пулп, но не го изхвърлям, а добавям в солени пастети или мюсли, сурови бонбони или печива..
Правя и други ядкови млека - от орехи, лешници.. но кисело само от бадемово съм пробвала, също съм правила и нщо като извара.. Преодпочитам обаче да си го пием така.

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 15:06 от Сиси ♥♥

# 503
  • Балчик
О, значи с обикновен блендер става, супер. Имам два е 1000 W и 1500 W. Само от бадеми ли става?

# 504
Да, може да се направи такова мляко, нещо като йогурт. Срещала съм го в много сайтове.
Ето тук попаднах на една такава рецепта:

http://www.zajenata.bg/домашно-приготвен-бадемов-йогурт-recepta3736.html

# 505
Само от бадеми ли става?
Правя и други ядкови млека - от орехи, лешници.. но кисело само от бадемово съм пробвала.. Преодпочитам обаче да си го пием така.
На мен лично сякаш от бадеми най-много ми харесва. Правила съм няколко пъти от динени семки през лятото, винаги ги събирам след всяка изядена диня и ги изсушавам. Като реша да правя, по същата технология - накисване (по-малко време), вода, мед, джуркане, прецеждане и т.н. И то много ми харесва, става нещо като боза, но по-хубава. Simple Smile

# 506
Знаете ли от къде мога  да си намеря  нагревател  за  машинката  за кисело  мляко ?
Clatronic JM 3344
http://vili55.snimka.bg/cooking/kuk-r.647173.32984031

# 507
Из4етох половината тема днес и домакинството ни се сдоби с уреда на Тефал. Разгледах и тези на Ариете и Таурус, но не ми хареса големината на бурканчетата. Купих и закваска. Мляко купувам от млекомат. Утре сутрин ще го изпробвам.

# 508
Някой да има впечатления от уреда, който е на промоция в Кауфланд?

# 509
Откъде купувате закваската?

Общи условия

Активация на акаунт