Уред за кисело мляко

• 178 397
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Подарих на майка ми машинката на Tefal и е много довлна, прави постоянно кисело мляко, също и цедено! Peace
.......Но обмислям да взема и за вкъщи уреда на Tefal, по-удобен е с вместимостта от 2 л., а и кутиите са от безвредна пластмаса..
Вече го имам и го изпробвах, много съм доволна!! Цеденото кисело мляко става чудесно, лесно и удобно! Peace

# 481
Здравейте!
Отскоро квася мляко, обикновено с одеала, но бихте ли ми казали всъщност какво прави уредчето - поддържа определени градуси за зададено време ли?
Преди да прочета темата се отнасях скептично към тези уреди, когато ги видя по магазините, защото кисело мляко точно в този вид, който познаваме нали само в Б-я се получава, а в чужбина трябва да се внася закваска и си мисля че едва ли чужденците ще тръгнат да търсят бг закваска и да си правят. Но като чета как всички са толкова доволни почвам да се замислям Simple Smile

# 482
Здравейте!
Отскоро квася мляко, обикновено с одеала, но бихте ли ми казали всъщност какво прави уредчето - поддържа определени градуси за зададено време ли?
уреда замества одеалата. иначе разсъжденията ти са правилни. Joy
аз вече започвам да се съмнявам в БГ или в чужбина правят истинско кис.мляко. ако използваме нашите к.млека за закваска полученото к.мляко много наподобява вкуса , а и някой от свойствата на купешкото.  hahaha

# 483
Да. Уредът просто поддържа необходимите градуси.
А аз установих, че моят проблем не се дължи на уреда на Тефал, а на закваската, която ползвах. Първия път сложих суха, след което продължих с киселото мляко, което се получи. Вече писах за появата на шупли в млякото и прекалено многото цвик, които отдавах на прегряване. Слагах постелка на дъното на уреда и т.н., но се оказа, че когато смених закваската, всички тези проблеми изчезнаха и млякото става хубаво и без постелка, дори в стъклени бурканчета. А новата ми закваска е от готово кисело мляко "Кърнаре". Продават го в един магазин за "здравословни" неща и затова реших да пробвам. Сега става много гъсто и плътно и отделя нормално количество цвик. За количеството - 1 супена лъжица на литър прясно млако. Настройвам уреда на 6 часа и след като свършат, го оставям да си постои вътре още 2-3.

# 484
  • Балчик

С българска бактерия ли е, повече ми прилича на пробиотик или други бактерии?

# 485
Закваската е на Bio San. Пише, че е за българско домашно кисело мляко с инулин фибри и млечнокисели бактерии, изолирани от традиционни български млечни продукти. Едно пакетче е за от 1 до 3 л. мляко. Аз го бях сложила на 2. Може просто да е била прекалено много и да се е пренаситила сместа с бактерии. Това естествено са си само мои разсъждения. Човек се учи с опита Simple Smile

# 486
  • Балчик
То хубаво, ама лактобацилус булгарикус ли са, или други? Нещо много времеми се вижда за нашата закваска 6+3, по-голямото време е характерно за други бактерии, а и те не отделят цвик, доколкото знам, затова ми стана интересно.

# 487
Да. Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус.

# 488
Някой да може да ми даде отзиви за тази машинка на Сапфир?

# 489
  • Балчик
Да. Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус.
Peace

# 490
Момичета в крайна сметка  Ariete 85 Yogurella върши ли работа? Ще купуваме за подарък, а ми се иска мнение от някой който я е ползвал дали си струва.  Simple Smile

# 491
  • Балчик
Всички машинки вършат една и съща работа, независимо от марката. Това е просто нагревател, не е някоя сложна техника, че да се чудите какво да изберете. Peace

# 492
Всички машинки вършат една и съща работа, независимо от марката. Това е просто нагревател, не е някоя сложна техника, че да се чудите какво да изберете. Peace

Ще го взема, но в крайна сметка реших и на мен да взема такава  Laughing Ако не се справям ще Ви търся за съвети  Hug

# 493
Някой да може да ми даде отзиви за тази машинка на Сапфир?

Аз съм с едно уредче от Кауфланд, което на майтап бях взела на някаква промоция за 10 лв. и също ми върши работа, за 1 л. е и с една купа, а не с бурканчета, аз си купих още една обикновена купа, която пасва идеално и ползвам и нея.
Вече съм с Tefal, но и тази машинка вършеше чудесна работа! Peace

bebka2304, аз лично смятам, че са по-удобни уредите с общ съд, а не с отделни бурканчета, но все пак зависи от консумацията на притежателите.

# 494
  • Балчик
А на мен бурканчетата ми харесват повече, порционни. Но не с удобни,ако постоянно се ползва такова мляко за всичко. За питка или за таратор, трябва да изсипеш няколко бурканчета.

Общи условия

Активация на акаунт