4-та тема на чакащите

• 115 596
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 360
вписане сме в цяла българия,но дори да съм казала че искам бебе от български произход,първият път когато ме каниха през 2008г. децата бяха циганчета,и то близначки,затова не отидохме,няма значение че ще чакам въпросът е че искам дете от български произход,дано да има такива в домовете,защото незнам какво ще правя ако няма.ние държим на българският произход и да е до 1г.6м.бебето.

# 361
  • Вън от пространство и време
ТРАЙКОВА, пътят към майчинството е много дълъг за някои от нас, а майчинството... май никога детето не е точно това, което си си представял, че ще бъде преди да го има в живота ти. Трябва да го преживееш, за да разбереш какво е.  Grinning Безкрайно хубаво е, но по безкрайно различен начин от всичко, което си си мислил, че искаш.

Няколкото поста, които написа, излъчват огромно безпокойство и обърканост. Преди всичко се успокой и престани да мислиш за детето като за идея-фикс. Ще се появи в живота ти, ако го искаш достатъчно. Но неговата поява е колкото успешен край на дългогодишно чакане, толкова и нов период от живота ти, в който ти трябват много повече сили и увереност, за да се справиш с хиляди предизвикателства.

# 362
знам,че пътят е дълъг,опитах всичко,то не беше инвитро,то не бяха операции,и накрая щях да умра от една извънматочна бремеост с 1л. кръв в корема,затова реших да се осиновим дете защото всяка инвитро както има хубави страни така има и лоши страни,да объркана съм защото незнам защо се бавят толкова много и никой не се обажда просто да ми повикат поне едно дете да видя,как да бъда спокойна като всеки от нас иска да има дете,но понякого пътя е дълъг и транлив,но се надявам всичики ние да достигнем мечтата си,защото няма по-хубаво нещо да мечтаеш,а то да се превърне в реалност,метите никога не умират,

# 363
Трайкова, знам че м теб бушуват емоции, което в повечето случаи пречи за вземане на правилно решение, за това аз пак ще наблегна на практическата страна с още едни съвет за по-бързото осъществяване на мечтите ви.  Като не можете да направите компромис с пола, възрастта и произхода, то единстветото което остава е здравословното състояние. Има чудесни деца с лечими заболявание, с хронични, но не животозастрашяващи заболявания, които не влошават драстично качеството на живот на детето, или деца с леки козметични проблеми, които са много лесно отстраними. Помислете в тази посока. Все пак ако някой желая да реализира мечтата си, трябва да търси практическо, конкретно решение. Вие сте направили много, за да имате биологно свое дете, но в процуса на осиновяването можете да предприемете още промени, които да улеснят пътя.

Защото тук говорим за вашето дете. Вие все още не чувствате едно абстрактно бъдещо дете като ваше, но момиче или не, бяло или не, здраво или не съвсем - това е вашето дете.

Дано съм била полезна.

# 364
С долното не искам да ви засегна по никакъв начин  Peace , моля приемете го единствено като прагматика, още повече че аз изобщо не ви познавам и нямам информация за възрастта ви, семейството ви и пр.

Седнете с лист и молив със съпруга ви и ... как да кажа - самооценете се честно и вижте какви са ви шансовете.

Представете си, че става така - На заседанието на Съвета по осиновяване, на което се обсъжда и  и вашата кандидатура, грубо казано се казва:
ето го Иванчо  - години ...; здравословно състояние ..; изоставен на ... месеца и т.н....
като подходящи родители за него предлагаме - Иванови, Петрови и Димитрови - и кратко се представят семействата.Ще бъде представена и обсъдена информацията от изготвените социални доклади , ще има значение всеки един елемент от тях – възраст, нагласи към темата осиновяване, изисквания на кандидатите към детето, семейна обстановка и т.н.

В този ред на мисли:
Прочетете социалния си доклад и вижте заключенията в него. Там може да се крие отговора на вашите притеснения.
Преценете как изглежда претенцията ви за пол, в очите на хора, през които са минали десетки кандидат осиновители без подобна претенция. Преценете сами за себе си защо и дали наистина е толкова важна за вас претенцията за пол. Сами казахте, че те правили ин витро, там подобна претенция не играе ...  Peace

аз също мисля, че звучите хем объркано, хем прекалено категорично. Бих ви посъветвала да се обърнете към психолог,хем за да подредите мислите си, хем ще се подготвите за бъдещото родителство, което като осиновителско родителство ще има своите специфики

Успех!

# 365
подкрепям Naughty

# 366
  • на път
Трайкова, хубаво е да изясниш за себе си какво точно те притеснява в ромския произход:
- характерните за етноса външни белези и черти
- етносът
- друго (като например хорските коментари и мнение)

Ако случайно си готова да пренебрегнеш ромския произход на детето при положение, че то не прилича видимо на ромче е добре да подадеш допълнителна молба разширяваща границите на изискванията за да имате по-голям шанс да попаднете на съвет като евентуални кандидати за дете. Може онези двете сестрички да са били снежно бели та дори и руси (тук има такъв пример на русо детенце от ромски произход), но ти дори не си ги видяла за да прецениш.

Относно пола на детето (това също увеличава времето за чакане), при положение че си минала през деветте кръга на ада в желанието си да имаш рожба, едва ли си имала претенции какъв пол ще е детето. Защо сега имате изисквания за пол?
В къщи много повече виждаме с момата отколкото с баткото. Освен това той е мургав батко с български произход, а тя е беличка и с ромски произход ...

# 367
една приятелка ми каза че трябва да отида до социалната и да я питам какво става или да пусна писмо до всички дирекции тя така направила и след 7месеца са се обадили,а относно пола на детето да при инвитрото няма как да избираш,но винаги съм си мечтала за момиченце малко и сладко,да минах през ада но и през осиновяванете ще мина защото аз нямам спирачки,на 28г. и имам 4 опита инвитро не се гордея с това но мой приятелки дори още не мислят за брак,а аз се надявам всичко скоро време да свърши,когато вярваш все някой ден всичко се нарежда,

# 368
  • на път
от социалната, която отговаря за теб нищо не зависи след като си е предала доклада и си е свършила нейната работа. Тя евентуално може да ти даде съвет каква точно допълнителна молба с разширяване на изискванията да напишеш за да актуализира документите ви и повиши шансовете и пак да чакате заедно.

Това с инвитрото е по-трудно от осиновяването според мен ...
Най-много кандидати в списъка на чакащите са с вашите изисквания - момиченце, до 1,5 годинки, от български произход, здраво, а има най малко такива с готови за осиновяване документи.
Зареди се с много търпение моля те, но ти си млада и имаш време за щастие.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 20:49 от Д_Ива

# 369
да млада съм ама вече 8г. го чувам това и съм свикнала,относно социалната ще отида да вида какво ще каже тя и после ще решаваме,благодаря че ми помагате толкова много,

# 370
Трайкова, и аз като Фуси се извинявам предварително и в никакъв случай не искам да те засегна, защото най-малкото не те познавам.

От писаното от теб разбрах, че чакате около 3 години. За тия три години мисля, че е трябвало по-добре да проучите процедурите, опита на други семейства в това отношение, проблемите свързани със следосиновителния период и т.н. До тук разбрах, че искаш малко и сладко бяло момиченце до 1 год и 6 месеца. Най-малкото би трябвало да знаеш, че децата от домовете не винаги са "малки и сладки" в смисъла, който влагаш. Че са малки, малки са, даже по-малки от връстниците си, но не са "сладки" в онзи общоприет смисъл - белички с румени напращели бузки и искрящи от усмивки очи. Там децата са по-скоро тъжни, слаби, дистанцирани....Не знам дали си карала обучение, но мисля че трябва да си даваш сметка, че заради престоя си в домовете децата там са различни - и физически и поведенчески. Мисля, че не трябва да се стремиш към майчинството като към заветна мечта, както е писала Форест Гъмп, защото това е само началото...После идва сложното.

Тук много мами ти изтъкнаха различни доводи и гледни точки, като как да подобриш шансовете си да станеш майка в обозримо бъщеде и тези 8 години да не станат 18. Ти някакси ингорира или поне не коментира отправените предложения. Така съветите ни са преливане от пусто в празно. А идеята е да ти помогнем, защото сме минали от тоя път и знаем всичките му неравности и чупки.

# 371
 Hug И аз да се включа по Темата  -  много полезни неща научих за  това , как да си увелича шансовете за рожбичка по-скоро!!! - БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!!! HugАз чакам само от 2 месеца......  , Но и не съм на 28   ... - така, че нямам толкова време ...... а  и Нерви/ да си призная/ Tired  - така,че  всеки шанс трябва да се използва максимално!И аз бях написала по-малка възраст с идеята, че е по-добре децата да  не стоят толкова далго в институцията за да са по-малко травмите за Тях...,но сега сам решила да включа до 3 год . и дори 2 деца - близнаци или с родствена връзка , защото има и такива случаи , а за тях има по-малко желаещи предполагам?Също и към произхода ще добавя неизвестен   , пък дано ........ Praynig

# 372
нямах предвид в буквалният смисъл да премете това,просто това дете независи ккаво е то за мене ще си е малко сладко момиченце,т

# 373
  • Варна/UK
Моят син като го видях първия път, хич не ми се стори сладък... Беше един с болнав вид, сенки под очите, изплашен, сополив. Не усетих нищо, ама нищо, само съжаление. Сега е най-хубавото дете за мен.
Успех на всички чакащи! Peace

# 374
да така е нормално е децата в домовете да не са тава което искаме,но аз знам че моето дори така да изглежда ще е най-хубавото,най-сладкото,

Общи условия

Активация на акаунт