4-та тема на чакащите

• 115 223
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 45
  • София
   Честито и на doni2007, и на galian_75  и на всички, които скоро си взеха дечицата - да са ви живи и здрави, и много да ви радват!  Hug

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 22:08 от katri

# 46
Здравейте, искам да попитам аз ли трябва да информирам социалните в нашия град ,че вече сме си взели детенцето и те да дойдат до вкъщи или да чакам те да ми се обадят.Последния път като се видяхме с тях беше за актуализация на досието преди да го пратят за делото и казаха ,че ще дойдат, но не ми казаха дали ние трябва да се обадим или те ще си разберат по служебен път.

# 47
  • София
Здравей, galian_75. Те трябва да дойдат. Информират ги по служебен път, че сте осиновили. Само мога да ти кажа - успех със социалните, дано да дойдат Mr. Green.

Аз, лично, нашите социални още ги чакам. Обадих се да им кажа веднага преди 8 месеца, че вече бебето е у нас, но това си беше на добра воля, както се казва. Отговориха, че като дойде информацията от другите социални, от където сме осиновили, тогава ще ни посетят. Е, няма ги още. Сигурно като минат двете години ще се сетят панически, че трябва да пишат доклад.
Най-интересното е, че ако коментирам с някого, че ги няма, той ми казва - е, за какво са ти социалните, те нали знаят, че му е добре на детето. ooooh!

# 48
sunny_tedy Благодаря за информацията

# 49
  • Някъде в България
Нашата пък за 4 месеца идва два пъти. Първият път седмица като я взехме и после след 2 месеца пак. Уведомили са я по служебен път, тъй че чакайте!  Grinning   ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!  bouquet

# 50
Благодаря за поздравите!
а по въпроса - на нас социалните ни казаха, че заради летните отпуски ще се видим след 2-3 месеца. Като предварително ще се обадят!

# 51
Момичета, социалните я дойдат, я не дойдат, ама ще видите как бързо се изтаркалят 2 години и ще мине периода на наблюдение. Ние вече сме аут от системата, нищо не могат да ни направяяят hahaha

# 52
  • Пловдив
ААА при мен дойдоха днес  Wink И ми каза, че ще поддържаме връзка - незнам колко ще е често и дали не е просто клише, ноооо......

# 53
Здравейте,
Четох този форум две години и чаках през това време да ми пратят "онова" писмо./ в регистрирани сме от  6 ноември 2008 г./
Получихме  го по пощата  през юли.
Беше ми страшно притеснено . Как ще реагирам , дали детето ще ни хареса и на двамата , дали то ще ни хареса.
Мои приятели по три деца им предлагаха и все нещо не ставаше ,та се бях стреснала доста.
При социалната се държахме строго и без чувства  за да не сгрешим. Като отидохме в дома и като видяхме малкия сладур аз рухнах ,сълзите ми вървяха и думи не излизат от устата ми , а то ме гледаше тъжно . Мъжът ми каза -"заболя ме сърцето " за това дете. Всички притеснения и мисли избягаха . Подписахме съгласието на следващия ден .
Бях чувала за подобни реакции и за това реших ,че ще се държа . Но повярвайте ми не става.
Настъпи спокойктвие в мойта душа . Сега разбирам защо много жени раждат след осиновяване.Настъпва успокоението ти ,получаваш това което много силно желаеш.

Като всяка жена ,която има силен вътрешен глас още когато подавах документите ми се струваше ,че ще ми предложат момченце поне на 3 години и ще бъде тъжно . Това си представях  през годините и това стана.

Днес обаче разбрах ,че съда е отпуск до 3 октомври и нашият 4 годишен син има доста още да седи в детския дом . Стана ми лошо от тази новина , но какво да се прави ще чакаме.

Искам да кажа на чакащите "онова" писмо . Заредете се с търпение. Не го мислете ами се натоварете с работа. Само така времето бързо лети. Вашето детенце ви чака някъде и ще се появи само почакайте малко още и се заредете с положителни мисли .

Имате ли някакво изискване за произход например  или нещо друго  вдигнете годините на детето . Ние искахме до две годинки , но решихме да променим годините до 4 -ри и ето обадиха ни се. Повечето деца в регистъра са на 3 -4 годинки.
/ ако пишете до три, а детето е на 3,5г. няма да ви се обадят  за това пишете 4 направо./

Успех на всички пожелавам от цялата си душа!

# 54
  • у дома
skrejkoo,  честито МАМО!
Защо си мислех,че за тия дела няма отпуск newsm78
Още малко Ви остава,стискай зъби,другото Фоксче ще ти го каже  Laughing

# 55
skrejkoo  bouquet  bouquet  bouquet
Да сте живи и здрави и да отгледате и внуци!
Използвай времето да пооправиш това-онова из къщи, че после няма да видиш подредена къща мнооого време. Laughing

# 56
Здравейте,миличка.Не сам писала във форума от 2008 ,когато ни регистрираха и започна голямото чакане.Вчера /след почти две години/получих писмо за момиченче на 10 месеца с име Мелиса.Не спирам да плача ,утре ни е първата среща.Не знам какво да правя,много съм притеснена.Ще бъда сама ,защото съпруга ми не може да отцъства от работа,ще е свободен чак след 10 дни .Трябва ли да нося нещо?Страх ме е много.А и не съм пътувала толкова далече сама с колата.Как минава първата среща? smile3518

# 57
  • у дома
Анито,всички знаем какво чувстваш в момента.
Първо социалните ще те запознаят с доклада на детето и ще отидете в дома,там ще ти покажат детето и ще те запознаят и със здравния картон.
Хубаво е да си запишеш какво искаш да питаш,защото вълнението е голямо(поне аз първия път нищо не чух).Имаш 1 мес.да решиш дали това е Вашето дете,ако ли не,веднага напиши отказ,за да не чака още месец.По принцип ДМСГ винаги имат нужда от памперси и мокри кърпи,но не си задължена да носиш,аз на първата среща не носих нищо.
Успех,дано това е Вашето дете Praynig

# 58
анито
Да ти кажа от пресен опит . реших нищо д ане нося за да не лъжа детето ако не се харесаме. Не исках да го подлъгвам с нищ о. Страни мисли от моята глава ,но така почувствах . Като отидохме да го видим той носеше мокра кърпичка . Извадих мойте от чантата имах и едни люти бонбони ,които си купувам за чантата. С това си играхме.
Не го мисли. като отидеш при социалната изхвърли чувствата от главата и чуй сухата инфомация. На нас ни показаха и снимка , накоято изглеждаше доста голям  и различен.
Срещата е важна .Трепне ли ви нещо от вътре това е вашето дете.

Това е от мен . Успехи ти хожелавам .Дават време да мислиш , но  човек решава в рамките на първата среща ,защото всичко е вътрешно и се чувства.

Хвърляй се смело напред!

# 59
Благодаря ,ви милички. И аз мисля да не вземам нищо,а да преценя вече за втората среща.Притеснявам се малко ами ако аз го харесам ,а съпруга ми не.Как реагираха вашите съпрузи?

Общи условия

Активация на акаунт