4-та тема на чакащите

• 115 304
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 510
Честито, честито и от мен!

Много се радвам, когато тази тема се задвижва в тази посока!

Плавна и спокойна адаптация на дечковци, мами и татковци! Светли, здрави и щастливи дни нататък!

# 511
честито и на двете мами, да сте много щастливи Hug  bouquet

# 512
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Въпросът ми е към вече осиновилите-колко време минава горе-долу от момента ,в който се подаде декларацията в съответното РДПС,че искате да осиновите предложеното детенце,до вземането на детето в къщи?

# 513
всъщност въпросът ти е към осиновилите скоро, т.е. по новия ГПК, при това от значение е и към кой окръжен съд, защото разлики има, но обще взето излиза от месец-два до 5-6 месеца. виж в статистиката. да ти честитим ли?

# 514
  • Варна/UK
Vella M. ти е казала, че е различно при всеки. При мен отне точно три седмици, но това беше преди близо три години.  Peace

# 515
  • Вън от пространство и време
Здравейте,момичета!Въпросът ми е към вече осиновилите-колко време минава горе-долу от момента ,в който се подаде декларацията в съответното РДПС,че искате да осиновите предложеното детенце,до вземането на детето в къщи?

2005 г. - Бургаски съд - молба - края на февруари, дело на 30 март, детенце на 11 април у дома
2007 г. - Пазарджишки съд - молба ~ 26-7 ноември (не помня точно, но първата среща беше на 21 ноември), дело на 10 декември, детенце на 17 декември у дома.

# 516
  • у дома
При нас  14 дни

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 07:01 от dgidgi

# 517
  • Варна/UK
dgidgi, това от подаването на молбата за осиновяване до вземането вкъщи ли?

# 518
  • София и там където не се пуши
Говорите за различни неща - аз като четох назад разбрах от мамите, че около месец. Първата седмица декларация, за около седмица насрочване на делото, след още седмица дело и решението след като се вземе след още една седмица. \просто споменавам стъпките, за които съм прочела. Форест гъмп е отговорила на това, което питаш.

# 519
Всъщност, както Велла вече е писала, сроковете зависят от това, в кой съд се гледа делото. Като цяло в повечето случаи процедурата действително трае около месец, но в някои общини нещата се проточват два-три, че и повече месеци...
Нашето дело беше в Стара Загора и от момента на подаване на исковата молба до вземането на момата у дома минаха три месеца и половина.

# 520
  • Пловдив
Благодаря,момичета! Hug

# 521
  При нас случихме летните отпуски на съда и за това чакахме 3 месеца. Върнаха ни и за грешка в документите. Доста си почакахме и треперехме. Дано при вас няма проблеми.

# 522
Ние след като видяхме детето  за една седмица си подновихме документите, чийто срок беше изтекъл. От подаването на документите в РД до идването у дома минаха 20 дни. Това се случи февруари тази година. Успех!

# 523
  • София и там където не се пуши
Да ви кажа и аз ще си имам съседче, целия вход се радва, роднините също. Само звънят телефони, не питаме подробности, това е нашето съседче идва  Hug . Много ви благодари, че много неща прочете от вас. Още не е минало делото.

# 524

newsm78 Момичета , имам въпроси ? Някой знае ли на колко време трябва да се събира да заседава въпросния Съвет , който всъщност решава кои родители са подходящи за даденото Дете?И какви точно са критериите по които се ръководят , за да вземат  решение ?Също - има ли значение кой пореден номер  сме в Списъка....???... на какъв принцип решават чии документи да разгледат на даденото заседание?
      Ако някой е наясно със системата - ще съм много благодарна да ме осветли ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт