Събирам забравени спомени 1

• 47 423
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
аистенок - оооо, всичко ще си кажеш, да не започваме старите "истории"?  Laughing

# 196
Историите не остаряват...
Архивите за живи  Mr. Green

Ето един забравен  жест - кръстовище:

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 10:00 от Аз съм ваш'та леля

# 197
мдааа, и колите спираха задължително за да пропуснат на спирка пътниците за трамвая Wink

# 198
  • София и там където не се пуши
мдааа, и колите спираха задължително за да пропуснат на спирка пътниците за трамвая Wink

Обаче, аз нали съм шофьор - сега на такива спирки без островче, пътници направо се хвърлят пред колите и по това разбираш, че пристига трамвай, който е доста назад например.

# 199
На този булевард само аптеката си е там ,същата.
Познайте  го?

# 200
  • София и там където не се пуши
На този булевард само аптеката си е там ,същата.
Познайте  го?
Витошка и Патриарха.

# 201
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug дедееее, носим ти домата за лютеничката  Laughing

една дюля за дюлева ракийка и попска крушка за по-меки зъбки  Mr. Green

За на всички останали есенно поздравче-подкана. Кърпикожуха цъфна, зимата вече тича насам  Hug

# 202
Еее, Гуди - Екстра е!
Да знаете каква лютенца сторихме! Един път. Ще пусна некой ден снимки, че фотото се прави в камерата на щерката, а тя отнесе картата зад девет планини в десета. Ама ще се яви тук на скайпи и ще ми ги прати телграфически.

# 203
Мдааа, есен се задава, че и зима. Моя Ежко и той се готви за зимата-отмъква ми гъбки  Laughing

Олди къде е? Ребека скоро стана на половин годинка...

# 204
Гуди, това жълтичкото не е ли минзухар, те не цъфтят ли през пролетта newsm78

# 205
Да минзухари са , при хубава есен и есента , цъвтят...

По това време на годината обикновено бяхме на гроздобер...

# 206
Ха, точно на гроздобер отивам, Даже окъснях, започнали са бе мен, надявам се.
Десертно грозде, сорт Брестовица. Едри бели зърна, ароматни. Ммм.
Ракията ми е от него. Имам реколти от 1999 насам. Ама вие не пиете, знам аз. Laughing
Иначе мерлото е обрано, мавруда още не. Той се бере, като почнат първите слани, ако успеят да го опазят. Обере ли се по-рано - не става онова вино.
Есен, есен - чуден сезон!

# 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да минзухари са , при хубава есен и есента , цъвтят...

Laughing минзухари са, но есенни. бабина китка, много исках от и нея да завъдя в двора. другия ми дядо казваше, че щом цъфне кърпикожуха (този жълт есенен минзухар) значи зимата е близо  Hug

за него годината се делеше на "от гергьовден до димитровден" и зимата  Hug

# 208
Имахме оранжерия близо до блоковете, нашите гледаха домати. Бяхме на края на града (тогава село), надолу имаше дере, лозя и градини. Пред оранжерията майка си беше насяла всякакви зеленчуци, вкл. тиквички.През лятото редовно занимание ни беше да обираме хорските лозя и градини.
Един ден тръгнахме на поредния голям обир (не си спомням какво смятахме да приватизираме). Остахаме много разочаровани, защото хората предвидливо си бяха обрали реколтата. Намерихме само тиквички. И за да не сме капо, решихме да оберем тях (боже, какви говеда мсе били). Прибирам се аз, едвам мъкнеща цяла дузина тиквички. Влизам гордо в къщи и показвам на майка моя "улов"  Joy
Като се развиак тая жена, не е истина просто  hahaha  :
 - Ти луда ли си, аз се чудя нашите тиквички на кого да подаря, че изгниха, ти на хората тиквите обрала! Тиква с тиква, марш да ги връщаш!...и т.н.  Whistling

Липсват ми лагерните огньове, филиите с лютеница на баба...ваканциите вечно бяхме заточени с брат ми на село. Имах си две приятелки, близначки. Вечр се събирахме пред нас, сядахме на пейката и започвахме да си разказваме за...кукумявките  Mr. Green Имаше мелница близо до нашата къща и там наистина имаше кукумявки. НЕ знам защо, но много ни беше страх. На детската ни фантазия можеше да завиди и холивудски сценарист  Grinning

Когато пък не бяхме на село се събирахме пред входа - цяла сюрия разбойници. През годините сигурно извикахме духовете на целия магически свят  Joy Дама Пика и Джуджето се ползваха с особени привилегии. Знаехме, че Джуджето изпълнява само 3 желания. Моите бяха:
1. едно кашинче с малки шоколадчета
2. едно кашонче с големи шоколади
3. едно кашонче с шоколадови яйца и тоблерони
 Joy

# 209
Това ми напомни моя първи букет за мама. От гробищата, от гробовете.

Общи условия

Активация на акаунт