Едно, две, три, четири, пет- СЕПТЕМВРИйчето крачи смело напред!

• 65 102
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Plovdiv
Мариска, добре дошли в къщи с бонбонка.  bouquet Дано бързо мине жълтеничката. Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ANGIE! ДА СИ МИ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА, УСМИХНАТА И СПОКОЙНА! МНОГО ХУБАВ ПРАЗНИК ОТ НАС!
  bouquet  bouquet  bouquet

Мечо, успех в новата работа. Heart Eyes

# 646
  • Sofia
Мамче Марианче, добре сте ни дошли с бубулинка   bouquet Да я нацелуваш по дупаната  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ANGIE, БЪДИ МНОГО МНОГО ЩАСТЛИВА И ВСЕ ТАКА СПОКОЙНА, ОРГАНИЗИРАНА, ПРЕКРАСНА...   bouquet

# 647
Скромна почерпка Simple Smile

# 648
Марис добре си си дошла.Малката бързо да се оправи.Предполагам Бати е щастлив е и тате де.
Анджи да си жива и здрава и всичко най-най
Оставям ви мацки че от 10 ден асъм влязла в една черна серия ама сега не ми се говори за това и ще бягам по задачи

# 649
Привет момичета   bouquet радвам се да ви видя макар и виртуално.Пораснаха децата, дойдоха и нови сладки бебета, да са ви живи и здрави  Heart Eyes . Това че не пиша съвсем не означава, че съм ви забравила  Hug. АНИ едно голямо мерси за приятелството във фейса. Предполагам не си се сетила ни най-малко с кой се сприятеляваш  Mr. Green.
По късно ще разкажа събитията около мен. Желая ви усмихнат ден, пълен с прекрасни емоции  Hug  bouquet

# 650

Кефенце...

Мариана и Ниа да се явят на отчет  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
angiе Честити Рожден Ден мила! Бъди жива и здрава и много щастлива! Какво стана, дойде ли субарото?
Мечо Пух как върви новата работа? Доволна ли си?
Галче, как е яслата?

Аз от 3 дни си карам грипчето, което явно е популярно сега. Силни болки в гърлото, един ден си въобразяваш , че си здрав, докато не те хване до вечерта такава хрема, че ти иде да се гръмнеш. Всеки ден си мисля, че е последния,  но не би..
А довечера трябва да съм на де партита!!! Едното е представяне на нова козметика, а другото е рожденния ден на мъжа на най-добрата ми приятелка, което в някаква дискотека. Как ще отида просто незнам  Simple Smile
Приятен ден

# 651
Анджи, да си жива и здрава мила! Много късмет и сбъднати мечти!

Момичета лудницата е пълна. боря се с кърмата. неще да захапе малката, само със силиконките. ей от малка по силикон си пада Simple Smile ама и с Ади беше така. искаше ми се да не повтарям същата процедура, ама какво да се прави.
Иначе май сме добре. Ади много се радва. Иска да я гушка, стиска и т.н. Simple Smile беше сразен като видя от къде пие мляко Ния.  Joy
копирам ви това което писах в отчетната за раждането
Иначе ме притеснява, че не знам как да преценя дали й е студено и като хълца как да я спра  Joy ади никога не е хълцал

Иначе за раждането - Всичко си започна с водите, за които ви писах. Към 18 почна нещо на тласъци да изтича. Може би до 22ч 3 пъти ми изтичаха така води. (вече си бях сигурна, че са води). Ние си имахме гости за мача, а аз вече си имах и контракции, не болезнени. Към края на мача станаха регулярни, на 5мин, но отново не болезнени. Само да кажа, че през цялото време му викам на мъжо - май ще се ражда, а той - чакай да свърши мача, да купим утре сушилнята и може вече   Гостите си тръгнаха след края на мача, а моите контаркции започнаха да стават болезнени вече. Само докато се облече мъжът ми и долу до колата станаха болезнени, а до Токуда (около 10мин) доста болезнени. Прегледът там - 4см, супер изгладена шийка и контаркции вече на по-малко на 5 мин и доста болезнени. Качвам се за приемане и контракциите вече сама ама доооооста болезнени  Приехаме  в предродилна зала към 24ч. Лекарката ми дойде, исках анестезиолог, а всички лобираха срещу него, защото почти съм била родила. Да ама ме болеше пусто. И моля ви се самия анестезиолог ми вика - я се гледай каква си усмихната , нищо ти няма! аз ако бях нямаше да си слагам ако бях на теб! Та не ми сложиха де. Обясниха ми как да напъвам, защото се оказа, че повече се силя в лицето, а не от корема и така...В 1, 27 родих Ния след 3-4напъна. Имам малко вътрешни шевове. Много съм доволна от всичко в Токуда. Естественно имаше разни бг неща, които няма как да не те дразнят, но...доволна съм. от лекари, неонатолози, всичко, че даже и майчетат в стаята бяха много готини!

Мечи, успех с новата работа
Поли, ето слушам и изпълнявам Simple Smile и бързо да се оправяш  Hug

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 09:04 от Maris

# 652
  • Sofia
Такааа, значи НиЯ, да запомним  Peace Мариско, как си чакала с изтичащи води... егати си куражлийката  Heart Eyes Като намериш време, пусни снимчица на най-сладкия модел  Hug
Поли, как си днес? Ако снощи си била на задимено... не ми се мисли.
Габче се опитва да се сополиви, но дано се размине  Praynig Praynig Praynig
Мечи, разкажи за новата работа  Peace Разкажи и други неща  Hug

Ние днес с Крисе ще ходим на обяд с приятелка - неженена и без деца  Whistling Един път в седмицата се виждам с нея профилактично  Joy

# 653
  • Plovdiv
Ехо.. Laughing
Хубаво е да има какво да чета. Heart Eyes
Мариска, страхотно звучи раждането и много прилича на моето с Лазар. Добре, че беше майка ми да ме изрита към родилния дом, че аз се правех, че нищо не става. Joy
Милинкият Адко, представям си широко ококорените му очета. Joy
За кърменето, ще се справиш, само несе паникьосвай.  Hug Мисля, че Иви, Алекс могат много да ти помогнат със съвети. За хълцането, нищо не помня, може би още малко да суче. newsm78
Роси, върни се да разкажеш, на теб ще олекне, поне малко. Стискам палци. Hug
Поли, този е другата гадост. Twisted Evil Сега при нас другата половина от семейството са с него. Дано успееш да се стабилизираш за партитата. Малко загряване, винамини, фервекс, нещо от този вид, може да се изправиш на крака за вечерта. Hug
Магда,  bouquet, хубаво е, че от време на време и другите се сещат.
Ани, дано се размине.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 09:59 от N i y a

# 654
Здравейте милички  Hug

Анджи честит рожден ден мила   bouquet Само здраве, щастие късмет на теб и цялото семейство!     bouquet

Полче да се оправяш по бързо, дано до довечера да си на 6 и да се забавляваш както подобава ! Simple Smile

Мечи честита работа - да ти е лека и да ти носи удовлетворение  Hug

Ради браво на Миличка! Голяма радост е да виждаш такъв ищак за учене в детенце!  Heart Eyes

Хубав ден въпреки дъжда и да оздравяват всички!

# 655
  • Plovdiv
Марис, поразрових малко за хълцането, ето:
"Не се притеснявай за хълцането - съвсем нормално е. Бебетата изяждат огромно количество мляко спрямо теглото си в сравнение с възрастните. Така стомахчето им опира в диафрагмата и тя се съкращава и повдига и така се появява хълцането. Не е нужно да правиш нещо. Може да го взимаш на ръце за малко - понякога това помага и го дръж да се уригне хубаво след хранене.Като поотрасне ще мине отсамосебе си. "

Още - "Хълцането е безобидно “неудобство” на храносмилателната система, което може да се появи на всяка възраст – възможно е бебето да хълца дори в корема на майка си. Всъщност хълцането представлява силни контракции на диафрагмата. Въпреки че рядко е болезнено и обикновено не е сигнал за някакъв медицински проблем, хълцането може да бъде неприятно и дори стряскащо за малкото бебе. Ето няколко съвета как да облекчите положението.

Водете си бележки. Кои ситуации предизвикват хълцането? Кога се появява – по време на или малко сред хранене? Често хълцането се появява по време на или след хранене, тъй като диафрагмата се намира близо до стомаха. Ако забележите, че това се случва често, опитайте следните техники:
Хранете с по-малки количества храна. “Прехранването” често е причина за хълцането. Ако стомахът се разширява твърде бързо или се напълни твърде много, това може да предизвика спазми на диафрагмата. Ако кърмите или храните бебето с шише, опитайте се да “забавите темпото”, като повдигате детето и го изчаквате да се оригне, преди да се е нахранило или изпило млякото. 
Намалете поглъщането на въздух. Тъй като се хранят по-лакомо, често малките бебета поглъщат и много въздух, което също води до разширяване на стомаха. Ако кърмите, обърнете внимание на правилното засукване – устните на бебето трябва плътно да покриват ареолата. Звуците, които издава бебето, ще ви подскажат дали суче твърде бързо и поглъща въздух. Ако храните малкото с адаптирано мляко, е важно да държите шишето под ъгъл от 45 градуса (или си купете шише под ъгъл). Добре е да държите бебето по-изправено в скута си, докато го храните. Не пропускайте оригването след хранене – това ще освободи напрежението върху диафрагмата."
И още, за да не копирам. http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=17742

# 656
Ние днес с Крисе ще ходим на обяд с приятелка - неженена и без деца  Whistling Един път в седмицата се виждам с нея профилактично  Joy

Ани, облъчваш ли я твоята приятелка  Joy hahaha Аз така две мои приятелки ги облъчвам профилактично, но с месеците, в които децата растата и стават по-луди, ми се струва, че ще загубя каузата и ще изплаша момичетата  Mr. Green

Мариско, нека си хълца на воля детето, не им е съвършена храносмилателната система, много хълцат бебетата, повръщат, пръцкат, боли ги корем, все екстри на първите седмици  Wink за температурата, носът не е критерии, защото често бебетата са малокръвни и не могат да поддържат крайниците топли, затова ще следиш коремчето - ако е студено, значи и на дребната й е студено, ако коремчето е приятно топло, значи всичко е ок  Hug Обличай я леко, една идея повече от теб, защото е вечно гушната и това допълнително я топли  Wink

Моята одисея с яслата за тази седмица приключи ....неуспешно. Руси тамън прояде и затанцува там при каките и проточи сопол вчера  Sad Дарко пък кашля отново ( #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out) за ен-ти път тази есен и аз съм отчаяна  Outta Joint Rolling Eyes Confused какво му правя на това дете - не знам, какви са тея вечни кашлици, как така не мога и аз като нормалните деца да стопирам сополи и кашлици в началото, ами вечно са с продължение...ей такива въпроси си задавам  ooooh! в резултат взех решение на хомеопат да го заведа, това ми е последната надежда. Традиционната медицина (три отделни лекари и специалисти все едно и също лечение ми предлагат) явно е безсилна, гризе ме, че съм пасивна и нищо не правя и затова реших да търся алтернативи  Confused Дотук добре - обаждам се аз на хомеопатката да искам преглед, тя ми насрочва след две десмици. Е, аз какво да го правя Дарко две седмици, нали уж сега е зле и трябва да го лекувам  Outta Joint Ми, ако положението е по-зле някой път, аз пак ли две седмици за преглед (и то платен) ще чакам  Sad

# 657
  • Sofia
Такааа, значи НиЯ, да запомним  Peace

Ани ще ме скъсаш  Joy
МАрис, тези проблеми и ние ги имахме. Първо със силиконки, но нали съм инат - предлагам със силиконка и после лекинко я махам... лека полека спря да се усеща( или му писна от мен  Mr. Green ) и свикна и без... Хълцаше като полудял в началото много.. помагаше като изчакам малко и му дам пак малко да суче.

Ние сме обратно в Кр.поляна. Емо се учи да седи и да си играе, разнасяме се в самара и така. Айде пак ревна.. чао

# 658
Гал понеже сме минали този път, само да те питам за хомеопатката коя е? И по принцип когато има спешен случай приемат веднага на деня най-много на другия ден. Но ако сте и нови пациенти трябва да минете първото интервю което е около 1-2 часа и за това сигурно те прехвърля. Ти каза ли че е спешно?

# 659
Еви, д-р Цанкова на Плиска е хомеопатката и тъкмо сега за нея прочетох такива ужасни мнения, че ми настръхна косата  Shocked Confused Ти при кой ходиш, знам че ползваш хомеопат също?

Общи условия

Активация на акаунт