Отговори
# 465
  • Варна
Коремчетата ни стърчат напред, СЕПТЕМВРИ чакаме "големия" човек!

Peace Peace Peace

# 466
Привет момичета,

Много се радвам в момента на дъжда, който заваля. Дано разхлади   umbrella

Ще раждам живот и здраве в Токуда или поне това е плана за сега.

По въпроса за "Болниците приятели на бебето" можете да видите тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351438.0 В нея има информация кои са те в България и какво можем да очакваме и изискваме от тях, след като имат тази акредитация към Уницеф. За съжаление родилните домове у нас, все още приличат на "ферма за бебета", където всичко става на конвейр, но искрено се надявам това да се промени в близко бъдеще.

Утре съм на ехография и нямам търпение да видя бебка колко е порастнала и дано всичко е наред.  Praynig

*Мирка* сега се сетих, че беше питала за сайта feelunique във връзка с поръчване на козметика Веледа. Аз сравних цените на iherb и feelunique и излезе, че е по изгодно да се поръчва от iherb. Там имат и някаква бонус система, която ти позволява да трупаш отстъпка за следващи поръчки, ако си разпространил и се ползва, кодът за намаление, който ти дават след твоята първа поръчка. Дано не греша, но в подфорум "Пазаруване от чуждестранни сайтове" има специална тема за това.
Що се отнася до тоновете, те нормално започват да се следят след 36 г.с, така че споко.
Дано малката оздравее бързо и те подмине този вирус.

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 15:24 от grix

# 467
Нещо съм изчезнала от списъка ако може който оформя темичката да ме добави отново. На 10 ми е термина, ще раждам във ВМИ Пловдив, надявам се отново във ваната. Peace
Мирка моя малкия беше с тоя вирус и да ти кажа видях доста зор. Дано по скоро се оправите.
Иначе аз за тоновете се разбрах с лекарката да отида на 17. Да ви кажа на мене много ми тежи вече, незнам как ще изкарам до термин. Rolling Eyes
Искам и тук да вали Praynig
На мен ето тази количка ми харесва, но искам да я видя. Срещали ли сте я по магазините в Пловдив?
http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Phil-Teds/PT-0070-Kolic … za-novoroden.html

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 15:25 от Валерия

# 468
  • София
Наближава време вече, СЕПТЕМВРИЙСКА мама да гушне малкото човече![/color][/center]

Това многоми хареса... предвид, че наистина сме много близо до финала, някои вече са в девети месец даже!

И мен ми тежи, хем бебка е уж малка, хем не съм и много напълняла, ама си ми тежи...И тези тазови кости, много ме болят от разтягането.

# 469
Здравейте мами!
Аз ще раждам в Селена -Пловдив!Имам един въпрос ако може някой да ми даде съвет:от 3 дни съм с болки под корема (като предменструални).Не знам дали да отида да ме видят или са просто някакви подготвителни контракции може би.Корема постоянно ми се втвърдява.Моля мамитата които вече са раждали да ми кажат къде боли когато започне самото раждане,защото на моменти ме много ме боли.Благодаря предварително!

# 470
Ако питаш мен звънни на лекаря си и отиди да те види.  Peace Ако не друго поне ще си спокойна.

# 471
uli 04, да не би от 3 дена да седиш с болки, без да приемаш поне Но-шпа или Магнезий? Обади се на лекаря се, не трябва да те боли така постоянно  Peace

# 472
Аз от три месеца съм на 3Х2 нош-па 3Х2Магнерот и 4Х1 Гинипрал.Даже бях и на системис магнезий преди седмица.Доктора ми е в отпуска и незнам дали да не отида да ме видат в болницата.

# 473
Контракциите ти според мен не са проблема, а по скоро това че те боли. Няма да загубиш нищо ако отидеш на преглед. Grinning

# 474
  • Пловдив
Здравейте мами!
Аз ще раждам в Селена -Пловдив!Имам един въпрос ако може някой да ми даде съвет:от 3 дни съм с болки под корема (като предменструални).Не знам дали да отида да ме видят или са просто някакви подготвителни контракции може би.Корема постоянно ми се втвърдява.Моля мамитата които вече са раждали да ми кажат къде боли когато започне самото раждане,защото на моменти ме много ме боли.Благодаря предварително!
Точно това почувствах аз ден преди да започне раждането.Първо много слаба предменструална болка, която постепенно с времето се засилваше.Така, че по добре потърси лекар Peace!

# 475
  • София
Ули, непременно отиди да те видят.

Контакциите не са опасни, ако не са болезнени, но щом имаш болка се иска преглед.

И моето раждане почна с такива болки... контракция + болка долу.   

# 476
ilik123 ти при кой лекар ще раждаш?

# 477
uli 04 не искам да те плаша, но по-добре отиди да те видят, не го отлагай. Ти си си на сериозни дози медикаменти, така, че не му мисли, аз бях с такива болки и контракции преди две седмици като ме приеха в болница и се оказа, ч болките са ми от разкритие. Успяхме със системи с Гинипрал да овладеем нещата, не се плаши - отиди да те видят, моля те Hug
Стискам палци Praynig

# 478

Наближава време вече, СЕПТЕМВРИЙСКА мама да гушне малкото човече!
[/center]

Аз съм за това  Peace.
Иначе да се отчета - вчера си ходих на редовната консултация и вече си взех направлението за болница и обменната карта ; бебка е около 2400-2600 гр. и е малко дребна ,но какво да се прави и вече съм със 1-1,5 см. разкритие и плацента 2 стадии на зрялост. предписаха ми за хемоглобина едни ампули - забравих как се казват ,ще видя след малко рецептата, че ми е 100 и можело да се стигне до кръвопреливане ,а аз категорично отказвам това. та тези ампули щели да ми го вдигнат на 120-130 за 10 дни( яка химия   ooooh!)
Днес ходих да се видя с д-р Богословова и тя потвърди по-горе казаното и напълно потвърди моето очакване,че бебка май ще се пръкне към средата на месеца. поучуди се ,че ние с баща и  сме родени по-едри бебета и би трябвало и тя да е малко по-голяма,ама какво да се прави . Според нея съм щяла да родя за час, каквато съм била висока и слаба  #Crazy ( а аз съм с 20 кила от горе)  и с този таз, но божа работа .
Купих си възглавница за кърмене - малееее, няма толкова удобно нещо за спане, как не съм знаела до сега.
А и да ви кажа открих как да не ми се подуват краката ,или поне не чак толкова много - пия по мин. 3 л. вода ( не течности, а точно вода) на ден, страхотен ефект има. веднага си оказа значение и се чувствам по съвсем друг начин.

# 479
  • София
Валерия, това с водното раждане звучи много интересно. Сподели малко повече как мина, ако имаш възможност.  Simple Smile

grix,  много мерси за инфото за iherb.   bouquet Оказа се, че в момента за повечето продукти на Веледа има отстъпки над 20%. А за feelunique намерих също че има тема в На пазар и доста момичета се оплакват от проблеми с доставката. Затова бях намерила друг сайт https://www.naturkosmetik-deutschland.de/catalog/index.php?cPath … &filter_id=21 , с по-ниски цени от feelunique , още повече, че миналата седмица Веледата беше с 15 % отстъпка, но пък там доставката до 2 кг е 8,90 Eurо.

gala. Охо, при теб съвсем наближило. А и вече в 38 г.с. бебетата са съвсем доносени. И без това за раждане в нормален срок се води +/- 2 седмици от термина.

Общи условия

Активация на акаунт