Отговори
# 525
Честито на Giada и fata_morgana за хубавите новини от прегледите днес.

Tommelise радвам се, че действат бързо с доставките. Аз пуснах тази поръчка пробно и ако остана доволна съм си намислила и други неща за в бъдеще да поръчам.

Категорично НЕ на посоляването на водата, в която се къпе бебето.  Naughty

gala за лекциите, макар че не остана много време, а и май трябва да почиваш. Поствам линковете ако някой все пак иска да отиде на някоя и друга лекция. Можем да ги сложим и на заглавната страница:

http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5 на списание 9 месеца, провеждат се в ЦУМ.
http://www.ma-mabg.com/mama_babymall.php на "Училище за МА-МА" провеждат се в Бейби Мол Люлин.
http://www.ccs-mall.com/bg/news/read-more/5/65 в Сити Център

Получих и имейл  за безплатна прожекция на филма ""Пътят към кърменето - майчини истории"  На 7 август (събота) от 17:00 в Евросинема на бул. Стамболийски 17
Ето тук повече инфо: http://www.estestveno.com/node/1636

# 526
  • София
Момичета, хайде да ви питам и вас - както Jani4ka писа, е добре да се достигне до 38-ма седмица. Питането ми е - кое се брои за 38-ма седмица, навършена 37-ма или навършена 38-ма? Дано сте ме разбрали - рових се, четох, но...нещо пак ме гризе Confused

# 527
  • София
Леееко пошпионирах горе - RYBI, виждам, че си тук - как е Божидар?

# 528
  • Пловдив
Ivelina_Sh и аз съм твърдо ПРОТИВ посоляването на бебето.
...И слагането на яйце във водата, и полагането на орехова шума и какви ли още не там глупости ooooh! Crossing Arms
Единственото, което мисля да правя от бабините рецепти е да мажа бебчо със прясна свинска мас Grinning

# 529
beb4o_fb според този калкулатор http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/kalkulator-za-bre … /menu-id-157.html когато навършим 37 г.с реално влизаме в 38 и почват да се отброяват дните от нея. Съответно като стигнем 37 г.с и 6 дни завършваме 38 и влизаме в 39 г.с. Малко е объркващо,  но общо взето има логика.

# 530
  • Пловдив
Ivelina_Sh и аз съм твърдо ПРОТИВ посоляването на бебето.
...И слагането на яйце във водата, и полагането на орехова шума и какви ли още не там глупости ooooh! Crossing Arms
Единственото, което мисля да правя от бабините рецепти е да мажа бебчо със прясна свинска мас Grinning

А от къде ще вземеш прясна свинска мас...  newsm78, ще колнете прасето ли...  Hug !?
Шегувам се, но особено ако са такива жеги и това не бих правила!
Но всеки си решава сам, разбира се!Има такива козметики сега,  аз не бих се върнала век назад!

# 531
deskutu, благодаря ти, че си се сетила за мен, миличка  Hug! Ами просто не ми се пишеше нещо тези дни. Иначе вчера и днес съм почивка, че даже и в събота ще трябва да си взема, защото не искам да пропускам лекцията за кърмене в моята болница. Имам чувството, че вече всичко знам за кърменето, но... само на теория - какво ще бъде на практика, ще разберем като му дойде времето, както се казва. Иначе вчера бях на преглед. Взеха ми секрет за стрептококи (не знам как се казва точно на БГ), иначе обичайните неща. Докторката се опита чрез опипване да разбере позицията на бебка, но не беше сигурна. Аз поисках, защото нали е застанала малко напречно, та исках да знам няма ли промяна. След две седмици съм пак (след това всяка седмица), та каза, че ако и тогава не разберем, ще ме прати на видеозон. Но иначе каза, че още си е високо разположена, което си го знам. То и ни е раничко де.
Иначе съм добре, ако така добре се чувствам, ще си ходя до последно на работа, и без това имаме нужда от движение до последно. Редовно си имам подготвителни контракции, но аз си ги усещам от 18-та седмица, та не ме плашат.
Има някакви изгледи да вземем по-голям апартамент в нашата сграда, и то на същия етаж, така че местенето би било много по-лесно, че нито аз ставам за нормално местене сега, нито мъжа ми с тези болки в кръста. Ще разберем до няколко дни, предполагам. Ако не ще си изкараме няколко месеца тук.

sterretje(Дида), бях те питала и миналия път, но сигурно си пропуснала - ако се наложи да прилагат техниката за обръщане на бебето - наистина ли ще го правят толкова рано? Аз вчера си питах докторката - тя каза, че когато се налага такова нещо, а и когато жената иска (все пак носи известни рискове), го правят едва към 39-та седмица (ако си устискал до тогава естествено). И веднага след това се предизвиква раждане, за да не се обърне пак бебето (което съм го чела и на друго място).

Danna_2010, понеже имаш доста опит с кърменето - и хубавите моменти, и проблемите в началото - кажи за помпите - в кои случаи ти е трябвала помпа? Докато преодоляхте трудното кърмене в началото или? Защото четох, че може в началото, като слезе кърмата на третия-петия ден, тогава да има нужда малко да изцедиш. Но пишеше, че е нужно съвсем малко да се изцеди (дори на ръка) преди кърмене, за да мине напрегнастостта и детето да може да засуче. Просто се чудех и аз дали от сега да купувам помпа или после, когато ще ми е нужна повече, и може да се наложи и електрическа да взема (в зависимост дали ще реша да се цедя в работата по-натам). Виждам, че същото пишат и в статията, която grix е дала - специално за препълването в началото. И другите, които имате опит, споделете мнение.

Ivelina_Sh, зарежи ги тия бабини деветини със солта. Ти ако я питаш вашата педиатърка тука, ще има да те гледа умно Mr. Green. Въпреки че и тук си има бабини деветини, кой знае старите поколения какви методи са използвали. А иначе причината да се солят бебетата била да не се потят като са големи  Rolling Eyes. Как може да е имало такива глупости? Потта е средство на организма да регулира сам температурата си. Освен това мъжът ми и сестра му си се потят като всеки друг неосоляван и подправян  Laughing.
Но и аз мога да очаквам такива съвети от майка му или баба му.

Giada, браво на твоето момиченце  Simple Smile!

# 532
Я да ви попитам вас вие ще си "посолявате" ли бебетата??? И майка ми и свекърва ми много ми опяват да съм слагала по една кафяна лъжичка морска сол във ваничката докато го къпя....  newsm78 Вие ще го правите ли или са стари отживелици

Категорично, НЕ! Освен ако нямаш идея да го консервираш.  Laughing Joy

Giada, това е супер!  Hug
hahaha Joy XХахаха много се смях на това с консервирането  Joy
Хмммм значи всички сте против..... Ами Люляче то не е за да не се потиш като пораснеш ами за да не ти мирише потта поне така ми го обясниха.... Иначе и аз си викам такава козметика има сега апък аз наистина да се връщам 100 години назад  newsm78 още го мисля чесно казано защото 1 кафяна лъжичка в пълна ваничка не ми се струва голямо нещо, ама исках да питам и вас как мислите, благодаря за отговорите  Hug
Апък това с яйцето не съм го чувала  Thinking
Giada  Супер много се радвам  Peace
Хах а моят "мъж" малък така се изтяга, че единият му крак все стърчи от корема ми в ляво  hahaha Даже днеска като пих кафе с мйта приятелка и мъжа й и двамата като го видяха и така  #Crazy хаха много се шашнаха, апък аз си се закачам с него  gydi

# 533
  • Варна
Добро утро,тумбачета! Как сте днес?

Ivelina_Sh ,имай предвид, че ваничката на бебо няма да е пълна до горе. Водата за къпане няма да е повече от 5-6 л. А относно потенето, солта "използвана" в бебешкия период няма никакво касателство с количеството и мириса на пот като възрастни.

# 534
  • София
Giada , страхотна новина!!! А прави ли някакви упражнения за обръщането?

# 535
моля ви, момичета, недейте да се вслушвате в бабешки акъли и да прилагате разни варварски методи - сол, мас, пристягане.... ooooh! толкова са вредни, дори опасни за бебето!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161203
http://www.btv.bg/news/story/122713

# 536
Силно се съмнявам, че чистата свинска мас може да предизвика повече алергични реакции от химията в  козметиката. Все пак нашето прасе го гледа дядо ми и знам, че наистина е чиста  Peace
За първите месеци съм решила да използвам преварен зехтин, а после ще видим... Особено след като се загледах сериозно в съставките на бебешките козметики - познайте дали няма парабени  Naughty

# 537
  • Варна
Да ви кажа честно, това с парабени, бисфенол и прочие ми се струва рекламен трик. Все е химия и все е пластмаса. Просто невярвам, че като пише, че не съдържа дадена марка козметика парабени и в действителност е така.
За децата ползвам сериите на Бюбхен и не съм видяла лош ефект. Крем против подсичане не съм използвала предварително, а само ако видя, че се заформя проблем.

# 538
Леееко пошпионирах горе - RYBI, виждам, че си тук - как е Божидар?

Бебчо  bouquetЧета ви и ви се радвам Hug
Бобчето още е в болница,защото трябва да се отучи от кислорода.Лежи си в креватче,папка от шише,но една фунийка стои срещу него.Вярно,че е 1 -слабо е,но........
Ходих в неделя да го храня и на другия ден лекинко ме заболя гърлото,та преустанових ходенето.Пресякох се със студена бира,но все пак да не рискувам.Няма такъв карък като мен чаках го два месеца и накрая когато дойде момента аз се разболях Sad
Хубавата новина при него е,че на прегледа вчера за очичките всичко е наред Praynig-много ме беше страх
От вчера му махат кислорода и го следят дано днес ни зарадват Praynig
Като го гушнах да го храня в неделя нямаше по-щастлива от мен Hugдаже ми се усмихваше

Аз редовно ви чета,но нещо ми се е свила душата и все Cry,затова не пиша
Бебчо благодаря,че попита мила Hug
На всички желая леко и безпроблемно доизносване и раждане Praynig

# 539
Добро утро и от мен Simple Smile

Люляк, по принцип помпата не е лошо да си я вземе човек предварително, защото реално тя си трябва най-вече в началото  Peace А никога не знаеш кога точно ще ти слезе кърмата, ще имаш ли препълнени канали. Аз помпа с дъщеря ми съм  ползвала само първите 1-2 седмици, докато се регулира кърменето. После - не, а сме се кърмили постоянно 1 година. Вярно, излиза, че даваш примерно 100 или колкото там са лева за 2 седмици, но аз на ръка не мога да се цедя добре. Има един момент, някъде към 5-6 ден, при нормално родилите може и да е по-рано, когато гърдите изведнъж се препълват, стават твърди като камък, болят, може и да се вдигне температура. Бебето не може да засуче, защото му е трудно. Та мен ме облекчаваше следното - влизах под топъл душ и после като омекнат гърдите, поизцеждах малко с помпата, колкото да е лесно на бебето да почне да суче. Не съм се доизцеждала след това. Първия път със сина ми се цедях като луда, докато не остане капка кърма след всяко хранене. Отчитам го като голяма грешка, докарах си хипер лактация, имах кърма за 3 бебета направо и течах по цяла нощ. Отделно си разраних гърдите. Сега си знам, че няма нужда от такива мъки  Peace Организма наистина си произвежда толкова кърма, колкото му трябва на бебчето. Например дъщеря ми не беше много ящна и си имах съвсем нормално количество кърма, което й стигаше, без никога да съм протичала и да съм се препълвала впоследствие. Бях си нормален човек, а първия път си мислех, че докато кърмиш винаги си с болезнени гърди, изцапани дрехи и лошо настроение  Joy

Момичета, относно т.нар посоляване ще бъда направо крайна, за което моля да ме извините. То не може да допринесе с нищо за бебето, но със сигурност може да бъде опасно, дори за живота му. Гледах предаване веднъж, в което лекар от Пирогов обясняваше, че все още се случва да им докарат бебенца в критично състояние заради този "обичай".  Confused

Относно бисфенола не знам нищо, с дъщеря ми не съм ползвала шишета, но сина ми е отгледан с шишета на Авент, вероятно бисфенолови. Преди 10 години никой не знаеше тази дума все пак  Wink

RYBI, оздравявай бързо  Hug

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 09:28 от Danna_2010

Общи условия

Активация на акаунт