Отговори
# 585
  • Пловдив
ilik123, няма нищо лошо да се дава вода, но има бебета, които наистина не я искат просто. Синът ми беше "водна жаба", пиеше по 2 шишета вода или чайче на Хип всеки ден. Дъщеря ми не е пила капка вода почти 1 година. Предлагала съм й, но тя категорично отказваше. Отделно че и сокове не е пила, абе почти цяла година е била само на кърма. Понеже на 6 месеца й дадох обикновено АМ, детето направи много лоша реакция и явно се уплаши, после нищо не е яла и пила, докато не я отбих. Нито пюренца, нито сокчета, нито вода, само стискаше устата и това е. Развиваше си се чудесно, проходи точно преди годинката, проговори много рано. Така че - и да не иска някое бебе вода, няма страшно  Simple Smile

Еха, и аз съм вече в 9 месец  Hug
Така съм съгласна  Peace !Предложете водичка, пък като отказват-отказват!Против съм мамите, които категорично заявяват, че няма да предлагат вода!И всеки път като ревне да предлагаш само кърма..., ми ако детето иска водичка...  !?

# 586
  • Пловдив
А от къде ще вземеш прясна свинска мас...  newsm78, ще колнете прасето ли...  Hug !?
Шегувам се, но особено ако са такива жеги и това не бих правила!
Но всеки си решава сам, разбира се!Има такива козметики сега,  аз не бих се върнала век назад!
е, ако е такава жега и сетпември, ще ползвам някакво мляко, но застудее ли - задължително свинска мас Simple Smile
Относно "добива" и, говорила съм с един колега от Житница, ще ми осигури Wink

За даването на водичка на бебо съм решила, че ще предлагам, но ако откаже - в никакъв случай няма да го насилвам! Относно вида на водата - преварена изворна, най-вероятно на Девин.

Помпата за кърма ми е на Чико-ръчната. Взех я от сестра ми на първо време, ако не съм доволна, ще взимам Сензитив на Нук.

vany666 на мой познат Адриян му казваме Адро/Адри. Ади също на мен много ми харесва Simple Smile

За АМ и аз като Дана съм се спряла на Аптамил - ХА

Днес се срещнахме с майстора, който ще прави легълцето и скринчето на бебо. дадохме си моделчето и вече чакаме да се обади кога ще е готово. Simple Smile
Обиколих и магазините, но ми стана жега и оставих да има и за другата седмица малко Laughing
В магазина, за който споменах покрай Военна болница - единственото, което е по-евтино са хавлийките - супер мекички на 12 лева. Другото ми се видя скъпичко...

# 587
Аз се сдобих със свинска мас, което хич не беше лесно, но като се намазах беше някакъв кошмар. Това чудо не попива.  Shocked Как да се облечеш после. Майка ми също ме е мазала с мас, но после как ще обличам беба?  newsm78 То ще е един мазньоч едно чудо. Та ще си я карам на бебешка козметика, отказах се от всякакви кулинарни продукти.  Mr. Green

Между другото започнах да се мажа с Лансинох 2 пъти на ден.

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 15:02 от Jani4ka

# 588
Здравейте момичета,
На някоя от вас да се е налагало да и вадят зъб наскоро ,докато е била бременна?Днес цял ден съм с адски зъбобол,имах един проблемен зъб,но все отлагах за след като се роди бебето,да ама не ,досега не ме е боляло,но явно заради бременноста всичко се развива по бързо и сега след като болката стана непоносима отодих до наи близкия зъболекар и тя каза че е за вадене Cry хем страх ,хем ще боли,хем се чудя каква упойка ще ми слагат абе вообще кошмар и снимка трябвало да ми правят ,но тази зъболекарка каза че това било по вредно и от упойката.Направо не знам какво да правя,ако някоя мама се е сблъскавала с подобни зъбни проблеми пишете  Praynig

# 589
Здравейте,мами!
     Аз съм на Магнерич докъм 25 август каза лекарката,мери ѝ главата,продължава да си върви 2 седмици назад,пита ме дали и със Симона килограмите само на мен са се лепяли CrazyИ ние пообиколихме малко магазините днес,добре,че мъжо малко няма да работи та го използвам.Купихме матрак(кошарата ще е от Симона),повивалник,шишета,биберони,козметика на Авен.Остана ми да си взема някои неща за болницата,кофа,кана,панер за мръсните дрехи на бебо.Кошче за колата и помпа ще ми дава кумицата.
     Относно мазането мисля да си ползвам козметика.За солта на Симона слагах първия месец по една щипка ситна сол,защото морската е много мръсна.Сега не знам дали ще слагам,чудя се все още.Вода ѝ  давах след ядене,аз също не мога да си представя в тези жеги да не пие вода.Вначалото и давах глукоза заради жълтеницата,не че пиеше много,само хвърляхме,защото годността ѝ е 24 ч.след отваряне.
  Лек и прохладен ден ви пожелавам!!! Hug

# 590
Kirra, на мен ми вадиха корени и какво ли още не ми правиха на един зъб. Не се притеснявай за упойката - тя не е вредна, но снимка в никакъв случай!

# 591
Мами я чакайте да ви попитам и вас какво мислите за това ранно захранване с сокчета и пюрета, което сега се практикува? На моята приятелка малкия е на 5 месеца и вече яде зеленчукови и плодови пюрета, а сокчета му дава още като беше на 2 месеца, аз онзи ден споделих със снаха ми и тя ми вика че била луда направо, моята племенница сега на 11-ти ще стане на 2 годинки и до 6-ти месец си  беше само на кърма даже и водичка не искаше да пие. Става въпрос, че за две години много нови неща се случват, но като цяло на мен също ми се струва, че е много рано сегашното захранване.

# 592
  • София
Kirra, както ти е казала Jani4ka - само без снимка, в началото на бременността имах болки, мислехме, че е зъб, но се оказа синузит. Зъболекарят ми ме накара да попитам гинеколожката дали може да ми се направи снимка със защитна жилетка - отговорът беше "Категорично НЕ!".
За водата - аз предлагах вода на малкия, давахме преварена изворна на Девин - така ме посъветва леля ми, която е уважаван гинеколог в чужбина. Синът ми е пил само вода до към 1г. и 3 м. - после му дадох да опита от бебешките сокчета и на него му харесаха, но и до ден днешен обича да пие вода

# 593
  • София
deskutu, тази тема е много "спорна" - има много противоречиви мнения. Аз ще ти напиша как направих аз, а и до скоро следях разни материали по случая и мисля, че схемата е още актуална - синът ми беше на 5 м. и половина, когато започнах постепенно да му давам зеленчуково пюре, но защото беше на смесено хранене. Ако беше изключително на кърма щях да изчакам още 1 месец. Въведох 1 вид зеленчуково пюре и постепенно заместих с него едно хранене и така в продължение на месец. След още 1 месец въведох друг вид зеленчуково пюре, след още 1  - друг вид пак зеленчуково и чак след това по същата схема започнах да въвеждам плодовите и кашите. Това за мен беше правилната, за друг може и да не е

# 594
deskutu, писала съм вече тук, но да повторя. Със сина ми слушах педиатърката стриктно (толкова ми е бил акъла!) и си изпатих сериозно от това "ранно захранване". Дадох му сокче на 40-я ден и пюрета от 3 месец. Бебето получи ужасно разстройство, по 7-8-10 пъти акаше на ден, с нищо не можахме да го овладеем седмици наред. И ваксини пропуснахме, и захранването си забавихме с месеци. 100 пъти съжалих и за соковете, и за пюретата. За мен няма компромис по този въпрос - до 6 месец поне - нищо, освен кърма или АМ  Naughty Най много се дразня, като почне да ми опява някоя приятелка - ами виж моето, яло е от втория месец пюренца и е със супер здрав стомах. Е да, ама никой не знае какъв е стомаха на бебето, докато не стане гафа. А тогава е вече късно. Който иска, да дава и боб и леща от втория месец. За себе си съм решила, че повече експерименти с децата ми няма да провеждам.

# 595
  • София
Чета ,чета ,чета и нещо вече много се обърках  #Crazy  #Crazy  #Crazy  #Crazy
Ама изобщо нямам представа какви точно козметики и козметични принадлежности да копувам за бебето ,дори и за мен не съм много наясно какво ми трябва.

# 596
Danna_2010 - Напълно подкрепям мнението ти и на beb4o_fb макар, че това ми е първо детенце смятам че точно това е правилния начин късното захранване, то детето на 2 месеца незнае на кой свят се намира още аз ще му давам да пие сокове и т.н.
Благодаря за бързите отговори сега съм спокойна и мога споря с всички smile3508 и нали съм зодия Лъв а казват, че котка на гърба си не пада smile3521

# 597
  • София
deskutu,  и моето мнение съвпада с това на Дана - по-добре да не се бърза със захранването защото вредите може да се окажат доста кофти особено ако детенцето е предразположено към алергии.
Нали точно алергиите са 'бича' на новото време, за съжаление Sad

geryaleksandrova, спокойно, всички сме минали по тоя път Simple Smile
Като начало - за бебчо ти трябва шампоан за коса, сапун/гел за тяло, може и душ-гел за коса и тяло, крем за подсичане, мляко/лосион за тялото. Харесваш си една марка, взимаш нещата и гледаш дали понасят на бебока.
Мъжа беше купил една Мустела - хидратиращ хрем, че на Хип, който ползвахме, ни беше свършил - такава миризма беше, не е истина - прекалено парфюмиран беше. Не го ползвахме и по тоя повод нищо не сме взимали после на Мустела, но пък има и доста доволни от тая марка.

# 598
Аз пък да питам - защо в никакъв случай снимка на зъб ?
Как се аргументират лекарите, защото аз правих във втория или третия месец беше и питах Аг-то и ми каза както си реша сама, можело да се стигне до аборт в първите месеци ит.н.и.т.н. глупости.
Но ,ако е било тооолкова вредно, може ли за това да ми е дребно бебето ?
Малко ми е тъп въпроса,  newsm78, ама знае ли човек

# 599
Гале стига се вкарва във филми Hug

Общи условия

Активация на акаунт