Отговори
# 570
Тази обемна карта представлява един картон формат А4 и на него ти е описана бременността от началото до края с всички прегледи и замерването на бебко от УЗ
също така е описано ръст и стартово тегло на бременността както и кръвното налягане
кръвната група също е описана вътре,
абе всички данни за родилното от цялата ти бременност  Peace

# 571
  • някъде в България
Ето ме да се похваля с вече изпраните колички,изкъпана и почти готови консерви Joy.Като знам че всеки момент ще ни спрат водицата съм като ракета Mr. Green.
За мойте кг-ми доки каза че е хубаво че не само че не качвам ами и да свалям понеже съм била пълна,забременях както казах 95 кг и сега кантара и при нея и в нас отчита 96 кг.Важното е да качвам на бебето не толкова на мене.С предната бременост качих 13 кг и вещаеха трима доктори на 3Д че ще е над 3.500-4 кг бебето,да ама НЕЕЕЕ #Cussing outРоди си се 2.960 кг и сега не вярвами  не се настройвам прогнозно докато не се появи на бял свят.Коремчето ми както растеше доста в предния месец сега си остана в застой,бебо е обърнат както трябва но това не ме притеснява нали ще се раждаме секцио.Казаха че ще избираме в датите след 10 септември нататък,ако не реши да подрани човечето.
За изплакването на устата да кажа пак по нашия начин:В капачка от шише стерилна сипваме преварена вода и с лъжичка по малко даваме в устата на бебето да я преглътне.По тоя начин се изплакват остатъците от кърма или АМ от храненето.За оченцата ползвах стерилни тампони от тия за грим и пак преварена вода за да почиствам и лицето също с тях.Много полезен ми беше и аспиратора за нос за да обирам секретчетата от носа и пръсках при нужда със Тетрисал за да се изчистват.Днес купих за бебока нов аспиратор на НУК с приставка за почистване и на ушната кал newsm78.Незнам как се действа с тая приставка точно понеже с баткото поради късния час в който ни затрябва аспиратора татито ходи да го купи.Естествено мъжка му работа взел на Камера и доста мъки с него ама пак върши работа.Кремче за дупето ползвах на Нивеа когато нямаме подсичане и при поява на такова веднага със Судокрем,направо е върха тоя крем.

# 572
  • Русе
Ехоу, мерси за посрещането, няколко дена не съм чела и докато намеря, мина доста време Grinning

Добро утро и от мен, мили мамита.

Като говорите за помпи аз имам тази на Чико, като спринцовка. Но определено за нея отзивите не са никак хубави, така че май дори няма и да си правя труда да я използвам. Реших, че ако ми се наложи да ползвам помпа, ще си взема тази на Авент.

За бебешката козметика мисля да позлвам тази на Авене, тя няма никакви изкуствени аромати и аз лично я използвам за ужасно чувствителното ми лице и направо се преродих с нея.

Melani34,  но как е възможно да си качила само един килограм от началото на бременността???  Shocked  до колкото знам само водите и бебето са около 4 кг. Наистина се озадачих.

А, сетих се, някой вчера спомена за някаква обменна карта , която давали с направлението за хоспитализация. Бихте ли ми казали какво представлява?  newsm78

Иначе аз ще си раждам в Шейново, за сега всичко сочи към естествено раждане. Макар че ми казаха, че ще направят всичко възможно да ме сложа под ножа ... здраве да е само.  Реших си аз за Шейново, може да се ражда на килограм там, ама за тях това си е рутина и не им е нещо ново, а не като някой тръгне да ражда и да те шашнат повече от колкото трябва. И мисля, каквото му е писано на бебето това е, никаква сума пари не би гарантирала безпроблемно му раждане. Това си е мое мнение. Разбира се, че ако имам в излишък бих дала каквато и да било сума, но в случая колкото имам, толкова давам и пак си знам че не мога да съм 100% сигурна.

За помпата - аз си взех една имитация на Авент, като за начало, в края на краищата всичко е толкова индивидуално, че не се знае кое и на кого ще свърши работа. Например, точно за Чико съм чувала много хубави и мн лоши неща, накрая реших, без акъли, влизам си в моя бебешки магазин, дето го харесвам и си избирам помпа. Та това е, беше по-малко от 20 лв, така че нямам огромни очаквания, ще пробвам и ще споделя.

За бебешка козметика засега сме се спрели с моя човек (той е доста активен в избора на тези неща) на Бюбхен, а за омазняване на телцето - с преварен зехтин, мои познати действат така и са супер доволни...

На 9-ти ще ми издадат обменната карта и тогава ще знам точно. Засега са ми казали да си нося цялата бременна история от папката. Загубила съм едно изследване и не знам дали няма да ме карат пак да ходя до Микробиологичната лаборатория  Sick

Добро утро и от мен   bouquet

А да ви се оплача,така ме боля кръста и корема ниско долу тази нощ, чудих се, чудих се, ама май не бяха контракции,а все едно е сега ще ми избие месечния цикъл  newsm78 . А пък в същото време мъж ми така ми се накара,че не съм си била стегнала багажа за болницата- ами като незнам в коя болница ще раждам, как да знам какво да сложа в този багаж - навсякъ различно искат  #Crazy. та сега ще спретна нещо на бързо ,белким миряса

Мила, това са си контракции, аз нали така отидох при лекарката преди няколко седмици, все не иска да минава и ме боли, като че ще ми идва. Питах дали е нормално и тя ме изгледа доста съсредоточено, помисли малко и каза, ами не съвсем, точно контракции са, полежи и пий ...... разните-му-там. Сега олекнаха, както и писах по-горе, но доколкото те слушам твоето е точно такова. Как си сега?

# 573
  • София
Момичета, за очичките има едни специални кърпички - аз ги открих късно, бяха много ефикасни особено при игра в пясък. Ще се разровя в чантата ми, за да видя какви са

# 574
  • София
Мами, записах се за лекция в Бейби мола в Люлин, но не видях да пише от колко часа е. Някой знае ли по приницип или трябва да се уточнява допълнително?

В 11 започва, но е добре да отидеш по-рано, защото много се препълва заличката. То и затова е задушно, така че се подготви с водичка. 

Иначе темата следващата седмица ще е интересна, макар на мен да не ми звучеше така, но съм сигурна, че лекторката ще я украси с достатъчно полезно инфо. Аз ще съм там, ако не се случи нещо непредвидено.

По въпроса за кърменето, аз не съм изплаквала устичката, слава богу млечница сме нямали. До колкото знам това зависи и от имунитета на детето дали ще го развие или не.
Вода не съм давала. Захраних на 6 месеца и малко. Иначе кърма си имах във фризера цял рафт Simple Smile Малката не сучеше много и ми оставаше за доизчеждане.

Сега се колебая как ще процедирам със замразяване и изцеждане, зависи колко ми е ящно бебето.

# 575
Мами аз имам един малко тъп въпрос, но водим тук един спор и ми трябва странично мнение:
Та... дете което носи името Адриан,как му се вика на галено?  newsm78
Ако имате познати с такова име моля да споделите, че да не ви казвам какви чух  Laughing

Може да съм единствената, но освен че ме морят тези адски жеги и един апетит ме е нападнал  Crazy Главата ми е все навряна в хладилника  Blush

# 576
Мамита, спешно си търся лекар, който да ме следи и при когото да родя (най-вероятно секцио заради увита пъпна връв) в Тина Киркова.Моля, пишете ми на лични.  bouquet

# 577
  • Русе
vany666, мисля, че Дидо става, защо пък не?

# 578
Момичета, аз тръгнах с една приятелка да пазарувам и след час и половина така ме сви корема, че се прибрах набързо у нас Confused Успях да накупя много неща, като всичко, което ми хареса взимах на тъгъдък и въобще не съм се замисляла. Първо 2 бр. хипоалергенно мляко на Аптамил - H.A. Едното за болницата, другото за у нас, ако ми се забави много кърмата в началото. Взех много семпло комплектче за изписване - наситено синьо памучно с пелена, гащеризонче, боди и шапчица само. Много е сладко  Heart Eyes Също много чорапки, хавлийки (едната е на Азиз бебе, мекичка като плюш), дрешки, мокри кърпички, 2 бр. шишета на Авент, сапунчета Нивеа и Бюбхен, кремче против подсичане на Хип - ще го видим как е - нокторезачка, 6 нощници за мен. Отделно мернах в една търговия за по 3 лв  Shocked памучни гащи с колан отпред за след раждането. Колана е на 3 степени с копченца и си ги регулираш. Видя ми се без пари и взех доста от различните модели. Реално са почти като клина ми от 50 лева, само дето са без крачоли Wink Остана само памперси и превръзки, но направо ще ми ги купи моята приятелка и ще ми ги донесе. Също се оказа, че ще ми даде столче за кола - цели 2 бр. Едно Бертони неизползвано и ползвано Пег Перего. Знам, че за столчетата е важно да са нови, мислех да взема Макси Кози, но но ще ги огледам тези и ако стават, няма да купувам трето определено  Peace Сега вече ми остана само помпа Авент, ваничка, кошарка и количка, но тях с таткото ще ги напазарим скоро. Сега почвам да пера и да приготвям, та до утре да ми е готов багажа за болницата.  Simple Smile

vany666, на моята приятелка детенцето е Адриан, викат си му Ади.  Simple Smile На мен много ми харесва името му.

Ох, да ви кажа, бременността не прощава, от разсеяност съм си накупила и шестте нощници без копченца отпред  hahaha Иначе са хубавки, едни такива с презрамки и готини цветове. Но какво пък, те 2-3 се изхвърлят така или иначе, омацани от раждането и след това, а другите ще ги резна отпред на първо време, за да кърмя. Сега звъня на приятелката ми да мине да вземе такива с копчета.

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 13:12 от Danna_2010

# 579
  • Пловдив

Да ви питам друго ,каква водичка ще давате на бебето - преварена или спецялна купешка?
А изплакването на устата за бебето има ли някаква полза и каква е ,че нещо и този метод не си го обяснявам ?
Ако кърмиш, бебето няма нужда от допълнително вода. Просто давай винаги да суче, когато видиш, че иманужда от това. Без да спазваш конкретни часове. Ако минете на АМ, преварена чешмяна е ок.
Изплакването на устичката след кърма по последни изследвания не е необходимо. Аз и след АМ не съм давала вода, докато не почнахме захранването.
Докато се кърмите добре ще е ти да пиеш отвара от семена на копър. Продава се такъв чай в аптеките. Вариш, пиеш ти и чрез кърмата стига до бебчето. Добро е против колики.
Аз не съм съгласна.Кърмиш, не кърмиш, в такива жеги как ще оставите бебето без вода...  newsm78!?Хайде, ако е зимно бебе, може..., има деца, които не пият много течности, но лятно бебе... аз не бих го оставила само на кърма!И след кърмене съм "за" плакненето с водичка.И съм "за" преваряването на водата!
Но всеки си знае... Hug

# 580
 ilik123, няма нищо лошо да се дава вода, но има бебета, които наистина не я искат просто. Синът ми беше "водна жаба", пиеше по 2 шишета вода или чайче на Хип всеки ден. Дъщеря ми не е пила капка вода почти 1 година. Предлагала съм й, но тя категорично отказваше. Отделно че и сокове не е пила, абе почти цяла година е била само на кърма. Понеже на 6 месеца й дадох обикновено АМ, детето направи много лоша реакция и явно се уплаши, после нищо не е яла и пила, докато не я отбих. Нито пюренца, нито сокчета, нито вода, само стискаше устата и това е. Развиваше си се чудесно, проходи точно преди годинката, проговори много рано. Така че - и да не иска някое бебе вода, няма страшно  Simple Smile

Еха, и аз съм вече в 9 месец  Hug

# 581
Различни са бебешките вкусове - някои искат вода, други - не. Но мисля, че е добре поне да се предлага по малко вода, ако не ще - не ще. Лора пиеше доста вода, може би заради жегата, също и чай. Има един обикновен бг - Бебезан - така хубаво спеше от него  Laughing А не се е лишавала от кърма - качи 1300гр първия месец.

# 582
Dana_2010, marrah  благодаря ви за отговорите   bouquet

# 583
vany666, Адриан - Ади  Peace

И аз мисля, че на бебето трябва да се предложи вода. Моята кръщелница пиеше страшно много вода от бебе още. Искаше си водичка детенцето. Правихме и преварена.  Peace

# 584
Предлагайте спокойно Peace Аз видях от опит, че което бебе не иска вода, и насила не можеш да го накараш просто. То докато не го видях, и аз не вярвах, в интерес на истината.

Общи условия

Активация на акаунт