Отговори
# 555
  • София
geryaleksandrova, определено изплакването на устата на бебето има голям ефект - прави се срещу т.нар. "млечница". Това е нещо като бяла афта в устата на детето, аз се сблъсках навремето с този проблем 1-2 пъти, появи се въпреки старателното изплакване. Има една пастичка, с която се маже устната кухина на детето, но затова ще си пишем като родим мъниците, ако се наложи Heart Eyes

# 556
  • Варна

Да ви питам друго ,каква водичка ще давате на бебето - преварена или спецялна купешка?
А изплакването на устата за бебето има ли някаква полза и каква е ,че нещо и този метод не си го обяснявам ?
Ако кърмиш, бебето няма нужда от допълнително вода. Просто давай винаги да суче, когато видиш, че иманужда от това. Без да спазваш конкретни часове. Ако минете на АМ, преварена чешмяна е ок.
Изплакването на устичката след кърма по последни изследвания не е необходимо. Аз и след АМ не съм давала вода, докато не почнахме захранването.
Докато се кърмите добре ще е ти да пиеш отвара от семена на копър. Продава се такъв чай в аптеките. Вариш, пиеш ти и чрез кърмата стига до бебчето. Добро е против колики.

# 557
  • у нас
Аз лично не я приемам тази система- без вода Rolling Eyes Вярно че в кърмата си има достатъчно и че естествено хранените деца често отказват,но .....
няма да го насилвам, но ще предлагам и водичка. Rolling Eyes

ходи ми се на мореееее или някъде поне да сменя малко въздуха newsm45

# 558
Добро утор момичета. Много сте активни тази сутрин не мога да ви смогна  Crazy, а и каквато съм заспала smile3507, снощи цяла вечер се въртях , а бебка ме рита като лудо коте в торба :cr
Giadа много се радвам за хубвата новина Hug, дано на всички само хубави неща се случват Praynig
RUBY мила  Hug още мъничко остана и всичко ще се нареди

За осоляването и другите там щуротии полудявам като ги чуя някоя баба да ми ги препоръчва - в 21 век сме все пак има толкова други неща, медицината все пак е напреднал, единствено зехтина той така или иначе си се използва в козметиката като цяло.
Съжалявам и аз ако съм малко крайна нищо лично към никого.  Hug

# 559
  • Варна

ходи ми се на мореееее или някъде поне да сменя малко въздуха newsm45

Не е за море тия дни. По цял ден сме вкъщи на климатик излизаме евентуално към осем за час. По-добре на планина.

А аз искам 2 дни да съм сама. Много се изморявам покрай малкия особено.

# 560
  • някъде в България
Здравейте тумбачета,сега се връщам от консултацията и най-накрая си видях мъника.Тежим 1.700 кг все още но напредваме,получих очарователна усмивка от докито за качения само 1 кг от началото досега и ми увилечиха магнерича.На 19 август почвам прегледите при доктора който ще ми прави пак секциото ана 20 август ще е първия ми запис на тоновете.След прегледа минах и донакупих доста неща и ми остана само да вземем 1 пакет памперси,2 пакета мокри кърпи и превръзки.Тия дни ако не продължат да ни спират водата за ремонти ще изпера количката и кошчето за колота а в събота пристига новата кошарка.Ще се наложи нашата баба да изведе бъдещия батко на разходка за да можем да я сглобим на спокойствие.После идват на ред пране и гладене на дрешките.
За помпите аз си взех маханичната на Авент,взех и шише на Нук с каучуков биберон тоя път и се надявам да кърмя и да не купувам повече шишета.Стерилизатор си имам от баткото нов и ще си го ползвам пак активно.Вчера се сдобих и аз с нощнички за кърмене и сутиен за кърмачки на добра цена.
С баткото след всяко хранене дори в краткия период когато го кърмих изплаквах с преварена на котлона чешмяна вода устата и слава богу не направихме млечница.Макар че всяко бебе е различно ако кърмя мисля да не давам вода,тъй като от кърмата ще си набавя всичко необходимо.Козметиката и тоя път си купих на Бюбхен дано нямаме проблеми и да се налага да ползваме друга,но и тази не е лоша като качество.Доки каза да почивам активно по жегите ама няма да мога да я послушам естествено понеже в кухнята ме чакат вече домати за консерви да правя Sad.Още малко и се надявам обаче да ми намалеят ангажиментите и да се отдам на лежане повече.Хубав ден на всички мами  Hug

# 561
  • София
RYBI, Giada  - много хубави новини Simple Smile

Бях сега на преглед - върви си голям моя бебок - 33 седмица съм, прогнозното тегло е 2300, главата отговаря на 36 седмица, а бедрото на 34-та. Тонове и каквото можеше да се види на ехото - ок.
Другата седмица си взимам болничния, към края на месеца ще ме гледат пак, ще ми вземат тогава кръв и секрет и ще ми дадат обменната карта. И ... заставам в стартова позиция.

И на мен не ми харесат тия осолявания, мазания и т.н. За свинската мас съм чела че е възможно да се направи алергична реакция. Свекървата на кумата ми се опитваше да ме убеди как трябва да мажа с мас - много хубава можела да ми даде. Е то добре те гледали животното, ама каква е гаранцията че е хранено с чисти храни ...

Люляк, съгласна съм с Дана - добре е да под ръка помпата.

Аз не я ползвах в болницата - не се наложи.
Но - на 3-тия ден ме изписаха, прибрахме се в нас, Лора порева в колата и в нас като заспа това дете - не можеш да го събудиш. А на мен кръмата ми слезе ... имах чувството, че гърдите ми растат с всяка минута. От всяка тогава изцедих по 100-мл и то за да не са твърди и болезнени. При мен  беше страшно препълване и първите 2-3 седмици цедях, понеже гърдите ставаха твърди и болезнени, протичах. През нощта задължително ставах поне 1 път за да цедя, че почваше да тече. И вече в началото на 2-ри месец се регулираха при мен нещата.
А детето не е като да не е яло - изписаха я 3070, след месец я измериха 4500 - беше качила 1400. То верно че това бяха мерки от различни кантари, но определено детето си хапваше хубаво Simple Smile

ПС. нещо много писах ... Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 11 нови отговора.
Сега ще ги чета Simple Smile

# 562
Добро утро и от мен   bouquet

Яничка,във вторник на прегледа изобщо не е ставало дума да се залежавам и аз съм си спокойна  newsm78

Хем съм мноооооого щастлива,че заваля и така хубаво разхлади, хем пък сега ли точно намери,като съм на палатки в уикенда  #Cussing out - ако не се оправи до тогава ужас, трябва да влача сумати дрехи.

А да ви се оплача,така ме боля кръста и корема ниско долу тази нощ, чудих се, чудих се, ама май не бяха контракции,а все едно е сега ще ми избие месечния цикъл  newsm78 . А пък в същото време мъж ми така ми се накара,че не съм си била стегнала багажа за болницата- ами като незнам в коя болница ще раждам, как да знам какво да сложа в този багаж - навсякъ различно искат  #Crazy. та сега ще спретна нещо на бързо ,белким миряса

# 563
Момичета, какво е обменна карта и задължителна ли е за родилното?

# 564
Мами, записах се за лекция в Бейби мола в Люлин, но не видях да пише от колко часа е. Някой знае ли по приницип или трябва да се уточнява допълнително?

# 565
Уфффф, най-накрая ви изчетох  Hug. Мамита, много пишете  Laughing  Laughing  Laughing Чета, че сте подхванали темата за козметиката. Аз съм се спряла на вариант преварен зехтин, но искам да ви попитам какво мислите за мазане на бебо с бадемово олио (вм. зехтин)?  newsm78
Вчера ходих до доки за 45-дневния болничен, но ми каза да отида точно на датата, когато влизам в 9 месец, т.е. на 7-ми август   #Cussing out #2gunfire Иначе само ми мери тоновете и нищо повече  Cry Според нея тоновете са ритмични и добри!
За протокола - аз ще раждам в МД - Сф, но все още не знам секцио или нормално. Във вторник ще ходя до Сф при моя доки, дето ще раждам и ще се уточникм.
Хубав и прохладен ден от мен и бебо!  Hug Hug Hug

# 566
  • София
Gergan_ka, да - задължителна е, с нея те приемат в родилното. АГ-то, което те е следило, ти я дава. Там записва инфо за теб - кръвна група, ако си пила някакви лекарста през бремеността, как е протичала самата бременост и още каквото трябва инфо от тоя род.
При мен предния път АГ-то най-отгоре с червено беше написала че съм с 'резус фактор отрицателен' т.е. да не блеят, ами да видят дали бебето е + или - и в зависимост от това - да ми слагат или не инжекция.

Момичета, гледайте децата - те ще си покажат дали искат вода или не Simple Smile Ако не искат - няма страшно.
Моята не е пила вода и млечница не е правила. 6м5д беше на кърма, след това я захраних. Приятелчето от Шейново, с което се родиха заедно - само на кърма, без вода - направи млечница.
Та за мен - дали ще се изплаква устичката или не - не е гаранция за избягването на млечницата.

На Лора предложих вода 1-2 пъти, тя отказа да захапе шишето, давах с лъжичка - изплю я и се отказах. Обаснавам после на бабите - ама как така, тя е лятно бебе ще се обезводни ... Пък на мен си ми изглеждаше съвем наред детето - пишкаше, акаше, папкаше  Twisted Evil
Е свеки я оставих един път да опита - бори се с малката около 30-ина мин - вода имаше по дивана, но не и в устата на Лора Simple Smile И накрая каза - ама тя наистина не иска вода.
Лора пропи вода към 9-10 месец, когато почна да яде по-големи количества пюрета. Ама аз си я и кърмех, та не се притеснявах сосбено за водата Simple Smile

# 567
Добро утро и от мен, мили мамита.

Като говорите за помпи аз имам тази на Чико, като спринцовка. Но определено за нея отзивите не са никак хубави, така че май дори няма и да си правя труда да я използвам. Реших, че ако ми се наложи да ползвам помпа, ще си взема тази на Авент.

За бебешката козметика мисля да позлвам тази на Авене, тя няма никакви изкуствени аромати и аз лично я използвам за ужасно чувствителното ми лице и направо се преродих с нея.

Melani34,  но как е възможно да си качила само един килограм от началото на бременността???  Shocked  до колкото знам само водите и бебето са около 4 кг. Наистина се озадачих.

А, сетих се, някой вчера спомена за някаква обменна карта , която давали с направлението за хоспитализация. Бихте ли ми казали какво представлява?  newsm78

Иначе аз ще си раждам в Шейново, за сега всичко сочи към естествено раждане. Макар че ми казаха, че ще направят всичко възможно да ме сложа под ножа ... здраве да е само.  Реших си аз за Шейново, може да се ражда на килограм там, ама за тях това си е рутина и не им е нещо ново, а не като някой тръгне да ражда и да те шашнат повече от колкото трябва. И мисля, каквото му е писано на бебето това е, никаква сума пари не би гарантирала безпроблемно му раждане. Това си е мое мнение. Разбира се, че ако имам в излишък бих дала каквато и да било сума, но в случая колкото имам, толкова давам и пак си знам че не мога да съм 100% сигурна.

# 568
  • София
Я да питам още един два глупави въпроса  Blush :Какво се прави с изцедената кърма ,на бебето ли пак се дава?Бях чувала ,че не е хубаво докато се кърми да опитва биберон ,да не се отбие.И как точно се случва изплакването на водата?

# 569
Добро утро !!!  Hug   bouquet

Яничка,във вторник на прегледа изобщо не е ставало дума да се залежавам и аз съм си спокойна  newsm78

А да ви се оплача,така ме боля кръста и корема ниско долу тази нощ, чудих се, чудих се, ама май не бяха контракции,а все едно е сега ще ми избие месечния цикъл  newsm78 .

Ами много ми е странно, че хем ти казва, че можеш всеки момент да родиш хем не ти казва да се пазиш.  Rolling Eyes А както вече писах е всеизвестен факт, че е хубаво да се доизчака 38г.с. И тези болки на мен ми звучат точно като контракции. Ти си знаеш най-добре, но моето мнение е, че трябва много да почиваш докато не минеш 38г.с. и не е хич редно да ходиш на палатки. Още малко остана.

За помпите аз лично мисля, че все ще ми се наложи да изляза за малко и ако майка ми гледа бебето ще мога да се изцедя и тя да го нахрани. Също така и ако ни дойдат гости или ние отидем някъде с бебана ще и нося кърмата в шишенце. Това го бях писала вече преди доста време. Само дай боже да имам кърма. Имам и една приятелка, която пък ако не се изцедеше и течеше без да спре. Беше напълнила фризери и хладилници. Раздаваше на приятелки, страшна работа беше.  #Crazy Тя не беше започнала от началото с цеденето, а просто явно нейния организъм произвеждаше кърма в промишлени количества.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт