Отговори
# 600
  • София
geryaleksandrova, аз използвам следните неща - шампоан на СебаМед, Cold Creme на Avene - с него мия лицето и тялото, за ежедневно почистване на дупето използвам Baby Bubble Bath на Себамед(това се води пяна за вана, но на мен ми допада повече от сапунчето), а като мляко за тяло A-derma, зелената серия, която е особено подходяща за предпазване на бузките от пъпчици и зачервяване през зимата. Малкият е с много чувствителна кожа и това е нашата козметика. Забравих - като крем против подсичане използвах този, на СебеМед и на Бочко. v_spasova е написала много добре - вземаш нещо и пробваш, при твоето дете нещата може да са различни. Моя приятелка използва същата козметика като мен, нейното дете също е с много чувствителна кожа - тя също е доволна

# 601
За предменструалните болки, това определено са контракции и то такива, за които задължително трябва да се вземат мерки...подготвителните контракции, при които ни се стяга леко и безболезнено корема са нормални, но предменструални болки  Naughty тук не една мама писа, че именно така и е започнало раждането....аз преди време, когато си се бях прибрала във Варна за 1 седмица, имаше момент, в който получих такива болки и след това доки ми каза - ми, за малко да родиш варненче....така че всеки сам си решава какво да прави, ма на палатки в това състояние  Shocked Shocked Shocked
Някоя от мамите, която ще ражда в Тина Киркова има ли списък какво искат за в болницата....аз все ще си питам лекаря и забравям, а той сега е и в отпуска. Но ако имате такъв списък, за нормално раждане и за секцио или каквото имате, ще съм благодарна. Аз по принцип искам да раждам нормално и се зарадвах много , че на прегледа на очите ми дадоха разрешение...честно казано не очаквах, защото съм с -7, но всичко си ок. Ако устискам бебка обаче по към термина вероятно пак няма да мога, защото тя върви големичка, а таза ми е тесен, но каквото такова, на мен май ми е все едно, само всичко да е наред с нас.

# 602
Ох, ще се гръмна с тези млека. Сеаг чета упътването на Аптамила. Жената, която ми го продаде, гарантираше, че е хипоалергенно и то така си пише: "Хипоалергенно мляко за намаляване на риска от развитие на алергия"

А 3 реда по-надолу: "Аптамил HA не трябва да е използва при доказана алергия към белтъците на кравето мляко или при съмнение за наличие на такава." Е аз нали го взимам точно заради страх от такава алергия, понеже дъщеря ми я има. Сега нямам сили да ходя до магазинчето да сменям, а не знам и с какво да го сменя. Ще видим утре какво ще правя. Май ще питам в подфорума за АМ сега  Confused

# 603
Ако алергията е към белтъка на кравето мляко, АМ трябва да е със соеви протеини. Поне така запомних от една книжка...

# 604
  • Bulgaria
Как сте милички?  Hug Само да вмъкна едно мнение за подобно на менструалните болки и болките в кръста. Аз имам такива от 3 седмици и на моменти са толкова силни, че въздух не мога да си поема  Sad И съм сигурна, че са контракции, спор няма! Но НЕ всички болезнени контракции са признак за раждане /аз съм жив пример/ - ето в тази статия е обяснено много хубаво http://moetobebe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=90. Дано всички бебоци имат малко търпение и не бързат да излизат  Praynig  Praynig  Praynig А вие си почивайте на хладничко и не се натоварвайте  Hug

# 605
  • София
Danna,на малките в болницата им дават хипоалергенно мляко Фризопеп!
НА сина ми му давах Аптамил от 2 ия месец до 2,2г. но наистина не е за деца с алергии! Hug

# 606
Фризопепа не е соев, а го изписват точно за АБКМ. Млякото трябва да е с хидролизиран белтък, това на Аптамила HA е такова, но идея си нямам става ли, не става ли. Не знам и кого да попитам, педиатърката ми е по-зле и от мен по отношение на алергии и продукти, свързани с тях. Питах в подфорума за хранене с АМ, дано някой има мнение. Ако не, ще се съветвам направо с неонатолозите в болницата. Peace

♥Димяни ♥, аз не съм купила обикновен Аптамил, а Аптамил НА - тоест хипоалергенен  Peace Повечето фирми имат както обикновени, така и хипоалергенни млека от една и съща марка.

kittykat, и аз съм като теб - болки много, а раждане няма  Hug

# 607
  • Варна
Дана, не се вкарвай в излишни филми за нероден Петко. Може да не ти се наложи да ползваш АМ, щом дъщеричката си я кърмила до годинка. Дори и да се стигне до АМ, не е задължително детето да има проблем и да не може да го пие. При дъщеря ти доказана АБКМ ли беше или еднократна реакция след прием на АМ?

# 608
antonia, не, длъжна съм да осигуря за първите 2 дена млякото да е хипоалергенно, защото е почти сигурно, че на дъщеря ми се е отключила алергия, след като е приемала обикновено АМ в родилното. При нас е наследствено и е сигурна алергията - майка ми и дъщеря ми я имат към мляко, а аз и към много други храни. Разбрахме, че малката е алергична, защото на 6 месеца мислех да я отбивам и й дадох НАН. Не искам да ви описвам колко й беше тежка реакцията, че е страшно. Впоследствие ми е правила реакция още няколко пъти - от айрян и от шоколадов бонбон със сухо мляко вътре. Та не е като да са ми напразни основанията. Аз ще кърмя със сигурност, само за първите 3-4 дена ми е зора  Simple Smile

# 609
kittykat  Hug Hug Hug,стисакй още малко,сигурна съм че много те боли ,но ти си силна мама!Имаш цялата ми положителна енергия  Heart Eyes  Hug!
Яничка,много поздрави на Деси и дано скоро ги изпишат,да нацелува малкия Иванчо-калпазанчо по бузките  Mr. Green  Heart Eyes !
Димяни ти как си?Как се чувстваш?Райън слушка ли?Ако ти се говори сподели  Hug  Heart Eyes !
gala.,тъй като имам мн голям проблем с мъдреца и трябваше да ме снимат,и при 2-мата стоматолози и хирурга с които се видях,реакцията беше"Как ще те снимаме ,напълно противопоказно е,в затвора ли искаш да ни вкараш",а аз им викам е нали само устата,а те се смеят,казаха че облъчването достига направо при бебето  Peace !
п.с.Взех си най сетне болничния и аз,но не и направление.Вие имате ли направления вече  newsm78 !?

# 610
  • София
Danielkka, аз направление имам отдавна - но мисля че важи 1 месец само, а в моя случяй се знае, че до изтичането на срока събитието ще се случи

# 611
В смисал,това направление ,като останалите ли е?Или е специално направление за раждане  newsm78 ?

# 612
  • Варна
Дана, ти си знаеш най-добре положението. В такъв случай е най-добре да се консултираш с алерголог или с неонатолога в болницата, където ще раждаш.

Даниелка, това е стандартно направление за хоспитализация. На мястото на диагноза пише бременност и раждане. Има опция да не пишат дата при издаване и да си важи за когато дойде момента.

# 613
На мен са ми връчили 3 неща:

Карта за профилактика на бременността - сигурно това е обменната карта  newsm78
Направление за хоспитализация
Амбулаторен лист

Сигурно стигат  Simple Smile

antonia, да, най-добре с неонатолога да говоря, и аз така реших  Peace

# 614
Здравейте и от мен в този прохладен дъждовен ден. Ето нашето легълце, само че си чакам сините цветя за дръжки, че са ми дали цветни, а бях поръчала сини: http://september2010.snimka.bg/baby/pokupki.515100.19962732 .

Аз вече поприготвих една чанта с багаж за родилното и исках да ви попитам, някоя от вас може ли да ми препоръча помпа за кърма, тък като изобщо не съм наясно с нещата за кърменето. Чух,че на Авент са добри, но цената на електрическата ме стъписа, така че ако можете да препоръчате някоя по-обикновена, която да върши работа? И трябва ли да е електрическа?

За документите - на мен другата седмица ще ми ги дадат, доколкото знам това са амбулаторната книжка,която си стои в мен, направлението за болницата и картона, който ти водят през цялата бременност, заедно с изследванията, направени през бременността.

Общи условия

Активация на акаунт