Майчинството счетоводно - 32

• 35 802
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Е супер си благодаря, за бързия отговор.

# 601
gargamela ,от яслата искат служ бележка,че работи,а не е по майчинство

Съжалявам Embarassed, не разбрах, с този момент на практика още не съм се сблъсквала, а с такова впечатление останах от поста
...и от яслата ми искат бележка за местоработата ми. ...
Благодаря и на двете ви за съветите,надявам се нещата да се развият благоприятно  bouquet

# 602
Здравейте на всички!Искам да задам един въпрос?! 45 дневния период преди термина ми започва на 13.09.2010г. Сега се осигурявам от 2 месеца в една фирма,която ще ме прати по майчинство,предишния ми стаж до нужните 12 месеца е преди време в други 2 фирми,като общо с 45 дневния болничен събирам 410-те дни,та въпроса ми е дали трябва да търся нещо от тези предишни две фирми или само вземам болничен от док и го давам в счетоводството на фирмата,в която се водя сега?! И кога трябва да очаквам превод за този болничен към края на септември или към края на октомври?
Съжалявам ако е малко объркано,но .....  newsm78 newsm78 newsm78

# 603
 #2gunfireмоята одисея продължава,работодатя каза,че дори да ме пусне в неплатен отпуск сумите които дължи за осигуровки са големи и настоява да си ги поема,какво да правя незнам направо Rolling Eyes
Ако се върна на работа,възможна ли е да ме съкрати или да ме освободи и да получавам пари от бюрото по труда Whistling

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 07:30 от Teditan

# 604
  • София-Младост
Здравейте на всички!Искам да задам един въпрос?! 45 дневния период преди термина ми започва на 13.09.2010г. Сега се осигурявам от 2 месеца в една фирма,която ще ме прати по майчинство,предишния ми стаж до нужните 12 месеца е преди време в други 2 фирми,като общо с 45 дневния болничен събирам 410-те дни,та въпроса ми е дали трябва да търся нещо от тези предишни две фирми или само вземам болничен от док и го давам в счетоводството на фирмата,в която се водя сега?! И кога трябва да очаквам превод за този болничен към края на септември или към края на октомври?
Съжалявам ако е малко объркано,но .....  newsm78 newsm78 newsm78
Нищо от никъде не търсиш, болничният предаваш в счетоводството във фирмата, където сега те осигуряват. Превод най-рано октомври.

# 605
  • София
Може ли някой да ми каже как се процедира при трудова книжка, която вече не съществува, как може да се нанесе стажа до момента, може ли да се извади нова, трябва ли да се нанася отделно стажа от всеки работодател,където съм работила или може НОИ служебно да го нанесе или да удостовери с някакъв документ.
Питам, защото преди броени минути установих,че съм я изпрала ooooh!  Mr. Green това може само на мен да се случи

# 606
Имам един върпос, аз съм ЕТ, трябва ли да обявявам някъде с уведомление (НОИ?, НАП?), че смятам да се осигурявам на повече от 420 лв или просто си започвам да внасям повече?

# 607
Здравейте,искам да попитам има ли разлика при изчисляване на болничния 45 дни преди раждането и след това, изравнителния до 135 дни.При мен се полу4и разлика от 40-50лв

# 608
  • София-Младост
Здравейте,искам да попитам има ли разлика при изчисляване на болничния 45 дни преди раждането и след това, изравнителния до 135 дни.При мен се полу4и разлика от 40-50лв
Не, дневното обезщетение остава еднакво до края на 410тия ден. Разликата  е само в работните дни през различните месеци.

Може ли някой да ми каже как се процедира при трудова книжка, която вече не съществува, как може да се нанесе стажа до момента, може ли да се извади нова, трябва ли да се нанася отделно стажа от всеки работодател,където съм работила или може НОИ служебно да го нанесе или да удостовери с някакъв документ.
Питам, защото преди броени минути установих,че съм я изпрала ooooh!  Mr. Green това може само на мен да се случи
Кофти...в Инспекцията по труда трябва да отидеш, от там ще издадат нова.

# 609
  • Варна
Доходът, който съпругът ми е получил за отпуската си при раждане на дете, как се води - обезщетение за временна нетрудоспособност или обезщетение за майчинство?  Rolling Eyes

Предварително благодаря!   bouquet

# 610
Доходът, който съпругът ми е получил за отпуската си при раждане на дете, как се води - обезщетение за временна нетрудоспособност или обезщетение за майчинство?  Rolling Eyes

Предварително благодаря!   bouquet
[/quote
Изплаща се на 90 % и се води отпуск за бащинство

Ала- Бала благодаря за бързия отговор

# 611
  • Пловдив
А от кой се изплаща - от работодателя, или от НОИ? (15-те календарни дни след раждането имам предвид)

ПП: Мерси за експресния отговор, Елфита Simple Smile

# 612
  • Пловдив
А от кой се изплаща - от работодателя, или от НОИ? (15-те календарни дни след раждането имам предвид)

От НОИ

# 613
Здравейте, искам да попитам за майчинството.Сега сам бременна в 3 месец.Бихте ли ми казали как стои въпроса с болничните или, ако ползвам болнични през месеците до 45-те дни, след това майчинството ми ще се намалили?
Примерно сега ме осигуряват на 800 лв.,но ако ползвам болничен 1 месец какво става?Влияе ли след това?
Благодаря !

# 614
  • София-Младост
Здравейте, искам да попитам за майчинството.Сега сам бременна в 3 месец.Бихте ли ми казали как стои въпроса с болничните или, ако ползвам болнични през месеците до 45-те дни, след това майчинството ми ще се намалили?
Примерно сега ме осигуряват на 800 лв.,но ако ползвам болничен 1 месец какво става?Влияе ли след това?
Благодаря !

Зависи, ако през 6-те месеца, от които ще се изчисли този болничен също си осигурявана на 800лв няма да има значение за обезщетението за бременост и раждане.

Общи условия

Активация на акаунт