Майчинството счетоводно - 32

• 34 542
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Напускам работа и искам да ми се изплати една седмица оставащ отпуск. Въпросът ми е на тези пари освен данъците одържат ли се и осигуровки?

# 706
  • София-Младост
Напускам работа и искам да ми се изплати една седмица оставащ отпуск. Въпросът ми е на тези пари освен данъците одържат ли се и осигуровки?
Осигуровки не се дължат.

# 707
Здравейте ,имам един въпрос аз съм във втората година от майчинството работодателят всеки месец ли трябва да подава информация за мен че да си получавам майчинските ,защото за месец юли все още нямам превод.Благодаря предварително

# 708
  • София
Здравейте,
Не знам дали този въпрос е за тук, но ако някой може да ми даде отговор ще съм много благодарна.
От три години насам работя в собствена фирма (оод - съдружие със съпруга ми), като се осигурявам по договор за управление. И тъй като съм единствения служител във фирмата, какво следва да направя с управлението и след като излеза по майчинство.
Благодаря предварително.
Не знам дали обясних добре. Въпросът ми е дали ако продължа да бъда управител, докато съм по майчинството трябва да внасям допълнителни осигуровки. Трябва ли да назнача някой друг на моята длъжност?
Благодаря.

# 709
Здравейте, ще попитам и тук.
За 2-та година майчинство виждат ли се данните в сайта на НОИ, защото аз от 16.08 влязох във 2-та година, но все още няма нищо публикувано на сайта.
И още нещо - чувам всички се оплакват, че за 2-та година им бавят майчинството - това от данните, които работодателя подава ли зависи или не?
Благодаря предварително Wink

# 710
Здравейте, ще попитам и тук.
За 2-та година майчинство виждат ли се данните в сайта на НОИ, защото аз от 16.08 влязох във 2-та година, но все още няма нищо публикувано на сайта.
И още нещо - чувам всички се оплакват, че за 2-та година им бавят майчинството - това от данните, които работодателя подава ли зависи или не?
Благодаря предварително Wink

Да, зависи от това кога работодателя ти си внесе осигуровките. Седмица по-късно вземаш майчинство.
В края на септември очаквай превод за работните дни от 16-ти до 31-ви август на база 240 лв.
А сумата от 240 лв. за септември през октомври.

# 711
  • София-Младост
Здравейте ,имам един въпрос аз съм във втората година от майчинството работодателят всеки месец ли трябва да подава информация за мен че да си получавам майчинските ,защото за месец юли все още нямам превод.Благодаря предварително
Да, всеки месец тоя подава за теб д.1 , от където се вижда, че ти си в отпуск за отглеждане на малко дете.

# 712
Гос`жа Мафани, а защо с такова закъснение ги изплащат - от НОИ ли зависи?
Работодателя ми е стриктен, РЗ се изплащат в края на текущия месец, а осигуровки се внасят в първите дни на следващия.
А би ли следвало данните да се виждат в сайта на НОИ?
ПС:видях че си ми отговорила в другата тема, 10х Grinning

# 713
Момичета, моля за помощ, може би някъде я има тая информация, но поне аз не можах да я намеря. Когато се подават документите за еднократната помощ за раждане, при положение, че с бащата нямаме брак, необходимо ли е да нося и неговата лична карта? Аз си мисля, че не е необходимо - в крайна сметка в молбата-декларация пише СЪПРУГ, а аз такъв нямам... Някой да се е сблъсквал на практика с казуса?

Много благодаря!

# 714
  • София-Младост
Момичета, моля за помощ, може би някъде я има тая информация, но поне аз не можах да я намеря. Когато се подават документите за еднократната помощ за раждане, при положение, че с бащата нямаме брак, необходимо ли е да нося и неговата лична карта? Аз си мисля, че не е необходимо - в крайна сметка в молбата-декларация пише СЪПРУГ, а аз такъв нямам... Някой да се е сблъсквал на практика с казуса?

Много благодаря!
Не ти трябва. Негови данни не са вписани в декларацията нали така?

# 715
Ала-Бала, ами няма да вписвам, тъй като не ми е съпруг. В крайна сметка, ако го направя, ще декларирам невярно обстоятелство и цялата сила на закона може да се стовари върху ми Wink

# 716
  • София-Младост
Ала-Бала, ами няма да вписвам, тъй като не ми е съпруг. В крайна сметка, ако го направя, ще декларирам невярно обстоятелство и цялата сила на закона може да се стовари върху ми Wink
Това ти казвам и аз, няма какво да им показваш личната му карта;)

# 717
много благодаря за помощта Simple Smile   bouquet

# 718
здравейте,

миналият месец "пристигна" щастливата новина, че чакам бебе Simple Smile  Sunglasses

от февруари т.г. съм самоосигуряваща (без ДУК), плащам си за всички осигурителни рискове, вкл. ОЗМ, само че върху 420 лв.

счетоводителката ни смята, че няма пречка да вдигна осигурителния си доход и да започна да плащам по-високи осигуровки, но смята, че ще трябва да докажа този по-висок доход, да сключа споразумение със съдружника ми (съпругът ми) за получаване на възнаграждение от фирмата и да започна да плащам и данък общ доход и т.н............. и има риск да не ми го признаят Sad т.е всичките ни усилия и "преразход" вместо да се пестят и пазят за бебо, просто да изчезнат в хазната

тъй като счетоводителката ми каза, че не е съвсем сигурна с цялата процедура около майчинството, защото не й се е случвало досега да работи с майки (млад счетоводител е), моля вас за малко повече информация и съвет, ако някой е наясно със ситуацията около доходите на самоосигуряващите се

до 10-ти трябва да платя осигуровките ни, а аз още не знам какво да направя  newsm78

# 719
Здравейте. В платен отпуск съм до излизането ми в 45 дневния болничен, което би трябвало да е на 18.11. Научих от други хора че ще загубя от майчинството, ако не се върна на работа. Трябвало поне за един ден. Вярно ли е това? Какво ще загубя? Учителка съм и намам никакво желание да се върна в тази лудница-след толкова години чакане. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт