Ийит Озшенер: Мелодията на сърцата ни / Yiğit Özşener: сега и в "Ezel" - 69

• 29 642
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • В най-романтичното място,което можете да си представите.
Лека нощ на всички! smile3524

# 61
Здравейте на всички!  Hug Hug Hug Hug

Връщам се от Истанбул пълна с впечатления и със снимки, малко по малко ще започна да ги качвам. Но какво е станало тук, докато ме нямаше?! Наносет чета бил затворен... Много неприятно.  Sad Sad Sad Sad

# 62
  • СТАНДАРТНО.
 Добро утро!  Hug

# 63
Къщата на пашата на Бююкада. Ако си спомняте, миналата година къщата беше обявена за продан за 3 милиона долара. Струва ми се, че вече е продадена и то наскоро, защото в нея като че ли тече някакъв вътрешен ремонт. Отвън си е същата. Току що дворът беше измит, още мокър, но беше заключено и не се мярна жива душа, иначе аз съм нахална - щях да поискам да ми отворят  Embarassed да видя и отвътре.

Наживо и дворчето, и стълбите са много малки, много тесни. Гледаш и не можеш да си представиш как са събрали толкова хора на това място. Особено на двора, където е снимана сватбата на Джемил и Ламия. Това дворче е буквално 2 педи място, имах чувството, че на него могат да се съберат не повече от 4-5 души, а те бяха наредили минимум 30. Всичко е озеленено и има много цветя, точно както беше и във филма. Целият остров е потънал в цветя. Тази къща съвсем не е от най-хубавите, дори може да се каже, че е доста обикновена, сравнено с други къщи. Дворчето е много малко, докато има къщи с огромни градини. Всички къщи са добре заключени и на много места има предупредителни табели, че се пазят от кучета. Защо, не знам, при положение, че повечето туристи се разхождат с файтоните и изобщо не спират. Ние направихме обиколката с велосипеди. Истината е, че Островът е огромен и пеш не може да се обходи. В последна серия Ламия казва на Джемил, че е обиколила целия Остров да го търси - чиста лъжа, не е възможно да се обиколи. Самият Остров е много отдалечен от Истанбул, пътят до там с ферибот продължава 2 часа. Фериботът спира на всички острови едно по едни, а Бююкада е последен.

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 09:08 от B l a n k a

# 64
Паркът на Бююкада, където е снимана финалната сцена между Джемил и Ламия. От всичко видяно, това е единственото ми разочарование.

Оказа се, че това е място за пикник, оградено и с вход от 3 лири - 3 лева. Има много подобни маси, снимала съм отблизо да се види в какво окаяно състояние са те - дървото и изкривено от дъждове и слънце. Мястото би било прекрасно, ако не беше ужасно мръсно. Това е единственото мръсно място, което видях в Турция. Навсякъде, където ходих, блестеше от чистота, с изключение на този парк, на който на всичко отгоре са сложили и вход. Само че вътре е толкова неприятно, че не 3, а 300 лири трябва те да ми платят, за да ме вържат да се храня там. Разбира се, беше празно. Филмът "Дудактан калбе" изглежда не е чак толкова известен. Доста трябваше да питаме, за да намерим тези места, повечето хора не ги знаеха, въпреки че говорихме с живеещи на Острова. Гробището, където беше погребана Лейла, така и не го намерихме. Иначе гледката от парка към морето е същата като на филма. Даже имах чувството, че долу в залива са закотвени същите яхти. Ей сега ще сложа снимки и от там.

# 65

Засега толкова от мен. Ако ви е интересно, казвайте, ще продължа по-нататък...

# 66
Леле,Бланче ти ме върна отново във филма. Crazy

# 67
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Бланкееееееееееее,ще те изям цялата без да те транжирам Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Обичам те момичееее!!! Hug Hug Hug Hug
качвай всички снимки от екскурзията,за да си неАме разправии Laughing Laughing Laughing Laughing

# 68
Рзаказваш много увлекателно PeaceЩе се радвам да доразкажеш Hug

# 69
Лелее .. как съм се зачела .. Бланче продължавай ...  Hug Hug

# 70
  • В най-романтичното място,което можете да си представите.
Здравейте! Hug Hug Hug
Бланче,продължавай да разказваш в същия дух! Hug Hug Hug
Така както разказваш, имам чувството,че съм била с теб! Heart Eyes

# 71
Радвам се, че ви е интересно. Тогава продължавам. Малко бавно става, защото трябва да качвам снимките някъде, за да ги пусна тук. Още малко да ви кажа за Бююкада - най-големият от Принцовите острови. Дотам се ходи с ферибот. Ето пристанището и чакалнята. От снимката не се добива представа, но навалицата е огромна.

Към Бююкада най-голям интерес имат арабските туристи. Те се стичат натам на пълчища. Чувала съм и преди, че арабският свят е полудял по турските дизите, но сега го видях с очите си, ние бяхме едва ли не единствените европейци на претъпкания ферибот. Пътуването е приятно, защото корабът минава по крайбрежието на Истанбул, спира на много места и може да се види много. Въпреки че е открито, на палубата не се пуши, а глобата е 69 лири - лева. През цялото време минават сред пътниците момчета, които предлагат напитки, сладолед, закуски, каквото ти хрумне. Въпреки че има много хора, няма блъскане и бутане. Изобщо в Турция никъде никой не ме докосна дори случайно, много се пазят от директен контакт, това е моето впечатление.

# 72

Eдинственият транспорт на острова са файтоните и велосипедите. Арабските туристи пеш не ходят, те са клиентите за файтоните. И нормално, защото жените им са с бурки, а ако не са увити с бурки, носят по няколко ката дрехи. По моя впечатлние има и туркини, които се покриват сериозно, но не съм много сигурна. Не зная тези жени как издържат и как живеят. При температура от 35 гладуса примерно те са с блузи с дълъг ръкав, отгоре имат нещо като шлифер, задължително чорапи и кърпи на главите, които са добре увити около врата и подпъхнати в деколтето на блузата, така че единствената гола плът, което се вижда, е лицето или част от лицето, дланите и най-много два пръста от глезените. Повечето такива жени ходят с маратонки, което е доста комично, комбинирано с дългите до земята поли. Та с такива одежди естествено пеш не се ходи.

# 73
Следва "Главната улица" на Бююкада. И едно кафене, което ще познаете ли?

Ето тук на сутринта след сватбата на Нимет седеше Афифе. Кенан цяла нощ се бе разхождал из острова и пристигна при нея, седна на масата и й каза, че се е върнал в миналото. Това ме подсеща да кажа, че кафето много-много не става за пиене, освен ако не си падаш по шварц. Еспресо се предлага на малко места, а на още по-малко от тях изобщо прилича на еспресо. Затова пък чаят е приказен, особено този с ябълков аромат, който се предлагал предимно за туристи. Казаха ми, че турският чай, който виждаме и по филмите, че се пие, е обикновен черен чай. Не е лош, но е много силен и трябва да се разрежда, поне за моя вкус.

# 74
Една голяма атракция за мен. Това са писатели, които продават лично книгите си, говорят с читателите и им дават автографи. Само жената на първи план не е писателка, а съпруга на автор, който е починал.

На Бююкада е живял и творил и Решан Нури Гюнтекин. Ето къщата му:

Общи условия

Активация на акаунт