Ийит Озшенер: Мелодията на сърцата ни / Yiğit Özşener: сега и в "Ezel" - 69

• 29 688
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Даааа, вече няма съмнение, че съм си стояла точно под прозорците на Афифето, точно на крачка от мястото, където спираха колите и такситата пред входа, също на крачка от мястото, от което Али вися през парапета. Е, нищо, намерихме едно място, на което са снимани доста сцени от нашите дизита. Оттук нататък който ходи, ще знае да снима още по-детайлно. Да видим кой първи ще се качи по стълбите към апартамента.  Crazy Crazy Crazy

Asha изобщо не се намесваш в пътеписа ми, а го допълваш. За това място се получи интересен диалог, разкостихме го, както каза попа. Доколкото си спомням, всички улички от Босфора нагоре към Галата са много стръмни, много тесни, криволичат, а сградите са набутани едва ли не една в друга. Май там няма къщи с двор, всичко е максимално уплътнено. Да се види сграда в цялост почти е невъзможно, дори и да си изкривиш врата. Кварталът изглежда много спокоен, но някой някъде беше споменал, че в действителност не е така и нощем се събирали наркомани и изобщо не било препоръчително да се ходи пеш. Аз специално нощем не съм кръстосвала по улиците и не мога да кажа, но през деня Истанбул е много спокоен и бих казала сигурен град. Поне към мен никой не посегна за кражба, побутване или нещо друго.

Аsha, ако можеш, увеличи малко снимките, за да ги разгледаме по-добре. А mimy_b ще трябва да си намали нейната, защото сигурно Тати ще я изтрие. За който не знае как става промяна на размера, ето:

[img height=350]http://адреса на снимката /img]

Това 350 го написах условно, моите снимки ги поставям в този размер, но числото може да е по-голямо или по-малко, просто пробвате с различни, докато се получи. Сори за разясненията в случай, че всички знаят как се прави. Накрая ми липсва една скоба - всъщност /img и от двете страни е в скоби, но ако го напиша правилно, няма да се вижда.

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 19:38 от B l a n k a

# 136
  • на морето
Бланче , душо  Hug Hug Hug  Никаква грижа нямаш за размера на снимките , ама за да са по -големи , ще ги пусна в отделни постове , че да не престъпваме правилата . Там е наистина както казваш - тясно ,сбутано и с лоша слава по нощите .  сега ще намеря карта на Стамбуля и ще го посочя въпросното място . Дето се вика , на едно д... място е от кулата ,а ако мериш с моето ...и толкоз няма ... Joy Joy Joy

# 137
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

още две гледания на Мелодията и на Езел и сме готови за екскурзоводи в Истанбул Joy Joy Joy Joy Joy

обаче аз пак питам феновете на ЛиН,не беше ли в първите серии и апартамента на Ясемин на това място(казвам първите,защото съм гледала само две серии от филма Mr. Green)

asha
,много интересни снимки...така погледнато не бих познала мястото никога Embarassed

# 138
  • на морето

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 20:22 от asha

# 139
  • на морето
Така е Лакунче , и не само от ЛиН , но и от други филми са ползвали  сгради от района .

Пример : В "1001" квартирата на Шехерезада е също в сграда , накъде из тези сокаци . Предстои да се издирва ... Wink Laughing Mr. Green Hug
В началото на "Пленителката " тогавашното гадже на главния герой се хвърля от балкона на хотела точно до кулата (на снимката ми от 133 пост: сградата с нова фасада в бледо зелено )

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 20:44 от asha

# 140
Ясноооо,квартала е ведомствен Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Бланка,обаче има още един голяяяяяяяяяям пропуск,а именно ведомствения затвор на турските дизита......що народ се извървя през тоз зандан,а ние да го нямаме на лични пикчъри Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 141
  • на морето

# 142
Ясноооо,квартала е ведомствен Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Бланка,обаче има още един голяяяяяяяяяям пропуск,а именно ведомствения затвор на турските дизита......що народ се извървя през тоз зандан,а ние да го нямаме на лични пикчъри Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Също така ведомствената болница. Абе аз едни гробища не намерих на Бююкада, ти за затвора ми говориш.  hahaha hahaha hahaha

Като описвах Ортакьой и какво е снимано там, изобщо не се сетих, че имам един клип, в който е концентрирано мястото - ето и площада, и джамията, и пейката, и култовите телефонни кабини, естествено:

http://www.youtube.com/watch?v=1Dr-Ggkk9xk

# 143
А,е тази последната е много добра Peace на нея вече реотана ми стопли всички релета Laughing Laughing Laughing

и да те питам кмете заявката ми за YENI RAKI -global edition изпълнена ли е? Joy Joy Joy Joy Joy Joy

е го сега идва Богородица,няма да има с кво да  черпя миряните

# 144
В "Бал с маски" героят на Бурак(Кенан) също живееше в апартамент до кулата той
обаче беше по хубав от този на Афифе  Mr. Green
Също така до кулата си поправяше и мотора  Grinning

# 145
  • на морето
за картата - дано стане така ,с линк :
http://maps.google.bg/maps?hl=bg&q=istanbul+map&ie=UTF8& … &t=h&z=19
 търсете надписа " Ali Efendi Cami" -това е въпросната малка джамия . Вижда се и кулата Галата. (Galata Kulesi)

# 146
Нещо не я намирам...  newsm78

А тук вижда ли се? http://maps.google.bg/maps?hl=bg&q=istanbul+map&ie=UTF8& … &t=h&z=19

Попе, за съжаление, в дълбока издънка съм. Ни пих ракия, нито донесох. Мисля да ме накажеш и да ме пратиш обратно в Истанбул да се поправя.  Joy Joy Joy Joy Joy

Значи, като се публикува линка, и изображението се измества.

# 147
Ще бъдеш наказана жестоко,направо смятам едно заточение да ти спретна Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

тая карта нещо не ме слуша newsm78 newsm78 newsm78

# 148
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Ей ме на и мене за малко... Hug Hug Hug Hug Hug
Здравейте сладурки, минавам да Ви поздравя, че утре рано си бием камшика по чукарите.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 149
къде пак бе щуроооо??? Joy Joy Joy Joy Joy Joy

аз отивам да видя дали ЦСКА ще паднат достойно hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт