Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 14

• 94 360
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Райка, да ти споделя моите разсъждения за Холиста. Според мен тяхната терапия за лечение на аутизъм се популяризира след ДАН конференцията.  Зад мен две баби си говореха, че те всичко са разбрали и ще си чистят токсините, както те си знаят с добавките продавани от врата на врата.
Гледала съм сайта им, ето от там - "Основен хелиращ елемент е глутатиона подпомогнат от допълнителни минерали и витамини , които се освобождават  удължено между 6-8 часа в тънките черва, постигайки клетъчно хранене и детоксикиращ ефект". Според мен глутатиона не може да се нарече хелатор, той се съдържа в авокадото и е от средните продукти, като витамините. Струва ми се, че използват думата "хелиране" по неправилен начин. Т.е използват я, за да привлекат вниманието, но по същество това си е антиоксидантна терапия. Не знам и дали изследванията дават най-точни резултати.
От друга страна няма лошо, че предписват витамини, минерали, аминокиселини - ето пак чрез линк от сайта им състава на един от продуктите им - http://www.vitalpharma-bg.com/p2_1.html. И е твърде възможно децата да имат подобрение от тези продукти. Подобни съставки бяха препоръчани от ДАН лекарите като задължителни и че е възможно детето само от тях да се подобри, да не се налагат истински хелатори.

Все пак цената под 50 лв. за изследване и 500 лв. за този витаминен комплекс /и подобни/ е средна за повечето хора. Не знам какви са точно витамините, но сигурно е включена и консултацията по премането им. И май е скъпо за сироп. И как са го описали: "Уникалността на продукта е в начина на подготовка на съставките, които с патентован процес се обработват с полизахарид, който набъбва и се прилепва към стените на тънките черва за абсорбиране в следващите 6 часа. По този начин се осигурява максимално усвояване на комплекса от организма за разлика от всички останали форми на приемане на витамини, минерали и микроеленти, при които абсорбираната част от организма е в минимални количества." Интересно звучи, не знам дали е вярно. Защо и другите фирми не направят такива витамини, извесно е, че един от проблемите е, че бързо преминават през човешкото тяло...Но пък и да ти седи нещо в червата 6 часа, нали там текат собствени процеси, не го ли променят. Знам, че се препоръчва да си приемаш витамините на по-малки дози 2 или 3 пъти на ден, а не цялото количество наведнъж.

За мен е най-добре да се намери доктор да изследва и тълкува кръвната картина или друг материал и после да си праща родителите в магазин за качествени витамини, минерали и подобни, има поне 3-4 световни фирми. Добавянето на витамини само подпомага децата. Това, че там има група доктори, които се интересуват и от тялото е добре.

А иначе всичко е платено, и терапиите със специалисти, и те са платени. Дали това е бизнес или желание да се помага? Ако всички искаха да работят по стандартната медицина, родителите нищо нямаше да плащат, на децата с аутизъм щяха да са с отпуснати безплатни успокоителни. Различни хора - специалисти, терапевти, лекари и други вярват в способностите на децата и развиват дейност, която е видно, че е полезна за тях. За по-удобно не призната от медицината, за да не натоварва касата. Има и некоректни, разбира се. Сложният избор е на родителите.

Последно да ти кажа, ти явно си била привлечена от продукта, направила си изследването,  така че щом си почувствала, че това ще помогне на детето го пробвай.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 20:34 от TanyaMG

# 301
След като клипчето, създадено за целите на националната информационна кампания за деца с аутизъм се 'върти' във Фейсбук и You Tub, мисля, че е време да го видим всички:

http://www.youtube.com/watch?v=7Ba5K_2Tz1s&feature=player_embedded

# 302
Преди около 6 месеца след прочитане на книгата на Моралес реших да изследвам за наличие на тежки метали.След лутане по лаборатории и болници се оказа че единствено в РИОКОЗ Варна правят такова,но само за някои.След 24 ч събиране на урина заявих поне да се изследва за живак и олово.За резултатите бяха много уклоняиви понеже имали стойности "само за големи хора",а не за деца.Бях решила да изследвам и дъщеря ми ,но с това 24ч събиране все се отлагаше ...и така и си остана.Рових се и в интернет и така и не открих какви са нормите.Някой ако знае нека пише.Благодаря!

# 303
  • София
На сайта на Холиста са публикували резултати - http://www.holista-clinics.com/autism/autism_results.htm . Ето и един конкретен - http://www.holista-clinics.com/autism/results/Hg3.jpg . Има референтни стойности, но как се тълкуват при децата не знам.

Ето какво са написали - "За деца, при които има налична неврологична симпроматика, нивата на Живак в кръв трябва да са 0.000 nmol/l   , а за Алуминий не по високи от 5.000 nmol/l." Обаче живака не се ли отделя през косата и урината също? Значи, ако пише 0 живак сте застрашени. Има още обяснения за нивото на металите на сайта на Тацитус - http://autism-bg.com/biochemistry_researches.html , към средата има за хелирането.

iviviv, А при твоето дете какво пише?

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 16:00 от TanyaMG

# 304
Бях решила да изследвам и дъщеря ми ,но с това 24ч събиране все се отлагаше ...и така и си остана.Рових се и в интернет и така и не открих какви са нормите.Някой ако знае нека пише.Благодаря!
И аз бях решила, и все още не съм се отказала, но...се замислям върху следното:
Не е ли точно това проблема при нашите деца, че имат тежки метали в организма си, а не че ги отделят...Те ако ги отделят с урината ще е добре, ами ако просто си ги имат и не ги отделят  newsm78 Затова си мисля, че преди време говорехме за изследване на друг тип материал - кръв, ДНК от коса и т.н., което май в България го няма. Още не съм се отказала да правя изследване, въпроса е да съм убедена какво означава резултата от това изследване. Моля, някой който е запознат обясни.

# 305
Владко е с Алуминий 9,6 Живак 0,003 Цинк 13,54
което означава че алуминий е два пъти по висок живака също не е добре а цинка е в долна граница той трябва да е 11-31 а Алуминия за деца до 5
това което виждам толкова години вече е че той на практика не напредва учим го занятия всичко ежедневни а не е свързал две думи още не иницира никакъв разговор не отговаря на въпроси
няма нещо което традиционната медицина да намери ..... няма чуплива Х хромозома или някакво хромозомно нещо отклонение ЕЕГ в норма  ЯМРТ идеален , аз съм 100 процента сигурна че му стана нещо след последната серия ваксини на 1г 8м когато на 1г7 м - ДТК и ДП и на 1г8м ДП и Рубеола морбили паротит  в един ден с 30 дни между едното и другото тоест точно както съм го написала ..... веднага след това започна да пищи да крещи да се тръшка от неща които преди това приемаше супер добре спря да говори казваше си бебешки изречения спря да отговаря спря да запомня стихчета тогава знаеше и пееше "пеят скачат палците" казваше колко ще е голям , че е на две години , как се казва и общо взето без разлика с другите деца играше с тях като му кажеш нещо проследява с поглед всичко идеално , след ваксините спря и да яде хранеше се много добре с всичко започна да яде само хляб после един период само краставици след това започна да гризе разни пластмаси и всичко да слага в устата .....
за кратко време тогава тежеше 12кг отслабна с 3-4 кила стана 8-9 кила стана като кука ..... сто пъти говорих с лекарката че има нещо .... тя ми омиваше очите с реплики като " ти какво искаш дебело ли да го правим това дете виж какво хубаво дете" , "ами глезено го възпитаваш затова се тръшка и крещи" "ами остави го гладно ще прояде" "ами инати ти се и не иска да ти говори" "лигави се " "те момчетата така правят" все в този род докъто вече на 2ги5-6 месеца бях наясно че все едно детето ми е като дрогирано не беше той .... това е .... започнах да чета да се ровя да го водя от тогава на терапии и до сега без прекъсване с почти незначителен напредък ..... изследвах го за всичко което медицината предлага давах му всички лекарства които стимулират проговарянето ..... не е проговорил още  

# 306
тези изследвания са от кръв
правят ги в лабораторията по тежки метали от венозна кръв към болница Св.Иван Рилски лабораторията е единствена за БГ

# 307
  • София
Аз да копирам от сайта на Тацитус:

"Ако изследването се направи без да е даден хелатор, обикновено резултатът е в норма, тъй като няма какво да провокира тежкия метал и да го извлече в кръвообращението, откъдето той да бъде регистриран чрез лабораторен тест. Тъй като децата с аутизъм имат проблем с детоксикацията на тежки метали (те не ги изхвърлят, а ги натрупват в организма), тестовете обикновено показват нива на тежки метали в норма или 0. Това обаче в никакъв случай не означава, че детето няма завишени нива на тежки метали в тялото си. При здравите деца, които с лекота изхвърлят тежки метали, обикновено тестовете регистрират много по-високи нива на живак и олово, отколкото при децата с аутизъм. Характерно при хелирането е, че оловото и живакът обикновено се извличат последни. Преди това хелаторите се свързват с други тежки метали и извличат първо тях. Не може да очакваме реален резултат от тестове за тежки метали при деца с аутизъм без преди това да е даден хелатор – провокатор. "

Т.е без провокатор, тежкият метал не се извлича и резултата не е ефективен. И на мен ми се струва по-важно да се извлича чрез урината и косата, чрез кръвта си седи в организма.

Райка, вашите стойности са в нормата, според референтите на тази лаборатория. Но самата лаборатория ми изглежда, че е ако стане авария като в Унгария с разлив на алуминии да изследва населението, колко се е натровило.

Хелирането е много сложен процес, ДАН специално са го измислили, изследвали и си знаят стъпките, дори и какво да ти дадат, за да няма странични ефекти. И ми е много странно как разни други субекти си присвояват думата хелиране, защо не си използват антиоксидантна терапия или друга дума. Но преди хелирането на биохимичната конференция казаха, че има много други начини да се помогне и от Холиста нещо подобно са описали на сайта си. Малко ми прилича на мултивитаминен сироп с добавени аминокиселини.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 18:49 от TanyaMG

# 308
Изследването в РИОКОЗ Варна беше само на урина и резултати са:Hg -14,3 мкг/л (живак -при нор.стпйности на голям човек  са до 20,0мкг/л):
Pb -12,5 мкг /л(олово до 100,0 мкг/л).Искам да отбележа че въпросното изследване представлява обикновенна бланка за урина и върху нея ръчно написани стойностите.Синът ми тогава  беше на 3г,7м.

# 309
Искам силно да отбележа че във Варна,макар голям град липсват спец.лаборатории,а за специалисти пък да не говорим.Имаме 1 единствен център за работа с деца със затруднения .

# 310
# 311
  • София
iviviv, вашите изследвания понеже са от урина, са с по-различни резултати. Но пак изглеждат в норма. Не са нито прекалено малки, нито много големи.

Райка, видях на едно място, че Алуминият за деца трябва да е около 8. Ти защо не се обадиш в тази лаборатория и да питаш там, може да са разлики от методиката.
А за премахване на алуминия казаха да не използваме алуминиево фолио, тавички от алуминии, кутиите сокчета отвътре са с алуминии. Винаги малки количества остават и се приемат от човека. Може би има и други неща, за които не се сещам. Последно да ти кажа, че тоя витаминен сироп ми се струва много скъп. Би могъл да допринесе за по-добро състояние, но и с 2-3 качествени препарата от магазините на стойност около 150 лв. ще имаш подобен ефект. А и добавките трябва да се дават по-дълго време поне 3-4 месеца. На един семинар лектор беше лекарка, специализираща в Англия наука за нутритиентите. Мисля, че подобен специалист може да направи по-добра консултация и да ти препоръча качествени добавки.
А трудния говор може да е от вербална диспраксия и затруднения с артикулацията.

Приятна почивка на всички!

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 09:37 от TanyaMG

# 312
от лабораторията казаха че алуминия за деца е 5

# 313
Марианче ,Влади , Любче и всички други мами , искренните ми поздравления за участието ви в този клип -кратък ,но съдаржателен  !!! Страхотни сте   bouquet, дано тази инициатива има успех и информираността за нашите деца се подобри след излачването му  Hug
Относно дискутирането за т.нар. хелиране е Холиста се присъединявам към мнението на Танчето ,че това което правят там е всичко друго ,но не и нужното хелиране ,правещо се в САщ например.Истината е ,че сме години назад от специалистите и медиците там и също така ,че едва ли някоя от нас би могла често финансово да си позволи да си лекува детето там . За огромна наша мъка и болка това е жалката действителност.Никога няма да забравя ,колко щастлива и едновременно тъжна бях ,когато на ДАН конференцията Мина Ламбовски разказа личната си история и с колко тежка форма на аутизъм е бил синът и Борис и какъв напредък има сега след работата с ДАН-докторите и терапийте в САщ ....да са живи и здрави ! Казах си ,значи все пак има голяма надежда за децата с аутизъм,но моето дете може би никога няма да има този шанс...

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 18:29 от Поли79

# 314
без да правя реклама на Холиста тъй като не съм запозната с резултата понеже Владко още не е провел препоръчаното от тях как да го нарека терапевтиране но цената не е чак толкова дебела / бих я казала на всеки на лични /  като се има предвид през какви неща минават нашите деца, а като възможност това не е за изпускане ..... представи си има ефект.... ние като родители правим всичко което се предлага и което ни се струва възможно ... не съм го подложила на диета без глутен и казеин тъй като смятам че тя би го отдалечила още повече от връстниците му защото като има рожден ден в градината "Какво?" Отвън ли да изчака..... или като децата до него ядат шоколад и дриги неща той какво да се облизва ли до тях и в нашия град не е възможно да му намеря приятелчета на тази диета тоест трябва да го огранича съвсем .... струва ми се неприемливо колкото и да се стараех да се самоубедя в правотата на тази диета не успях да я приложа и тов е .....
а аз също съм на мнение че такива деца биха имали напредък ако се хване конкретното дете и медицински се изследва всичко що може да се изследва в организма и да се разбере къде нещата куцат ... явно в света това се прави на едно място и комплексно се гледа на нещата а тук родителите си правим на парче работите .... тук ЕЕГ там гастроентеролог тук изследване на кръв и урина всеки излиза с неговото си стновище и не знае нищо за другите и така кой да обобщи кой да погледне комплексно на нещата ..... отделно логопеди психолози и всички .... те не са ли бизнес за тях не е ли бизнес .... като си получават прилична цифра на час а за този час е ясно че детето може и нищо да не е правило и като се вземе по голям отрязък от време примерно 6 месеца и си изчислите колко ви са стрували терапиите а виждате че няма ефект тогава какво не е ли това също бизнес и то голям .... но всеки от нас знае че дори да няма нужния напредък никой не спира терапиите всеки се надява да излезе на яве ученото да се отключи да се еди какво си ....

Общи условия

Активация на акаунт