Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 14

• 94 363
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Марги, кога е поставена тази ваксина на детето?
Според мен проблемите на моят Крис дойдоха след същата ваксина. Сложена му е на 6 февруари 2007г.
  Коя беше тази февруарската ваксина,Darkviolet?

# 286
  • Враца
При нас беше по-отдавна.. през 2005год.това е комбинираната ваксина за ДТК полиомит и оше нещо..казват и живата ваксина..след нея..стана белята....за един месец... и установихме проблема

# 287
Марги, кога е поставена тази ваксина на детето?
Според мен проблемите на моят Крис дойдоха след същата ваксина. Сложена му е на 6 февруари 2007г.
  Коя беше тази февруарската ваксина,Darkviolet?

Морбили, паротит и рубеола, но имаше и прием на полиомелит, та не е ясно кое точно е оказало влияние - дали тройната ваксина или въобще коктейла от всичко това.

# 288
Благодаря ви за подкрепата на всички вас майчета.
Цял ден чета какво сте написали и така доста се мотивирах в това което исках да кажа на родителите които не искаха децата в групата.Отивайки на срещата нещата се оказаха съвсем други чак се учудих на това за което се бях "намотала вътрешно"да говоря ,оказа се че родителите нямат нищо против децата точно обратното проблемът е в една от учителките която не можела да се справи със тях тоест когато имат децата занятие Наденце си играела с нещо друго и Дани започва и той и така всички деца се разконцетират в това е целият проблем а тя на мен ми предава думи които са уж от родители а това е само нейно мнение даже е казала че ако не се махнат децата щяла да напусне. В отговор на това мога само да кажа че няма незаменими има само незабравими хора или прав ти път.Тази жена пред мен ми казва колко много ме разбира и как ми съчувства обаче..........
Когато казах на родителите че аз искам да разделя децата в две отделни групи те ми казаха че нямат нищо напротив децата и защо да ги местя напротив да им даде повече време за адаптация та те ходят на градина от 2 седмици (10 септември до 26 )след това бяха болни и сега започнаха пак.Искала за децата да ходи човек при тях от 9 до 12 часа всеки ден.Аз и казвам че аз искам повече от нея децата да работят със спец.всеки ден но  не сме само ние при тях идват психолог,логопед и спец.педагог  тоест почти всеки ден някой индивидуално се занимава с тях и това е което мога да направя в повече за децата,да оставим че ходим и на др.места (частно)
Та това е с общи думи.Сега започва борбата със нея защото ако тя не се наложи над децата то това аз не мога да го направят а тя какво казала Наде сядай тя седнала ама станала след малко и си ходи като свободен атом из цялата група и на въпроса защо тя е примерно боса в тоалетните отговора е ами тя не иска,показах и че ако се каже както трябва всичко може но желанието от нейна страна е нулево

# 289
Морбили, паротит и рубеола, но имаше и прием на полиомелит, та не е ясно кое точно е оказало влияние - дали тройната ваксина или въобще коктейла от всичко това.
   Благодаря за отговора.

# 290
Не бях чела скоро в нашата тема  Confused Embarassed и сега я изчетох на един дъх. Отношение няма да вземам. Но едно знам със сигурност - няма ли оплаквания от учителката и родителите са спокойни.

Реших да пиша не за друго, а защото забравихме да поглеждаме календара в първия пост, от което мен лично много ме е срам, защото това са НАШИТЕ деца  Simple Smile. Та..... днес рожден ден има Ванко на mama mariana. Да е живо и здраво порасналото момче и да радва много мама и тате със своите малки-големи успехи  Hug

# 291
desi_bebeta, обикновенно винаги се тръгва от учителката или някой от персонала. Дано тази учителка малко се "сапикяса".
Успех!
ЧРД на Ванко!

За мама Мариана

# 292
  • sofia
Честит рожден ден на Ванко! Да е здравичък, послушен и много да радва мама!
 nbirthday  party023  ura

# 293
  • София
Ванко, честит рожден ден мило детенце.Расти здрав и щастлив.Мама и тати ще се гордеят се теб, а ние сме част от твоето виртуално семейство.

Деси, много се радвам, че положението в детската е по добро от очакваното.Имам предложение - обмисли го.
Не случайно съм ти писала в преден пост, че ухажвам директорките.Имах късмета да попадна на директорка в ДГ, която каза на персонала си - тук ще има специална група и специални деца.Ако на някого не му харесва - вратата е там.След тези и думи никой не посмя да покаже негативно отношение към специалните деца.От тогава всяка следваща директорка - вече две в училището, е сериозно ухажвана от мен.Като казвам ухажвана имам предвид следното.Отивам при нея още в началото.Подавам ръка и се представям гледайки я в очите с усмивка.Обяснявам и че детето ми е записаяно в нейното училище.Обикновенно отивам по някакаъв повод и между другото обяснявам какво искам за специалното си дете.Например  искам да попитам допълнителните екстри като футбол, танци плуване или каквото там предлага училището как се плащат таксите и към кого да се обърна за да го запиша.Обяснява ми жената много любезно и чак тогава вметвам, че детето ми е с диагнозата.........Тя вече се е усмихвала доста дълго и сме се харесали - аз се усмихвам и тя с усмивка ми обяснява че няма проблеми за специалното ми дете.
Когато стане вече проблем - отивам при нея, и тя вече ме знае, и по инерция пак ми се усмихва като ме види.Аз също де, ама споменавам по какъв повод идвам.И тя обикновенно ми съдейства, защото се усмихвам и съм и позната от предното ми ходене с усмивка.
Та идеята ми е опитай да поухажваш директорката по начин близък до твоята същност и според ситуацията.И ако получиш от нея морална подкрепа - въпросната учителка ще има възможност да поразсъждава от коя страна да си ритне трудовата книжка  Mr. Green

Забравих да опълня защо е толкова важно ухажването при директорката.Общината отпуска определена сума пари за всяка бройка дете записано в ДГ или училище.За децата със СОП сумата е мисля в пъти по голяма отколкото за дете в норма.Директорките имат интерес такива деца да са там, защото това им е финансово изгодно.Ако им покажем, че тези деца са с приемливо отглеждане и обучение и няма да имат сериозни проблеми с другите родители - а ти вече имаш подкрепата от родителите............остава тази директорка да си скашка персонала да си затваря устата и да си получават допълнителното финансиране.Можеш да предложиш на вашата директорка да се консултира с други директорки с опит със деца със СОП (специална образователна потребност) - например предложи и да се свърже с г-жа Коцева от 59 ОДЗ.Това е ДГ на моето дете, за която ти говорих.Изключителна жена с дълъг опит с деца като нашите и опит с институцийте.Сигурна съм, че ще съдейства.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 12:23 от Катина

# 294
  • Враца
   Благодаря за отговора.
Точно това беше комбинацията и при нас,но бях забравила с подробности ..беше преди няколко години..но този коктейл доведе до проблема ни..
Ч.Р.Д. Ванко, от здраве и късмет да не се отървеш!

# 295
КАТРИНА аз лично от директорката нямам никакви забележки всъщност от обикаляне на градини само тя се съгласи да ни вземе (ходих в5)без изобщо да ми увърта за нещо и не съм сигурна че тя знае за отношението на тази госпожа към децата но от сега ще говоря само със нея и ако не намеря никакъв отзив тогава ще се обърна към директорката но се надявам че всичко ще се оправи

ВАНКО ДА СИ ВИНАГИ УСМИХНАТ И ДА РАДВАШ МАМА Hug  bouquet

# 296
  • София
Честит рожден ден на Ванко! Много здраве и щастие!

Деси, много се радвам, че родителите са били позитивни. Успех с тази госпожа - лека полека ще свикнат децата ти!

Darkviolet, много се радвам за напредъка ви с комуникацията!

# 297
  • Пловдив
Благодаря на всички за пожеланията, както каза Катина аз наистина ви чувствам за мое виртуално семейство. Малкия беше много щастлив днес, имахме уникална торта с много интересния за момента за Иван "шах-мат" с черни и бели захарни фигури.
А това е от мен от сърце:

# 298
Катина исках в предишния пост да кажа че Владко не е бил някое дете с метла по главата първо защото той никога не посяга на никой второ защото как си представяш при учителка и леля в групата децата да си играят с метла и виждаш ли пък да се бият по главите..... просто исках да кажа че тази майка има "персонално" отношение към мен ....
а ти си написала че деца с ментални увреждания не са отговорни за действитята си ..... вероятно е така незнам нямала съм контакт ...... но не виждам как и дете с обичайно развитите ще е отговорно за действията си ... или поне чак пък отговорно че е взело играчка примерно пък не трябвало .... може по да осъзнава това което трябва и не трябва но на възраст 4г за отговорности мисля е рано да се говори ....
наистина ли от целия форум няма никой който да е направил това изледване за тежки метали чрез Холиста и да е приемал тяхния ортомолекулярен комплекс.....
от лабораторията стана дума няколко пъти за групи деца които са изследвани .... чии са тези деца .... вероятно майките им пишат тук

# 299
mama mariana,честит миналия рожден ден на момчето ти!Нека расте здрав и щастлив!  newsm59 newsm67

Общи условия

Активация на акаунт