Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 14

• 95 024
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Някоя майка беше питала ,дали друга майка си е правила кръвен тест за тежки метали.Аз ще направя.За лична информация.
След 1 седмица ще идваме в софия,за да направим нова кръвна картина на детето,след като сме приключили с 1-я комплекс.
Каквото щете казвайте ,но не сте видели какво беше детето ми преди и какво  е сега.Никой не може да отрече напредъка му.Сега по-се получават терапиите с логопедката,рес.учителка ,психоложката и се привърза много към асистентката си.С интерес си разглежда една направена от мен книжка с познати картинки и ги назовава.Включва се в игри на други деца.
И големият проблем доскоро - вече не е безпричинно агресивен,да бие само защото някой се е приближил към него,сега -само ако го предизвикат(не се случва често).Като всички  деца.Е, аз си оставам нащрек...по  навик.В къщи ,където му  е спокойно,се опитва да говори.От скоро и в градината.
 така че,въпреки че сме в началото на работата си с Холиста,дори дотук, аз имам само положителни впечатления и резултати!
  www.holista-clinics.com

# 496
  • София
И големият проблем доскоро - вече не е безпричинно агресивен,да бие само защото някой се е приближил към него...

Това го имаше и при дъщеря ми и изчезна без комплексна на Холиста. Овладява се с порастването на детето и научаването на нови неща с терапията.

s_snowwhite, детето ти е доколкото си спомням е около 4 години. И това е един момент, в които децата порастват и възприемат по-добре. това, че при вас е съвпаднало с приема от Холиста нищо не значи. Не заблуждавай майките, да си дават парите. Нищо не ти пречи, ти да си ги даваш.
В този комплекс има почти обикновенни витамини и минерили - http://www.vitalpharma-bg.com/p2_1.html, каквито във всеки сироп. Скрити зад тайната си, не е ясно какво предлагат на децата. Виж и тук - http://www.4lifebg.com/Vitalpharma имат над 10 отомолекулярни комплекси на цена около 50 лв., само този за децата е толкова уникален, че е 10 пъти по-скъп. И  само за вас и по изключително с 50% намаление.

Разбирам, че се радваш на напредъка на детето ти, и това е чудусно! Но ти не можеш да кажеш дали е със сигурност е от неизвестният комплекс. Правиш реклама много усилено на една фирма и подвеждаш потребителките.

# 497
А брошурите от къде могат да се получат, тъй като имам желание да ги разпространя сред близки, приятели и колеги?

# 498
  • Бургас
По принцип няма смисъл да се прави кръвен тест за наличие на живак в организма- това би показало само наскоро проведено замърсяване, не и наслагвано с годините - да речем от ваксини, пломби и т.н. Живакът доста бързо се отлага в мозъка, косата и разни вътрешни органи и единственият начин да бъде " хванат" , е чрез тест на косата.   
А след проведено хелиране или подобно "лечение" е по-добре да се види дали има тежки метали в урината - т.е дали се изхвърлят. Като по-високи стойности в случая след проведено лечение е по-добре, т.е организма се освобождава.

Относно брошурите - в Бургас значителна част ще бъдат разпространени заедно с рекламни материали на голям детски магазин. Те така или иначе планират разпространяване в детски градини, болници, училища...та може да се каже, че ще свършат страхотна работа и за нас  Simple Smile
Отделно аз съм пратила и в Ресурсния център, в няколко детски градини и доста други места.

# 499
Този кръвен тест ще е втори,след проведено  Хелиране с комплекса.
Сигурна съм че не е съвпадение във времето,защото точно това си мислех преди да го започна - и сега ако има подобрение -да не си помислиш че е съвпадение-толкова заключено в друг свят беше детето ми.Нямаше изгледи за промяна.На милиметър!
  www.holista-clinics.com

# 500
Исках да направя и на урина,занесох я,но ,както вече писах,в момента това не е възможно във варна.Чак след нова година.
Познатите ми,го направиха преди месец и нещо, и излезе че има живак в урината на детето им,още докато го пиеше.
А живака, при тези наши деца,дето имат проблем с детоксикацията,няма да се изчисти сам,както се случва при "нормалните".Стои си в мозъка и гори клетки и неврони.Трови черва,затормозява органи.Избива все някъде навън и в бъдеще.

# 501
 s_snowwhite,

Има опасност да подведеш някой родител и затова се включвам.
Според кого

А живака, при тези наши деца,дето имат проблем с детоксикацията,няма да се изчисти сам,както се случва при "нормалните".Стои си в мозъка и гори клетки и неврони.Трови черва,затормозява органи.Избива все някъде навън и в бъдеще.

Знаеш ли колко смъртни случаи на деца има, чиито родители са били подведени да "детоксикират" децата си?

Знаеш ли, че след първата проведена ДАН конференция в Англия преди 2 години, майката на Abu Bakar Tariq Nadama -дете, страдащо от аутизъм го води до Америка, за да „Излекува” сина си от аутизъм. Тарик починал в резултат на лечението. Срещу самопровъзгалсилата се за ДАН доктор Anju Usman, е заведено дело. След смъртта на детето, се оказало, че детето е "лекувано" за изчистване на метали от организма, а самото дете е било с недостиг на желязо в организма...?

Не знаеш колко страшни последици може да има твоето лобиране за "щадящите хелиращи програми" на клиника Холиста и рекламата, която им правиш...

Не се и съмнявам, че имат много пациенти- родители на деца, готови да платят за едно витаминче на стойност 0,50 лв.- сумата от 100 или 200 лв. с надеждата, че витаминчето ще "излекува" детето им..не се и съмнявам, че има и други родители, в безсилието си и желанието си всичко да приклчи бързо и детето да се "излекува", които теглят безумни кредити за "щадящите хелиращи програми с ортомолекулярния комлекс на Холиста", не знаейки на какъв безумен и безмислен риск подлагат детето си.

Клиники като Холиста са намерили необятна ниша, състояща се от родители на страдащи от аутизъм деца, която расте с всяка изминала година и използвайки все още неразгаданата тайна „Аутизъм”, „прилагат” изключително скъпите си „лечения” с опасни хранителни добавки, извличащи всичко от детските организми, включително и токсините, които са нормална съставка от всеки човешки организъм, а единственото, което получават наивните и търсещи родители, е надежда- за известен период от време.

Родителите, които от скоро са научили, че детето им страда от аутизъм или имат съмнение, трябва да са убедени, за да не губят ценно време и средства, че нищо друго освен терапиите и терапевтичното поведение от всички, които заобикалят детето и имат достъп до него, не може да повлияе на подобряване на поведението и разбирането..т.е. за движението на аутистичното дете нагоре по спектъра.
И че за всяко дете се избира подходящата терапия и се подхожда индивидуално, но за тази цел- трябва да има специалисти- ABA - за ранна интервенческа терапия, PECS специалисти, окюпейшънъл специалисти, специалисти по сензорна интеграция, Direct response training специалисти, Pivotal response training специалисти, teach programme специалисти. И ако за едно 2 годишно дете, чиито родители имат притеснения относно проявата на аутистични симтпоми, е подходяща АБА терапията, за 3- 3,5 годишно невербално дете е подходящо към нея да се прибави и PECS терапията. За малко по- голямо дете с аспергер истинския специалист по teach programme - обучителна терапия, създадена за деца от аутистичния спектър, ще го докара почти до нормата за няколко години, в комбинация с биофитбек  терапията ( за която е необходимо детето да разбира и поема инструкции и се мотивира от нематериални стимули) и звукостимулация. За всички тези деца обаче са жизнено необходими спортовете като терапия- плуване и езда...и делфинотерапията се явява черешката на тортата за всички тях, особено за невербалните, които много бързо идват в нашия свят с помощта на делфините и професионален делфинотерапевт. Звуците, които издават делфините , поразително напомнят звуците, които издава невербално дете от спектъра. Делфина контактува с детето на неговото ниво и детето го допуска в неговия свят. Усеща. че е разбрано, много бързо запова да търси контакт и с хората.

За всяко дете се подбират подходящите терапии и те само могат да изведат детето по скалата на спектъра толкова нагоре, колкото родителите си позволят да вярват.
А всякакви витамини и минерали, могат само да подпомогнат терапевтичната работа..но важно е да не се предозират минералите..
Добавки за концентрация, мозъчна активност, кръвообращение, подсилване на имунната система- всичко това в аптечната мрежа се намира на цени, от порядъка на левчета и е повече от излишно същите витамини и минерали да се закупуват от самозвани хелиращи лекари и шарлатани, използващи родителската болка...

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 01:51 от Kezaja

# 502
Родителите на по- големите деца от спектъра помнят добре първообраза на Холиста.
Преди няколко години Холиста се превъплащаваше от Роберто Моралес. Младеж, завършил спортната академия и поразцъкал се из интернет пространството, намерил ниша в безизходицата, в която видял българските майки на деца с аутизъм и поразцъквайки из американски сайтове, стигнал до прозрението- Ще започне да обещава "лечение" на родителите на деца с аутизъм.
Беше наел офис в центъра на София ( дано вече да няма пациенти, че ми е жал). Родителят си води детето, срещу скромната сума от 150 лв., Моралес отрязваше кичурче коса на детето, отиваше в съседната стая, за да "изследва" кичурчето, връщаше се и срещу още една сума от 150 лв. изготвяше невероятната хелираща и "щадяща" програма, която се състоеше от сока от 2 мандарини, сребърна вода за закуска, след обяд се прибавяше и лимон, вечерта и мед...

И след дни трябваше отново да отиде родителят с детето, със същата сума, за повторно "изследване", което показваше "намаляло ниво на тежките метали" в организма на детето, вследствие "врачуване" на нов кичур коса.

И така, родителят биваше зарибяван да повтаря упражнението всяка седмица, докато се усети, че е измамен....

# 503
Алина  Hug

# 504
Катина,виждала съм този руски филм за Индиго.....  Simple Smile  bouquet
Даже скоро една добронамерена приятелка ми го прати отново,за да ме убеди,че моето дете няма проблем.(Тя се опитва да ме подкрепи с всичка сила).
Аз самата все-още нямам отчетливо мнение по въпроса.Осъзнавам,че сина ми не се справя с вписването в този свят и ми се иска да му помогна.А дали е Индиго или Аутист,като че ли е без значение.....Знам ли...... newsm78

Честно казано,приемането на идеята,че той не е в норма ми помогна много повече,отолкото идеята за Индиго.
   Сега ми е страшно съвестно за това,как се държах с детето доскоро,опитвайки се да го приемам ,като едно непослушно и своенравно дете в норма.
   В настоящ момент,когато Алекс започне да се държи неприемливо(или адски неприемливо),мисълта "извън норма/аутистичен спектър" ме мотивира да проявявам много повече търпение,гъвкавост и..... да си сдържам максимално гнева.

Наистина ми е съвестно,че не приех диагнозата по-рано и се държах с детето си,като укротител.

Райка,благодаря за споделеното.  Hug

# 505
TanyaMG,благодаря за полезните линкове в подписа ти!
За градината....Снощи говорих с една от госпожите (по-добрата,по-търпеливата),тя е на категорично мнение,че "нещо трябва да се направи с това дете",защото се държи абсолютно неприемливо.
 Постоянно иска цялото внимание да е концентрирано само върху него,което е невъзможно в условията на групата с 30 деца.

Е......Какво да го направя това дете?  Tired

Kezaja ,започнахме да разпрострняваме брошурите из квартала.
 Интересна ми беше реацията в една книжарница:
 "имаме си една книга за Аутизъм и никой никога не е проявил интерес към нея".
 Казах им,че брошурите поне са безплатни.  Simple Smile

# 506
Идеята за дете- индиго или кристално дете ми помага единстено да виждам детето си по начин, че да предизвиква респекта и вярата ми, че е по- добър и по- стойностен...а начина, по който виждаме детето си, заема значителна част в неговото правилно израстване и по начин, по който бихме искали.

Разбира се, че не всички, на които разпространяваме брошурите ще прочетат и ще се информират за състоянието..и ще искат да научат нещо повече..., за да бъдат подкрепа на аутистична личност, когато се наложи.., но със сигурност има хора и които ще прочетат и чуят...
Стъпка по стъпка...

Благодаря на всички, които се включвате в Кампанията!

# 507
Разбира се че знам за смъртни случаи от хелиране.но има различни видове,нека не забравяме.Когато аз го почвах,нямаше с кой да се посъвтвам,който да го е правил, в БГ,открих само МиренА Велкова,познавате се.тя ми даде ценни съвети.правила го е неколкократно с детето си,в Америка,или тук,но с американски лекарства.Благодарна съм и за съветите.останах с впечатление че тя е доволна от видимия напредък.
 kezaja,когато ТИ лично отидеш в клиниката и поговориш и ги питаш какво правят,защо,как - тогава ще уважа мнението ти за Холиста! но знаем,че това няма да се случи.
 от това което пишеш за тях мога да знам само че въобще не си запозната с методите и работата им.
 Иначе за всички останали неща и терапии - сигурна съм че всички които пишем тук ги правим и вървим по този път.правим ги.Всеки път ги пишеш след мой пост.
  тъпчем на едно място.
 мислех че поне ще ви е интересно да ви описвам пътя по който вървим.какво постигаме. и стотиците левове които харчим Laughingкоето въобще не отговаря на истината.
 така че,спирам да пиша.

# 508
Момичета радвам се, че се пише по темата. Това ми дава кураж да не потъвам в мрачни мисли. Нали знаете разберателството в повечето случаи е долкото да ни остовят намира без да ни порицаят или набият. За приятелства трудно може да се говори. Мисля, че и моето дете като всяко дете иска да има контакт с връстници, но няма подход и за това страни от тях. Или по-скоро те странят от него. Та въпросът ми е правите ли срещи с децатал Има ли някакъв клуб в София, където примерно да играят на топка или сда се катерят или да гледат нещо. Защото ме влудява иначе аз съм единствения му контакт и много ме изтормозва, а и явно той се напряга...
   Confused

# 509
s_snowwhite ,

Вярно че, че Мирена е изпробвала метода върху сина си, но се съмнявам да е изказала положително мнение от метода хелация и резлтатите от него.
Без терапевтична работа нищо не се постига с децата ни!
И няма "излекувано" дете с хелация.
Хора, не си убивайте децата, а работете с тях!

Smilie,
Писах ти.

Общи условия

Активация на акаунт