Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от добавките, които майките съобщават, че дават на децата си?
Какви са някои от терапевтичните методи, които майките използват с децата си?
Какви са някои от наблюденията на майките относно поведението и предпочитанията на техните деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от добавките, които майките съобщават, че дават на децата си?
-
Какви са някои от терапевтичните методи, които майките използват с децата си?
Майките използват различни терапевтични методи, като игра с ластици за подобряване на фината моторика, използване на кутия с кус-кус и скрити предмети за подобряване на чувствителността на пръстите, рисуване с ръце, разделяне на храна и изследване на хранителни продукти, както и използване на вафла, макарони и баница за развитие на фината моторика.
-
Какви са някои от наблюденията на майките относно поведението и предпочитанията на техните деца?
-
Какво означава да си дете индиго?
-
Какво представляват "кристалните деца"?
Прибирането от люлките и пързалките беше свързано с много напрежение, ревове, тръшканици, носех си постоянно в себе си я бонбони, я дъвки, да го прилъгвам. С времето, когато започна да разбира повече, убеждаването с думи започна да помага повече, че ще дойде утре пак, или, че ако слуша пак ще дойде. Спря да ми прави впечатление кой се оглежда от плача, кой подскача и се стряска, и гледах само детето си. Когато започне да се тръшка, тръгвам, без уговорки, без да вижда в мен колебание, че се чудя дали да останем още малко, или да си тръгнем. Синът ми е велик манипулатор, улавя всяка мисъл на съмнение, и това ми е основния спор с бабите, да бъдат постоянни и твърди в това, което казват, защото в противен случай вредят на детето, объркват го. И друго - навсякъде е с нас, абсолютно - в магазина - да, научи се да чака на опашката, научи се да не яде нещата, които пазарува, вече дори се научи да не го яде, преди да сме се прибрали и примерно навечеряли. Но всичко става с търпение, обяснения, игнориране на лошото поведение, и най-вече с времето.

Един от най-тъжните тестове, който правех е как реагира детето на физическо наказание. И тя просто не реагираше. А по същото време за наборчетата й пишеше как се обиждат, цупят и т.н. Но от 1 година започна да реагира, не си спомням как започна, но вече е почти невъзможно да й направиш нещо. Баща й преди време и издърпа ухото и тя изнесе лекция на тема "Никога повече да не ми дърпаш ухото"