Имате ли истински приятели?

• 10 117
  • 100
  •   1
Отговори
# 75
На тоз въпрос ще отговоря с НЕ- на тоз етап е само мъж ми и то докато имаме общи интереси т.е. докато сме женени. Такова нещо като безкористно приятелство не съществува! Всеки те търси, защото обикновено има нужда от нещо, пък било то и само изслушване за поредната му лична драма- себе си да разтовари, теб да натовари

Покрай приятелите се превърнах в абсолютен мизантроп!

# 76
Такова нещо като безкористно приятелство не съществува!

Това е твърде силно изказване! Въпреки, че ти не си била от щастливците, които са го открили, то безкористното приятерство съществува! Аз вече писах тук веднъж и сега пак ще се повторя-имам приятели, на които дори в 3 през нощт да им се обадя пак ще дойдат. Не са много, но са истински. Вече казах за най-добрия ми приятел, който винаги е бил до мен в трудни моменти независимо дали е трябвало да е на работа или е имал някакво друго задължение, то той винаги е изоставял всичко заради мен! Дори и от растояние той и приятелката му пак ми помагаха за проблеми които имах в БГ и нямаше как да ги реша от тук. Няма да казвам какви са проблемите, защото са лични, но за наистина сериозни неща говоря като болест, дори смърт.
Най-добрите ми приятелки-момичета-2 на брой също не са ме разочаровали никога!И с двете имам много силна връзка, и двете са ми помагали изключително много и са били до чен когато съм имала нужда от тях.
С едната ни казваха че сме като дупе и гащи-където 1та то там и другата, ако едната лъже другата маже както се казва. С нея за всичко спорим, и на края винаги се оказва, че идвете сме на едно мнение всъщност. Дори с годините, не знам дали си въобразявам, но май сме развили телепатия, дори когато аз я сънувам и тя ме съува във същата нощ. Също и кагот аз искам да и звънна тя звъни първа и обратното, когато аз имам нещо да и казвам тя винаги има вярното предчувствие за какво става дума, дори да е нещо ново и обратното! А запознанството ми с нея беше невероятно и също така толкова странно, че няма на къде!
Другата девойка е с напълно друг характер, друг вкус, друга нагласа към света. С нея не спорим, занем как да се разберем с 2 думи. Това момиче винаги знае кога, как и какво би ме зарадвало, никога не би направила нещо от което да ме заболи, никаго не ме е разочаровала с нищо и винаги се е отзовавала на моя молба за услуга. Понякога имам чувството, че тя ми е сродна душа!
 И двете девойки са много различни, но аз имам чувството, че те заедно олицетворяват моята същност, моите интереси, идеали, ценности, всичко! НИКОГА НЕ БИХ ГИ ЗАМЕНИЛА ЗА НИЩО!
И останалите човека, които имам за близки пирятели не са повече от 6-7, но поне знам, че са искрени.
Това ми приятелство с тези изброени хора е преминало много изпитания, ние рядко сме били заедно с с някои от тях, защото половината са българи, а аз рядко съм в БГ, но поне когато съм там, знам при кого да отида. И понеже го има и моментът когато хората си мислят, че имам приятели, които само ме използват за да ми идват на гости, то и това не е така, защото всеки един от тези хора има възможнастта-финансова, физическа, и каквато още искате да пътува из чужбина и те си се възползват и без моята помощ, която все пак аз не бих им отказала ако имаха нужда. Дали аз съм добър приятел към тях? За това говорят действията на моите приятели към мен и уважението и привързаността които имаме един към друг.

# 77
Не  Rolling Eyes,  приятели много но истински нямам Tired

# 78
Съществува безкористо приятелство  Peace

# 79
Най-истинският ми приятел е мъжът ми  Rolling Eyes
Имам и приятелка, с която сме по-скоро като сестри. С различни интереси, но сме като семейство и не можем една без друга.

# 80
Не, истински приятели може да срещнеш много рядко-1на 10 000.
Може би има хора,които се заблуждават,че съществува "истински"приятел,но рано или късно ще се уверят в противното. Peace
бухал подкрепям мнението ти!

# 81
Не, истински приятели може да срещнеш много рядко-1на 10 000.
Може би има хора,които се заблуждават,че съществува "истински"приятел,но рано или късно ще се уверят в противното. Peace
бухал подкрепям мнението ти!

Добре де, защо така мислите? Поне като го твърдите толкова настятелно сигурно имате и много добра причина?

# 82
Винаги съм искала да имам, но за съжаление никога не съм имала.

# 83
  • In The Middle Of Nowhere
Винаги съм искала да имам, но за съжаление никога не съм имала.

Колкото и да не ми с е иска да го призная дори и пред себе си, това се отнася и за мен.

# 84
Намират се все още. Някои издържаха на времето и на дистанцията, други не. Но са малко, броят се на едната ръка.

Имам и нови познанства от последните години, от които съм много доволна, дават различен привкус на термина °приятелство°.

Има и такива които времето е променило до неузнаваемост, и дотолкова че се мислят за недосегаеми.

# 85
Не  Sad имам просто познати.......

# 86
Не....добри познати, с които можеш да изпиеш по бира, но приятели истински не! Много от тези, които мислех за приятели, ме предадоха през годините, по скоро има интереси!

# 87
Моята най-добра приятелка сдобих при отглеждане на вече зрелия ми 18-год. син.С нея ми изневери бившият. В най-тежък момемент от живота ми тя ме потупна приятелски, облече ме по женски и ме върна към живота.
Има женско приятелство .

# 88
Имам приятели,които биха се отзовали в 3 сутринта да ми помогнат,както и аз бих го направила за тях.
За мен обаче това въобще не е критерии истински ли е приятелят или не толкова...
Истински приятели имам двама-майка ми и мъжът ми.
Останалите от дружината са ми много мили,обичаме се,уважаваме се-но ИСТИНСКИ приятели-не,не бих казала.

# 89
Надявам се да имам поне 2-3, пък знам ли?!То "истински" всеки го разбира по свой начин и е много разтегливо понятие, толков разтегливо, че лесно се "къса". LaughingИмам и едно огромно разочарование от дългогодишен и много близък приятел, та някак ми е трудно да кажа със сигурност. Hug

Общи условия

Активация на акаунт