Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 3 ДИСЛЕКСИЯ

• 81 862
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. При децата с дислексия няма смисъл от преписване. Може сто пъти да преписва една дума и пак ще я сгреши. И при нас в началото, преди да разберем, че има дислексия класната го караше да преписва до забрава. Думата "юг" я прочете като"кю". Но след ходене на логопед, почна да чете и с диктовките сме по-добре. Така, че трябва да имаш търпение

# 106
  • София
Вероятно ще потърсим и второ мнение.

Търсете, докато не е станало късно. То, всъщност никога не е късно, но по-навреме, по-добре. А може и да се окаже, че нищо му няма, което ви пожелавам, но дори и тогава усилията не са излишни.

# 107
Flora1 да ти е жив и здрав!  newsm59 newsm67  Gift

Момичета все се каня да ви питам всички ли дислектици намират заниманията и интересите на връстниците си за глупави или безинтересни?
Моя се вълнува от неща , които мен са ме интересували на 20, примерно.
А приятелите му са възрастни хора.

# 108
  • София
Flora 1, честит рожден ден на Данчо, жив и здрав! newsm67
Роса, много хубав нов имидж, само ударението ме затруднява Laughing
Моят дислектик вярно, е доста по-малък от твоя, но положението е обратното. Той се увлича по всичко що излезе на мода. Сега е на вълна Camp Rock, цяло лято беше обсебен от скейтборда...
А брат му, който е 8 кл., но не е дислектик, не се влияе от тези модни увлечения. Занимават го само коли и слуша Heavy Metal от моето време (много си пасваме Laughing). Да да знаеш, не ще да е от дислексията, от пубертета ще да е...
Аз даже си мисля, че пубертетът може да се окаже понякога и по-страшен от дислексията...

# 109
  • София
Здравейте и от мен!
Синът ми е в първи клас и от тази година е с ресурсен учител. С математиката е добре. Смята си на пръстите. Трудно му е да се ориентира в пространството. Ако вижда пред себе си неговите или мойте пръсти няма проблем, опитва се събиране и изваждане до 10 да ги научи наизуст. По-трудно му е с писането. Пише грозно, неуверено. Трудно разграничава звуковете, иначе може да прави срички. Вече говорния дефект почти не личи, паметта му е малко по-добре от миналата година. Трудно запомня имената на съучениците си. Но надявам се с течение на времето да се оправят нещата. Незнам ресурсната как се справя, но вкъщи са неспирни битки за малко внимание от негова страна. Струва ми се, че като го поощрявам нещата тръгват, но е много разсеян. Хиперактивен, не може да седне на едно място.

# 110
Здравейте и тук!
и моят проблем е като на на  vance
но вече във втори клас има проблем и с математиката- не помни сметките до 10, а вече решават задачи до 100- събиране и изваждане

# 111
  • София
Здравейте смели момичета,
Флора, Флора - изпуснах рождения ден, но макар и с огромно закъснение - Пожелавам на момчето ти разбира се здраве, щастие и късмет - Но основното ми пожелание е да намери път в живота и да го върви удовлетворен от изборът си!

Аз като майка на голямо дете - дислектик все още не зная как да се справям със заниманията на детето. Разчитам в момента изцяло на Стела Богомилова, но трябва търпение - много, много търпение. При нас нещата се подсилват от пубертет (в епицентъра сме в момента), от липса на приятели, които да я разбират, от ниско самочуствие поради изолация и обиди в по-малките класове. Както и друг път съм писала - моето дете общува само с възрастни хора, мои приятели. Само с тях успява да се разбира, те са толерантни към нея и я обичат. Но навън не е така.
Оплаках Ви се момичета.
Надявам се след време да Ви се похваля. Simple Smile

# 112
  • София и там където не се пуши
В момента и на моят, понеже се въртя около училище, деца от другия клас му се подиграват. От нашия не съм забелязала такова нещо. При това са 3-4 момчета, ако не се лъжа дори от 6 клас.

# 113
Здравейте, мами! Аз с моето дете в училище нямам проблем. Имам предвид отношението на другите деца към него. Даже му помогат и се радват на неговите малки успехи. Бъдете търпеливи и позитивни!  bouquet

# 114
Моя откато е в новото училище не ми е споделял да му се подиграват.
Силно се надявах, обаче да си намери приятели, но уви това не се получава. Все още не се сближил с никой....

# 115
  • София
Здравейте, мами! Аз с моето дете в училище нямам проблем. Имам предвид отношението на другите деца към него. Даже му помогат и се радват на неговите малки успехи. Бъдете търпеливи и позитивни!  bouquet

И аз бих искала да съм по-търпелива, и аз бих дала този съвет, но на теория е лесно...
Радвай се, че го нямаш този проблем, то и при нас не е зле, но...
Не е достатъчно, но е добре да го има доброто отношение.
Може би най-добрият съвет е:
популяризирайте колкото може повече да знаят, че децата ни не са тъпи...

# 116
Междудругото нали разбрахте, ще има под-под форум Деца със СОП . Май ще ни преместят темата там. Ще се намира в Бебе и дете и подфорум ----- абе обърках се, но ще е подфорум на Деца в училищна възраст. Ако някой търси, да знае. Сега на страницата тук излиза една важна тема Размествания и преименувания на форуми и подфоруми, влезте там и вижте поседната разбивка на форума на Mamma.

В бъдеще, ако някой не каже нещо смислено по темата тук, въздържайте се от ненужни постове. На лични ако ще се поздравяваме.

Аз също не мислех, че имам приятели между съучениците. Тези с проблеми бяха моите приятели, но сега моите съученички много ме търсят и си контактуват с мен. 

Ето днес моят син ми обясянява кой му помогнал, после друго дете споменава. Но подигравките са от деца, които не са в неговия клас въобще. 

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 22:10 от Dorothy

# 117
  • София
Ами правилно, тя дислексията не е "увреждане"

Обаче не можах да намеря новата тема ... или още не е преместена?

Абе, Dorothy, как ги хващаш тези неща още докато са само идея Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 10:01 от Sash

# 118
Днес се забавлявах с тази статия http://www.evropea.com/dyslexia.html

Та трудности при завързване и обуване на обувките - обуването го оправи като малък, ноо завързването до ден днешен не та не. Е сега в магазините гледа само към обувки без връзки  Joy Joy  Joy . Ама са оправни.

# 119
  • От липите до сините камъни
Здравейте на всички,имам съмнения,че дъщеря ми е с дислексия,сега е на 6 год. и е предучилищна,от скоро започна да пише някой букви и цифри огледално(обърнато)и по някога (по-рядко)изтърва някоя буква в дадена дума.Писах за този проблем на психоложката във форума,но тя ми каза,че нямала представа Rolling Eyes,та искам да ви попитам на какъв специалист трябва да я заведа за да се уточни има ли или не,ние сме от Сливен,ако има майки от тук с подобен проблем могат да ми пишат.

Общи условия

Активация на акаунт