Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 3 ДИСЛЕКСИЯ

• 81 876
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Dorothy, всичко е вярно , само това с паническото разтройство ме обезпокои.
Моя се научи много късно да си връзва обувките някъде 4 - клас и сега го прави по някъв начин , много сложен за мен.
Предпочита да си натика връзките на маратонкие вътре и да ходи развързан.
Днес трябва да се свържа с математичката , нали ви писах , че дъщеря й дислектик и тя му казала , че ще поеме ролята на ресурсен.
какво толкова намират у ресурсния не знам , но е щастлив , че ще има такъв.
Нещо като опора му е явно. До сега страдаше , че няма и вчера сто пъти ми напомни да се обадя.

Не мога да си обясня как в главата му има само животни и латински наименования на растения...
Всичко друго -аут.

# 121
  • София и там където не се пуши
Арвена, за съжаление за Сливен нищо не знаем, на първия пост сме сложили за София, Русе и Варна специалисти, нека, който знае нещо друго и тук и на лични да ми праща за да можем следващия път да добавя при откриване на следващата тема, сега не мога да добавям вече в първия пост. Може да подскажа да питаш в Ресурсния център в района на Сливен - те обикновено (ресурсните центрове) работят със специалисти.

Ето списък на ресурсните центрове в страната http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=390780.0

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 09:09 от Dorothy

# 122
  • От липите до сините камъни
Dorothy,Благодаря много   bouquet Hug

# 123
  • София
Дороти - попаднах на сайт на Родители на дислектици. И тъкмо се зарадвах се оказаха във Варна.
Ние тук в София нямаме ли си? Ако е така - Дороти ти си точно за тази роля. Хем си дислектик, хем си организаторка, хем знаеш къде какво да намериш и прочетеш, хем си чаровница и всички те обичаме и благославяме. Та софийските мами (като начало от този форум) може ли да почерпим опит от родителите във Варна. Или пък да направим филиали по градове. Защото момичета трябва нещо да се направи за популяризирането на дислексията, но по-важно за въвеждане на стандарти и методики в училищата.

# 124
Аз дори съм им приятелка във Фейсбук. Та за такава организация има други печени мами. Мен ще ми е трудно, ама това като се видим ще ти кажа. (не от организаторска гледна точка).

# 125
  • София
margaritavass, ама може ли такова нещо, да кажеш, че си попаднала на нещо интересно и да не пуснеш линк dontknow

# 126
  • в моя свят
Момичета за родителската организация във Варна съм писала вече няколко пъти тук.Пускала съм линк към сайта ни и страницата ни във фейсбук.
Лятото осъществихме един проект в който участваха повече от 20 деца.Също пуснах тук инфо ако има родители от Варна желаещи да запишат децата си.
Скоро имахме изложба на фотографии,рисунки и други произведения на децата.Побликувах в темата плакат и покана за всички желаещи да посетят изложбата.
А Дороти е сложила линк към сайта ни на 1-ва страница на темата.
Така че информацията не е нова за тези,които следят темата.
Наистина трябва нещо да се прави и да се информира обществото.
Една от нашите цели е да се създаде и център за работа с деца с дислексия,естествено безплатен.
Последно време отварят врати много нови центрове,но за съжаление от специалисти и за много родители цената на час е непосилна.
С удоволствие бихме съдействали с каквото можем.

# 127
  • София
Всичко, което искате да ви се добави в първия пост, можете да ми го пращате и ще го добавя! Аз мога Simple Smile)) !

# 128
  • София
Здравейте,
me4ta22 - страшни сте във Варна. Ще взема да се преместя в морската столица  Laughing
Рòса - Честит празник на Мишо, да е жив и здрав, да е светло името му.
Много хубави неща си говорим, но е ужасно трудно! Колкото и да съм оптимист, не виждам нещата в училище да станат скоро. Нашите деца ще завършат и нищо няма да се промени. Моето дете се оправя в училище по свой си начин. Като няма кой да му помогне се бори за оцеляване.
Господ да ни пази децата и Архангел Михаил да ги закриля.
Честит празник. Дано е светло напред!

# 129
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/budetezdravi/story/48832961- … t_disleksiya.html

Това ми го прати Оля. Иги моля добави го на първия пост. Благодаря и двете   bouquet

# 130
Като цяло почти всичките празнуваха вчера, особено изказалите се от последните две страници.

Моя има две двойки по английски и каза че вече няма да и дава бележника, да му пише такива неща. Днес 6 по информатика. Направо ми писна да се обяснявам. Той не пише, но говори по-добре английски от български - на английски не показва логопедичен дефект.

# 131
  • София
Sash и Рòса - съжалавам момичета, размених имената на момчетата...аз нали си имам девойка...
Важното е всички да са здрави и да празнуват!
Дороти - как го научи английския твоето момче, ние уж сме в английска паралелка, но не ни се учат думи, мъка голяма!

# 132
Като беше малък, се загледа в анимационните филмчета. Видях че там може да се концентрира и го оставих, което си е грешка. Казват, че майчиния му език е станал англ  Joy Joy Joy Joy Joy. После образователни намирах само на англ и така е доста печен. Каже нещо на български и като отцепи като картечница на англ. Тази е причината да е любимец на много мои приятели. Първо като се запознаят с него ме гледат съжалително и после само питат за него. Обича да играе с по-малки деца. Като се разминават си правят някакви знаци от сорта шъ са оправим - помните ли го?

Както във всичко и по англ му е трудно писането. Лятото случайно открих, че може да чете и на английски (не го закачах, за да оправим българския) .

# 133
  • София
За писането още от преди години съм си отбелязала едно полезна статия, виждм, че сега за дъщеря ми сега е актуална, може и на друг да е полезна

Предписменни умения - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97926.0

# 134
http://www.puls.bg/health/mind/news_5760.html ето една статия изпратена ми от съфорумка.

Общи условия

Активация на акаунт