Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 3 ДИСЛЕКСИЯ

• 81 999
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте мами, да се включа, че от година, че и повече, никаква ме няма. Специални поздрави на Dorothy!

Тъкмо се поуспокоих след началото на учебната година, че на баткото му понесе промяната в 5 клас и дойдоха следващите ми притеснения с малкия- не ще мискинчето да говори- направо ме обзема див ужас. Я си представете двама дислексици + бонус татко дислексик. Малиииии...

Отивам да го из-сънувам този филм.

Лека Ви нощ!

# 151
  • София
rintinty - чуството за хумор е дар божи!
Трима дислектици - три гения, или три униката!

marianaal - това което си направила е най-важното за нашите деца: да разберем в какво им е силата.  Аз все още не съм успяла, така че твоето е страхотен успех.

Ще си позволя да те цитирам защото е много точно казано:
...Аз вярвам че моето дете е наистина специално а не проблемно дано някой ден и учебната система го схване а дотогава ни трябва много сила и търпение че един ден все пак ще свърши/училището/

# 152
  • ifbrs
За това ми помогна много всичко което четох за  това че детето трябва да има нещо в което да е сигурен че не се проваля.Проблемът беше в мен защото си представях че трябва да е много добър в това а всъщност трябва просто да му е приятно Много време ми отне да го разбера.А тук виждам колко можеше да постигнем но ние също   мразим прекалено училището и нямаме никаква мотивация.Благодаря на всички в темата които споделят своите малки победи и успехи

# 153
Здравейте, някой има ли информация за Даниела Бонева и методът Дейвис? Защото мисля да водя детенце на Русе.

# 154
  • София и там където не се пуши
jane94 тя дори пише тук някой път. Колко ти е голямо детенцето.

# 155
  • София
jane94 - назад в темата доста е писано за Русе и Методът Дейвис.

# 156
На 9 години е. Аз съм чела доста за метода, но искам да знам вие дали сте си водили децата. И евентуално какъв е ефекта.

# 157
  • ifbrs
Ние сме ходили Тогава синът ми беше 4 клас и първо кара курса тук в София/имаха представяне в център Логос/а следващото лято ходихме там.За нас имаше страхотен резултат но за съжаление Русе е далечко и липсата на средства не ни позволи да продължим.Основното което дават Дани и Лена са оптимизъм и позитивно отношение.Това което аз харесах в метода е че не се отнася към детето като към дете с някакво увреждане а показва неговите силни страни и му дава възможност да ги използва в училище Ако имате възможност моят съвет е да отидете

# 158
Ние ходихме на интервю на 27,11,2010. Но с него трябва да се работи и по български език и по математика. И на нас ни е далече, но ще направим всичко възможно да отидем да работят с него.

# 159
Още един въпрос ще задам. В Русе има още един център по дислексия с ръководител Жасмина Йонкова. Каква е разликата между двата?

# 160
Jane94, това е сайта на асоциацията, в която работи Даниела Бонева http://www.dyslexia-bg.org/

Другата в Русе до колкото ми е известно - преди време са работили заедно, после са се разделили поради някакви лични неразбирателства и въпросната Жасмина Йонкова прави нещо като курс по изкуствата, отколкото някакъв реален начин за подпомагане на живота на едно дете с дислексия. Но това е моя информация, не гарантирам на 100 % дали е така наистина.

Ние водихме сестра ми преди време и наистина докато бяхме там имаше много голям ефект. Не толкова по отношение на дислексията, колкото по отношение на самата нея, начина по който започна да мисли и възприема ситуацията и т.н. Много положително беше настроена тогава, много оптимистично, много ми харесваше тогава, но го отдавам и на факта, че имахме възможност да сме цяла седмица само аз, тя и майка ни, а тя обожава да сме заедно. И упражненията ги правеше добре според Лена и Дани, продължавахме да ги правим, когато се прибрахме, но след време тя изгуби всякакъв интерес и желание и спряхме. Тя много искаше да продължи комуникацията си с Даниела, все ме питаше за нея, но те все нямаха време и тя много се разочарова. Ясно ми е, че си плащаш само една седмица и след това никой не е длъжен да се занимава с теб, но тя наистина тежко го изживя. После няколко пъти майка ми им писа по пощата, по скайпа и т.н., но така и не отговориха. Скоро ми писаха нещо за подръжката на сайта, сестра ми беше до мен - питаха и за нея, искаха да се чуят на другия ден. Сестра ми цял ден чака да се обадят, но не стана. Отново се разочарова. Пак подчертавам, наясно съм, че никой не е длъжен да се занимава с нея. Но тя го преживя тежко.

Към настоящия момент сестра ми е прекъснала училище.
Ходи на едногодишен квалификационен курс по информатика и е доволна.

Няма да ви навреди ходенето до Русе, но не очаквайте чудеса, това искам да кажа в заключение. Аз имах твърде високи очаквания.
Вероятно ако се работи продължително с детето по метода ще има по-добри резултати, но цената е непосилна за много семейства ако се касае за продължителна работа.

# 161
Благодаря, Либи. Те ни казаха, че след тези пет дни трябва да продължим в къщи. Проблемът е, че той в къщи отказва да правим каквото и да е. Значи аз трябва да намеря учител , да плащаме за да продължи да се занимава с него. А той трябва да мине програмата по математика и по български език. А както казваш, това е непосилно за повечето от нас. Където сме ходили на всякъде се плаща.

# 162
Така е. И не просто учител, а такъв, който е наясно с метода, знае какво прави и умее да предразположи детето и да спечели доверието му. За метода Дейвис не се наемам да дам категорично мнение, защото както казах на практика ние не успяхме да имаме кой знае какви резултати, но едно признавам на Даниела и Лена - успяват много добре да влязат под кожата - и на детето, и на родителите. Успяват да го накарат да се отпусне, да се чувства добре, да го мотивират.

# 163
тази есен бях в София и се срещнах с ИВА Бонева от slanchica.От нея разбрах че най -важното е детето да не загуби самочувствие.Много мислих как да му върна самочувствието.Исках  ДА ПРАВИ НЕЩО ИЗВЪН училище.Миналата година ходихме на плуване. НЕ СЕ ПОЛУЧИ.Сестра е 3години по -малка от него и пуваше по добре.Той се срина още повече.СЕГА започна да ходи на тенис на маса.ИМА страхотен треньор.МНОГО ГО мотивира.Ходи с желание.   MARINALL много си права че детето трябва дасе занимава с нещо извън училище което да му е прятно.     

# 164
  • София
jane94, много важно е да разберете вида дислексия, който има детето дали се повлиява от метода Дейвис.  Трябва да се консултирате с логопед, който да ви каже дали има смисъл.

При нас, например, преценихме, че няма да си струва усилието да пътуваме до Русе, да платим немалката такса и само след пет дена да се налага пак сами да се занимаваме с детето, методът нямало да реши много успешно точно неговия проблем.

Пак казвам, не отричам техните успехи, но само с определени деца, а кои деца - само логопед може да каже.

koki4e2, ако не се получава със спорт, пробвайте изкуствата...

Днес получих ето това, смятам, че ще е полезно всички да го видят:
http://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&am … fz_5FEA&pli=1

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 20:18 от Sash

Общи условия

Активация на акаунт