Любители на кучета-14

• 53 267
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
... аз мога да я събера с мъжкар с доказано родословие и поне ще знам за какво ще платя...
... Най-вероятно не е раждала. Мисля че и е време. newsm78

Мисля, че е добре да ревизираш това за заплождането.

Стопанин, член на киноложка организация хич няма да си пусне мъжкия. Забранени са извънклубните и връзките с животни без документи и неминали съответните изпити за годност.
Ако много държиш - заплождай на каквото има. В абсолютно едно и също положение сте с въпросния мъжки. Риск да не забременее винаги има, но не го мисли, не е драма. Приплодите все ще ги опазиш.

# 361
  • София

А6, дронтал плюс е овкусен
ха, не знаех, авно затова не срещаме трудности с даването.
За сега няма подуване, сърбежи и подобни, но е доста отпуснат и вял, може и да се дължи на това, че цял ден щуря на Витоша, не знам...наблюдаваме го.

# 362
  • София

А6, дронтал плюс е овкусен
ха, не знаех, авно затова не срещаме трудности с даването.
За сега няма подуване, сърбежи и подобни, но е доста отпуснат и вял, може и да се дължи на това, че цял ден щуря на Витоша, не знам...наблюдаваме го.

Това е от ваксините, и Джеси беше така - отпаднала и вяла, утре нищо няма да му има  Hug 

милинка,  hahaha  "истински хищник, предрешен в 2-килограмово телце". Нашето възпитание върви супер, много слуша, покрай тази операция се примири с такива неща като преглед на зъби и уши, почистване на очи и т.н., защото явно разбра, че няма да е нейното и предпочита да изтърпи няколко минути  Mr. Green  Засега не се прави на нагла, опита се да капризничи и да иска да я хранят от ръка, ама като стоя един ден гладна, прояде и самичка. Никак не обичам лигавщините и Джеси явно го усеща  Mr. Green

# 363

Tonichka, с храна или с лакомство не иска ли да го пие? Тогава по друг начин - не отваряте устата, а го пъхате отстрани - там по принцип имат дупка между зъбите. След това вдигате затворената муцуна нагоре и започвате да я галите по гърлото, докато преглътне. Преглътне ли - значи е глътнала и хапчето  Hug Стискам палци да се оправите бързичко  Hug

Деси, много благодаря за съвета, ще пробваме. Явно Стоморжила и е доста не приятен на вкус, тъй като хапчетата за паразити ги гълташе без да му мисли. С лакомство майка ми я е излъгала веднъж и сега не става  Laughing ,пък и тя закусва сутрин с бисквити и нищо друго. Яде когато и каквото тя реши. Абе много съм я разглезила, но за мен тя е личност, със собствено мнение и чувства. И аз се надявам скоро да се оправи, защото се измъчвам и аз покрай нея.

# 364
Цитат
Стопанин, член на киноложка организация хич няма да си пусне мъжкия. Забранени са извънклубните и връзките с животни без документи и неминали съответните изпити за годност.

Абе не знам дали би пуснал, но е пълно с обяви на мъжки със всичките му документи за расовост и произход. И без каквито и да било изисквания към женската. Все пак мъжкаря може да прави секс по всяко време на годината, а не само 2 пъти като това не го заплашва с никакви бременности, но му носи парички. Извинявай не знам кой е този луд стопанин да не се възползва от пари заради липса на документи за чист произход.

Цитат
Ако много държиш - заплождай на каквото има. В абсолютно едно и също положение сте с въпросния мъжки. Риск да не забременее винаги има, но не го мисли, не е драма. Приплодите все ще ги опазиш.

Би ли ми обяснила подчертаните фрази че нещо не разбрах какво имаш предвид. Какви приплоди и какво въобще значи приплод?

# 365
Тоничка, хапчетата на моята и ги пъхам в парченце месо така че да не се вижда. Гълта ги без проблем.

Някой може ли да ми каже нормално ли е в цикъл да потреперва от време на време?Никога не съм я забелязвала преди. В къщи е топло, 24 гр., климатика е изключен. А нея на няколко пъти я забелязвам потреперваща. Само се гуши по цял ден в някой.  newsm78 Дали трябва да се притеснявам?

# 366
Абе не знам дали би пуснал, но е пълно с обяви на мъжки със всичките му документи за расовост и произход...

Аз знам, повярвай ми.
Няма кинолог, който да предлага сперма по обяви. При регламентираното заплождане не са нужни обяви, там има правила  Laughing При родословните разчитаме на изложбени и спортни постижения, експертни оценки, изпити за годност ...

Заплождай на каквото има - да се чете и мъжкия дето е на разположение става. Може да потърсиш родословен мъжки, чиито стопанин не е член на клуб. Би отнело време, а и не виждам смисъла.
Приплод - така се нарича кученцето в кучилото. Разчита се майка им да се грижи за тях изцяло, поне в първите дни когато са най-уязвими.

Може на дребната да ѝ е дискомфортно и да търси съпричастност. При Атина също е имало такива неща. Следи дали има апетит, как е тонуса. Не е повод за притеснение
Нали знаеш кога да заплождаш?

# 367
  • София
Деси, известно време не бях влизала в темичката и не знаех, че са я оперирали. Надявам се вече всичко да ви е зад гърба.   bouquet
Нашият е див и щастлив. Simple Smile По цял ден сърфира из апартамента и явно вече го тресе пубертета, защото започна да се опитва да проявява доминантно поведение. Скачаше на спалнята, по диваните, сърдеше се и опитваше да хапе, ако нещо не е на кеф. Явно, защото всички много му се радваме и го разглезихме ужасно.
Та както писах вече, сега сме във военно положение - никакви дивани и легла, ние демонстрираме, че сме Алфа и Бета, а той - Гама. Сега е един мил и любвеобвилен, но явно го постреснахме с рязката смяна на стратегията, защото от време на време се навира под дивана в хола и стои там. А не го бием, нито му посягаме, не знам защо така...

# 368
Цитат
Нали знаеш кога да заплождаш?

Доколкото разбрах след 10-тия ден на цикъла. newsm78

Има си апетит иначе, само е по-поспалива и все се гушка.

Нямам време и желание да търся когото и да било ако трябва да съм честна, ако стане със съседския стане, като не, здраве да е. newsm78 То и какво значение би имало че таткото е с родословие ако тя не е..

Ако случайно не забременее след събиране нали нищо няма да съм и длъжна за секса? 

# 369
... То и какво значение би имало че таткото е с родословие ако тя не е...
Никакво; и аз това казвам. Заплождай на каквото има.
Дали дължиш зависи как сте се разбрали с другия стопанин. Предполагам няма да има проблем с това.
Обезпаразити я преди заплождането.

# 370
  • София
Милинка, отстраниха ни аналните жлези, защото започна да ги възпалява прекалено често, това е често срещан проблем при малките породи. Но вече всичко е зад гърба ни, още миналия вторник ни махнаха конците - дори по-рано от предвиденото, защото всичко й зарасна учудващо бързо. Мда, нас ни чака същия непослушен период, ще видим как ще се справим.

arcana, защо да не може едно мопсче да струва 400 долара? Това са около 600 лева, те си вървят по толкова  newsm78

Delusion, ние доскоро имахме породист ангорски котарак и на всяко заплождане си получавахме котенце, всъщност, на самите стопани на котките дори не им е хрумвало да не ни дадат такова. Само веднъж едни стопани настояха да вземем пари, защото искаха и двете новородени мъничета да си останат за тях. Така че се разберете предварително със стопаните на бащата какво ще правите. А и честно казано, в наше време никой няма да откаже излишни пари Hug

Последното изречение прозвуча лошо и меркантилно, затова ще се редактирам: Всички котенца, които ни се полагаха, са продадени за по 2 лева, важното за нас беше да харесаме хората, които ги взимаха.

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 12:55 от desi_ivanova

# 371
Добър ден. Голяма драма с моето куче.  Confused
Сутринта реших да й сложа нагръдника за малко ( 10 мин. докато се изкъпя), за да свиква с него и да излезем после за 10ина мин. да се разходим на каишка.
Тя веднага се просна като умряла на пода, аз й дадох бисквитка, тя изобщо не й обърна внимание. Казвах "браво, браво". нищо.
Влязох да се изкъпя след което я намирам скрита под леглото в спалнята ( никога, никога не се е крила досега!)
Реших веднага да сваля нагръдника, след което от тогава до сега, абсолютно кучето все едно е наплашено от мен, ( то е де), не иска да дойде, не иска да влезе вкъщи, като ме види хем върти опашка, хем не смее да се приближи, не мога да я докосна!
И сега какво да правя? Сякаш загубих доверието й, не влиза вкъщи, ужасно се чувствам!
Викам я, моля я, разнасям се с един салам напред-назад, тя се приближи да го вземе и после с 200 отпраши...
Ще й мине ли, как да я прилаская пак?

# 372
  • София
10 c's,  лошо  Confused

Аз ще ти кажа ние как подходихме, макар че при нас беше вариантът с диво търкаляне в опит да я свали и неистово квичене  Mr. Green

Сега прибери нагръдника за един-два дни, за да се успокои, след това го извади и го сложи на място, покрай което ще минава често. На един метър от него от време на време поставяй лакомство, като постепенно го приближаваш до нагръдника. След това вземи нагръдника в едната ръка, а с другата дай лакомство или храна. После постави нагръдника до паничката с храна (също един-два дни). Също така можеш да й го дадеш да си играе с него, зъбките й са малки, нищо няма да му направи. Като престане да му обръща внимание, сложи нагръдника отгоре на гърба на кучето, така че като се тръсне, да може да го махне. Ще видиш как след време ще започне да го възприема нормално. Тогава вече му го нахлузи на главата, но така, че също да може да го махне, като се тръсне или да го свали с лапите. Когато престане да се съпротивлява и да бяга от него, се опитай много внимателно, без да я насилваш, да го сложиш изцяло, като през цялото време пъхаш нещо вкусно в устата. Отначало я остави за една-две минути с него и го свали. Ако е спокойна - след няколко часа направи същото, но за повече време. Ако е нервна - изчакай до другия ден. Знам, че ще отнеме малко време, но май това е единственият начин. И се приготви, че няма да може да върви на каишка, ще трябва да спираш, да клякаш и да я викаш, докато свикне. Ние доста време тренирахме "на сухо" в апартамента, преди да излезем навън  Hug

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 13:59 от desi_ivanova

# 373
Мерси, аз в момента изобщо не искам да я водя на каишка. Толкова съм разстроена, че няма накъде повече.
Като толкова не ще тая каишка, ще стои в двора и точка. Но това, че ми бяга цял ден и не се приближава направо ми къса сърцето, до вчера любов безкрайна, непрекъснато лежи пред вратата да й отворим да влезе, днес  е ужасно.
Точно все едно съм загубила доверието й, все едно ще я нараня ...  Cry Дано да й мине...

# 374
Дано!
Приемате ли нови членове в темата? Не знаех, че има такава...

Общи условия

Активация на акаунт