Мартенчета 2009

• 27 853
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Еля, противозачатъчните би трябвало да регулират цикъла, така че ми е странна тази липса. Аз поне, докато съм пила противозачатъчни, съм била като часовник.

# 541
ха-ха, Рила, много яко си действала със свекървата, браво на теб Grinning, Важното е, че и тя е разбрала за какво иде реч Peace

Да взема да си похваля пък моята свекърва Mr. Green, не случайно й доверявам малката по толкова време, докато съм на работа, включително и през нощта не отказва, когато се налага. Много стриктно изпълнява всичките ми нареждания, не й дава нищо различно от това което съм приготвила, а ако нещо се съмнява винаги ме пита Flutter дали може, за домакинството също страшно ми помага, абе въобще златна ми е Simple Smileдано някой ден и аз съм такава добра свекърва Laughing
...шоколадите и аз ги прибирам в хладилника и не се разправям, даже като се замисля, то малкото още не е опитвало шоколадче newsm78
Мънки, дано Илийката му хареса на яслата HugОкич, на Мимето също бърза адаптация bouquet

# 542
  • София
 Здравейте:)
 Виждам, че има интерес към историята на девер ми, има и продължение, затова реших да споделя. Та младоженеца няколко пъти пътува до Пловдив, за да я увещава да се върне, тя отказвала,  казвала не било сега времето. За да се разсее, той замина в Испания на почивка при чичо си заедно с братовчедка си, а и да използват билетите, които си е бил купил чичото, за да дойде на отменената сватба. И така на  hahahaбулката - беглец и щукнало, че и тя трябва да замине в Испания, та вдругиден мъжът ми ще я изпраща на летището Laughing За мен всичко е много странно и забавно, като изключим колко тъжен беше девер ми, когато се отмени сватбата. Та дано свърши добре и повече да не го оставя.
 Окич, Мънки - браво на ясленчетата за първите дни на ясла Simple Smile.
 Рила, много творчески си подходила в ситуацията с шоколада Peace
 СЗА, обнадеждаваш ме малко..но знаеш ли, след като отидох на Банкя, Влади ме заведе до кекса и ми го сочеше да му дам още ooooh! Май ще му приготвям и храна и някой по-диетичен сладкиш и това е..а тя знае, че не давам и го казах пак, но тя отговори, че трябвало да хапва такива неща, че ако е ограничаван, след време ще им се нахвърля...
 Коко, браво на твоята свеки Simple Smile
 За  оставянето от таткото в яслата - ами моето дете реве само за баща си, а той ще го води догодина..значи трябва да съм аз по тази логика Thinking

# 543
  • София
 За протокола- първи Илийков ясленски ден- абсолютно успешен. Баща му не е питал дали е ревал през деня, но на оставяне и на взимане нямаше сълзи, а лелята е казала, че всичко си е изял и на закуска и на обяд. Е, както и предполагах ще си имаме проблеми с памперите, защото за половин ден е изхабил два, т.е. изобщо не са го изпишквали, ама ще изчакам още седмица и тогава ще подхващам разговори с лелите, че сега може и той да не си е казвал като е стреснат. Да не са му уроки и така да кара и занапред, супер ще е. За награда го повозих на багажник на колело и така всички са щастливи.

# 544
  • София
Мерси на всички за добрите мисли.
Днес се разрева пред мен като я оставях. Разговорихме се с лелката на вратата и то детето вижда, че аз стоя отвън, а тя с ллката и тръгна да идва... Като я взимах попитах дали много е плакала, а отговорът беше, че била нова...Май ще да е повече плакала Sad
Крисче, не са ни искали никакви покривки, само нещата за детето.
Браво на Илийко! Чак е и хапвал! Пу-пу-пу!
И аз  мисля баща й да я води, ама все пак първите дни исках да видя как е и затова сега съм аз.
Ел, може би при вас трябва да е обратно. Към, който родител е по- привързан, нека той да остава за взимането Peace

# 545
Браво на Илийката и на Митето!  bouquet Софи, ще видиш, че и Мария ще свикне.Радо и той ревеше, но от 4-тия ден спеше вече там, т.е лесно се лъжат децата.Само дето незнам като тръгнем от другата седмица пак един ден и аз трябва да се настроя за рев, ама няма начин... Rolling Eyes
Ние сега сме с кашлица от вчера, първоначално бяха сополи, сега това....следобед ще го водя до педиатърката да го прослуша, че снощи цяла нощ не сме спали....иначе почна да си хапва както преди и силно се надявам скоро да си възстанови теглото. Praynig

# 546
  • София
От яслата са казали на мъжа ми, че трябва да отида до НОИ. Защо, кога и какво трябва да направя, че и от нашето счетоводство не могат да ми отговорят?

# 547
Ние днес отпадаме за срещата, защото от снощи Митко е със сополи, а сутринта имаше и малко температура (37,1). Сега са на лекар с баба му, а аз звъня през 10 мин, да разбера какво е казала докторката. Иначе изобщо не е плакал сутринта, след като тръгнах на работа, нищо че е болен и нещастен...

Мънки, БРАВО на Илийчо, все така добре да върви! Заслужило си е возене детенцето. Аз мойто гардже не смея са го открехвам, че багажника става за возене, че и без това се катери непрекъснато по колелото на баща си, а така няма да мога да го смъкна от там.
Митко така и не се е хранил още в яслата.

Окич, чувала съм, че първия ден минава по-леко, но през следващите са по-плачливи дечковците (и Митко на втория ден е плакал 2-3 пъти по малко), но се адаптират (надявам се).

Крисче, не съм на ясно какво точно искат от НОИ, но някъде четох, че май има промени в закона и трбва да се обадим там да спрат 120-те лева, когато детето посещава ясла. Аз още съм в платен отпуск официално, а от изпитите нямам време да отскоча до личен състав, за да питам дали е така и кой трябва да подаде декларация, ако трябва.

Нинче
, ще си възстанови Радо килограмите, не го мисли, даже и повече ще станат скоро - те сега растат като гъбки! Само да е здрав и да има апетит!

# 548
Крисче, не съм на ясно какво точно искат от НОИ, но някъде четох, че май има промени в закона и трбва да се обадим там да спрат 120-те лева, когато детето посещава ясла. Аз още съм в платен отпуск официално, а от изпитите нямам време да отскоча до личен състав, за да питам дали е така и кой трябва да подаде декларация, ако трябва.

Не, тези 120 лв си ги получаваш, дори и детето да ходи на ясла. Трябва да се спре майчинството от 240 лв ако не се е върнала майката на работа. Предполагам, че това имат предвид. Но то май се попълваше една декларация за промяна на обстоятелствата, която работодателят представя в НОИ? Крисче, най-добре звънни в НОИ и питай.

# 549
Мънки, и аз си мислех, че веднага ги слагат на гърне в яслата и няколко пъти съм ги предупреждавала, че може да стои и без памперс, само да му покажат къде е гърнето, ама те ми отговарят, че сега покрай адаптацията и стреса и всичко ново, няма как и това да изискват и че ще му дойде времето. Имали си някакви режими - в определен час подреждат гърнетата, децата и така. И не съм настоявала повече, вкъщи си го изпишквам, както си знам, а от там по-скоро го взимам със сух памперс (той е стоял най-много 4 часа) и после веднага вкъщи си пишка. Ама като му дойде в повече и в памперса де, така, че не се притеснявам, че ще го повредят нещо.

Иначе той вече изпусна цяла седмица, ще видим от другата как ще е, че покрай глезотенето, докато беше болен, много се е разлигавил  и много плаче за нас и пищи дори майка ми като дойде. Иначе поне е вече здрав и корав, бързо мина всичко, антибиотика му понесе, въобще чудесно, дано да не се повтаря скоро пак. А, и за мое учудване, както не ходи на ясла, а там им дават вода само от чаша, вкъщи изведнъж спря да си иска шишето със сламката, започна да иска само от чаша и дори вече съвсем сам си я държи и пие, без да се олива. Аз горд Mr. Green

# 550
 Hug
Здравейте милички...аз толкова се поизгубих,че чак ми е леко съвестно да пиша вече...Чувствам се направо излязла от отбора,но искам много да честитя на Беба и Нагаина!   bouquet Лека бременност,майчета! Hug

Беба,дано да се е оправил проблема,кураж и прегръдки!

Kissing HeartЦелувам ви всички!

# 551
  • София
Крисче, в НОИ се подава декларация в тридневен срок от настаняването на детето в яслата. Всъщност зависи как се осигуряваш, де. Ако имаш работодател ти в тридневен срок подаваш декларацията при него, пък той в тридневен я носи в НОИ. Тук има едно противоречие кое се смята за настаняване. От Министерство на труда и социалната политика отговарят, че това е момента, от който детето реално тръгва на градина. Върховният административен съд, обаче, има някакво решение, в което като момент на настаняване се определя датата на записването в яслата. Според мен МТСГ са по-прави, защото докато детето не е тръгнало на ясла, майката си го гледа и няма логика да и се спира обезщетението, но... Та, първо подаваш декларация- образец 12 за промяна на обстоятелствата и после декларация-образец 4 за получаване на 120-те лева като работеща.
ТаняТ, няма промяна. 120-те лева си се получават. Промяната е относно 240-те лева и такава я сътвориха пак, че нищо да не е ясно.

# 552
Ехо, нямам нет, но нелегалносе вързах за една мрежа Laughing

Живи сме, при нас е весело. Почивка-йок, но поне е красиво Laughing
Ще разказвам като се върнем, ако не успея да се включа пак.
 Дез мила не знам как минават вашите почивки с тримата разбойника, но нашите определено не могат да се нарекат почивки Laughing

МНооого прегръдки на всички Hug

# 553
  • Варна
Привет Simple Smile
Нагаина, мислех ви как сте. Радвам се, че се оправи толкова бързо Дарко.
Нинче, дано Радо да оздравява и той.

При нас е много весело - от два дни малката спи в яслата. Първо ме пратиха при лекарката, за да й изпишела някакви хомеопатични успокояващи.  Shocked Оказа се някакъв сироп с противоалергично, успокояващо и възбуждащо апетита действие. Аз отказах категорично, тя се съгласи и предложи да оставим количката, за да я приспят по-рано. И така вчера за първи път спа там. Станала рано и събудила всички деца, но като я взех беше много спокойна. Три часа поне съм я разхождала, а тя си седя в количката и дори не настояваше да слиза. Бърбори си нещо и гушка една играчка. Днес пак така, пак беше много спокойна след това. Чак се чудя дали не са й дали все пак нещо зад гърба ми. Но и те се поусмихнаха, може пък просто да свикна малката мишка.

А тази вечер свършихме в спешното. Дребната много обича да се отпусне изведнъж като я държим за ръка и така увисва. И днес татко й така я пренесе 1 метър до асансьора, тя се смееше и в един момент се разплака. Влязохме вкъщи - реве. Гушкахме я, но не спря, а ръката й виси. Давам й любимата играчка - тя плаче и не вдига ръка да я вземе, накрая се пресегна с другата. Полетяхме към спешното, където й наместиха нещо лакътя и ни се скараха да не я държим никога така, а само под мишницата. Намести я доктора и веднага посегна за Йори - камък ми падна от сърцето. А мъжа ми .......... за него да не говоря как се почувства. Та да знаете - внимавайте как ги държите. Лекарят каза, че от 1,5 до 4 години се случва това - вади се костта от ябълката или нещо такова.

Та така. Това със спешното беше само черешката на тортата - днес ми се случи нещо много неприятно, но не мога още да пиша. Изобщо - черна серия и за мен, да не остана назад  ooooh!  И за капак утре таткото тръгва в командировка и ни оставя сами.

# 554
  • Варна
Бухта,  Hug Много неприятно това с ръчичката, вземам си едно наум. Моят ми увисва така, слизайки по стълби. Е, не може да се научи това дете, че стъпалата не се вземат по две наведнъж.
Петя, добре завърнала се! Как сте, какви ги твори Алекс?

Общи условия

Активация на акаунт