Мартенчета 2009

• 27 861
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Tанче, да не чуе дявола....да!Всеки ден ми докладват,когато съм на работа за цвят,мирис,консистенция на отходните материали  Laughing Crazy
На нас ни предстои първият яслен ден тия дни/като успея да стигна до ХЕИ да си прибера резултатите/,направо съм в потрес как ще го понесе!

Ох,остава ми 1ч.и 30мин.до края на смяната-ще лудна след малко! Sick

# 526
Здравейте,

Нинче и от нас имаш едно  Hug, за да се оправя Радо бързичко.
ТаняТ- браво на Митето, дано бързо да влиза в час.

За снахата на Елле-  Joy вярно си е сапунка, ама за сметка на родата.
Аз си спомням как 2 дни преди сватбата бабетката ми беше скъсала нервите и не исках да се женя Rolling Eyes Ама изпуска ли се такъв мъж Rolling Eyes
А за свеки, не знам какво да ти кажа. Мойта почна да слуша и да пита. Пък и става страшно- Елия си е с характер и май ги е страх като почне да говори, да не си кадва сама какво правят.
Виж майка ми е тежък случай. Все гледа да му е ок на детето, да му купи нещо, да не мрънка. И като си я взема, като се разхождаме с нея, се почват едни забележки. Та ми е по- добре като не знам какво правят. Взимам си я Елия доволна, мама е щастлива и гоново. Е със сигурност не я тъпче с кремчета и сладолед, гледа да си спазва нарежданията.

Ние още се моткаме из Казанлък.

Хайде  Hug

# 527
Здравейте, момичета!

Не съм чела назад - признавам си, но ще наваксам от понеделник, живот и здраве, в белгийско. Embarassed

Влизам само да попитам има ли желаещи да се видим в четвъртък 9 септември... малей...светла дата... към 16 ч. в Борисовата градина? Ние както се очакваше нямаме грам свободно време и вече започвам да се дразня от толкова обикаляне и безсмислени движения, ама така е то... почивка, почивка, пък се чувствам като пребита. Tired

Едит: Признавам, прочетох по диагонал предишната страница - Даниелка, много се радвам, че имаш мъничка принцеска - да ви е жива и здрава и много да ви радва.  bouquet

Честит рожден ден и на Гери! Все така красива и позитивна да е...  bouquet

# 528
Тони, аз съм на поправителни изпити (аз изпитвам  Confused), но мога да организирам баба му на Митко да го доведе по това време и да се видим. Само дето днес е спал до към 4 и половина, та ако пак спи, ще дойдем по-късно и ще трябва да се чуем допълнително за мястото. Прати ми телефон на лични, за да мога да ти звънна.

# 529
Привет и от нас Hug

И ние си починахме много хубаво трите почивни дни ето тук:
http://orlovaskala.com/
Беше страхотно, тихо, спокойно, децата си играха до насита по полянките, успяхме да видим и тройка реещи се орли, ходихме и до Етрополския манастир с водопадите, красота Grinning
Апартаментите са просторни, малко скъпички според мен, като се има в предвид, че не е включена закуската, но.....
За срещата - и ние можем да дойдем, но ще е към 17:30, че до 17:00 съм на работа Peace

bouquet

# 530
Аз само набързо да се включа, че няма как да дойдем на срещата( за мое най-голямо съжаление),защото след малко отиваме да посрещаме свекърите от Португалия и после отпрашваме към Пловдив до 14-ти най-вероятно.
Желая ви весело изкарване, а с Тони се надявам да се видим следващият път  Hug

# 531
  • София
За утре не знам дали нещо счетоводно или ясленско няма да ми изникне. По принцип не би трябвало и мога да дойда най-рано към 17h.
Но ще чакам някой да е обяви със сигурност обаче, защото без среща няма да се разкарвам до Борисовата. И аз предлагам този път да се чакаме на площадката с пързалките (където има и павилиончета и са много пързалки и люлки).
Никита, хубаво изкарване на Пловдив!
Ние днес направихме сефтето на яслата. Като се разделяхме не рева, ама то и една лелка много набързо я дръпна и Мария нямаше възможност за съпротива. Стоя 2 часа и като ми я доведоха ревеше. Ама иначе докато е стояла там е плакала малко, обнадеждиха ме, че утре ще е по- добре, защото ще й е познато мястото. Но може и да е по- зле, си мисля аз, защото детето знае къде отива и... Много се радвам, че ги извеждат и сутринта. Аз без да искам ги видях дори на двора, докато се разхождахме с приятелката ми и децата й.  Мария я бяха издокарали с някакъв голям елек, защото не могли да намерят нейната връхна дреха Crazy и седеше отстрани на пързалката и наблюдаваше (видях я в гръб). Много мило ми стана...
Няма ли някой друг новобранец да сподели преживелици?
Мънки, Илия тръгна ли? Танче, а вие как сте?

И да не забравя да честитя празника- Рождество на Св. Богородица! (На детето хубав подарък му направихме- заведохме го на ясла Laughing)

# 532
Окич, аз със сигурност ще съм в Борисовата градина утре, защото това ми е единственото свободно време. Щом на всички ви е удобно в 17 - тогава правим срещата в 17 ч. на площадката със слончето, защото е най-удобно от паркинга на стадиона на ЦСКА.

Никита, съжалявам, че няма да се видим, но пък следващия път дано имаме шанс.

ТанчеТ, писах ти на лични.

Дидето, ще се радвам да се видим пак.

# 533
  • София
Окич, тръгваме утре. Много ми е притеснено като знам какво инатче ми е човечето. Иначе е сравнително разумен, но дано реши, че му харесва. Утре ще разправям.

# 534
Здравейте, аз напоследък само чета, но нещо не ми се пише... Стана ми тъжно за Ния и Радо, като четох, направо ми се свива сърцето като си представя. Бухта, дано всичко с вас премине бързо. Моето мнение по въпроса го знаеш, така че няма да се включвам Simple Smile, само пожелавам бърза адаптация и по-малко нерви за мама. Нинче, пожелавам ти бързо оправяне на Радо, давай повече течности, те са важни и си го гушкай много, майчината любов е силно лекарство Simple Smile

Пожелавам на всички ясленчета - тръгнали или тепърва тръгващи, леко адаптиране и много забавления в яслите, а на майките им - да преживеят по-леко този период.

Гери, честит рожден ден, бъди все така всеотдайна майка и ти пожелавам много много любов и семейно щастие! И здраве, разбира се!

Даниелка, честито бебче, да ти е жива и здрава!

Шу, приятно изкарване в Испания, как ти завиждам ако знаеш (отдавна ми се ходи в Испания). Айде ще разказвш после.

Дез, добре дошла от почивката. Не му се ядосвай на баткото, то тепърва предстоят лудориите, ако са му все такива е добре  Hug

Ел, ама това с булката е много кофти, наистина като на филм, но все пак... Изцяло ли се развали сватбата? Що се отнася до свеки, не й се ядосвай, няма смисъл, не се карайте, само й кажи, че ти такива неща не даваш да си знае занапред (ако разбира от дума де). А Влади ще понесе еднократно  малко повечко захар, няма да се приучи от веднъж. Това ме подсети за мойта свеки, който си има у дома едно шкафче на удобно за децата ниско място, където държи разни вафли, шоколади, бисквити... Всеки път като отидем у тях и тя вади нещо от шкафчето и дава на децата. Та Гого вече си знае и е свикнал и като отидем тям, сам си отваря шкафчето да го провери. Някой път у тях яде разни вафли, по малко шоколад ако има... Но това не го е научило да яде шоколад, тъй като у дома има правила (по едно редче, най.много две от шоколада) и той е свикнал. А вафли яде само в свеки май, ние такива неща не купуваме, някой ако донесе като идва на гости. Свеки включително като носят шоколад на Гого носят и на Ники, аз обяснявам, че Ники все още не яде шоколад, но тя само кима и ми отвръща, че тя да си му донесяла, за да е по равно на всяко дете, и не мога да се оправя с това. Примирила съм се и просто прибирам шоколада. Но сега си давам сметка, че на Ники позволявам доста повече неща да яде, отколкото съм позволявала на Гого на неговата възраст - опитвал е почти всичко, което е видял и поискал, но някак засега успява да стои надалеч от вредните храни, просто защото рядко влизат у нас. Та мисълта ми беше, че с един път седмично няма да се приучи Влади към забранения плод Simple Smile, още повече, че у дома си вижда друг пример и има други правила.

За среща утре аз не се класирам, имам планирана работа (оф, колко лесно беше като си бях у дома и не беше нужно да се съобразявам чак толкова).

Ох, като ви слушам как се оплаквате от свекървите като им оставите децата какво и що било, първото нещо, за което се сещам е, че моята свекърва досега не е гледала нито час сама Ники (като изключим миналата година като бяхме на вилата и Гого падна и си удари главата, та го приеха в болницата на близкия град, аз кърмех Ники на средно 3 часа тогава и мъж ми остана с Гого в болницата, а аз хвърчах на всеки три часа до болницата да го видя и после обратно да кърмя Ники и пак обратно към болницата, та май само в този ден й се наложи да гледа Ники, но беше все пак извънредна ситуация). Ох, отплеснах се, но мисълта ми беше, че понякога предпочитам да мога да й оставя децата за ден или поне за няколко часа, макар и после да ме е яд на нещо, което е направила. Уви, досега всички покани да видят децата се отправят към цялото семейство. Добре поне че свекър ми минава чат пат да вземе Гого да поиграят с братовчед му (когото свеки гледа заедно със сестричката му). Явно трябва да се примиря, че свекърва ми ще гледа само децата на дъщеря си и това е положението, а моите са само семейни гости с мама и тате.

# 535
СЗА, като каза за шоколада - те бабите и дядовците са свикнали шоколада да е върховното от тяхното детство.
Ама аз след около 10 години повтаряне (за каката) и те си правеха оглушки и влачеха шоколад всеки път; най-накрая измислих следното: Съвсем грубичко един ден подметнах, че е лесно да купуваш шоколад за левче, ама я да ходят да се ръснат 5 лв. за ананас например за детето (каката много обича) - свиди им се! И те като се засегнаха - от една година с доста плодове идват -   Flutter. Много съм щастлива, малко ги изманипулирах, ама те иначе не поддаваха на разумни доводи  Joy

# 536
  • София
Викторията е записана за ясла от октомври, но когатоискаме, тогава да я заведем. Днес пратих миличкия да разпита кога, какво, колко и т.н. Казали са му освен стандартните неща и 4бр покривки да вземем/тъй като сме в розовата група, розови с картинки/. Та някъде другаде искали ли са покривки и от къде ги взехте?
oki4, днес няколко пъти ви мислих. Чудех се кога тръгва Мария на ясла и що не пишеш. Учудващо леко ви е минал първия ден. Браво! 
SZA, мисля, че твоята свеки постъпва абсолютно правилно, като носи на двете деца по равно. Не ги учи на лошо и не е толко трудно да прибираме това, което не одобряваме. А моята свеки има един син и една внучка, което не значи, че има желание да ги вижда повече от четири пъти месечно, като идва на гости, а аз трябва да съм сготвила. Никога не е донесла нещо, което тя е приготвила.

# 537
  • София
Хайде, реализирахме първо оставяне в яслата. Пратих го Илийката с баща му, за да реве по-малко и не е ревал хич. Обаче не съм убедена, че като разбере, че всеки ден ще се оставяме така, ще продължим по същия начин.

# 538
Не се притеснявай, щом е с баща си, няма да плаче, за теб повече ще тъжи ако го водиш ти Peace. Пускай го всеки ден с него и ще видиш, че ще свикне, че на градина се ходи с тати и не се плаче, както не ти е плакал днес Peace
Елена цялата минала година ходи на градина само с баща си, аз я взимах вечер и не сме имали проблеми ( Praynig) Peace
Сега отново ще практикуваме номера, макар че вече е голяма и разбира, но съдейки по реакцията й, че ще тръгва след 2 седмици и желанието с което се подготвя, мисля, че няма да има проблем Peace

# 539
Здравейте,

СЗА- и аз мисля като Крисче, че е правилно да носят и на двете.
Едно време баба ми/ свекървата на майка, винаги носеше не единия повече.

А за това какво носят бабите- аз съм казвала, че мойта носи много неща и различни. Свекита понаха да носят отскоро, но винаги носят и шоколад. Вместо да се разправям колко шоколад и давам, си го прибирам в хладилника и си го ям аз  Joy Пък те си знаят, че по 1 киндерче на ден най- много се дава.

Аз имам един не бебешки въпрос ( силно се надявам). Някоя от вас като е приемала противозачатъчни, кек е била с цикъла?
Аз за около година и нещо вече нямам проблем, но този месец нещо хич го няма цикъла. Четох, че е нормално. Но за всеки случай ще ида и до доки.

Общи условия

Активация на акаунт