Мартенчета 2009

• 27 838
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Elwing, да, при наш Тошко ходих Simple Smile Той е все в това положение - през седмицата в Плевен, уикенда - в Шейново. Обади му се, не хапе Simple Smile

За шкафовете и при нас е така - все има някой на една ръка разстояние. С Гого беше по същия начин, не съм имала случай да посегне към препарат!

# 586
СЗА, по принцип много жени се оплакват от неразположение след цитонамазката, дори от известно кървене след това. Така, че е нормално, макар на мен никога да не ми се е случвало, невероятно внимателна ми е гинеколожката. А по повод перфектната шийка, беше ми казала, че хората, които казват, че много добре съм се възстановила след раждането, не знаят нищо, докато не ме погледнат отдолу Laughing Иначе аз си правих вече второ цито след раждането, имах някакви коки, но вече бях забременяла и каза, че не е нищо страшно и ще ги лекуваме нататък.

# 587
  • София
SZA, взимали са ми 2 цитонамазки. При двете имах усещането, което описваш, само в деня на процедурата. Аз реших, че е нормално, след като на другия ден всичко беше наред.
Nagaina, докато бях бременна имах чувството, че 9м съм все с коки. Тъкмо се излекувам и хайде пак. Ужасна работа, но ми казаха, че било нормално при бременните. Преди и след като родих не съм имала такива проблеми. 

# 588
Нагаина, Крисче, благодаря! Ами на мен са ми взимали доста пъти цитонамазка, но не мопня как съм се чувствала след това, затова се зачудих... Явно е било от това, де, защото премина.

# 589
  • Варна
Здравейте след един мързелив уикенд! Никъде не ходихме и нищо не свършихме, само се излежавахме в къщи и се чудихме какво ни се яде. Честно казано за мен това е загуба на време, а не истинска почивка, но мъжът ми имаше нужда от малко релакс. Единственото полезно нещо, което направихме, е да изберем клубче за празнуване на рождения ден на Криси (наехме зала с включена анимация, а храната и напитките ще си ги внесем ние, което финансово ме устройва най-добре). Като мине, ще дам отзиви. В събота Криси ни изкара ъкъла. Влезе в банята да си налива вода със стъклена чаша в ръка, подхлъзнала се и чухме само трясък от счупени стъкла и рев. Ръката й беше в кръв и се оказа, че единият й пръст е с дълбока рана, която много трудно спря да кърви, но се разминахме без лекар. Благодаря на Бога, че не стана по-голяма беля. Винаги много съм се страхувала от подхлъзване в банята (нашата е малка и накъдето и да паднеш, има къде да си фраснеш главата), а в комбинация със стъкла по земята.....
Да ви питам, ползвам yahoo от много години и не съм имала проблем, но вчера открих, че кутията с изпратени писма е празна. Не съм трила нищо, а и скоро не съм я проверявала, т.е. не знам кога и как са изчезнали писмата. Някакви идеи как да процедирам или да пия една студена вода?
Дез, стискам палци притесненията ти да нямат основание! Praynig Запази спокойствие и оптимизъм и гледай да не се вкарваш в разни филми. С теб сме Hug
Бухта, и ние не сме в най-добрия си период, но искрено се надявам да дойдат по-добри дни. Толкова кризи преживя нашето поколение, пак ще се измъкнем от калта....лошото е, че никой няма да ни върне младостта и изхабените нерви. Най-важното е ние и близките ни да сме здрави, а другото ще се нареди, няма къде да отиде Wink

# 590
Здравейте, дами!

Ние вече сме в поредното "вкъщи", затрупани с чанти багаж за разреждане и 5 перални за пране, но поне пристигнахме живи и здрави и сега ще наваксвам с четенето, ако Рая ми позволи. Embarassed Аз малко съм притеснена, че тази нощ и беше позапушен носа и дано се размине само с това, че сега и болни да се гледаме няма да е добре.

Прегръдки на всички, а аз ще се включа когато наваксам с четенето.

# 591
  • София
Тук ми дойде на акъла, Калин, като не пие от шише, как ще му дойде да пие от веро примерно. Мойта кърмена и отбита/преди5м/ Виктория, би го разсипала и размазала, но не би си го намушила в устата. Между другото тя по принцип не си муши боклуци в устата. Какви наблюдения имате върху това?

Оооо, той като не пие от шише с биберон, не значи, че не пие от обикновено шише, както и със сламка, и с чаша, и т.н. За Вики като чета, трябва да викаш "Ура!", щото май е единствената, дето не се цапа, не си пъха неща в устата и всякакви простотии, дето мойто диваненце за Добро утро ми ги сервира, дето се вика. Ето ти казус: вижда солета на земята + знае, че солетата се яде = (в момента) вдига се солетата и се изяжда. Обяснения и аргументи не работят (в момента), пляскане през ръчичката ("силовите методи") - също. Може пък да се промени. Поне не яде фасове и боклуци, тях само ми ги носи за инспекция.

Тони
, радвам се, че сте стигнали благополучно  Hug Hug Hug

# 592
Здравейте от мен!
Аз имах героичното намерение да ви изчета преди да се включа, но не успях, много съм назад още. Само да си кажа, че от вчера сме си вкъщи. От почти 20-дневното ни море имахме само един ден, който не ставаше за плаж. Много сме доволни, успяхме и с гадните морски вируси да се разминем. Ще кача и снимки да ни видите, но първо трябва да въведа ред в къщата, че доста време ни нямаше. Иначе Лора е страшно дръпнала с говоренето и с белите, разбира се.
Прочетох, че си имаме и друга бременна мама, Нагаина честито и леко да ти мине! До скоро и се връщам да ви доизчета

# 593
  • София
Тони, добре пристигнали си! Бързо да си подредите и изперете!
Бухта, много ми е гадно за вас! Хайде това да е капака на черните серии и да започнете да пълните тенджера само с бели и розови случки! А това с безработицата, само не ми казвай, че е свързано с притичването до детската ясла в началото!
Гери, аз си нямам и идея защо така ти е станало с yahoo. A и не го ползвам.
СЗА, честита хлебопекарна и антре Simple Smile
А паразитите на Митко сигурно са ги открили от изследването за яслата (изследва се ако и се дава и скоч лента). Те нали и за градина се правят...А сигурно няма симптоми, знам ли...
И аз си мислех, че нещо ще й открият на Мария ,защото като хапне някакво по- течно ядене и веднага го изкарва...ама явно това не е предпоставка за заболяване.
За вероники точно вчера си  мислих, че сигурно ще чака съвсем да се застуди и тогава ще се завръща newsm78
Успех на Тошко в яслата!
Мария като я взимах пак ревеше. Поне сутринта не се разделила с рев с баща си.
Ммм, сиа, бая дългичко море-браво!!!

# 594
  • София
Здравейте, да дам отчет до момента, за на който му е интересно:
Сутринта мина доста добре, дребния се събуди в прекрасно настроение. т.е ние го събудихме, което м е доста непривично действие и кощунство за мен до този момент, но явно и това доживяхме - да будя спящо дете  Rolling Eyes Заведохме го в яслата и всичко му беше толкова интересно, че даже не се обърна като го пое лелята и го заведе в стаята. Дори плачещите деца бяха доста интригуващи за него  Crazy
През деня малко бил мрънкал, ама то това му е нормално състояние и в къщи, така че не мога да съдя по този показател, а на обяд като отидохме за сведения, казаха, че вече бил в леглото, гушнал едно мече и може би скоро ще заспи. На мама героя  Hug
Днес ще си го вземем в 4ч, като ще увеличаваме времето постепенно, докато стигнем до 6ч.

Зеленко - и моето дете не лапа боклуци от земята, но наистина, като си изпусне солетката си я взима и изяжда. Което според мен значи, че не е чак толкова глупав Simple Smile Иначе шкафове отваря всякакви вкъщи, понякога вади някакви неща, но после си ги прибира. Само фурната сме обезопасили за сега, щото има навика да се увисва на дръжката, съответно вратата се отваря и го прасва по тиквата.
За останалите неща разчитам на зорко око и проба-грешка (за по-малко опасните)

И аз завидях на Сиа за морето.. ние тази година докато се наканим и то лятото свърши Sad

# 595
  • Варна
Браво на Тошко!
Тони, добре завърнала се.
Охоооо, СЗА, честита пекарна! Втасал и вкусен хляб да печеш, голяма краста е, но аз съм адски доволна! Експериментирам и стават супер вкусотии - само хляб да ядеш Simple Smile  Ти каква взе? Мулинекса с багетите?  В темата наистина има много полезна информация. Има и друга за рецепти.
Окич, няма връзка с тичането до яслата. Даже много добре се справям, видиш ли ...... ще пиша по-нататък за това.
Ния от много малка се научи за боклуците, но понякога забравя или ми прави напук. Много е своенравно това диване Simple Smile
Днес е вкъщи заради хремата, която изчезна в събота, но пак се появи. Пробил е долен кътник, днес го напипах, явно е от него, защото педиатърката каза, че е ОК. Даде ни Коларгол - за пръв път ги слагам и понеже това са сцени на домашно насилие в нашата къща, цялата се омаза. Пере ли се това чудо?
Гери, и на мен не са ми по вкуса такива почивки, но мъжете явно имат нужда понякога Wink А лошото ще свърши, да. Както каза Роси - не може вечно да вали. Здрави да сме.  Peace

# 596
Бухта, коларголът съдържа йод и май не се пере. Аз вместо това предпочитам капки за очи (на Митко слагам Тобрин и май действат) - хем не цапат, хем не щипят и по-лесно се приемат. А с помпата за сополи вече сме първи приятели - в събота му чистех нослето и след две дръпвания обявих "Край", за да не се притеснява, че ще го мъча още, а той се разплака и настоятелно викаше "Пакъ! Пакъ!" докато се сетя, че си иска помпата, в чудо се видях! Оказа се, че има още малко сополки за издърпване...
Аз тихичко да се похваля, че вчера почти нямахме сополки. Надявам се до утре да е здрав.

СЗА, честита пекарна. Аз не смея да си взимам, че сигурно ще стана кръгла, ако имам достъп до прясно опечен домашен хляб.(

Животинче, вие сте най-експресно свикналите с ясла, за които съм чувала! Пу-пу да не ви е уроки!

Тони
, добре си се завърнала! Дано на Рая нослето да е текло инцидентно и да няма друго!

# 597
  • София
Аз забравих да спомена, че от събота сутринта с Вики сме сами. Миличкия замина за 10 дни в чужбина. До преди Вики да се роди ми беше мъчно, като пътуваше, щото сме неразделни. Сега ми е направо хубаво  Thinking Все едно съм на почивка – не пазарувам, не готвя,гладя 1/3 по-малко дрехи. Да похваля Викито, че ми е по-послушна и няколко дни си спи в креватчето/е, вечер си я взимам при мен  Embarassed/. Вчера ми позволи да й бръкна в устата и усетих, че са избили зъби, но не можах да погледна. Днес излизахме без количката и за пръв път ходи сама към 1600м, като на средата  изкарахме около час на детската площадка без да се спре. В момента още не дава индикации да й се е приспало, нали към 22ч ляга  Crazy
Бyxта, Коларгола го дават, щото е много ефикасен. 3-4 пъти сме взимали и съм страшно доволна. Пере се! От нашите чаршафи се изпра с Тайд/като имаш предвид, че не е от най-добрите прахове/, а от нейните дрехи с детския Персил. Не съм ползвала допълнително специални програми или препарати.

# 598
Четох по диагонал, ама след работа през яслата, малко подредба вкъщи, после пазаруване със звяра в Карфур и готвене на лазаня вече не ме държат ни крака, ни ръце, а очите ми се затварят..  Tired

Успех от сърце на всички ясленчета!

СЗА - съвсем нормално е да имаш такова усещане. На мен са ми правили 2 цитонамазки откак родих и все същото. А и преди това като са ми правили - пак така, но по-бързо минаваше. И аз съм чувала, че може да се прокърви, но си зависи от лекаря май  newsm78

Роси - не помня дали гледах снимки във ФБ, ама нещо си спомням, че е било много хубаво - завид-завид..  Mr. Green

Животинче - и аз откак го карам на ясла сутрин ми се е случвало за 2 месеца вече няколко пъти да го будя. Доживяхме  Mr. Green

Бухта - много гуш на Ния и тебе!  Hug

Ох, отивам да се къпя и лягаааамммм... Спокойна нощ от нас!

# 599
  • София
Бухта, на мен в една аптека ми казаха, че коларгола се пере с розовия Вениш, но не съм пробвала, при нас се изпра и с Ариел.

Танче, и аз се учудвам, че нали напоследък и той е от залепените за майка си деца, но може би факта, че от половин година насам по-често го гледат други хора (баби, или лелята, с която изкара лятото) го е направил по-приспособим.
Днес като го взехме в 4ч, пак беше в добро настроение, и казаха, че всичко било ОК, ял е, спал е... Само сутринта се били сдърпали с другото дете, на което днес му е първи ден и нашия си го прибрахме с надран нос и чело  ooooh!
Надявам се да не му става навик...

Хайде лека нощ, че аз имам да си доработвам, че днес си тръгнах по-рано от работа.

П.П. SZA, кажи каква пекарна си купи, че и аз се каня скоро да се сдобия с такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт